Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

akşama hsonu annemden getirdiğim sucuklu kurufasülye var..
domates çorbam var..
ama benim canım acayipp şekilde semizotu yemeği istedi :26: şşöööyle hafif ekşili, yoğurtlu :KK56:
kocam da hiç sevmez öyle şeyler.. :26:
Benim kocam da hiç sevmez bi de üstüne ee ne yicez der :KK1: Ah bu kocaları ne yapmalı bilmem:)

Benim de akşama tavuk sote ve pirinç pilavı var,çoban salata,kavun.

Benim kocam da hiç sevmez bi de üstüne ee ne yicez der :KK1: Ah bu kocaları ne yapmalı bilmem:)

bugün kurufasülyenin yanında yoğurtlu semizotu salatasıyla idare ediim de yarına kendime semizotu yaparım, ona da kavurma var :KK1:
etçil koca cok zor be ya :KK14:

bugün kurufasülyenin yanında yoğurtlu semizotu salatasıyla idare ediim de yarına kendime semizotu yaparım, ona da kavurma var :KK1:
etçil koca cok zor be ya :KK14:
Benimki etçil de değil. Ivır zıvırcı :KK1:

$DSCN0240.jpg
Bildiğimiz tavuk sote, ben soğan koymuyorum. Domatesi biberi ayrı bir tavada çevirip ekliyorum. Etleri önce karabiber ve tuzla tatlandırdım öyle pişirdim. Pul bibeber,çok çok az köri, biberiye ve 1 diş sarımsak ekledim. Nefis kokuyor :KK56:

çok teşekkürler canım...

ayy ctesi günü yaptıgım domates - patlıcan vs alışverişiyle pazar günü kendimi ağustos böcekleri gibi hissettim..
10 kilo domates, 5 kg patlıcan aldım.. domatesin daha yarısını yapmama rağmen 8,5 (bucuk minik reçel kavanozu oluyor :KK1: ) kavanoz domates sosum cıktı.. burada hanginizdiniz, rondodan geçirip tuz katıp kaynatıyorum demiştiniz.. o şekilde yaptım.. sulu gibi geldi bana ama olsun yemeklere tat katarr diye düşündüm.. domates çorbası da yaparım..

patlıcanları közledim, attım buzluğa..
kp'in aldığı bamyaları hallettim..
şeftali koydum 5 poşet, tatlı sosu veya meyve suyu yaparım diye..
vişnelere buzlukta yer kalmadğı için şekerleyip kavanozlara koydum..

bugün de köy biberleriyle domates soslu biber kızartması atcam buzluğa.. buzluk için sadece kırmızı biber kaldi istediğim inşallah kısmetse..

tüm bunlardan sonra buzluğum resmen balık istifi oldu :44:
ellerine sağlık bacımmm harikasın.... öncelikleee ben de demiş olabilirim rondodan veya blendırdan geçir kaya tuzu ile kaynatıp at dolaba ben yapıyorum öyleee.... patlıcan közleyip hiç atmadımmm 2 kişiyiz diye kışın bile alıp yaparım amaa bu yıl bende koyucamm dolap poşeti ilemi koyyonuz kavanozmu...
haa birde bazıları(yengem) domatesi kırmızı biberi kabukları soyyup robottan geçirmiş ve pasta kalıpları varya mufffin silikonlu onlara pay etmiş dolapda dondrurmuş ve sonra çıkarıp poşetlemiş kışınnn öyle kullanyorlarmış çıkarıp yemeklere koyyormuş lezzzett adına çok iyi oluyor dedi ben ne yapsammm...geçenyıl kavanozladığım domatesler havamı aldıydı ne ekşimişti adeta turşu vari kokuyordu domatesi nasıl koydun bacımm...kavanozları dolabamı atyonuz odadamı bırakyonuzz.... şeftaliyi nasıl koyuverdinn ben 1kgmlık dilimleyip direk poşetleyip difrize attımm o şekilmii:)
vişnelere buzluk harici koymuşun onuda nasıl yaptığnı yazarmısın bacım... benimde yer kalmadı gibi kalmayacak hanii eee hemde kurbanda yakın olunca kesin kalmazz ne etsem vişne kompostoluk koysam şekerle kavanoza nasıl koymuşun bacımmm önceden denemişmiydin çürümez dimi??
bennn birde geçen yıl 2 kgm köy biberni temizleyip direkt dolaba attım çıkarıp az yağla kavurdum domatesli sosla harika oldu, hemdee 3 kgmda biberleri domates sosu ile yapıp koymuştum oda iyiydi ne yapsammm ne...
amma soru sordummm :) eee boğazlı olunca bennn kusura bakma bacım

Selam kızlar.:KK12:

Dün akşam annem melemenlik domates yapıyordu.Ben de kaçırmadım resimledim tabiki:)

Önce domatesler soyulup doğranıyor.Sonra geniş bir tencerde pişirilip,sıcakken kavanozlara koyulup ters çevriliyor.

ZQACh.jpg

75stq.jpg

iQgf1.jpg

cGlpB.jpg
aslııı bacım anacığnınn ellerine sağlıkkkkkk.... enfessss benim annnem artıkım yapamıyor böyle kavanozlukk... difrize atyor herşeyi bendeee ekşime vakalarımdan sonra korkuyorum kapak olayını beceremiyorumm uffff ne yapsammm

Akşam yemeğim de bu hamurişleriydi.Siz pişi diyorsunuz galiba biz hamurişi.Bazıları kıymalı bazıları sade.Sadeleri vişne reçeliyle çok iyi gitti.Dört buçuk tane yedim.:KK36:Aslında gözüm beşteydi de ayıp olmasın diye beşe tamamlamadım.:KK60:

2BR5y.jpg
amaninnnnnnnnn bizim yörenin pişisiiiiiiiiii :)

benim kocamaaaa ne verirsen ver yerrrr ama ben seçiciyim... bu yüzden ben neyi seversem o da onu yerr:) hoş benimde tek seçtiğim pırasa ve koyun eti :)

heyyy bu nasıl nickk be bacımmm yazarken gülümsetiyorrrr allahasen sen çok yaşaa emi :)
bamyayıda sorcaktım daha bamyada koymadım ben önceki yıl bamyayı suda limonlu suda salyaları akana dek bekeltttim sonra şunları yaptımmm daha kolayı varmı

• 1 kg bamya
  • 4-5 orta boy domates
  • 1 Limon

• Bamyalar güzelce temizlenip, yıkanır.
  • Domates rendelenir. Yağ eklenmeden ocakta pişirilir.
  • Pişmeye başladığında bamyalar ilave edilir.
  • Bamyalar sararana kadar pişirilip, üzerine bir limon suyu sıkılır.
  • Soğuduktan sonra, yemek yapılacak ölçüde buzdolabı poşetlerine bölünüp, derin dondurucuya atılır.
Not : Domatesleri rendelemek istemeyen, diri parçalar halinde yemekte görünmesini isteyenler domatesi yemeklik doğrayıp, tavada çevrip ardından bamyaları ekleyerek de aynı yöntemle hazırlayabilirler.

veyaaa domates yerine kırmızı biberlede yaptığım olduuu sizler nasıl koyyonuzzz....

ha geçen yıl ise daha tembeldim bamyayyı limonlu tuzlu suda haşlayıp süzüppp kurulayıp dolap poşetlerne koymuştummm bu daha pratikti :)
sizler nasıl koyyorsunuzzz... birde bu yıl kaç kgm koysammmm acabaaa:KK43:

kışlık karnıyarıklık patlıcanı şöyle dolaba koyyorummm ben denedim 1 kış geçti enfesdi...
önce patlıcanları alaca soyyup tuzlu suda acısuyu çıkana dek bekletip kuruluyorum...
sonra bıçakla kesik atıp tepsiye koyup bir fırça yardımı ile üzerlerni yağlıyorum (sebebi babam kalp amelyatı geçirdikten sonraa yağlı yememeye dikkat etmemmiz hem böyle daha hafif ve lezziiiz oluyor)
sonraa fırından çıkarınca içini ezip karnı yarık haline getiryorumm normalde pişirikende böyle yapıppp içine kıymalı harcımı koyyup salçalı su ile pişiiryorummm.. vel hasılll kışlık için yaptığım bu patlıcanları soğuttuktan sonra poşetleyip (2 kat poşet) difrize atıyorummm...

bu yıl dolmalık biberlerimi kurutmadımmm 2kgm temizleyip difrize attım direk çıkarınca sıcak suyla hafif kaynatıp iç harcını yapıppp dolma yapcammm tabi kışa ölmesssemmm :) ammaaa yemek hakkkında yazışmışım konuşmuşumm hiç ölmeyecek gibi dolabı dolduryorummmm ...:KK14::KK14::KK14::KK14:

Çok güzel içli köfte tarifleri var başlıklarda.Onları dene bence.Ben şimdiye yapıp yemiştim bile:)Bu arkadaşımızın geleceği yok galiba.

bır arkadaşımız geldı ama gormedı sanırım...dıye yazmıştı.
bır kac gun daha beklerım sonra başka tarıflere adım atarım..teşekkurler duşundugun ıcın:)

ellerine sağlık bacımmm harikasın.... öncelikleee ben de demiş olabilirim rondodan veya blendırdan geçir kaya tuzu ile kaynatıp at dolaba ben yapıyorum öyleee.... patlıcan közleyip hiç atmadımmm 2 kişiyiz diye kışın bile alıp yaparım amaa bu yıl bende koyucamm dolap poşeti ilemi koyyonuz kavanozmu...
haa birde bazıları(yengem) domatesi kırmızı biberi kabukları soyyup robottan geçirmiş ve pasta kalıpları varya mufffin silikonlu onlara pay etmiş dolapda dondrurmuş ve sonra çıkarıp poşetlemiş kışınnn öyle kullanyorlarmış çıkarıp yemeklere koyyormuş lezzzett adına çok iyi oluyor dedi ben ne yapsammm...geçenyıl kavanozladığım domatesler havamı aldıydı ne ekşimişti adeta turşu vari kokuyordu domatesi nasıl koydun bacımm...kavanozları dolabamı atyonuz odadamı bırakyonuzz.... şeftaliyi nasıl koyuverdinn ben 1kgmlık dilimleyip direk poşetleyip difrize attımm o şekilmii:)
vişnelere buzluk harici koymuşun onuda nasıl yaptığnı yazarmısın bacım... benimde yer kalmadı gibi kalmayacak hanii eee hemde kurbanda yakın olunca kesin kalmazz ne etsem vişne kompostoluk koysam şekerle kavanoza nasıl koymuşun bacımmm önceden denemişmiydin çürümez dimi??
bennn birde geçen yıl 2 kgm köy biberni temizleyip direkt dolaba attım çıkarıp az yağla kavurdum domatesli sosla harika oldu, hemdee 3 kgmda biberleri domates sosu ile yapıp koymuştum oda iyiydi ne yapsammm ne...
amma soru sordummm :) eee boğazlı olunca bennn kusura bakma bacım

canım sorularını cevaplayayım hemen...

*patlıcanları közlüyorum, soyuyorum.. soğumasını bekliyorum.. soğuduktan sonra da 4er-5erli olarak buzdolabı poşetlerine koyuyorum, hooop buzluğa...

*yengenin yaptığı method da güzelmiş aslında ama benim buzlukta o kdr az yerim kaldı ki, hep alternatif peşindeyim.. domates soslarımı da kavanozlarda yaptım, sıcakken eşim sıkıca kapattı, ters çevirdik.. 1 gece bekledi.. akan kokan olmayanları erzak dolabına kaldırdım.. buzdolabına gerek yok.. domateslerin hava aldıgğını anlarsın zaten, kapakta şişme olur, gözle görülür bi fışıldama olur domateslerde..

*şeftalileri de soydum, doğradım attım buzluğa.. tatlı sosları ve meyve suyu için.. çok değil 5 poşet oldu yeter inşallah..

*vişneleri annem bu sene halamdan duymuş. eskiden buzluk mu vardı, petlere koyardık demiş.. ben plastik olmasn dedim, kavanozlara doldurdum..bi kat vişne, bi kat şeker.. sürekli şekerledim. en üstüne de şeker doldurduk.. sımsıkı kapattık.. bi gün sonra kontrol.. kapaklarda şişme var mı diye..

*köy biberlerini de dün hallettim. ince minik olanları bütün bütün kızartmak için ayırdım. büyükleri doğradım, yağda soteledim.. üzerine kabuklarını soyduğum domatesleri ekledim.. biraz da öyle pişti.. kapattım, akşam gidip poşetleyip atıcam inş buzluğa.. minik biberleri de bütün kızartıp 15erli fln poşetlicem... yine buzluğa.. kv vermişti geçen sene iki çeşit de, çok işime yaramıştı...

Son düzenleme:
heyyy bu nasıl nickk be bacımmm yazarken gülümsetiyorrrr allahasen sen çok yaşaa emi :)
bamyayıda sorcaktım daha bamyada koymadım ben önceki yıl bamyayı suda limonlu suda salyaları akana dek bekeltttim sonra şunları yaptımmm daha kolayı varmı

• 1 kg bamya
  • 4-5 orta boy domates
  • 1 Limon

• Bamyalar güzelce temizlenip, yıkanır.
  • Domates rendelenir. Yağ eklenmeden ocakta pişirilir.
  • Pişmeye başladığında bamyalar ilave edilir.
  • Bamyalar sararana kadar pişirilip, üzerine bir limon suyu sıkılır.
  • Soğuduktan sonra, yemek yapılacak ölçüde buzdolabı poşetlerine bölünüp, derin dondurucuya atılır.
Not : Domatesleri rendelemek istemeyen, diri parçalar halinde yemekte görünmesini isteyenler domatesi yemeklik doğrayıp, tavada çevrip ardından bamyaları ekleyerek de aynı yöntemle hazırlayabilirler.

veyaaa domates yerine kırmızı biberlede yaptığım olduuu sizler nasıl koyyonuzzz....

ha geçen yıl ise daha tembeldim bamyayyı limonlu tuzlu suda haşlayıp süzüppp kurulayıp dolap poşetlerne koymuştummm bu daha pratikti :)
sizler nasıl koyyorsunuzzz... birde bu yıl kaç kgm koysammmm acabaaa:KK43:

nickim için çok kişiden aynı tepkiyi aldım, gülümsemek güzeldir canım..
hem soru sorucaz ki fikir alışverişi olsun:KK34:

bamyaları yukardaki tarife yakın pişirdim.. anlatiim, bamyaları temizledim... 4-5 tane limon sıktım, renkleri sarıya dönene kdr pişirdim... poşetledim, 4 poşet cıktı zaten.. her poşete birer tane domatesi soyup pişirmeden doğradım direk.. poşetleri kapattım, attım buzluğa... kaç kgdı bilmiyorum, kp almış paylaştık ama ben az aldım anca 1,2 flndır yani 2 yoktur zannediyorum... emin değilim ama.. uğraştıran kısmı temizlemesi oldu, bıktırdı resmen bıcak tutmaktan parmaklarım acıdı:KK25: şükür hallettik onu da..

ayy kocam yoğurtlu semizotunu sevdii :KK52: nası mutlu oldum...
akşam bana semizotu yemeği, ona da kavurmalı pilav. yanına yoğurtlarım belki onun için semizotunu :KK53: salataya ne gerek var, bu ne güzelmiş dedi hatta :KK23::KK23:

selam herkese.aus güzel topik olmuş.
ben sizler gibi marifetli değilim. öyle elde açamam börekleri. ama yufkayla güzel beceririm:)
ccei.jpg

bu dün yaptığım ıspanaklı böreğim.
ve bir gün evvel hazırladığım lutenitza sosum.
sırada domates konservelerim var. bugünde onu yaparım artık.
[/FONT][/COLOR]
eq4b.jpg

bugün itibarıyla,kavanozlar normale dönmüştür. tepetaklak durmaktan beyinlerine kan hücum etti saatlerdir zavallıların:))

Son düzenleme:
nickim için çok kişiden aynı tepkiyi aldım, gülümsemek güzeldir canım..
Hem soru sorucaz ki fikir alışverişi olsun:KK34:

bamyaları yukardaki tarife yakın pişirdim.. Anlatiim, bamyaları temizledim... 4-5 tane limon sıktım, renkleri sarıya dönene kdr pişirdim... Poşetledim, 4 poşet cıktı zaten.. Her poşete birer tane domatesi soyup pişirmeden doğradım direk.. Poşetleri kapattım, attım buzluğa... Kaç kgdı bilmiyorum, kp almış paylaştık ama ben az aldım anca 1,2 flndır yani 2 yoktur zannediyorum... Emin değilim ama.. Uğraştıran kısmı temizlemesi oldu, bıktırdı resmen bıcak tutmaktan parmaklarım acıdı:KK25: şükür hallettik onu da..
evet birde temizleme işi varrr uff bende bugun alıcam bamyalarımı bakayımm...:KK66: yarın uğrayamassam anlayın kışa çalışyorum ondandır:KK66:
selam herkese.aus güzel topik olmuş.
Ben sizler gibi marifetli değilim. öyle elde açamam börekleri. Ama yufkayla güzel beceririm:)
[ımg]http://img46.imageshack.us/img46/4158/ccei.jpg[/ımg]
bu dün yaptığım ıspanaklı böreğim.
Ve bir gün evvel hazırladığım lutenitza sosum.
Sırada domates konservelerim var. Bugünde onu yaparım artık.
[/font][/color][ımg]http://img692.imageshack.us/img692/9453/eq4b.jpg[/ımg]

bugün itibarıyla,kavanozlar normale dönmüştür. Tepetaklak durmaktan beyinlerine kan hücum etti saatlerdir zavallıların:))
maşallah kim demiş ....harika marifetli bir yapımmmm börekde soslarda....

Ben ekşittim 1 şişe denemelik yaptıydım 1 günde tepe taklak bekledi iyi sıkışmamış olsa gerekki kapağı dışa bombe yapmıştı öyle yapınca anladımki kapak hava yapmış açtımki tekrar sıkayımmm o da nesi ekşimiştiiii ufff nasıl üzüldüm nasıllll...
şimdi bu kavanozlara yapmasammmı diyorummmm ne yapsammmm... :KK14::KK14::KK14:

evet birde temizleme işi varrr uff bende bugun alıcam bamyalarımı bakayımm...:KK66: yarın uğrayamassam anlayın kışa çalışyorum ondandır:KK66:
maşallah kim demiş ....harika marifetli bir yapımmmm börekde soslarda....

Ben ekşittim 1 şişe denemelik yaptıydım 1 günde tepe taklak bekledi iyi sıkışmamış olsa gerekki kapağı dışa bombe yapmıştı öyle yapınca anladımki kapak hava yapmış açtımki tekrar sıkayımmm o da nesi ekşimiştiiii ufff nasıl üzüldüm nasıllll...
şimdi bu kavanozlara yapmasammmı diyorummmm ne yapsammmm... :KK14::KK14::KK14:
teşekkürler. kavanozlar kalsın. ama kapakları değiştirin. standart zaten bunların kapakları..
o kadar emeğin yokolması çok üzücü elbette.1 günde ekşimiş demek.

canım sorularını cevaplayayım hemen...

*patlıcanları közlüyorum, soyuyorum.. soğumasını bekliyorum.. soğuduktan sonra da 4er-5erli olarak buzdolabı poşetlerine koyuyorum, hooop buzluğa...

*yengenin yaptığı method da güzelmiş aslında ama benim buzlukta o kdr az yerim kaldı ki, hep alternatif peşindeyim.. domates soslarımı da kavanozlarda yaptım, sıcakken eşim sıkıca kapattı, ters çevirdik.. 1 gece bekledi.. akan kokan olmayanları erzak dolabına kaldırdım.. buzdolabına gerek yok.. domateslerin hava aldıgğını anlarsın zaten, kapakta şişme olur, gözle görülür bi fışıldama olur domateslerde..

*şeftalileri de soydum, doğradım attım buzluğa.. tatlı sosları ve meyve suyu için.. çok değil 5 poşet oldu yeter inşallah..

*vişneleri annem bu sene halamdan duymuş. eskiden buzluk mu vardı, petlere koyardık demiş.. ben plastik olmasn dedim, kavanozlara doldurdum..bi kat vişne, bi kat şeker.. sürekli şekerledim. en üstüne de şeker doldurduk.. sımsıkı kapattık.. bi gün sonra kontrol.. kapaklarda şişme var mı diye..

*köy biberlerini de dün hallettim. ince minik olanları bütün bütün kızartmak için ayırdım. büyükleri doğradım, yağda soteledim.. üzerine kabuklarını soyduğum domatesleri ekledim.. biraz da öyle pişti.. kapattım, akşam gidip poşetleyip atıcam inş buzluğa.. minik biberleri de bütün kızartıp 15erli fln poşetlicem... yine buzluğa.. kv vermişti geçen sene iki çeşit de, çok işime yaramıştı...
ELLERİNE SAĞLIK BACIMMMM.... HUZURLA YEMENİZİ NASİP ETSİN ALLAHIMMM.....
evet bende 2 kişiyiz ama difrizmi alsammm diye düşünyorum tüm bu hazırlıkları yaparken ama evde nereye koycam difriziii birde o dert varrr.... neyseeee 2 kişiye idare edecez artık şu eski usullerde keşke başarılı olsammmm kavanoz kapaklarnı iyi sıkamayınca rezil rüsva oluyor emeklerrr:KK43: acaip üzülyorummm... bunlar için özel kapaklı kavanozlar varmış dur resmini ekleyim bunlarda yapan oldumu hiç turşusunu salçasını vs....
ayrıca cevaplarınn içinde çok çok teşekkür ediyorum bacımmmm...

:KK16:

ELLERİNE SAĞLIK BACIMMMM.... HUZURLA YEMENİZİ NASİP ETSİN ALLAHIMMM.....
evet bende 2 kişiyiz ama difrizmi alsammm diye düşünyorum tüm bu hazırlıkları yaparken ama evde nereye koycam difriziii birde o dert varrr.... neyseeee 2 kişiye idare edecez artık şu eski usullerde keşke başarılı olsammmm kavanoz kapaklarnı iyi sıkamayınca rezil rüsva oluyor emeklerrr:KK43: acaip üzülyorummm... bunlar için özel kapaklı kavanozlar varmış dur resmini ekleyim bunlarda yapan oldumu hiç turşusunu salçasını vs....
ayrıca cevaplarınn içinde çok çok teşekkür ediyorum bacımmmm...

:KK16:

amiiinn insallah hepimiz emeklerimizi ağız tadıyla, huzurla yeriz..
walla bu sene ben de dedim, cocuk olsa napcaksam.. şimdi bile doldurdum.. kurbanlıkları nereye sığdırcaksam..
rica ederim canım ne demek, sorucaz - cevaplıcaz.. paylaşmak çok güzel :KK16:

X