Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

:KK52::KK52::KK52:iyi olurdu aslında da bu sefer diğer gelinler bana düşman olur:KK53::KK53::KK53::KK53::KK53:

Boşver sen kaynananın gözünde bir numara olursun.Gerisini koy ver gitsin.:KK52:Hem onlar da boş boş oturmasınlar.Devir göze girme devri çalışsınlar biraz.:KK52:

Boşver sen kaynananın gözünde bir numara olursun.Gerisini koy ver gitsin.:KK52:Hem onlar da boş boş oturmasınlar.Devir göze girme devri çalışsınlar biraz.:KK52:

ayy aslı yaa:KK9::KK9:
şımardım bak şimdi:KK53:
ben zaten kaynanamın gözünde bir numarayım en çok beni seviyor:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:

yemeklerimi yaptım geldim
çok sıcak çok
bu evde yemek pişirilmiyor vallahi
hiç alışık değilim sıcağa
eski evde klimamız vardı püfür püfür ne güzeldi evden çıkmazdım:21:
gerçi burdada durum aynı evden çıktığım yokta pişiyorum:KK53:
şaka maka cidden pişiyorum bildiğiniz pişik oldum:KK9::KK9::KK9::KK9:
ev küçük anında bütün odaları sarıyor ocağın sıcaklığı
neyse ben bugün ne pişirdim onu yazayım

kıymalı kabak ve biber dolması yaptım pişiyorlar
erişteli yeşil mercimek çorbası yaptım o da pişiyor
birde kurabiye yapasım var
belki bileniniz vardır bir sorayım dedim
hindistan cevizli kurabiye tarifi arıyorum ben
staj yaptığım anaokulunc açok yaparlardı çocuklara ikindi kahvaltısında
harika olurdu
ama nedense hiç tarifi almak aklıma gelmedi o zamanlar haşır neşir değildim pek mutfakla
neyse şimdi ben o tariften buldum internette
nerdeyse hepsi aynı
ama sadece un var tarifte nişasta falan yok
bende öyle sert ağızda dağılmayan kurabiyeleri sevmiyorum:KK37:
anaokulunda yediklerimde ağızda dağılıyordu yani nişasta varmıydı yokmuydu hiç bilmiyorum ama:26:
yapanınız bileniniz var mı
ben bu kurabiyeye tarifine nişastada eklesem olur mu acaba istediğim gibi:26:

kurabiye bu
$hindistan_cevizli_kurabiye.jpg

tarifte bu
250 gram margarin
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta(1 inin akı ayrılıyor üzerine hinditsna cevizi bulamak için)
vanilya
kabartma tozu
un

ben bu tarife 2 bardak nişasta ekleyeyim diyorum:KK31:

Son düzenleme:
terkedicem topiği en sonunda yaaaa
ne bu oturun evinizde çıkmayın kk dan:KK53::KK53:
pazar diye geziyorsunuzdur kesin hepiniz
ben geliyorum siz gidiyorsunuz küsücem herkese:KK33::KK33:

Gözdecigim,bende nisastali bu tarifi buldum.Denemedim,alinti...Tadi nasil olur bilmiyorum ama nisastali oldugu icin paylasayim dedim:KK34:

$hindistan_cevizli_kurabiye.jpg

• Malzemeler:
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3,5 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • Bir tutam tuz ve üzeri için pudra şekeri

• Yapılışı:
  • Büyük bir cam kasenin içine yağ,
  • Mısır nişastansının içinden bir çay bardağı kadar çıkarıp, bir çay bardağı kadar un koyalım.
  • Bütün malzemeleri karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra içine yumurta koyuyoruz.
  • İçinden bir avuç alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
  • Fırına koyup pişmesini bekliyoruz. 10 dk. kadar pişiyor fazla pişirmiyoruz.
  • Üzerine pudra şekerini serpiyoruz.
Afiyet olsun…

Bende bu aksam icin karniyarik,pilav ve ayran yaptim.Aslinda cacik yapacaktim,salatalik kalmamis...Bu gün de pazar,her taraf kapali diye ayrana karar verdim...

Cnm tatli biseyler istiyor ama kilo aldim cok,dikkat etmek icin yapmiyorum:KK19:

terkedicem topiği en sonunda yaaaa
ne bu oturun evinizde çıkmayın kk dan:KK53::KK53:
pazar diye geziyorsunuzdur kesin hepiniz
ben geliyorum siz gidiyorsunuz küsücem herkese:KK33::KK33:

Aşk olsun gözdecim ya , birazcık idare ediver bizi :KK19:

Sen bu topiğin veli nimetisin hem :KK34:

Dün bütün gün çeyiz serme zımbırtısındaydım . Evini yerleştirdik görümcemin . Çok güzel oldu herşey.

Yarın yılda bir kez gelen arkadaş toplantısı bende olacak , hazırlıklarım var bugün , yarın mutfaktan çıkamam heralde.

Sonra düğün için kıyafet almadım hala iki gün alışverişte koşaağım .

Pazartesi günü yusufum kreşe başlıyorum , benim işler bitiyor , buralardayım inşallah.

Bu arada yazarken bile içim bi tuhaf oluyor , ne çok bağlanmışım yusufa . Onsuz ev çok sessiz olacak bana , aklıma geldikçe gözlerim doluyor.Kendimi tutuyorum ama , çocuğunun peşinden ayrılmayan anne modelinden nefret ederdim , şimdi kreşe başlayacak sanırsın askere yolcu ediyorum :KK14:

Herkesi öpüyorum bu arada , sayfaları okuyamadım affola , pegasusum gelmiş , hoşgelmiş , fransadan bize ne getirmiş
:KK1:

Gazel ahretim toparlamadın mı daha , sana özel mesaj yolladım , yaşam koçun olmaya karar verdim sana sormadan :KK52:

Gözde bak annem biber salçası yapıyorsu senin için resimledim.:KK53:

Bitmiş hali yok.Son resimdeki biberler ilistirden geçrilip,tuz atıp pişirilecek.Aslında çok da zor değil.

m9LNx.jpg

GNU36.jpg

uKDWt.jpg

Aus ne güzeldir yeni ev yerleştirmek.Allah mutlulukla oturmayı nasip etsin.:KK16:

Oğlu kreşe başlayacağı için üzülen nadir annelerden birisin heralde:)Çevremden duyduğum kadarıyla okul açılsa da kafa dinlesek diyen anne modeli çok.:KK1:Hem sana hem ona iyi gelecek üzülme.:KK34:

Gözde bizde hindistan cevizli kurabiye tarifi var.Epeydir yapmadık ama hatırladığım kadarıyla güzel oluyordu.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler

1 Paket sanayağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım su bardağı fındık.
Aldığı kadar un

Tüm malzemeler karıştırılır.Kurabiyeler ayırdığımız iki tane yumurta akına batırılıp,hindistan cevizine bulanıp pişirilir.

Gözde bak bu kurabiyeyi yiyen bir daha ister söyleyeyim.Süper ötesi kıyır kıyır oluyor.Bunu yapmanı tavsiye ederim.Güzel olmazsa gel beni bul.:KK1:

KARAKIZ KURABİYESİ

Malzemeler

1 paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
Kakao
Aldığı kadar un

Tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.Piştikten beş dakika sonra kurabiyeler kakao ve pudra şekerli karışıma bulanır.

Resimdekinin aynısı oluyor.Resim alıntı.

2WQr8.png

Pobol eline sağlık.Pizza nefis görünüyor.

BLUmoon senin de eline sağlık.Bir çorba canavarı olarak her türlü çorbaya hastayım:)

Gözde gelmişsin nihayet.:KK16:Özledik seni.Poğaçaları beğenmene sevindim.Sıkıntılarından da inşallah bir an önce kurtulursun.:26:

kgökçe bacımm.:KK1:Senin de domatesli turşulu sos tarifin harika.Mutlaka deneyeceğim.Eline sağlık.:KK16:
selamlar bacım.... :KK66: yap yapp herşeyi denemek güzel bence:)

Merhabalarr:KK16:

Dün gece itibari ile gelmis bulunuyorum..Eee Neler pisti bakalim mutfaklarda:KK56:
hoşgelmişinnnn bacım :)

bu uyurgezerlik genetik mi diye düşünüyorum artık
bizde de babamda varmış
şimdi yokta
onunda başının belada olduğu kabusları var
aynen benimde öyle
annem diyor heh işte babasının kızı herşeyin ona çekmiş diye:KK53:
valla gökçem okuya okuya uykuya dalıyorum zaten yoksa uyuyamıyorum bile
ama dün geceyide kötü bir şekilde atlattım bakalım inşallah kurtulurum bir an önce

sen baya aşmışsın gökçem ya
anamm benden yoğunlarıda varmış:KK52:
Allah yardımcın olsun bacım
darısı başıma bende atandığım günleri görürüm inşallah

kitap konusuna gelince okul dönemi ben hiç kitap okumuyorum desem yeridir
bir yazları okuyorum işte
finallerden sonra çok kitap okudum gece gündüz elimden düşürmedim
yorulmuşum heralde elif şafakta takılı kaldım:KK1:
bu gece kaldığım yerden devam edeyim bari:KK17:

canım bende sizleri özledim
geldim geldim buralardayım artık
tabi bizim bilgisayara virüs bulaşmış onun için birkaç gün sonra bir süre yine uzak kalıcam buralardan ama bakalım inşallah çabuk halledilir işi
abuk sabuk bir virüs bulaşmış
dün akşam kardeşim pc deydi
abla buna bişey oldu gel bir bak dedi
bi baktım
interpol polis ve jandarma falan filan bişeyler yazıyor
noluyor diye kaldım:KK53:
kilitlenmiş bilgisayarı hiçbişey yapılmıyor ekran sabit kalıyor
birde bakayım ne göreyim kardeşim pc deyken kameradan fotosunuda çekmişler koymuşlar oraya
saçma sapan şeyler yazıyor kamu suçu işlediniz bilgisayarınıza el konuldu
para cezası var ödemeniz gerek falan
bir korktum ki
hapis cezası falanda yazıyor kardeşim 3,5 attı korkudan:KK53::KK53::KK53:
meğerse virüsmüş işte şimdilik düzellttikte bikaç güne formatlanmaya gidicek
ayy gene çok konuştum:KK9::KK9::KK9::KK9:

hoşgeldin çıtır anne:KK1::KK16::KK16:
güzel geçti mi tatiliniz
bizim mutfak genel olarak kışlıklarla boğuşuyor bu ara:KK1::KK1:
gözde bacım selamlarrr:) bulunduğun ilde herhangi bir üniversite hastanesi varsa uyku bozukluğu bölümüne gitmeni şidddetle tavsiyee ediyorum gayet iyi gelecektir... bir arkdşmızı ısrarlarrımızla götürdük gece yurttan uyur gezer kaçıyordu düşünnn çok şükür daha iyiiii .... onun korkuları yoktu ama bizi korkutuyordu aynı odada kalıncaaa ayyyy unutamıyorum neysee....
birde bolbol cevşen okumanı tavsiye ederim bacım....

gel gelellim inşallah gönlünce atanırsınnn işini gücünü yuvanı kurarsın bacımmmm....
kışlık yapımına ara verdim azcukkkk dün erkek kardeşimle tatileeee gittik onun yerine bartın-amasraya
şuan onun ordan yazyom o bakıma dün giremedim... deniz güneş vs.... daha kahvaltı bile yapmadıkk kalkıp hazırlayımmm:KK66: ahhhh bir evleneydide eşi olaydı diyozz hep ama evlenmiyor gitti:KK43: bu da ayrı üzüyor annemi babamı ... neyse hayırlısı

KIŞLIK KIRMIZI BİBERLERİM

herkesin bildiği bir tarifle karşınızdayım:KK53:
tarifte denemez ya neyse:KK52:
görüntüleri çok hoşuma gitti o yüzden çekmiştim ekleyeyim dedim

4 kilo biber kullandım
2 seferde pişirdim
önce biberleri güzelce yıkıyoruz sonra kuruluyoruz
daha sonra aliminyum folyo serdiğimiz tepsiye yerleştirip maximum derecede 40 dk pişiriyoruz
bu sefer biberlerim baya etliydi
soyarken hiç ziyan olmadılar
önceden biraz daha pişiriyordum eti kabuğuna yapışıp çöpe gidiyordu hep
bu sefer daha güzel oldular:KK31:
biberler piştikten sonra soğumalarını bekliyoruz
kabuklarını elimizde soyuyoruz ve hepsini tek tek çekirdeklerini temizlemek için suyun altına tutarak temizliyoruz
süzgeçe koyup suları süzülene kadar bikaç saat bekletiyoruz
daha sonra iri iri doğrayıp poşetliyoruz

ben doğrayarak koydum çünkü yoğurtlu salatasını yapıyoruz
önümüzdeki hafta bir 4 kilo daha alıp yapmayı planlıyorum

Eki Görüntüle 785400

Eki Görüntüle 785399

Eki Görüntüle 785401

Eki Görüntüle 785402
ellerine sağlıkkkk çıkarıp sosla çok iyioluyor ben 2 porsiyon biberleri közledim ve kabuğnnu soyup streçle ayırarak tüm paketledim içine biberli peynirli bir şekilde bişeler yapılıyor ya onu deneyem kışa diye baktım olmuyor incecikk kıyarım yinee yaparım kahvaltılık sosumdannn zaten 1 poşet 1 kahvaltı 2 kişiye acaip yiyoruz biz.... ne grip ne ağır soğuk algınlığı vitamin c ninn en yoğunu var üstelik kanseredeee çok iyi gelmekte kırmızı biber... herkes yapsınnn muhakakkk benim adam asla bilmezdi yemezdi şimdiii hayranı önceee 5 kgmlık almıştı bayram dönüşü bana hediye niyetne geçende tam 10kgm daha aldık közleme süreci uzun sürsede yaptım paketledim hatta 6-7kgm daha alsammı diye düşünyorumdaaa aman kalsınnn omuzlarımm boynum ağrıdı soymakatannn neyysee bakalımmm... ellerine sağlık bacımmmm afiyetle yiyiniz

bu sayfayı uzunnnn süredir takipp ediyodum ama daha hiç yazmamıştım taki bugüne kadr ve bu kışlık biber tarifini görene dek. canım gercekten saol ben daha ilk defa biber aldırdım eşime burda bi arkadaşta yemiştim biber közlemesini bizim oralarda bilenmezde ve eşime biberi aldırdım ama nasıl yapacagımı bilmedim için öylece kalmıştı ve sormak istedigim şey fırındada yapınca aynı köz tadı geliyomu ve patlıcanda aynı tatda olurmu fırında şimdiden çook teşşekkür ederim
nikiyy bacımmmm kesinlikle denemelisin hele ben gibi davul fırının varsaaa onda yap köz tadı oluyorrr ...yok yoksaaa diğeride işini görürü.... eğer illada yanık tadd diyorsan azcık çok tut fırındaaa olucaktır ...ayrıcaaaa ben patlıcanı ocağa folyo seripppp tamamennnn direkt ateşle temasladaaa yapıyorummmm sonrda fırına atyommm daha ii bir tadd amaa o ateş zararlıdır diye direkt fırınlıycammmm amaaa henüz patlıcan almadım 1,5tl idi kilosu düşermi diye bekliyorummm:KK66:
yap dene bacımmmm... afiyet olsun

Gözde bak bu kurabiyeyi yiyen bir daha ister söyleyeyim.Süper ötesi kıyır kıyır oluyor.Bunu yapmanı tavsiye ederim.Güzel olmazsa gel beni bul.:KK1:

KARAKIZ KURABİYESİ

Malzemeler

1 paket margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz
Kakao
Aldığı kadar un

Tüm malzemeler karıştırılıp pişirilir.Piştikten beş dakika sonra kurabiyeler kakao ve pudra şekerli karışıma bulanır.

Resimdekinin aynısı oluyor.Resim alıntı.

2WQr8.png
canım çektiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kızzzzzzz

Gözde bak annem biber salçası yapıyorsu senin için resimledim.:KK53:

Bitmiş hali yok.Son resimdeki biberler ilistirden geçrilip,tuz atıp pişirilecek.Aslında çok da zor değil.

m9LNx.jpg

GNU36.jpg

uKDWt.jpg

Cnm benim annemde yapiyor evde salca.Biz hic pisirmeyiz:44:

Biberleri temizleriz,tatlilari ayri,acilari ayri olarak makinada cekeriz.(bu is icin büyük makinalar var,orda götürüp yapilir ama az yapacaksaniz evde robottanda cekebilirsiniz.bizimkiler 50-100 kg birden yaparlar)

sonra cekilmis biberleri büyük sinilerde evin dami na (cati) sereriz.Her gün bir kac defa karistirilir,üzerinde toz varsa kasikla alinir.

Domates salcasini hazir alirlar ve kuruturlar onuda.

Daha sonra hepsi kuruduktan sonra yani, birbirine karistirilir,tuz ve sivi yag konulur.Bidonlara doldurulur ve kisin afiyetle yenilir:KK56:

Benim salcam hep annemden gelir,hazirlarina alisamadik daha
:KK25:

selamlar bacım.... :KK66: yap yapp herşeyi denemek güzel bence:)

hoşgelmişinnnn bacım :)

gözde bacım selamlarrr:) bulunduğun ilde herhangi bir üniversite hastanesi varsa uyku bozukluğu bölümüne gitmeni şidddetle tavsiyee ediyorum gayet iyi gelecektir... bir arkdşmızı ısrarlarrımızla götürdük gece yurttan uyur gezer kaçıyordu düşünnn çok şükür daha iyiiii .... onun korkuları yoktu ama bizi korkutuyordu aynı odada kalıncaaa ayyyy unutamıyorum neysee....
birde bolbol cevşen okumanı tavsiye ederim bacım....

gel gelellim inşallah gönlünce atanırsınnn işini gücünü yuvanı kurarsın bacımmmm....
kışlık yapımına ara verdim azcukkkk dün erkek kardeşimle tatileeee gittik onun yerine bartın-amasraya
şuan onun ordan yazyom o bakıma dün giremedim... deniz güneş vs.... daha kahvaltı bile yapmadıkk kalkıp hazırlayımmm:KK66: ahhhh bir evleneydide eşi olaydı diyozz hep ama evlenmiyor gitti:KK43: bu da ayrı üzüyor annemi babamı ... neyse hayırlısı

ellerine sağlıkkkk çıkarıp sosla çok iyioluyor ben 2 porsiyon biberleri közledim ve kabuğnnu soyup streçle ayırarak tüm paketledim içine biberli peynirli bir şekilde bişeler yapılıyor ya onu deneyem kışa diye baktım olmuyor incecikk kıyarım yinee yaparım kahvaltılık sosumdannn zaten 1 poşet 1 kahvaltı 2 kişiye acaip yiyoruz biz.... ne grip ne ağır soğuk algınlığı vitamin c ninn en yoğunu var üstelik kanseredeee çok iyi gelmekte kırmızı biber... herkes yapsınnn muhakakkk benim adam asla bilmezdi yemezdi şimdiii hayranı önceee 5 kgmlık almıştı bayram dönüşü bana hediye niyetne geçende tam 10kgm daha aldık közleme süreci uzun sürsede yaptım paketledim hatta 6-7kgm daha alsammı diye düşünyorumdaaa aman kalsınnn omuzlarımm boynum ağrıdı soymakatannn neyysee bakalımmm... ellerine sağlık bacımmmm afiyetle yiyiniz

nikiyy bacımmmm kesinlikle denemelisin hele ben gibi davul fırının varsaaa onda yap köz tadı oluyorrr ...yok yoksaaa diğeride işini görürü.... eğer illada yanık tadd diyorsan azcık çok tut fırındaaa olucaktır ...ayrıcaaaa ben patlıcanı ocağa folyo seripppp tamamennnn direkt ateşle temasladaaa yapıyorummmm sonrda fırına atyommm daha ii bir tadd amaa o ateş zararlıdır diye direkt fırınlıycammmm amaaa henüz patlıcan almadım 1,5tl idi kilosu düşermi diye bekliyorummm:KK66:
yap dene bacımmmm... afiyet olsun

saol canım valla dün gece 12 den sonra hem kırmızı biberlerimi hemde patlıcanlarımı yaptım ama az çıktı sonra sonra dayanamadım az yogurtla patlıcan biberi sarımsakldım işte greken malzemeleri koydum ımmm çok güzel olmuştu valla çok begendim ilk defa yapmıştım ama başarılıydım. sonra bugün pazardan biraz dha patlıcan biber falan aldım yine yapacam gercekten fırında hem temiz hemde kolay oluyomuş bi de çok güzel soyuldu hiç beklemiyodum saolun iyi varsınız :KK54::KK16:

Aşk olsun gözdecim ya , birazcık idare ediver bizi :KK19:

Sen bu topiğin veli nimetisin hem :KK34:

Dün bütün gün çeyiz serme zımbırtısındaydım . Evini yerleştirdik görümcemin . Çok güzel oldu herşey.

Yarın yılda bir kez gelen arkadaş toplantısı bende olacak , hazırlıklarım var bugün , yarın mutfaktan çıkamam heralde.

Sonra düğün için kıyafet almadım hala iki gün alışverişte koşaağım .

Pazartesi günü yusufum kreşe başlıyorum , benim işler bitiyor , buralardayım inşallah.

Bu arada yazarken bile içim bi tuhaf oluyor , ne çok bağlanmışım yusufa . Onsuz ev çok sessiz olacak bana , aklıma geldikçe gözlerim doluyor.Kendimi tutuyorum ama , çocuğunun peşinden ayrılmayan anne modelinden nefret ederdim , şimdi kreşe başlayacak sanırsın askere yolcu ediyorum :KK14:

Herkesi öpüyorum bu arada , sayfaları okuyamadım affola , pegasusum gelmiş , hoşgelmiş , fransadan bize ne getirmiş
:KK1:

Gazel ahretim toparlamadın mı daha , sana özel mesaj yolladım , yaşam koçun olmaya karar verdim sana sormadan :KK52:

Ilk cocukta öyle oluyor cnm.Daha onun arkandan aglamasi var:26:

Fransanin neyi mesurdur dedim,ve eyfel i mesur dediler.Bende size eyfel i getirdim:KK9:

Yanliz o fotolar diger pc de sonra yüklerim:KK24:

Cnm benim annemde yapiyor evde salca.Biz hic pisirmeyiz:44:

Canım valla bilmiyorumki pişirmedeki amaç ne.İki türlü de oluyor demekki.Söyleyeyim pişirmesin diyeceğim ama yapmıştır bile.:26:

Ev salçası güzel oluyor tabi.Diğerlerinde kimbilir ne kadar çok katkı maddeleri var.

X