Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Hehhh işte tam bunun aynısı , bimde satılıyordu.Böyle kerem gibi değil , pütürlü pütürlü . Sağol be fıstık , ben bundan yapayım , fındığım da geldi giresundan komşudan

Yap tabi Aus.Bizde de fındık bol ne yapacağımızı şaşırıyoruz:)Yeni mahsul fındıklar gelecek biz daha geçen seneyi eritemedik.Hem dışarıdakilerden çok doğal ve temiz.Canım tatlı isteyince al bir kaşık tatlı isteğin azalsın.Tabi o bir kaşıkla kalmıyor ya:)

Bu arada geçmiş olsun.İnşallah önemli bir şey değil hastalığın.:26:

Son düzenleme:

Safra kesesinden ameliyat olacağım aslıcım , dosyam verildi kaç ay önce hala bekliyorum çağrılmayı .

Gazel beni göremeyince ameliyat oldum sanmış ama daha aramadılar.

Safra kesesinden ameliyat olacağım aslıcım , dosyam verildi kaç ay önce hala bekliyorum çağrılmayı .

Geçmiş olsun canım.Kolay bir ameliyat bildiğim.İnşallah çabucak atlatırsın.

canım bu ne kadar güzel bişeeeyy
kocam bayılır bunu da yaparsam artık yemek konusunda gözünde kocaman olurum
bizde fındık bolluğu yok ama 2 kavanoz kadar kabuklu vardı.. onları kırıp yapsam, kavurmak gerekiyor mu kırdıktan sonraa?

canım inşallah kolay geçer ameliyatın.. Allah yardımcın olsun, şifa versin inşallah..

O zaman hiç durma yap.

Evet canım kırdıktan sonra kavuracaksın.Kavurmadan olmaz.Bir de iyice çek robotta.

Geçmiş olsun canım.Kolay bir ameliyat bildiğim.İnşallah çabucak atlatırsın.

Öyleymiş canım evet , bir günde toparlanıyormuşsun .

Olsun bitsin diye beklerken tam düğün üzeri çağırırlarsa şimdi hiç şaşırmam .

bir dilimini ben alsam ya ausum

Gel yeeee

Sağol arkadaşım , çok çektirdi bana safra kesesi.

Bu arada dikkat et o fındık ezmesi bir yediriyor , bir yediriyor , kaşık kaşık

AUSUM, gördüğüme sevindim seni ya özlemişim... düğünden haberim yoktu aklıma direk ameliyatın geldi seni göremeyince...
rabbim şifanı versin çok kolay diyorlar gerçekten, korkulacak bişey yokmuş...korkma hiç...
bu arada börek süper görünüyo yaaa
biberondan hebr yokmu hala :26:

Yok canım daha yapmadım güveci tarif arıyorum hala... Haftaya eşimin kuzenleri gelecek bir gece kalacaklar onlara yapayım dedim. Güveç var aldım ama daha kullanmak nasip olmadı... Güvecin içinde mi kavuruyorsun eti yoksa başka bir yerde kavurup güvece mi alıyorsun bana en ayrıntılı şekilde yazarsan sevinirim...

Gazel ciğim ne haber ya nasılsın?? Sana komşu geldim

ne oldu yine niye trip yiyorum

Tamam canım yazayım , o zaman sen bana kaç kişi için yapacaksın onu da yaz .

Ona göre sebzelerin adetinide yazayım.

Yok canım ya biberon yaz tatilinde , yazlıkta falan diye düşündüm ama artık kaç ay oldu gelmeyeli.
Ahh ya telefonlarımız vardı birbirmizde ama ben kaydetmemişim :26:Keşke o beni arasa.

Düğün var canıım evet , eylül 1 de .Bu hafta çeyiz serme telaşı varmış , hiç anlamam o işlerden ama gideceğiz mecbur.

Sen nasılsın ? Yaz ahretim rahatlarsın biraz , öyle derdim var diyerek köşeye çekilme.

Gazel derdin neyse Allah en kısa sürede çözüme kavuştursun inşallah.Fazla üzme kendini herşey olacağına varıyor.

Şimdilik iki kişi gelecek diye biliyorum yani bizle beraber 4 kişilik olacak yemek canım...

Tamam adacım biz elimizi bol tutalım da , kalanını siz yersiniz

1/2 kilo kuşbaşı dana etini al .

Ben güveç kaplarım küçük olduğu için önce eti tencerede pişiriyorum .Sonra güveçlere pay ediyorum .

Sen direk güveç kapına koy etleri.Suyunu salıp çekene kadar pişir , yakma sakın ha

Sonra 2 adet kuru soğanı yemeklik doğra , az sıvıyağ ile beraber etlere ekle . Bir kaşık biber salçasını ve 2 adet doğranmış domatesi ekle , tuz ve karabiberle şöyle bir 5 dakika pişir. Yarı pişmiş etlerin üzerine istediğin sebzeleri ekleyebilirsin .Ben küp doğranmış , patates , patlıcan ve bir avuç kadar bezelye ve yeşil ve kırmızı biber doğrar , eklerim (havuç , kabak , taze fasulye koyan da var ) Sen iki adet patlıcan , 2 adet patates(büyükse patates bir yeter),3-4 tane yeşil biber ve kırmızı biber koy.
Ha bir de başta soğan rendeledik ya , istersen yemeğe 10 adet falan arpacık soğan da atabilirrsin .

Üzerine çok az tuz ve bir diş sarımdak rendele , yine yarım çay bardağı kadar mısır özü yağı gezdir . Acı severseniz , çok az pul biber de ekle , ben çok az sumakta koyuyorum .Üzerine yaklaşık 3 bardak kadar su ekle .

Güveci aliminyum folya ile iyice kapat ve fırına ver.1 saat kadar pişince , ters çevir ve servis tabağına al.

Unuttuğum bir şey yoktur umarım , tarif yazmayı pek beceremem de .

Hımm bunu bu hafta bir deneyeceğim o zaman resim de eklerim inşallah... Hep diyorum yemekleri yaparken bugün resim ekleyeceğim diye ama yemekleri yedikten sonra aklıma geliyor resim çekmek ee o zamanda bitmiş oluyor yemekler...
Tarifin güzel ben bunu hemen yazayım bir köşeye... Tşk ederim canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…