evet bacımmm aynenn 1 gün mutfakda bir beze ters çevrili duran halde beklettim ertesi gün 11de birde düzelttimki acaip hava yapmış ve ekşimiştii neyseki azdı bu seferkiii adeta sirkemsi koku berbattı... bu kapak işinden riske girmek istemiyorummmmteşekkürler. kavanozlar kalsın. ama kapakları değiştirin. standart zaten bunların kapakları..
o kadar emeğin yokolması çok üzücü elbette.1 günde ekşimiş demek.
al bendende o kadar bizde 2 kişiyiz çoluk çocuk yok ama kafaya koydum çocuk olmadannn seneye bir tane alıcam uğurrrrrrrr derin dondurucuamiiinn insallah hepimiz emeklerimizi ağız tadıyla, huzurla yeriz..
walla bu sene ben de dedim, cocuk olsa napcaksam.. şimdi bile doldurdum.. kurbanlıkları nereye sığdırcaksam..
rica ederim canım ne demek, sorucaz - cevaplıcaz.. paylaşmak çok güzel
KIZLAR SANIRIM BU KAPAK MEVZUSUNDAAAA BENDEN DERTLİSİ YOKKK... ANNEME DEDİM ODAA YAPTIN TER ÇEVİR KOYY TENCEREYE KAYNAT SICAK HAVA İLE İÇİN DEKİ HAVA İYCE ÇIKAR VE TEKRAR SIKILA TERS BEKLET DEDİİİ.. BİRDE ONUMU UYGULASAMMM....
HAAA araştırınca herkess kapakları dikkatli seçin demiş ama şu kapaklarınn neyini dikkatli seçeceksem teneke kapakkkk yahuEki Görüntüle 781978
ne olucak o kapakları öylee kulllandıktan sonra saklamalık değilde sadece kapamalık kullanyon yada anam gibi kaldırıp atcan bir sonraki sezon kışlık hazırlıklara başlarken bir 10-20 daha alıcan annem öyle yapar, inannn 1 kavanozuu yıllardır kullanır kapakları değiştirerekk... amannn benim acil kavanoz bulmamm gerekkkk :) ikeadan alıcammm o contalılardannn galibawalla canım ben de bilmiyorum nası dikkatli seçilecek ama alıp geldiklerimizden kapatmayanlar oldu.. sıktıkça tık tık geri dönüyo...nolcaksa o kadar kapak evde..
Canım ben de geçen yıl birsürü kavanoz domates yaptım,biberle karışık menemenlik,sarımsaklı..çeşit çeşit. Hatta hepsinin kavanozu yeniydi. Buz dolabımın üst rafı bunlarla doluydu yer sıkıntısı çektim uzun bir süre yani. Hatta taşındım onları da taşıdım. Ama maalesef hepsini döktümevet birde temizleme işi varrr uff bende bugun alıcam bamyalarımı bakayımm...yarın uğrayamassam anlayın kışa çalışyorum ondandır
maşallah kim demiş ....harika marifetli bir yapımmmm börekde soslarda....
Ben ekşittim 1 şişe denemelik yaptıydım 1 günde tepe taklak bekledi iyi sıkışmamış olsa gerekki kapağı dışa bombe yapmıştı öyle yapınca anladımki kapak hava yapmış açtımki tekrar sıkayımmm o da nesi ekşimiştiiii ufff nasıl üzüldüm nasıllll...
şimdi bu kavanozlara yapmasammmı diyorummmm ne yapsammmm...
dolabında yer varsaaaa buzluğa atılacak cinsden yapıver bacımmm.. bende riske almak istemiyorum artık.... evet üstteki seninkine benziyorr internetten araştırdım stokda yok diyooo sennninkinn markası nedir bacım.. şimdi dışarı bu hazırlıkları ayarlamaya çıkıcamda alayım biraz bişilerCanım ben de geçen yıl birsürü kavanoz domates yaptım,biberle karışık menemenlik,sarımsaklı..çeşit çeşit. Hatta hepsinin kavanozu yeniydi. Buz dolabımın üst rafı bunlarla doluydu yer sıkıntısı çektim uzun bir süre yani. Hatta taşındım onları da taşıdım. Ama maalesef hepsini döktümEkşimişti hepsi de. Gerçi domates ekşi bir domatesmiş onun da etkisi var. Şimdi kvlerin bahçeden bir sürü domates geliyor yapsam mı yapmasam mı bilemedim
Üstteki benim turşu kavanozum işte.
Paşabahçeymiş canım.dolabında yer varsaaaa buzluğa atılacak cinsden yapıver bacımmm.. bende riske almak istemiyorum artık.... evet üstteki seninkine benziyorr internetten araştırdım stokda yok diyooo sennninkinn markası nedir bacım.. şimdi dışarı bu hazırlıkları ayarlamaya çıkıcamda alayım biraz bişiler
Geçmiş olsun canım,Allah yardımcın olsun..slm kızlar..ben geldim...
bu aralar pek giremez oldum...ausla gözde de yok...kökten gitmişiz
benim bazı sıkıntılarım var ailevi meseleler ve sağlık gibi vs...allah daha beterini vermesin ama pek hoş günler geçirmiyorum bu aralar...
aus ve gözde den haberim yok...
topiği canlı tutmuşsunuz teşekkürü bir borç biliriz...aus un sağlık problemi vardı onunla ilgileniyor sanırım ameliyat olacaktı ama görüşemedik...
inşallah voltranı oluşturup tekrar bi geri dönüş yaparız yine kaynatırız burda...
görüşene dek hepinizi öpüyorum....
Kızlar yaa birisi kırmızı biberden kahvaltılık sos tarifi vermişti bulamadım bi zahmet tekrar ekleseniz kim yaptıysa :44:
Eki Görüntüle 782069
Benim bu akşamki yemeğim tavuk ciğeri kavurması,eşim yemediği için dünkü yemekleri yiyecek
İlk çektiğim fotoğraf daha iyiydi ama küçültemedim bir türlü.
Ben domatesleri kurutmak istiyorum, bilen var mı nasıl yapıldığını?
Hanımlar nerde bu 3ü bir arada hamarat hatunlarrrr hiç denk gelemez oldukkkk.... Hu hu
aussssssssss
gazellllllllllllll
gözdeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
sessss verinnn
Merhaba kızlar. Şöyle güzel bir etli güveç tarifi bilen var mı ?
Aus ve gazel siz kesin biliyorsunuzdur marifetli hatunlar sizi
Hakikaten nerdesiniz siz kızlar yaa muhteşem üçlü;Aus,Gazel,Gözde?
Gökçecim o meşhur kavanoz her yerde var hatta bugün pazarda da satılıyordu boy boy. Ben Marketten daha ucuza aldım ilginç :)
2 kiloluğundan aldım bu sefer kornişon yapacağım.
slm kızlar..ben geldim...
bu aralar pek giremez oldum...ausla gözde de yok...kökten gitmişiz
benim bazı sıkıntılarım var ailevi meseleler ve sağlık gibi vs...allah daha beterini vermesin ama pek hoş günler geçirmiyorum bu aralar...
aus ve gözde den haberim yok...
topiği canlı tutmuşsunuz teşekkürü bir borç biliriz...aus un sağlık problemi vardı onunla ilgileniyor sanırım ameliyat olacaktı ama görüşemedik...
inşallah voltranı oluşturup tekrar bi geri dönüş yaparız yine kaynatırız burda...
görüşene dek hepinizi öpüyorum....
Daha önce eklemiştim bunu ama aşamalı resim yoktu.Evde fındık ezmesi yapabilirsiniz.Gerekenler sadece fındık,pudra şekeri ve vanilya.Tadını kendiniz ayarlayabilirsiniz.Robotta hepsini çekin alın size fındık ezmesi.Hem içinde ne olduğunu biliyorsunuz,hem çok doğal.