Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Bu arada gazel turşularına bayıldımmmm :):):)
Bende mi yapsam ne dedim bi an :):)
Ama yok kaşınmıcm hiç yat kalk mtfaktaym zaten bide turşu işine grersem cıkamam işin içinden :)
Afiyet olsun size benim yerimede ye :)

Gözdecim o tembellik bana da uğradı bu ara fena halde .

Göstermelik paylaşımlar hep , bende :KK52:

Bugünde yayla çorba , karışık kızartma ve pilav / salata .

Allahıma şükür doyduk da , hiç böyle mutfakta uzun zaman geçirip , değişik güzel şeyler yapasım yok bu ara , nedense ?

Kızlar herkese iyi akşamlar...

Bayramda yoktum sonra erkek arkadşm izne geldi askerden onla vakit geçirdik şimdi gene buralardayım ...

Hepiniz iyisinizdir inşallah...

Bu akşam bizim menüde et patates makarna vardı kızartma işlemleri bana kaldı yemin ederim zulüm gibi geldi bu sıcakta yemedim bile canım istemedi ...

Şu lahmacun tarifine bayıldım en kısa zamanda denicemmm

Gazel çok güldüm yaaa , yusufta ne oldu anne diyip duruyor yanıma :KK9:

Tamam tamam sirkesi az olursa çok olursa laf etmeyeceğim , yeter ki büzüş büzüş çıkmasınlar :KK52:

valla canım 2 senedir kendim yapıyorum kıtır kıtır hepsi çok çabucak bitmişti hatta....
dediğim gibi ben de eşimde canavarız turşu konusunda :) bize dayanmaz bidon bidon turşu yedik bu sene...
3 tane beşer kiloluk karışık yaptım o bitti :) sonra bir beş kiloluk bidona beyaz lahana, bir beş kiloluğa da mor lahana yaptım oda bitti :) sonra cin biberleri vardı pet şişelerde ohooo onların tanesi bile kalmadı :).
aşırı seviyoruz rabbim ağız tadıyla yedirsin...ama bu sene başka yapmayacam, sadece kışa doğru mor lahana yaparım yeter...kışın memlekete dönüyorum çünkü...

Herkese merhaba :):)
Nasılsınız hamarat hatunlar
ben bu ara yine yemek eklemiyorum buraya dimi :)
Ne deseniz haklısınız valla
bi uyusukluk var ustumde içim daralıo
yine geldiler bana yani :)
Neyse paylaşım yapmıyorum bari ne yiyip iciyoruz yazaym :)
Dun patates çorbası yaptım ilk defa
harika olmuştu bayıldık
Suzme mercimegin aynısı gibi yaptm ama mercimek az patates çok bide havuç attım 2tanede et bulyon cok guzel olmuştu
yanına ne yapmştm diye 10dkdır dusunuyorum :)
En sonunda hatrladm :)
Buzlukta kalan son 2paket sigara böregini kızartmştm birde kayısı kompostosuyla salatam vardı
bugunde mercimek çorbası, mantar sote, fırın posetinde tavuk baget yaptm henuz yemedik :)
Kaç gundur canım pogaca istiyor
Uzun zamandır yapmadm
yarn yapaym diyorum yalnz bizim harika ötesi olan pogaca tarifimz kayıp :KK43:
Şimdi ben size anlatsam siz bana tarif yazarmısınız :):)
Bir tarif buldum bizmkine benziyor ama yarı margarin yarı sıvıyag diyor
ben sadece margarin kullanıodum birde biz eritioduk ılıtıp hamur yapıoduk tarifte eritilmedn yapılıyor daha basit eritmedn yogursam olur mu?
Malzemelerimz şöyleydi
1paket eritilms margarin
Yogurt
yumurta
bir paket yaş maya
tuz
şeker
un şeklindeydi yogurup mayalandırıp icine peynir koyup kapatıoduk
ama ekmek gibi puf puf olmuyordu ince guzel bi pogaca oluodu
sonra başka bi tarif denemştm ama puf puf kabaran bi pogaca olmustu
ben hafif kıyır kıyır olsun istiyorum eski tarifimz öyleydi

gözdem hoşgeldin evet bende serdim bu aralar malum meseleler hastalık cenaze derken işte...şükür rabbime bugünleri aratmasın...
benim poğaça puf poğaça, hep onu yaparım hatta mayasız kabartma tozuyla yapılıyor...ama kıtır istemişsin sanırım..ondan bende yok...aslında ekleyen olursa bende alayım...bende severim kıtır poğaçayı....margarinle yapılanlar kıtır oluyor...
inşallah birilerinde vardır...

Bu arada gazel turşularına bayıldımmmm :):):)
Bende mi yapsam ne dedim bi an :):)
Ama yok kaşınmıcm hiç yat kalk mtfaktaym zaten bide turşu işine grersem cıkamam işin içinden :)
Afiyet olsun size benim yerimede ye :)

anneciğin fırsat bulamıyorsa yapıver bir bidoncuk gözdem nolcak sanki senin için beş dakkalık iş :)

Son düzenleme:
Üüüüf fasülyelerim çabuk pişsin diye düdüklüye attım bu sefer de çok pişti turşum kötü olacak :KK43:

Kız gazel mor lahana turşusu nasıl oluyor şu lokantalarda gördüklerimizden mi?

Bir de bir şey soracağım kızlar domates turşusu olgunlaşmamış domatesten mi yapılıyor yoksa onun için başka bir cins domates mi var? Bi kere pazarda morumsu yeşil domatesler görmüştüm :44:

Son düzenleme:
Bir de bir şey soracağım kızlar domates turşusu olgunlaşmamış domatesten mi yapılıyor yoksa onun için başka bir cins domates mi var? Bi kere pazarda morumsu yeşil domatesler görmüştüm :44:

Evet olgunlaşmamış domatesten oluyor.Yani yeşilinden.Hafif kızarmış olanları da çok güzel oluyor.Araya serpiştirebilirsin.

Üüüüf fasülyelerim çabuk pişsin diye düdüklüye attım bu sefer de çok pişti turşum kötü olacak :KK43:

mor lahana turşusu evet restoranlardakinden... salataya doğrar gibi ince ince doğrayıp dolduruyorum bidona sonra sirke tuzlu su limon tuzu derken kuruyorum öyle..
hem salatalara ekliyorum çok hoş lezzetli bişey...hemde tabaklara çıkarıp bayıla bayıla yiyoruz :)

Gözde bizim devamlı yaptığımız bir poğaça var.Onun tarifini vereyim sana.Dediğin gibi kıtır kıtır oluyor.Pastanelerdeki o yumuşak poğaçalardan değil.Bununla susamlı pasta da yapıyoruz.Hamur aynı.Yani kandil simiti derler ya ondan.

PEYNİRLİ POĞAÇA

Malzemeler

1 Paket yumuşak margarin
1 Su bardağı zeytinyağı (Ayçiçek)
1 Su bardağı yoğurt
2 yumurta (Simit yapacaksan 1 tanesinin akını ayır.(Akına bulayıp susama batıracaksın.)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığından biraz fazla tuz
Aldığı kadar un
Üstüne yumurta sarısı,susam,çörekotu (Yoğurt da olur)

İçine de peynirli maydanozlu karışım koyuyoruz.

Pişince buna benziyor.Resim alıntı.

Lf7I.jpg

Son düzenleme:
mor lahana turşusu evet restoranlardakinden... salataya doğrar gibi ince ince doğrayıp dolduruyorum bidona sonra sirke tuzlu su limon tuzu derken kuruyorum öyle..
hem salatalara ekliyorum çok hoş lezzetli bişey...hemde tabaklara çıkarıp bayıla bayıla yiyoruz :)

Gazel mor lahanayı yaparsan aşama aşama resimlermisin?Çok güzel oluyor o çünkü.Denemek istiyorum.

Mayonezle karıştırınca çok leziz oluyor. Ben de yapayım bari küçük bir tane :21:

Bugün mutfağımda yayla çorbası ve yesil mercimekli-patatesli börek pişti.
Bu da "ne ararsan var" turşum :KK1:

$DSCN0232.jpg

$DSCN0234.jpg

Kesip içlerini çektiğim fotoğraflar da vardı da çok parlamış onlar.
Hazır yufkadan yaptım ki ben, el açması muhteşem oluyor bu börek.
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kuru soğan
1 haşlanmış patates
İstenilen baharatlar.
Tarifte salça da vardı ben yarısını salçasız yaptım salçasız çok daha lezzetli olmuş.
Süt,sıvıyağ,yumurta sarısı

Kuru sağanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz,haşladımız mercimeği, haşlanmış ve rendelenmiş bir patatesi tuzu baharatları ekleyip biraz çeviriyoruz. Büyük sigara börekleri halinde kestiğimiz yufkalara süt-sıvıyağ karışımdan sürüyoruz harcı koyup sarıyoruz.

Kızlar herkese iyi akşamlar...

Bayramda yoktum sonra erkek arkadşm izne geldi askerden onla vakit geçirdik şimdi gene buralardayım ...

Hepiniz iyisinizdir inşallah...

Bu akşam bizim menüde et patates makarna vardı kızartma işlemleri bana kaldı yemin ederim zulüm gibi geldi bu sıcakta yemedim bile canım istemedi ...

Şu lahmacun tarifine bayıldım en kısa zamanda denicemmm

Begushcum Önce hayırlı teskereler dileyeyim tatlım .

Tahmin edebiliyorum , beraber geçirilen o kısa zamandan sonra tekrar ayrılmak ne zor geldi sana . Ama benden sana abla tavsiyesi , yaşadığınız her dönemin kıymetini bilin . Yani bu ayrılığın bile , özlemin bile .. Şimdi tel de 5 dakika konuşabilmek bile ne tatlıdır ya , onu doya doya yaşayın .

Bir bakacaksın günler su gibi akıp geçmiş , sevdiğin yanında :KK16:

Evet canım , olgunlaşmamış yeşil domatesten , hmmmm ne de güzel olur yaaa :KK56:

Gazel mor lahanayı yaparsan aşama aşama resimlermisin?Çok güzel oluyor o çünkü.Denemek istiyorum.

Bende bende bende istiyoruuuum :KK9:

Mayonezle karıştırınca çok leziz oluyor. Ben de yapayım bari küçük bir tane :21:

Ahh ahhh ağzının tadını bilenler nasıl da belli oluyor hemen .Olmaz mı ? O meret mayonez benim için neye eklense güzel , bir tek kilolarıma kilo ekleyince kötü :KK52:

Eki Görüntüle 780648

Kesip içlerini çektiğim fotoğraflar da vardı da çok parlamış onlar.
Hazır yufkadan yaptım ki ben, el açması muhteşem oluyor bu börek.
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 kuru soğan
1 haşlanmış patates
İstenilen baharatlar.
Tarifte salça da vardı ben yarısını salçasız yaptım salçasız çok daha lezzetli olmuş.
Süt,sıvıyağ,yumurta sarısı

Kuru sağanı küçük küçük doğrayıp kavuruyoruz,haşladımız mercimeği, haşlanmış ve rendelenmiş bir patatesi tuzu baharatları ekleyip biraz çeviriyoruz. Büyük sigara börekleri halinde kestiğimiz yufkalara süt-sıvıyağ karışımdan sürüyoruz harcı koyup sarıyoruz.

Ellerine sağlık canım .
Afyonlu arkadaşlarım , bunu hamur açarak yapıyorlar , tek tek .Bükme deniliyor , her şey koyuyorlar içine ama en güzeli yeşil mercimekle olanı.

Pobol eline sağlık.Turşuların ve böreğin çok güzel görünüyor.Turşunun içinde gördüğüm üzüm mü?

Son düzenleme:
Gazelcim anneannene Allah rahmet eylesin insallah.. Size de sabır versin.. Pamuk gibi onlar.. ben rahmetli anneannecğimi çok özlerim.. Allah yardımcınız olsun, ona da insallah Rahmetiyle muamelede bulunsun...
oğluşuna da çok çok geçmiş olsun, inş daha iyidir şimdi...

ben de kışlıklra başladım.. bezelye koymuştum, kp dün fasülye - bamya - barbunya - vişne getirmiş..
fasülyelerle vişneleri hallettik de bamyayla barbunya bugüne kaldı.. 2 eve almış ama görseniz sanki Allah korusun savaş cıkacak.. 1er çuval.. 13 poşeet bezelyem vardı, 23 poşet de fasülye cıktı.. 10 tanesini aldım.. vişneleri eski usulde petlere yada şişelere şekerleyip iyice sıkıp koyuyorlarmış... yer kalmadı daha barbunya, bamya gelcek.. biber - patlıcan közlicem... :KK53:
bakalım neler olacak, Allah ağız tadıyla yemek nasib etsin inşallah..
heyyy maşallah huzurla sağlıkla yiyin inşallah

az önce yaptığım turşular kızlar...
biri sade kornişon, diğeri köy biberi ve havuç turşusu....resimleri ekliyorum tarif isteyen olursa yazarım...
ölçü olarak detaylı yazabilirim...

Eki Görüntüle 779999 Eki Görüntüle 780000 Eki Görüntüle 780001 Eki Görüntüle 780002 Eki Görüntüle 780003 Eki Görüntüle 780004 Eki Görüntüle 780005 Eki Görüntüle 780006
ellerine sağlıkbacımmm enfesss

tamam ahretlik yazıyorum...
önce bütün turşu malzemelerini yıkayın güzelce, yere bi örtü serip oturun rahat rahat :)
alın elinize bir iğne ve sebzeleri üç beş yerinden iğneleyip doldurun bidona :)
iyice sıkı sıkı dolunca gelelim sirkeye.... bidonun yarısına kadar sirke dökün...eğer sirkeyi fazla sevmeyen varsa yarısından 4 parmak daha eksik dökebilirsiniz...ama unutmayın ki turşuyu yaşatan sirkedir...
ardından bir leğene soğuk su doldurun, ölçü olarak bidonun kalan yarısını dolduracak kadar su olacak leğende...
sonra iki kaşık kadar iri tuz koyuyoruz, sakın iyotlu tuz kullanmayın sebzeler çürür...
iyice karıştırıp tuzu eritiyoruz...sıra geldi tadına bakmaya, tadı aynen yemeğe koyduğunuz tuzun biraz fazlası olacak....
yani dilinize baya tuz tadı gelicek....tuzu eritince suyu bidonun kalan yarısına döküp iyice kıt kıtına dolduruyoruz...hava boşluğu kalmayacak asla...
sonra en üste bol sarımsak soyup bütün bütün koyun..yada ikiye bölün farketmez... ben 8 diş falan koydum...
en son olarak da resimde gördüğünüz gibi avucumuzun ortası kadar da limon tuzu koyuyoruz....evde limontuzu yoksa bir bütün limonu dilimleyip aralara sıkıştırabilirsiniz... annem senelerdir limontuzu ile yapar...
kapağını sıkıca kapatıp şöyle bir ters düz edip sirke ile tuzlu suyun iyice karışmasını sağlayın...
serin biryerde bir hafta içinde turşunuz yemeye hazır olur...
not : ben beş kiloluk bidona kurduğum için limon tuzunu avuç ortası ile koydum ama küçük bidon kullanırsanız biraz azaltın ölçüyü...
afiyet olsun inşallah ağız tadıyla yemek nasip olsun :) anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz...

buradaki püfff noktaya dikkat hemde salatalık kelek turşusu yapıyorsanızzz muhakkak uygulayın ben ilk yılımdaaa salatalık turşusunu 1 bidonu iğneyle delmemmiştim amanınnnnnnn berbat içleri vıcıdı adeta su doldu o güzel çıtırlığı yoktuuu neyse sonraki yıl pes etmedimmm bu durumu anneme teyzeme bir sordumkii 2-3 yerne çatalla batır dahada su çekmez dediler :) veee bakın gazelde öle demiş iğneyle batırın diyeee...

neyseeee bende bu bidonlardan hava kaçırtıyorumm yaaaaa onada en son kapağınaaa üstte sarımsakları doldurduktan sonraaa üste yaprakkk bazende maydanozlaaa basıp hava temasını eengellemeye çalışyorummm :)
varmıdır güzel bir önerinizzzz

evet evet ham domatestennn :) en yeşilinden ama nedense ben pekk hoşlanmıyorum domates turşusundannn ...şöyle bir tarif var anneminnn vereyimm keleklerin içini oyuyorsun yaptığın domatesli biberli maydanozlu adeta salatayı bunların içine sarımsakla koyup oyduğun kapak gibi başını bastıryonnn ve bazılarıda patlıcanla yapar işte ordaki domates tadını severimmmm ama ben yapmamm öle ince işlileri anamlar yapar....
birde mor lahanaaa onu yaparım çok çok kolayyyyyyyyyy :) ama kışın yapılır kışın 3 tanesi 1 liradan mor lahana alırsın yaaa işte o sezon
bendeee onu öyle turşu kurar gibi kurmuyorum bile bacımmm salataya doğrar gibi doğruyorumm ama 3 lahanayı birdennn sonra saklama kabına koymadan leğende tuz sirke limon ve azcık yağla ovuyorum elimde maksat iyice tane tane olması özümsenmesi ve hoppp dolabaaa çıkar çıkar yeeee bekledikçeee daha bir güzel oluyorrr herkes denesin bu en basitttt tarif... çalışınca ben haftalıkkk yapıyorummm diğer salatalarımıda tupperlara koyup dolapda bekletyorum günlük 2 kiişiyiz zatennn/(ama 5 kişilk ailece yeriz maşallah eşimle ben)
çıkarıp yerizzz.... hattaaa kışın lahanadannnn alta kalann kapuskaaayıda yani beyaz lahanayıda yaparım oda enfes olurrrr:)

benimde turşu içinnn sağlıklı cam kavanozlara ihtiyacım var 2-3 litrelikdenn veya maksimum 5 ltlik olsa yeter nede olsa 2 kişiyiz.... ama kapağı çok çok önemli adeta vakumlu olmalı nerden neyi alsammm.... annemler eski usul bidonaaa yaparlardı şimdilerdede biberiii sağlıksız ama pet şişeye korrr zaten 10günde ekşirrr biber olur turşusu yani sonrada kavanozlar dolabaaa yahut öyle yollar çoluğna çocuğnaa alan kavanozlar dolaba atar...

anne sağlıksız diyincede eee zaten turşu kendisi sağlıksız diyede açıklama yapar.... bennn kavanoza yaparımm yine canım değerli yaaaa :) amaaaa yinedeeee neye yapsammm ne etsemm önerilernizi bekliyorummm....sağolun

X