Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Var aslıcım da , eşim pek sevmiyor , oğlum ağzına koymaz .Bamyayı genelde evde başka yemek varken yapıyorum , kızartma yapacağım karar verdim , patlıcan , biber , domates soslu.

Kızartma çok güzel.Ama çok ekmek yediriyor dikkat et:)))

Detaylı yaz gazelim , turşuda ölçüyü tutturmak kolay değildir her zaman .

tamam ahretlik yazıyorum...
önce bütün turşu malzemelerini yıkayın güzelce, yere bi örtü serip oturun rahat rahat :)
alın elinize bir iğne ve sebzeleri üç beş yerinden iğneleyip doldurun bidona :)
iyice sıkı sıkı dolunca gelelim sirkeye.... bidonun yarısına kadar sirke dökün...eğer sirkeyi fazla sevmeyen varsa yarısından 4 parmak daha eksik dökebilirsiniz...ama unutmayın ki turşuyu yaşatan sirkedir...
ardından bir leğene soğuk su doldurun, ölçü olarak bidonun kalan yarısını dolduracak kadar su olacak leğende...
sonra iki kaşık kadar iri tuz koyuyoruz, sakın iyotlu tuz kullanmayın sebzeler çürür...
iyice karıştırıp tuzu eritiyoruz...sıra geldi tadına bakmaya, tadı aynen yemeğe koyduğunuz tuzun biraz fazlası olacak....
yani dilinize baya tuz tadı gelicek....tuzu eritince suyu bidonun kalan yarısına döküp iyice kıt kıtına dolduruyoruz...hava boşluğu kalmayacak asla...
sonra en üste bol sarımsak soyup bütün bütün koyun..yada ikiye bölün farketmez... ben 8 diş falan koydum...
en son olarak da resimde gördüğünüz gibi avucumuzun ortası kadar da limon tuzu koyuyoruz....evde limontuzu yoksa bir bütün limonu dilimleyip aralara sıkıştırabilirsiniz... annem senelerdir limontuzu ile yapar...
kapağını sıkıca kapatıp şöyle bir ters düz edip sirke ile tuzlu suyun iyice karışmasını sağlayın...
serin biryerde bir hafta içinde turşunuz yemeye hazır olur...
not : ben beş kiloluk bidona kurduğum için limon tuzunu avuç ortası ile koydum ama küçük bidon kullanırsanız biraz azaltın ölçüyü...
afiyet olsun inşallah ağız tadıyla yemek nasip olsun :) anlamadığınız yerleri sorabilirsiniz...

bidonun yarısına kadar sirke çok değil mi

Bunlar da benim biber turşularım. Cin olanlar olsa da yesem
Benim de kvlerin bahçesinden birsürü sebze mevye geliyor. Napayım turşu yapayım bari dedim geçen yıl, eşim sevmiyor ben de tek başıma pek yemedim taşınırken 5 kglık sapasağlam turşumu attım Severek yediğimiz sadece biber turşusu o yüzden onu yaptım. Fasülye yapacağım bugün onu da sadece ben yiyorum. Acurlar var bir sürü onları da mecbur turşu yapacağım.

bidonun yarısına kadar sirke çok değil mi

bol sirke turşuyu uzun süre yaşatır canım aksi halde çok yaşamaz erir...birde damak tadına bağlı...eğer sirkenin yoğun tadı ağza gelmesin diyorsanız biraz eksik koyabilirsiniz...
ama ben sirke aşığı biri olarak bol koyarım...salatalarım bile hep sirkelidir :)

Bende bunu merak ettim , demek ben sirkeyi az koyduğum için hep pörsüdü turşularım geçen senelerde

muhtemelen öyledir ahretim...annem de bende yarıya kadar koyarız...ama dediğim gibi böyle yapıp da sirkesi fazla oldu diyen olmasın diye özellikle belirttim, sirkesi yoğun olmasın diyenler dört parmak kadar eksiltebilir...
hatta bidonu ufak olanlar ve kısa sürede beklemeden yiyip bitirecekler için sirkeyi istedikleri kadar azaltabilirler...
ama ben kışın yiyeceğim için nasipse, o yüzden bol koydum....

Pobol canım seninde sirke miktarın gazelle aynı mı ?

8 yıl geçti evleneli , eşimin annesi nefis turşu yapar ve gönderir her sene .Her çeşit yapar , ben birkaç kez denedim , böyle sündüler , bir tuhaf oldular

Şimdi 8 senenin üzerinede yeni gelin gibi bana turşunun tarifini ver diyemiyorum

Pobol bu arada sen mesaj kutunu hiç boşaltmaz mısın canım

Yok yok bizde sirkeli severiz , benimkiler daha olmadan çürüdü sanki

Sirkedendir sirkeden o zaman

Cep telefonundan bluetooht tan atabilirsen çok kolay olur. Fakat benim telefonumu tanımıyor artık bilgisayarım ben de fotoğraf makinesiyle çekip paintte yeniden boyutlandırıyorum. 100 lerin ikisini de 80 yapıyorum tam oluyor.

Ben sirkeyi daha az koyuyorum yarıdan az, limon tuzunu biraz daha fazla tutuyorum. Çok sirkeli sevmiyorum çünkü gayet de diri oluyor. Hatta fasülye turşusuna hiç sirke koymayız 1 yıldır hala sapasağlamlar az kaldı onu küçük kavanoza aktardım 1 kavurmalık, yenisini yapacağım. msj kutumun dolu olduğunun hiç farkında değilim, hemen boşalttım bacım 0 km

ausum bu arada yarışma noldu?? merak ettim bakmadım da bi türlü

Gazelim ben senin turşu tarifini birebir uygulayacağım ve sonuçları da buradan paylaşacağım .Günahı vebali sana artık

Birde ben 15 gün açmamıştım sen bir hafta dedin , amaaaan iyice kafam karıştı .

Yine hazırları mı yesem ne

Yarışma devam ediyor gazelim , şuan için 2.ciyim .

Zaten ne zaman katılsam hep ikinci oluyorum Ama bu sefer ikinci olmak yetiyor gibi bir durum var , çünkü birinci giden yarışmacı daha öncede 1. olduğu için , otomatik olarak 2. birinci olacakmış Tekerleme gibi oldu değil mi ?

canım inşallah güzel olur vebali bana attın ya, şimdi o turşu tutmaz valla
birde aklında olsun muayyen günüde yapma sakın turşunu....tıbben bile kanıtlanmış bayanların o dönemde değişik vücut salgılarının olduğunu....:)
tekrar söylüyorum sirkesi çok oldu da bilmem ne diyeceksen azcık azalt bak karışmam ona göre...

Gazel çok güldüm yaaa , yusufta ne oldu anne diyip duruyor yanıma

Tamam tamam sirkesi az olursa çok olursa laf etmeyeceğim , yeter ki büzüş büzüş çıkmasınlar

Herkese merhaba :):)
Nasılsınız hamarat hatunlar
ben bu ara yine yemek eklemiyorum buraya dimi :)
Ne deseniz haklısınız valla
bi uyusukluk var ustumde içim daralıo
yine geldiler bana yani :)
Neyse paylaşım yapmıyorum bari ne yiyip iciyoruz yazaym :)
Dun patates çorbası yaptım ilk defa
harika olmuştu bayıldık
Suzme mercimegin aynısı gibi yaptm ama mercimek az patates çok bide havuç attım 2tanede et bulyon cok guzel olmuştu
yanına ne yapmştm diye 10dkdır dusunuyorum :)
En sonunda hatrladm :)
Buzlukta kalan son 2paket sigara böregini kızartmştm birde kayısı kompostosuyla salatam vardı
bugunde mercimek çorbası, mantar sote, fırın posetinde tavuk baget yaptm henuz yemedik :)
Kaç gundur canım pogaca istiyor
Uzun zamandır yapmadm
yarn yapaym diyorum yalnz bizim harika ötesi olan pogaca tarifimz kayıp
Şimdi ben size anlatsam siz bana tarif yazarmısınız :):)
Bir tarif buldum bizmkine benziyor ama yarı margarin yarı sıvıyag diyor
ben sadece margarin kullanıodum birde biz eritioduk ılıtıp hamur yapıoduk tarifte eritilmedn yapılıyor daha basit eritmedn yogursam olur mu?
Malzemelerimz şöyleydi
1paket eritilms margarin
Yogurt
yumurta
bir paket yaş maya
tuz
şeker
un şeklindeydi yogurup mayalandırıp icine peynir koyup kapatıoduk
ama ekmek gibi puf puf olmuyordu ince guzel bi pogaca oluodu
sonra başka bi tarif denemştm ama puf puf kabaran bi pogaca olmustu
ben hafif kıyır kıyır olsun istiyorum eski tarifimz öyleydi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…