Süper fikir
Aman sabahlar olmaz o gün artık
Bitti canım bitti , sonuç ; yine birinci olamadım
Bende yapacağım ve bende kaşıklarım o tarz şeyleri .Saray soylusu eşimde , ekmeğe sürsene bir parça diye yol gösterir bana , takan kimdaldır kaşığı auuuus
Her zaman bekleriz , paylaşımlı paylaşımsız , yemek yoksa muhabbet var ona bekleriz
Ben muneye yazayım , kayıt olduğu mail adresine bir mail atmalarını rica edeyim , belki maillerine bakıyordur .
Ahhh biberon , biz seni merak ederken , sen yazlığının bahçesinde hamakta sallanıyorsan var yaaaa
Ne tesadüf yaa , tek fark bendeki fasulye patatessiz.
Karpuz da ne güzel çıktı bugün bizde , senin ki nasıldı
Ben seni özelden az deşeyim hele
Ben de atama bekliyorum atanırsam ben de geleyim mi
Fasülyeyi biraz suluca patatesle yapıyorum kuru nane de koyuyorum güzel bir yemek oluyor eşimin de sevdiği nadir yemeklerden,normal fasülyeyi pek sevmez bunun suyuna ekmek bana bana yiyo yanında kuru soğanla. Bizim karpuz da güzel çıktı
bebegim ben gelirim davet edersen :)Gel buyur arkadaşım ne demek
Şu kk da benim kadar evine insan davet eden başka bir üye var mıdır acaba ? Hoş kimsenin ne geldiği ne gittiği var
bebegim ben gelirim davet edersen :)
Hakikaten öyle bir imkanımız olsa da gelsek gitsek hep beraber, ne güzel olurdu dımııGel buyur arkadaşım ne demek
Şu kk da benim kadar evine insan davet eden başka bir üye var mıdır acaba ? Hoş kimsenin ne geldiği ne gittiği var
kızlar listeme son şeklini verdim:)))
mercimek çorbası
kremalı patates
yeşil salata
tas kebabı güveçte
bakla fava
rafaello topları
kabak ya da karnabahar salatası (hangisi tazeyse manavda:))
Kıbrıs tatlısı tabii ki de
kahveli mus
ve truffle:))
ben tatlı düşkünüyüm ya truffle zaten atıştırmalık, tatlıdan saymıyorum onu, ikramlık çikolata gibi bir şey... kahveli musu da kahvenin yanında düşünüyorum pastalardan vazgeçtim yemeğe gelecekler oturmaya değil diye düşündüm
sizce nasıl yeni listem?
çok sağol zaten yemek nerde ben orda
ben dün taze fasulyenin yanına tel şehriyeli pirinç pilavı yapmıştım bizde sofrada illaki çorba aranmaz...
bugünde yavuklu patates oturtma yapıcam dün yaptığım için yanına pilav olmaz alternatif fikirleriniz varmı saat 17 ye kadar bekliyorum
pilav türleri sevilmezmi heleki bizim evede pilav canavarı oğlumla kızım varken
İki gündür herkesle pişti oluyorum yahu , bugün bende tavuklu patates pişirdim , fırın değil ama tencere.
Yanına da şehriyeli bulgur pilavı yapacağım , oğlum çok seviyor.
Dün pirinç pilavı yaptıysan sende bugün bulgur pişir. Pilav türevleri istemiyorsan , zeytinyağlı barbunya yap , içimden öyle geldi
pilav türleri sevilmezmi heleki bizim evede pilav canavarı oğlumla kızım varken
bende okudum topikde pişti olan olana dün taze fasulyeler pişti olmuş bugünde patatesler pişti olmuş çok mu
ben barbunyayı çok severimde eşim onu kuru fasulyeden saydığı için aynen şunu diyecektir görünce :
- hayırdır hanım dün tazesini yaptın bugün kurusunu mu.....
iyisimi ben kıtlık pilavı yapayım...
ama hala fikirlere açığım saat 17.00 a kadar
hem pirinç hemde bulgurdan karıştırılıp yapılan bir pilavdır..
kıtlık pilavı ne ayol
allahım sıkıntılarınden erkencikden kurtarsın bacım....anlatınca azalacak bişey değil ki canımSıkıntılarımla sizleri de sıkmayım :)
sadece dualarınızı esirgemeyin...gönlümü feraha eriştirecek bir şey olması için...
şükrediyorum yinede...
Allah razı olsun cnm...
bacımmm olur aslında niye olmasınki ama genellikle içleri o çekirdekli kısım boşaltılıyor ya o bakıma sivri küçük domatesler tercih ediliyor ben sana yaptığımda kullandığım blogu aynenn özelden linki atayım yarralanırsın resimlerleee olur mu?bacımmmm hu hu senmiydin kurutulmuş domates tarifi isteyennnn ya ben geçen yıl bir hevesle yaptım hani olduda amaa ne bilem pek kullanamadımm öle tarifim illa güneşde kurumasına gerek yok zaten öyle yaparken küfkendirebiliyorum bu yüzden mikrodalga veya fırın yeterli...tarifim şuyduuu
[lıst]
[*][ı]ilk olarak salçalık dediğimiz sivri domateslerden alıyorsunuz ve yıkayıp ikiye bölüyorsunuz.[/ı]
[*][ı]böldüğünüz domateslerin orta kısımlarını bıçakla keselim ve içlerini kaşıkla çıkaralım.[/ı]
[*][ı]daha sonra içlerini tuzlayıp kağıt havlu yada peçetelere ters çevirip suların akmasını sağlayalım.[/ı]
[/lıst]
[lıst]
[*][ı]mikro dalgada yapacaklar için orta kısmına benimkinde ''med'' yazıyor oraya getirip 5 dakika pişirin.[/ı]
[*][ı]pişen domatesleri kağıt havluya ters çevirip nemini almak için kaşığın arkası ile biraz bastırın.[/ı]
[/lıst]
[lıst]
[*][ı]nemini aldıktan sonra 5 dakika daha aynı ayarda pişirin.[/ı]
[*][ı]tekrar kuru kağıt havlunun üstüne alıp yine nemini almak için bir süre bekletin.[/ı]
[*][ı]aynı işlemleri tekrar yapıyoruz.[/ı]
[*][ı]domatesler tamamen kuruduğuna emin olana kadar fırında pişirip kağıt havluda bekleterek nemini alıyorsunuz. Ben 3 kere 5 dakika ve en sonra 2 dakika daha pişirdim. Resimde de görüldüğü üzere domatesler bu şekilde kuruyor. ( ben ikinci posta domatesleri yaparken fırınım bozuldu turbo fırınıma koydum 1 saat kadar 100 derecede pişiriyorsunuz çok açarsanız yanık yanık oluyor tadıda çok kötü olur)[/ı]
[*][ı]bu arada eğer kurutulmuş domatesleri kullanmadan önce azıcık sirke ve suyla kaynatıp soğuk suda beklettikten sonra iyice süzüp sarımsak ,zeytinyağı ve baharatlarla harmanlarsanız çok lezetli oluyorlar.[/ı]
[/lıst]
bacım tarifi ben istemiştim. Bu sene kavanozda saklama usulü birşey yapmak istemediğimden böyle değerlendireyim bahçeden gelen domatesleri diye. Yani normal bildiğimiz yuvarlak domatesten olmaz mı? :44:ben mini fırında pişireceğim ona göre bi daha anlatsan bişi anlamadımkusura bakma emi :26:
bende dünnn fasulye kışa hazırlarken hazır başka bişe edemem diye taze fasulye pirinçpilavı yoğurt üzüm mönüsü yapmıştım herkesss aynı yediii desene dünü :)ben dün taze fasulyenin yanına tel şehriyeli pirinç pilavı yapmıştım bizde sofrada illaki çorba aranmaz...
Bugünde yavuklu patates oturtma yapıcam dün yaptığım için yanına pilav olmaz alternatif fikirleriniz varmı saat 17 ye kadar bekliyorum
bu ne oluyor ya arkadaslar gorunusu sanki helva gorunusune benziyor ellerinize salik ...ÇOK SAĞOLASIN BACIM KÜÇÇÜĞNÜ BULAMADIM ALAMADIM BU YÜZDEN EN AZI 10KGMDAN BAŞLIYORR
GAZELİMMMM bacımmm çok çok geçmişler ola hayırdır oğluşunnn durumu nasıl ??? allahım acil şifa vere sorunları kökten çöze inşallah...
en yakın zamanda voltranınızdan enerji almak ümidiyle
bacımmmm hu hu senmiydin kurutulmuş domates tarifi isteyennnn ya ben geçen yıl bir hevesle yaptım hani olduda amaa ne bilem pek kullanamadımm öle tarifim illa güneşde kurumasına gerek yok zaten öyle yaparken küfkendirebiliyorum bu yüzden mikrodalga veya fırın yeterli...tarifim şuyduuu
- ilk olarak salçalık dediğimiz sivri domateslerden alıyorsunuz ve yıkayıp ikiye bölüyorsunuz.
- Böldüğünüz domateslerin orta kısımlarını bıçakla keselim ve içlerini kaşıkla çıkaralım.
- Daha sonra içlerini tuzlayıp kağıt havlu yada peçetelere ters çevirip suların akmasını sağlayalım.
- Mikro dalgada yapacaklar için orta kısmına benimkinde ''Med'' yazıyor oraya getirip 5 dakika pişirin.
- Pişen domatesleri kağıt havluya ters çevirip nemini almak için kaşığın arkası ile biraz bastırın.
aynenn bu tarifi yapmıştımmm olmuştuda ama pek kullanamadımmm... yada az yaptığımdan 1 seferde yedik bitti :) ellerine sağlık aussss seni görmekkk ne mümkünn iymisinnn?
- Nemini aldıktan sonra 5 dakika daha aynı ayarda pişirin.
- Tekrar kuru kağıt havlunun üstüne alıp yine nemini almak için bir süre bekletin.
- Aynı işlemleri tekrar yapıyoruz.
- Domatesler tamamen kuruduğuna emin olana kadar fırında pişirip kağıt havluda bekleterek nemini alıyorsunuz. Ben 3 kere 5 dakika ve en sonra 2 dakika daha pişirdim. Resimde de görüldüğü üzere domatesler bu şekilde kuruyor. ( Ben ikinci posta domatesleri yaparken fırınım bozuldu turbo fırınıma koydum 1 saat kadar 100 derecede pişiriyorsunuz çok açarsanız yanık yanık oluyor tadıda çok kötü olur)
- Bu arada eğer kurutulmuş domatesleri kullanmadan önce azıcık sirke ve suyla kaynatıp soğuk suda beklettikten sonra iyice süzüp sarımsak ,zeytinyağı ve baharatlarla harmanlarsanız çok lezetli oluyorlar.
sanırımmm kararma yapmasın diye 2-3 damlada limon koyyordu annem bunaaa... bacımmm harika duruyor ellerine sağlık... olsada yesekkk