amaninnnnn banaaa bir sitem bir sitemmmm.... yahuu aussss bacımmm teklifini kabul ettim gittti hamdi beye demene ne gerekkk ayrıcaa:) seni uı yapan sitee beni 1 ay yasakladı adetaaa mahmusshanelere attılar beniHaklısın kankam ya , 3 sene yalnız yaşadım .Makarna yapıp yemekten , pizza sipariş etmekten içim dışıma çıkmıştı.
Kalabalıklaş artık diye temennide bulunacağım bundan sonra senin için
Olmuştu bee aslıcım , altı kıtır , içi yumuşacık
Bir de o lezzete 5 dk .da ulaşmak en güzeliydi.
Gazelimcim , mozarella pizzada en çok kullanılan peynir zaten , denemeni tavsiye ederim .Bugüne kadar yediğin pizzalarda muhtemelen mozarellalıdır zaten.
Sosise gelinceeee .... Bende şimdi netten bakacağım , belki bir daha yemem .Bizim evde benim dışımda kimse yemez zaten .
Yusuf ağzına sürmez , pizzadan ayıklatır , eşim de kırk yılda bir .
Olan bana oluyor desene
Burak paşa nasıl oldu bugün arkadaşım ?
Sen benden teklifler mi bekliyordun şekerim
Yahu sen zaten benim listemdeydin bi zamanlar sanki , sonra ben UI oldum o ara site listemi sıfırlamış .Ama geri gelince temiz sayfa aç aus mesajı vermek istediler heralde
Velhasıl sonrada sen yoktun bacım , ama ben sana azıcık küsüm sanki . Pegasusun lahmacunlara , keklere bi dolu iltifat , aus bacı artık kurumaya yüz tutmuş yufkalardan pizza yapsın uyduruk , ona bi eline sağlık bile yokAyrıca gözümden kaçmadı , ramazan soframada gidip oy kullanmayı bırak , bir bakıp eline koluna sağlık bile demedin
Hıhhh geri mi alsam arkadaşlık teklifimi ne
Hadi yazmışken şöbiyetide yazayım , muhallebi koymasan olmaz , yani olur da çakma şöbiyet olmaz , şerbetli milföy olur .
Cevizde illa koyacam diyorsan koy bari
pobolll ben seni yeni göryomm bacımmmm yadaaa ismen tanışmadık galibaaaa neyseeee bu böreği bende deneyecemmm içinde protein ve soğan olunca kesin kıymaaa tadında bir şeydirr... acabaaa bunun yufkasınadaa madensulu karışım olur mu ki?? birde patatesss şartmıdır bacımmm... bu haşlananları blendırdaa ezyonmu yoksa doğruyonmu patatesi falan... ya kusurabakmaa ilkkezzz yapmaa girişiminde bulununzca baya soru bombardımanına soktum seni...Eki Görüntüle 780648
Kesip içlerini çektiğim fotoğraflar da vardı da çok parlamış onlar.
Hazır yufkadan yaptım ki ben, el açması muhteşem oluyor bu börek.
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kuru soğan
1 haşlanmış patates
İstenilen baharatlar.
Tarifte salça da vardı ben yarısını salçasız yaptım salçasız çok daha lezzetli olmuş.
Süt,sıvıyağ,yumurta sarısı
Kuru sağanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz,haşladımız mercimeği, haşlanmış ve rendelenmiş bir patatesi tuzu baharatları ekleyip biraz çeviriyoruz. Büyük sigara börekleri halinde kestiğimiz yufkalara süt-sıvıyağ karışımdan sürüyoruz harcı koyup sarıyoruz.
Begushcum Önce hayırlı teskereler dileyeyim tatlım .
Tahmin edebiliyorum , beraber geçirilen o kısa zamandan sonra tekrar ayrılmak ne zor geldi sana . Ama benden sana abla tavsiyesi , yaşadığınız her dönemin kıymetini bilin . Yani bu ayrılığın bile , özlemin bile .. Şimdi tel de 5 dakika konuşabilmek bile ne tatlıdır ya , onu doya doya yaşayın .
Bir bakacaksın günler su gibi akıp geçmiş , sevdiğin yanında
Evet canım , olgunlaşmamış yeşil domatesten , hmmmm ne de güzel olur yaaa
Bende bende bende istiyoruuuum
Ahh ahhh ağzının tadını bilenler nasıl da belli oluyor hemen .Olmaz mı ? O meret mayonez benim için neye eklense güzel , bir tek kilolarıma kilo ekleyince kötü
Ellerine sağlık canım .
Afyonlu arkadaşlarım , bunu hamur açarak yapıyorlar , tek tek .Bükme deniliyor , her şey koyuyorlar içine ama en güzeli yeşil mercimekle olanı.
aldımm bacımmm ben et yemeğini 100kgm et yollamışın en kas kat etinden canlı kanlı :)Gökçem demek lahmacun haaa
Bir kere o pizza italyan işi değildi , dolapta kalmış kurumuş yufkalardan bir icattı
Dur ben senin gönlünü fethedecek et yemeğini yapacağım sana gör bak hele , o zaman dizme de methiyeleri bak nasıl küsüyorum.
Begushum , aşkınız daim olsun kuzum . Su gibi akıp geçsin zaman ve kavuşun sevdiğinle . O zamanı geçirmek için gel bize de takıl ara ara
aldımm bacımmm ben et yemeğini 100kgm et yollamışın en kas kat etinden canlı kanlı :)
teşekkürlerrr bu arada yap yapdaa sen yappp omletede razıyımmm patates kızartmasınıda bir özledimki bu eve geçtiğimden beri ocak davlumbaz kirlenmesin diye kızartma yapmayacam dedim ve eski patates kızartması tenceremide attımmm gittti şimdi kafama tefalin azcık yağla pişiren fritözü varya ondan alasım gelyor hem pratik hem temiz vede sözde daha sağlıklıııı.... ne yapsammmm
hmmmm bilemiyorumm kazen beyin açtığı o konuyu... fritözle pek ilgilenmedim şu yaşa dekk şimdilerde öyle arada sıradaa esiyor...Burda bir fritöz konusu vardı , yere göğe sığdıramadılar onu , tefalindi sanırım , kazen açmıştı hatta konuyu sanki .
Çok memnunlarmış , onundan alıver bacım
Canım bişi değilki hazır yufkadan börek işte, teşekkür ederim :26:pobolll ben seni yeni göryomm bacımmmm yadaaa ismen tanışmadık galibaaaa neyseeee bu böreği bende deneyecemmm içinde protein ve soğan olunca kesin kıymaaa tadında bir şeydirr... acabaaa bunun yufkasınadaa madensulu karışım olur mu ki?? birde patatesss şartmıdır bacımmm... bu haşlananları blendırdaa ezyonmu yoksa doğruyonmu patatesi falan... ya kusurabakmaa ilkkezzz yapmaa girişiminde bulununzca baya soru bombardımanına soktum seni...
eline koluna emeğine yüreğine sağlık bacım...
turşuların ve böreğin içinnn alkışlıyorummmm
Evet canım en üste 2 salkım ham üzüm (koruk) koydum,onun üstüne de maydanoz. Önceki gün eşimle ailesinin bahçesine gittik ne bulduysam topladım evde havuç vardı bir de onu koydum nasıl bişi olacak meraktayımPobol eline sağlık.Turşuların ve böreğin çok güzel görünüyor.Turşunun içinde gördüğüm üzüm mü?
O benim karışık turşu kavanozum cam,kırmızı kapağının altında bir de plastik bir kapak var. Büyük bir marketten aldım sen de oralara bak şimdi tam zamanı büyük marketlerde kesin bulursun.benimde turşu içinnn sağlıklı cam kavanozlara ihtiyacım var 2-3 litrelikdenn veya maksimum 5 ltlik olsa yeter nede olsa 2 kişiyiz.... ama kapağı çok çok önemli adeta vakumlu olmalı nerden neyi alsammm.... annemler eski usul bidonaaa yaparlardı şimdilerdede biberiii sağlıksız ama pet şişeye korrr zaten 10günde ekşirrr biber olur turşusu yani sonrada kavanozlar dolabaaa yahut öyle yollar çoluğna çocuğnaa alan kavanozlar dolaba atar...
anne sağlıksız diyincede eee zaten turşu kendisi sağlıksız diyede açıklama yapar.... bennn kavanoza yaparımm yine canım değerli yaaaa :) amaaaa yinedeeee neye yapsammm ne etsemm önerilernizi bekliyorummm....sağolun
hımmmm sağol bacımmmm plastik kapakkk ve bu kapakkk... plastik kapak sanırım saklama kaplarınınki gibi sıkımı tutuyorrr....O benim karışık turşu kavanozum cam,kırmızı kapağının altında bir de plastik bir kapak var. Büyük bir marketten aldım sen de oralara bak şimdi tam zamanı büyük marketlerde kesin bulursun.
Mesajlarınızı hep tek tek cevapladım öyle oluverdi,arka arkaya iletiler atmış oldum kirlilik için kusura bakmayın he mi :)
amannnn ALLAH KORUSUN BACIMMMMMMMM.... AMANNN VERİLMİŞ SADAKANIZ VARMIŞŞŞ ....AL AL FRİTÖZÜ DERHALLLL....Canım bişi değilki hazır yufkadan börek işte, teşekkür ederim :26:
Patates şart değil sadece soğan ve mercimek de olur ama soğanı az olmasın.
Mercimeği ezmiyorsun patates koyacaksan rendeliyorsun. Madem sulu karışım da olur neden olmasın
Rica ederim ne demek, geç gördüm sen de kusura bakma.
Ben de ilk fırsatta fritöz alacağım bıktım yağ derdinden. Bir de bugün yangın çıkarıyordum neredeyse. Sabah sigara böreği kızarttım kahvaltımızı yaptık eşim ofise uğradı benim de hiç halim yoktu biraz daha uyuyayım dedim 2-3 saat uyumuşum kokuyla uyandım
Sen yağın altını kapatmayı unut bi geldim mutfağım duman duman olmuş. Allahtan uyanmışım.
Çok memnun oldum arkadaşımpobollllllll bacım teklifini yeni gördümmm kabul etttim merhabalar bu arada ben gökçe :)
Nihancım sen son gelişmelerinin enerji deposuyla kim bilir ne güzel şeyler yapmışsındır , ellerine sağlık diyeyim ben göremesekte
heyyy maşallah huzurla sağlıkla yiyin inşallah