Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Trip atayım da , belki aus neden trip atıyor diye , öyle uzaktan beğendim demez , gelir de evimde yersin dediydim

Kocaeli'ye geldiğimde ilk işim sana uğramak olacak
ama tabi o zaman ne zaman olur hiç bilmiyorum

Sağol arkadaşım , çok çektirdi bana safra kesesi.

Bu arada dikkat et o fındık ezmesi bir yediriyor , bir yediriyor , kaşık kaşık

kocamdan bana fırsat kalırsa yerim inşallah.. adam çikolatayı, fındık ezmesini açmaya görsün bi bakıyosun kaşıklaya kaşıklaya yarıya indirmiş..
ama cidden merak ettim yapmak istiyorum inş şu kışlıkları halledip yorgunluğunu atayım da

Paşabahçeymiş canım.
ÇOK SAĞOLASIN BACIM KÜÇÇÜĞNÜ BULAMADIM ALAMADIM BU YÜZDEN EN AZI 10KGMDAN BAŞLIYORR

GAZELİMMMM bacımmm çok çok geçmişler ola hayırdır oğluşunnn durumu nasıl ??? allahım acil şifa vere sorunları kökten çöze inşallah...
en yakın zamanda voltranınızdan enerji almak ümidiyle

ayy ben de domates kurusu istiyorum, ama evim güneş almıyo...
ya anneme ya kaynanama diyecem artık.. birazcık olsa yeter bana kadar..
bacımmmm hu hu senmiydin kurutulmuş domates tarifi isteyennnn ya ben geçen yıl bir hevesle yaptım hani olduda amaa ne bilem pek kullanamadımm öle tarifim illa güneşde kurumasına gerek yok zaten öyle yaparken küfkendirebiliyorum bu yüzden mikrodalga veya fırın yeterli...tarifim şuyduuu

• ilk olarak salçalık dediğimiz sivri domateslerden alıyorsunuz ve yıkayıp ikiye bölüyorsunuz.
  • Böldüğünüz domateslerin orta kısımlarını bıçakla keselim ve içlerini kaşıkla çıkaralım.
  • Daha sonra içlerini tuzlayıp kağıt havlu yada peçetelere ters çevirip suların akmasını sağlayalım.

• Mikro dalgada yapacaklar için orta kısmına benimkinde ''Med'' yazıyor oraya getirip 5 dakika pişirin.
  • Pişen domatesleri kağıt havluya ters çevirip nemini almak için kaşığın arkası ile biraz bastırın.

• Nemini aldıktan sonra 5 dakika daha aynı ayarda pişirin.
  • Tekrar kuru kağıt havlunun üstüne alıp yine nemini almak için bir süre bekletin.
  • Aynı işlemleri tekrar yapıyoruz.
  • Domatesler tamamen kuruduğuna emin olana kadar fırında pişirip kağıt havluda bekleterek nemini alıyorsunuz. Ben 3 kere 5 dakika ve en sonra 2 dakika daha pişirdim. Resimde de görüldüğü üzere domatesler bu şekilde kuruyor. ( Ben ikinci posta domatesleri yaparken fırınım bozuldu turbo fırınıma koydum 1 saat kadar 100 derecede pişiriyorsunuz çok açarsanız yanık yanık oluyor tadıda çok kötü olur)
  • Bu arada eğer kurutulmuş domatesleri kullanmadan önce azıcık sirke ve suyla kaynatıp soğuk suda beklettikten sonra iyice süzüp sarımsak ,zeytinyağı ve baharatlarla harmanlarsanız çok lezetli oluyorlar.
aynenn bu tarifi yapmıştımmm olmuştuda ama pek kullanamadımmm... yada az yaptığımdan 1 seferde yedik bitti :)
Günaydın mutfağın güzelleri

Geçmişe bakmadım henüz , şöyle bir selam vereyim . Yoktum bir kaç gündür , size sabah sabah tepsi böreğimle geldim

Eki Görüntüle 782504
ellerine sağlık aussss seni görmekkk ne mümkünn iymisinnn?

sanırımmm kararma yapmasın diye 2-3 damlada limon koyyordu annem bunaaa... bacımmm harika duruyor ellerine sağlık... olsada yesekkk

Safra kesesinden ameliyat olacağım aslıcım , dosyam verildi kaç ay önce hala bekliyorum çağrılmayı .

Gazel beni göremeyince ameliyat oldum sanmış ama daha aramadılar.
çok çok geçmişler ola bacımm şimdiden acil şifalar diliyorum sana....
bacım olur olmasınadaa şimdi kabuklu fındığı kırınca kahverengimsi tabakası ile çıkıyor ya oda bu tarz ezmelerde kara bir hal yapıyor... :) aslında çikolatalı gibi durabilir azcık kakaoyla:)
sadecee kararır diye belirtim dedimm zaten baktıysan bacımızın paylaştığı fotolara fındıklar beyaz çarşıdan alınmış temiz fındıklardan

huhuuuuuuuuu biz hepinizi özledikk yahuuuuuuu...
bu arada hakikaten yaa biberonnu ben taaaaaaa mayısın başlarındaa gördüydüm sonra benim cezalar girememelerim derkennn baya olduuuuuu:) o şimdi kesin başlamıştır ders çalışmaya

Yok canım ya o fındıklar annemin elleriyle kırdığı,temizlediği,kavurduğu ev yapımı fındık:)))Biz içine limon koymuyoruz.Kararma falan yapmıyor hiç.

Son düzenleme:
Yok canım ya o fındıklar annemin elleriyle kırdığı,temizlediği ev yapımı fındık:)))Biz içine limon koymuyoruz.Kararma falan yapmıyor hiç.
vallaaa harika temizlemiş anneciğinnnnn ben o liflerinden arındıramıyorum kuzenden gelir de ordudan taze fındık inann çıkmıyorrr özel bir şeyimi varr yoksaa anneciğnin maarifetimi???

bu konuyu dün keşfettim ama sohbetler ve tarifler çok güzel herkesin ellerine sağlık...bulduğum her fırsatta bakıyorum bakmayada devam edicem inşallah....

Gazel ciğim ne haber ya nasılsın?? Sana komşu geldim

hoşgeldin sefa geldin canım...neredesin anlat bakayım???

kaç ay oldu ahret yaa, kötü bişey var gibi geliyor bana, bu kadar girmemesi hayra alamet değil... çünkü elindeki telefonda android onun...hiç olmazsa ordan girerdi yazardı şimdi oda yok...anlamadım gitti valla....
düğününüz hayırlı olsun cnm ne cici giyeceksin anlat bakayım
ben derdimi hangi dağa hangi suya anlatsam bilemedim ahret yaa, sabır dilemekten başka çarem yok ki, rabbim beteriyle sınamasın... bir mucize olsa da uçup gitse şu sıkıntım...

Gazel derdin neyse Allah en kısa sürede çözüme kavuştursun inşallah.Fazla üzme kendini herşey olacağına varıyor.

sorma adracım aynen öyle....bize sabırdan başka çare kalmıyor...rabbim hayırlısını verir inşallah...çok teşekkür ederim cnım benim..

amin canım allah razı olsun....
biberon daha sınavlar biterken yeni yılın kitaplarına netten göz atıyorum arada sırada diyordu :)
eğer o zamandan beri göz atmaya devam ettiyse baya bitirmeye yakındır şu aralar...:)
bende çok meraktayım...

vallaaa harika temizlemiş anneciğinnnnn ben o liflerinden arındıramıyorum kuzenden gelir de ordudan taze fındık inann çıkmıyorrr özel bir şeyimi varr yoksaa anneciğnin maarifetimi???

Fırında iyice pişirince kabukları çıkıyor.Tabi annemin marifeti de içinde.

bu konuyu dün keşfettim ama sohbetler ve tarifler çok güzel herkesin ellerine sağlık...bulduğum her fırsatta bakıyorum bakmayada devam edicem inşallah....
bacımmm hoşgelmişinnn topic sahibi adına yazayımmm :) aramızda görmektennn sadece bakmayıp paylaşımlarda bulunmanızdan mutlu olucağızdır... güzel paylaşımlarla görüşürüz:)

bacımmm hoşgelmişinnn topic sahibi adına yazayımmm :) aramızda görmektennn sadece bakmayıp paylaşımlarda bulunmanızdan mutlu olucağızdır... güzel paylaşımlarla görüşürüz:)
hoşbuldum.....
inşallah bende yaptığım şeyleri paylaşmaktan mutlu olurum arada da buradaki tariflerden kopya çekerim
ilgin için teşekkür ederim..

ne derdin var yahuuuuuuuuuuu söylede dermanını arıyak be bacım... paylaşki küçülsün hesabında yazıyorum... allahım yardım ede inşallah....

biberon bu yaparmı yaparrr şaşırmammm vallaaa hani tvlerde de yok hanfendi :) dedim belki yazında başka yarışmalara katılır ama yok :):)

hu huuuu gül bakalım gazelcikkkk

Fırında iyice pişirince kabukları çıkıyor.Tabi annemin marifeti de içinde.
demek maarifet anneciğinle kavurmakdaymışşş :)

hoşbuldum.....
inşallah bende yaptığım şeyleri paylaşmaktan mutlu olurum arada da buradaki tariflerden kopya çekerim
ilgin için teşekkür ederim..
bacımmmm eminimkii 7buçuk yılı deviren bir hatundan ben gibilerin çok çok öğreneceği şeyler vardır:)

bacımmmm hu hu senmiydin kurutulmuş domates tarifi isteyennnn ya ben geçen yıl bir hevesle yaptım hani olduda amaa ne bilem pek kullanamadımm öle tarifim illa güneşde kurumasına gerek yok zaten öyle yaparken küfkendirebiliyorum bu yüzden mikrodalga veya fırın yeterli...tarifim şuyduuu

• ilk olarak salçalık dediğimiz sivri domateslerden alıyorsunuz ve yıkayıp ikiye bölüyorsunuz.
  • Böldüğünüz domateslerin orta kısımlarını bıçakla keselim ve içlerini kaşıkla çıkaralım.
  • Daha sonra içlerini tuzlayıp kağıt havlu yada peçetelere ters çevirip suların akmasını sağlayalım.

• Mikro dalgada yapacaklar için orta kısmına benimkinde ''Med'' yazıyor oraya getirip 5 dakika pişirin.
  • Pişen domatesleri kağıt havluya ters çevirip nemini almak için kaşığın arkası ile biraz bastırın.

• Nemini aldıktan sonra 5 dakika daha aynı ayarda pişirin.
  • Tekrar kuru kağıt havlunun üstüne alıp yine nemini almak için bir süre bekletin.
  • Aynı işlemleri tekrar yapıyoruz.
  • Domatesler tamamen kuruduğuna emin olana kadar fırında pişirip kağıt havluda bekleterek nemini alıyorsunuz. Ben 3 kere 5 dakika ve en sonra 2 dakika daha pişirdim. Resimde de görüldüğü üzere domatesler bu şekilde kuruyor. ( Ben ikinci posta domatesleri yaparken fırınım bozuldu turbo fırınıma koydum 1 saat kadar 100 derecede pişiriyorsunuz çok açarsanız yanık yanık oluyor tadıda çok kötü olur)
  • Bu arada eğer kurutulmuş domatesleri kullanmadan önce azıcık sirke ve suyla kaynatıp soğuk suda beklettikten sonra iyice süzüp sarımsak ,zeytinyağı ve baharatlarla harmanlarsanız çok lezetli oluyorlar.
Bacım tarifi ben istemiştim. Bu sene kavanozda saklama usulü birşey yapmak istemediğimden böyle değerlendireyim bahçeden gelen domatesleri diye. Yani normal bildiğimiz yuvarlak domatesten olmaz mı? :44:Ben mini fırında pişireceğim ona göre bi daha anlatsan bişi anlamadım Kusura bakma emi :26:

Bu akşamki yemeğim;
Patatesli taze faülye ve bulgur pilavı. Bir de cacık yakışır yanına, bi de karpuz kestim mi daha ne olsun

anlatınca azalacak bişey değil ki canım sıkıntılarımla sizleri de sıkmayım :)
sadece dualarınızı esirgemeyin...gönlümü feraha eriştirecek bir şey olması için...
şükrediyorum yinede...
allah razı olsun cnm...

atanınca Türkiye turuna çıkacağım
Tülü ve Afo'yu da alıp sana geliriz

Süper fikir

Aman sabahlar olmaz o gün artık

Aus, balım yarışma sonuçlandı mı bulamadım ben not: forum cahili

Bitti canım bitti , sonuç ; yine birinci olamadım

Bende yapacağım ve bende kaşıklarım o tarz şeyleri .Saray soylusu eşimde , ekmeğe sürsene bir parça diye yol gösterir bana , takan kim daldır kaşığı auuuus

Her zaman bekleriz , paylaşımlı paylaşımsız , yemek yoksa muhabbet var ona bekleriz

Ben muneye yazayım , kayıt olduğu mail adresine bir mail atmalarını rica edeyim , belki maillerine bakıyordur .

Ahhh biberon , biz seni merak ederken , sen yazlığının bahçesinde hamakta sallanıyorsan var yaaaa

Bu akşamki yemeğim;
Patatesli taze faülye ve bulgur pilavı. Bir de cacık yakışır yanına, bi de karpuz kestim mi daha ne olsun

Ne tesadüf yaa , tek fark bendeki fasulye patatessiz.
Karpuz da ne güzel çıktı bugün bizde , senin ki nasıldı

Ben seni özelden az deşeyim hele

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…