Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

amaninnnnn banaaa bir sitem bir sitemmmm.... yahuu aussss bacımmm teklifini kabul ettim gittti hamdi beye demene ne gerekkk ayrıcaa:) seni uı yapan sitee beni 1 ay yasakladı adetaaa mahmusshanelere attılar beni
gel gelellimmmm pegasusunnn lahmaacununaaaaa tabiki emeklerineze sağlık ama bir doğulu olarak lahmacunu pizzzayaaaa essssssss geçerimmm ellerine sağlık pegasussss

amaaa bakkk şu ramazannn mönüsündeee ciddden bugun gördüğüm msjın ile haberdar oldum öyle pek sitede kurdu değilim ki bulam sizleriiii o da benim bilgisayar cahillliğimmm zaten azcık iyi bilsemmm buraya her pişirdiğimin resmini çekyommmmmmmmm yapardımmm feci sunumlar amaaa çok laf az iş yapıyommm burdaaa üzgünümmmm ÖZÜR DİLERİMMM AUSSS BACIMMM:) şöbiyetide bilare deneyecemmmm pek aram yok şerbetlileri bizim adam yer ... zaten yiye yiyedede 90kgm oldu ben hafif tatlılar sütlü pastalı kremalıı gibiii meselaaa senin rulokat pastann olaydıda yiyeydikkk vessselammm....

ama şu sıralar turşularaaa topickle beraber aşşş ermekteyim yoksa yoksaa toplucaaa ye ekşiyi çıkar ayşeyiii modundamıyızzz :) nee... şuuu kış haızrlıkları biteydiii :) yapıyoz kendimizce bişilerr... hmmmm senle yazışınca hiççç susasım da gelmiyorrr haa ausss :)
bu aradaaa benden sana 2 oy geldi çaktırmaaaaaaa :)

pobolll ben seni yeni göryomm bacımmmm yadaaa ismen tanışmadık galibaaaa neyseeee bu böreği bende deneyecemmm içinde protein ve soğan olunca kesin kıymaaa tadında bir şeydirr... acabaaa bunun yufkasınadaa madensulu karışım olur mu ki?? birde patatesss şartmıdır bacımmm... bu haşlananları blendırdaa ezyonmu yoksa doğruyonmu patatesi falan... ya kusurabakmaa ilkkezzz yapmaa girişiminde bulununzca baya soru bombardımanına soktum seni...

eline koluna emeğine yüreğine sağlık bacım...
turşuların ve böreğin içinnn alkışlıyorummmm

Canım çok teşekkür ederim Allah razı olsun gerçekten öyle ankesörlüden konuşmak bile büyük nimet bizim için ..öyle böyle geçirmye çalışıoruz işte...Geçenlerde özel msjını gördüm bende oyumu kullanmıştm senin yemeğinden yana =)

Bu akşam peynirli omlet yedik oğlumla ve patates kızartması .

Bilmeyen varsa tarif yazıp resim koyayım

Eşim yoktu evde sabahtan beri , gelmeyecekte .Bizde tembel takıldık , eve gelince yemek yapmak istemedim .

Gökçem demek lahmacun haaa

Bir kere o pizza italyan işi değildi , dolapta kalmış kurumuş yufkalardan bir icattı

Dur ben senin gönlünü fethedecek et yemeğini yapacağım sana gör bak hele , o zaman dizme de methiyeleri bak nasıl küsüyorum.

Begushum , aşkınız daim olsun kuzum . Su gibi akıp geçsin zaman ve kavuşun sevdiğinle . O zamanı geçirmek için gel bize de takıl ara ara

aldımm bacımmm ben et yemeğini 100kgm et yollamışın en kas kat etinden canlı kanlı :)
teşekkürlerrr bu arada yap yapdaa sen yappp omletede razıyımmm patates kızartmasınıda bir özledimki bu eve geçtiğimden beri ocak davlumbaz kirlenmesin diye kızartma yapmayacam dedim ve eski patates kızartması tenceremide attımmm gittti şimdi kafama tefalin azcık yağla pişiren fritözü varya ondan alasım gelyor hem pratik hem temiz vede sözde daha sağlıklıııı.... ne yapsammmm

Burda bir fritöz konusu vardı , yere göğe sığdıramadılar onu , tefalindi sanırım , kazen açmıştı hatta konuyu sanki .

Çok memnunlarmış , onundan alıver bacım

Burda bir fritöz konusu vardı , yere göğe sığdıramadılar onu , tefalindi sanırım , kazen açmıştı hatta konuyu sanki .

Çok memnunlarmış , onundan alıver bacım
hmmmm bilemiyorumm kazen beyin açtığı o konuyu... fritözle pek ilgilenmedim şu yaşa dekk şimdilerde öyle arada sıradaa esiyor...

Canım bişi değilki hazır yufkadan börek işte, teşekkür ederim :26:
Patates şart değil sadece soğan ve mercimek de olur ama soğanı az olmasın.
Mercimeği ezmiyorsun patates koyacaksan rendeliyorsun. Madem sulu karışım da olur neden olmasın
Rica ederim ne demek, geç gördüm sen de kusura bakma.

Ben de ilk fırsatta fritöz alacağım bıktım yağ derdinden. Bir de bugün yangın çıkarıyordum neredeyse. Sabah sigara böreği kızarttım kahvaltımızı yaptık eşim ofise uğradı benim de hiç halim yoktu biraz daha uyuyayım dedim 2-3 saat uyumuşum kokuyla uyandım
Sen yağın altını kapatmayı unut bi geldim mutfağım duman duman olmuş. Allahtan uyanmışım.

Son düzenleme:
Pobol eline sağlık.Turşuların ve böreğin çok güzel görünüyor.Turşunun içinde gördüğüm üzüm mü?
Evet canım en üste 2 salkım ham üzüm (koruk) koydum,onun üstüne de maydanoz. Önceki gün eşimle ailesinin bahçesine gittik ne bulduysam topladım evde havuç vardı bir de onu koydum nasıl bişi olacak meraktayım
Teşekkür ederim ve de

O benim karışık turşu kavanozum cam,kırmızı kapağının altında bir de plastik bir kapak var. Büyük bir marketten aldım sen de oralara bak şimdi tam zamanı büyük marketlerde kesin bulursun.

Mesajlarınızı hep tek tek cevapladım öyle oluverdi,arka arkaya iletiler atmış oldum kirlilik için kusura bakmayın he mi :)

Son düzenleme:
hımmmm sağol bacımmmm plastik kapakkk ve bu kapakkk... plastik kapak sanırım saklama kaplarınınki gibi sıkımı tutuyorrr....
bakayım marketlereee tabi bulursam bacım... çok sağolasınnn

amannnn ALLAH KORUSUN BACIMMMMMMMM.... AMANNN VERİLMİŞ SADAKANIZ VARMIŞŞŞ ....AL AL FRİTÖZÜ DERHALLLL....
TARİFİN içinde ayrıcaaa teşekkür ediyorum bacım ilk fırsatta yapacaklarmın arasında olucak inşallah

pobollllllll bacım teklifini yeni gördümmm kabul etttim merhabalar bu arada ben gökçe :)

Nihancım sen son gelişmelerinin enerji deposuyla kim bilir ne güzel şeyler yapmışsındır , ellerine sağlık diyeyim ben göremesekte

Teşekkür ederim aus'cum, evet o günlerde büyük bir neşeyle girdim mutfağa...Ama sonrası pek de keyifli gelişmiyor maalesef...
Neyse canım, denerim yine müsait bir günümde fotoğraf yüklemeyi.

heyyy maşallah huzurla sağlıkla yiyin inşallah

çok teşekkürler canım...

ayy ctesi günü yaptıgım domates - patlıcan vs alışverişiyle pazar günü kendimi ağustos böcekleri gibi hissettim..
10 kilo domates, 5 kg patlıcan aldım.. domatesin daha yarısını yapmama rağmen 8,5 (bucuk minik reçel kavanozu oluyor ) kavanoz domates sosum cıktı.. burada hanginizdiniz, rondodan geçirip tuz katıp kaynatıyorum demiştiniz.. o şekilde yaptım.. sulu gibi geldi bana ama olsun yemeklere tat katarr diye düşündüm.. domates çorbası da yaparım..

patlıcanları közledim, attım buzluğa..
kp'in aldığı bamyaları hallettim..
şeftali koydum 5 poşet, tatlı sosu veya meyve suyu yaparım diye..
vişnelere buzlukta yer kalmadğı için şekerleyip kavanozlara koydum..

bugün de köy biberleriyle domates soslu biber kızartması atcam buzluğa.. buzluk için sadece kırmızı biber kaldi istediğim inşallah kısmetse..

tüm bunlardan sonra buzluğum resmen balık istifi oldu :44:

Selam kızlar.

Dün akşam annem melemenlik domates yapıyordu.Ben de kaçırmadım resimledim tabiki:)

Önce domatesler soyulup doğranıyor.Sonra geniş bir tencerde pişirilip,sıcakken kavanozlara koyulup ters çevriliyor.

Akşam yemeğim de bu hamurişleriydi.Siz pişi diyorsunuz galiba biz hamurişi.Bazıları kıymalı bazıları sade.Sadeleri vişne reçeliyle çok iyi gitti.Dört buçuk tane yedim.Aslında gözüm beşteydi de ayıp olmasın diye beşe tamamlamadım.

akşama hsonu annemden getirdiğim sucuklu kurufasülye var..
domates çorbam var..
ama benim canım acayipp şekilde semizotu yemeği istedi :26: şşöööyle hafif ekşili, yoğurtlu
kocam da hiç sevmez öyle şeyler.. :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…