canım sorularını cevaplayayım hemen...
*patlıcanları közlüyorum, soyuyorum.. soğumasını bekliyorum.. soğuduktan sonra da 4er-5erli olarak buzdolabı poşetlerine koyuyorum, hooop buzluğa...
*yengenin yaptığı method da güzelmiş aslında ama benim buzlukta o kdr az yerim kaldı ki, hep alternatif peşindeyim.. domates soslarımı da kavanozlarda yaptım, sıcakken eşim sıkıca kapattı, ters çevirdik.. 1 gece bekledi.. akan kokan olmayanları erzak dolabına kaldırdım.. buzdolabına gerek yok.. domateslerin hava aldıgğını anlarsın zaten, kapakta şişme olur, gözle görülür bi fışıldama olur domateslerde..
*şeftalileri de soydum, doğradım attım buzluğa.. tatlı sosları ve meyve suyu için.. çok değil 5 poşet oldu yeter inşallah..
*vişneleri annem bu sene halamdan duymuş. eskiden buzluk mu vardı, petlere koyardık demiş.. ben plastik olmasn dedim, kavanozlara doldurdum..bi kat vişne, bi kat şeker.. sürekli şekerledim. en üstüne de şeker doldurduk.. sımsıkı kapattık.. bi gün sonra kontrol.. kapaklarda şişme var mı diye..
*köy biberlerini de dün hallettim. ince minik olanları bütün bütün kızartmak için ayırdım. büyükleri doğradım, yağda soteledim.. üzerine kabuklarını soyduğum domatesleri ekledim.. biraz da öyle pişti.. kapattım, akşam gidip poşetleyip atıcam inş buzluğa.. minik biberleri de bütün kızartıp 15erli fln poşetlicem... yine buzluğa.. kv vermişti geçen sene iki çeşit de, çok işime yaramıştı...