Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

allahım piştiyi geçtim pişpirik olmuşuz
pirinç pilavı taze fasulye yoğurt salatalık turşusu yapmıştım....
amanın da amanın bu topiği ayrı bir seveceğim sanırsam
aynennnnn :) bacımmmm... bendede turşu olarak taaa geçenyıldan yaptığım feci acı biberlerim vardı onları domatesle maydanozla yenebilen acılı ezme haline getirdimmm ve onu koymuştum şu restoranalrda olur yaaa o misal...

eğer öyle acılarnız varsa domatesle hafifletebilirsinz acısını:)

sev sev bizde sevdik.... gerçi daha durr ciddden bizim kızlar yok uzun süredir bu derece pasif olmazdı topacmızzz aus bana devretti sankimmmm hiç susmuyommm şu günlerdeeee bakyomda son 1 haftada hep ben konuşmuşummmm :) ahbirde resimlermi beceripde ekleyebilsemmm iyi olucakkk

hımmm ezme fikri güzel çok acı olmamak şartıyla bende severim
ben bimden alıyorum özellikle ama açıkçası çokda içime sinerek yemiyorum
tarif üzerine tam tutturamam ama belirli bir ölçü tavsiye edersen bende denemek isterim...
topik pasif arkadaşlar eksik demişsin bende tatile çıkıcam kısmetse ben geri dönene kadar herkes gelmiş olur belki eğer onlarda senin gibi içtense onlarlada tanışıp kaynaşabilirim inşallah..

Selam kızlar.Herkesler iyi mi?

Yeni tarifle geldim.Biz çok sık yaparız bunu.Sabah kahvaltıda reçelle süper gidiyor.Başlık açtım bunun için ama buraya da ekleyeyim. Herkesin girdiği başlıklar farklı çünkü.

Sütlü Çörek

Malzemeler

1.5 bardak ılık süt
1 bardak zeytinyağı (Ayçiçek)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı şeker
1 paket eritilmeyen toz maya veya yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (Hamur çok sert olmasın)
Çörekotu,susam
1 yumurta sarısı

Un geniş bir kaba alınır.Ilık süt,zeytinyağı,maya,tuz ve şeker eklenir.(Yaşmaya kullanılacaksa ılık sütle karıştırılıp dökülür.)Güzelce yoğrulur.Bir saat kadar veya hamur kabarana kadar beklenir.Şekil verildikten sonra üstüne yumurta sarısı sürülür.Çörekotu ve susam serpilip pişirilir.

Daha dün nette bu tarz bir tarif aradım aslıcım yaa , şekil aynı bu sadece peynirli olacak .

Bu tarif şaşmaz diyorsan ben bunu yapayım , haftaya salı akşamı çaya kalabalık misafirlerim var , kafamdaki liste zengin .

Bakayım yazayımda sizde ekleme çıkarma yaparsınız .

• Boşnak böreği(kıymalı, patatesli)
  • Üç renk börek (pastırmalı,ıspanaklı,havuçlu)
  • Mayalı çörek
  • Dolma
  • Mantarlı tavuklu salata(dereotu , yeşillik , yeşil mercimekle falan)
  • Yoğurtlu bir salata (henüz karar vermedim)
  • Bir salata daha bunu da karar vermedim
  • Tahinli Rulo
  • Çikolatalı ıslak kurabiye
  • Frambuazlı cheescake

Benim topiğim senin topiğin gökçeeeem , birimiz hepimiz hepimiz birimiz için , ak akça kara gün içindir

Bu ara gözdecim yok hiç , haberde yok ondan .Gazelimin azıcık morali bozuk ama bomba gibi dönecek . Aus desen , aman onu hiç sorma

Geri kalan herkes aynen devam

Bugün dünkü yemekler yenilecek , öyle hergün hergün yemek yok .

Tavuklu Patatesle
Pilav
Salata , yoğurt , karpuz derken , oldu bitti işte.Eşim yok zaten iki gecedir .Oğlumla bize yeterde artar.

BENDE BU GÜZEL MSJA sakla samanı gelir zamanı diyerek HAYIRLI CUMALAR DİLEYEYİM BACIM... EVET GÖZDEEE gizlice tatilemi gitti neee gazeldeee allahım sıkıntısını cumalar hayrına ala götüre feraha erdiree.... sanada kolaylık vereee yoğunlukdaa....
mönünde güzel şimdiden afiyet ola bacımmmm... çok öpüyoz arayı boşlamayınn huhuuuu

hmmmmmmm iyi ben verem sana tarifimi şu acı küçük turşu biberler olur ya at onları çek robotaaa(benim tupper rondom var onda yapyom)
onları çektikden sonra çıkart (ben 5-6 adet biber çekyom) sonra 1 diş sarımsak çekyom arımsak üzerine bir avuç maydanoz çekyommm ve sonra biberleri katttt üzerne büyükçe 1 domates kabuğnu soyyy yahuttt 2 domatesss oooo enfes bir meze koy bişeye dolabaa yeneceği zaman hafif tuzz ve belkide hafif yağ (herzaman yağlamamm) deneee hafif bir lezzet muhteşem biber turşu kokusu ve acısı daha hafiffff

bu aradaaaa dieğr hatunlar daha samimi

Hııı şimdi ne desem bilmemki. Güzel oluyor yapabilirsin tabi.Ama ben bunu kahvaltıda daha çok seviyorum.Diğer türlüsü bana yavan geliyor.Bazen içine peynir kıyma da koyuyorum.Poğaçalarda maya aşaması önemli biliyorsun.Tuttururum diyorsan yap.Ama bak ben daha önce buradan bir poğaça denemiştim harika olmuştu.Bunu da deneyebilirsin.Resim çekip koymuştum.

http://www.kadinlarkulubu.com/hamur-isleri/389266-esimin-nobet-pogacalari-pastane-pogacasi-27.html

Menün gayet güzel de hamurişleri biraz fazla mı ne.Çok mu kalabalık gelecekler.Ağır misafirler heralde çeşit çok çünkü:)Salata olarak erişteli salatayı tavsiye edebilirim.Bunu arpa şehriyeyle de yapabilirsin.Erişteler haşlanıp mayonezli yoğurtla karıştırılıyor.Sarımsak da koyulabilir arzuya göre.İçine kabuklarıyla rendelediğimiz salatalık,mısır,nane ve tuz ekleniyor.Bak yanına kremalı patates de çok güzel oluyor.

Tamam gökçem şu , sezon başlasın , oğlumu ilk kez kreşe yolluyorum bu sene

O zaman hiç boşlamam , hep buralarda olurum .Şİmdi sürekli tepemde , havuz ister , park ister

Mayalı poğaçada iyiyim canım , ben normal mayasız poğaça özürlüyüm , hiç güzel yapamam onu .

Bu benim mayalı tarifime benziyor ama örgülü yapacağım ben .

Aklımı okudun aslıcım ya , cevizli , mayonezli erişte salatası aklımdaydı ama bu kremalı patates fikri yanında beni benden aldı

Yapacağım mutlaka .

Ya bizim apartman tayfası genelde iş hayatında , o sebeble sık görüşemiyoruz , komşuluk yok olmasın diye de ayda bir akşam toplanıyoruz .Çok ağır misafir diye değildi , çocuklar hariç 14 kişiyiz o yüzden liste kabarık

Bak geçen Gözde tarif istemişti vermiştim ya o tarif tam sana göre mayasız poğaça yapamıyorsan.Akarı kokarı yok.Her şekilde güzel olur yani.Yap gitsin:).İçine bol peynir kıtır kıtır süper oluyor.

Kremalı patatese hasta olmayan yok.Misafirlerin de eminim çok beğenecektir.Ne güzel yapıyorsunuz.İlişkileri koparmamak lazım.İnsan insana muhtaç oluyor iyi günde kötü günde çünkü.

Tamam gökçem şu , sezon başlasın , oğlumu ilk kez kreşe yolluyorum bu sene

O zaman hiç boşlamam , hep buralarda olurum .Şİmdi sürekli tepemde , havuz ister , park ister
ne güzel oğluşun varda maşallahhh, büyütmüşünde kıreşlere göndercennn ohh ohh ne güzelll...
sanırım sen boşalıncaaa işlerden benn yoğunlaşacam bacımmm... bizim iş sezonu açılyor oğluşunlaaaa aynı anda

valla daha tarifi okurken ağzım sulandı desem yalan olmaz
çok güzel bi tarif ellerine sağlık...yapması benden inşallah mideye indirmeside eşimden olucak:18:benim acıyla aram çok kötü de
öylemiii hadi bakalım samimi olanlar el kaldırsın bakalım

evet hanımlar bulucandan ilk resim buyrun ocaktan indi sıcak sıcak
kemik suyuna terbiyeli şehriye çorbam aha buda resmisi

Eklentiler

• $Fotoğraf0014.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
bugünkü menüm çok saçma olmuştu....çorba,kıymalı pırasa(memleketten geldi körpecik),patates kavurması,turşu..
pazar günü yolculuk var yarın da misafirim var yarınki menüm :
mercimek çorbası ,sulu köfte ,tavuklu pirinç pilavı,bol yeşillikli salata ,yoğurt..inşallah yolculuk hazırlığı ve misafir hazırlığından vakit bulabilirsem onlarıda çeker eklerim..

acemilik pek beceremedim açama zamanla bende pişerim artık buralarda..
bende 2 çocuk olunca etsuy tavuk suyu kemik suyu ...çorbalara giriyor...

En sağlıklısı , bende de bir çocuk var .4 yaşına girecek .

Çorba canavarıdır kendileri , yaz kış çorbamız vardır bizde de.

Gazel canımın içi , yoksa sen prison break bitti de , finalin etkisinden mi kurtulamadın ahretiiim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…