Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Almor teşekkür ederim tarif için , en kısa zamanda deneyeceğim , paylaşırım burada.

Teşekkür ederim cnm
Mutfagı ve yemek yapmayı çok seviyorum elimden geldiğince bişeyler yapmaya çalışıyorum sizin topikte çok samimi ve sıcak geldi bana sizlerden de değişik tarifler. Ögrenip uygulamak istiyorum

Yahu bende ara ara bakıyorum bize yemek paylaşmaktan çok çene çalıyoruz gibi geliyor ama ne güzel dışarıdan samimi gözüküyorsak , dışarıda kalma sende içeri gel o zaman

Yahu bende ara ara bakıyorum bize yemek paylaşmaktan çok çene çalıyoruz gibi geliyor ama ne güzel dışarıdan samimi gözüküyorsak , dışarıda kalma sende içeri gel o zaman

Bence hoş sohbetizle yemekler daha bi güzel görünüyo dışardan ,kıbrıs tatlısıydı sanırım herkes çok övmüş tarifi aldım en yakın zamanda deniycem kır pideleride denedim eşim çok begendi ama resimleyemedim bi dahaki yaptığımda mutlaka resmini çeker eklerim
Bu arada 22 yaşındayım 2 yıla yakın evliyim istanbulda yaşıyorum henüz bebiş yok arada misafiriniz olurum bundan sonra

kızlar selam,

aus teşekkür ederim cnm bayağı bir toparladım yarın kısmetse taşınıyorum:)

gazel geçmiş olsun oğulcuğuna bilmem işe yara mı ama turpun içine limon sıkıp filan bir şeyler yapıyorlardı öksürük için ama bronşitte işe yarar mı bilemem
ayrıca başın da sağolsun cnm Allah sabır versin

pegasus iyi tatiller cnm,keyfini çıkar

hehe kızlar dün ben dolma yapmıştım ama toparlanırken bir yandan unutup yakmışım acele köfte patates kızarttım ne yapayım en pratik o geldi bana :) eşim de olsun cnm filan dedi biber de kızarttım işte öyle karışık kızartma yedik bu akşam bu yorgunlukla ne yaparım bilemiyorum zaten çoğu eşyayı da topladım :)

neyse kızlar ben işe devam ediyorum görüşürüz:))

yeni gelen arkadaşlar; hoşgelmişsinizzzzz

Bekliyoruz ve memnun olduk

Bende de , yaş 34 , evlilik 8 koca sene , 4 yaşa merdiven dayamış bir evlat , ev ,iş güç , okul

Gazel anneannene Allah Rahmet eylesin

Dün akşam bizde kek bolluğu vardı.Kardeşim ve ablam birbirinden habersiz kek yapınca ortaya iki tane kek çıktı.Kakaolu olan hazır topkek tadında.Seneler evvel vanilyanın arkasındaki bir tariften almıştık.Diğeri de üzümlü,fındıklı.

ALTIN KEK (Tamam altın görünmüyor ama adı öyle. Kara elmas güzel uyarmış aslında:))

Malzemeler

3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 küçük paket kakao veya 2-3 kaşık
Fındık
Aldığı kadar un

Yumurta ve şeker çırpılır.Sonra diğer malzemeler eklenir.Klasik kek işte.

ÜZÜMLÜ FINDIKLI KEK

Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 paket kabartma tozu (1 tane koyabilirsiniz)
1 paket vanilya
Yarım su bardağı fındık
Aldığı kadar un
Üzüm (Üzümler unlanıp katılıyor dibe çökmesin diye)

Son düzenleme:
Biraz önce başka bir topikte o kadar yemek yeme mevzusu geçti ki , karnı acıkan aus buna daha fazla dayanamadı ve mutfağa koştu

Karnı acıttığı zaman uydurmakta sınır tanımayan aus ' dan tavada yufka pizza

Yapmam ve yarısını yemem 15 dk sürdü

Diğer yarısını 15 dk dır oğluma yedirmeye çalışıyorum

Çok zahmetliymiş gibi utanmadan tarifimi de yazayım

3 gündür dolapta kalan 2 adet yufka bu iş için biçilmiş kaftandır .

Yufkalar bir teflon tavaya parça parça konur . İyice bastırılır el ile .

1 bardak kadar su , süt , sıvıyağ karışımı biraz altına biraz üzerine konur .

Üzerine domates rendesi önce olmak kaydı ile evde ne malzeme varsa konulur . Arada bardaktaki sıvı karşımdan yufkalarının altına kaşıkla konulur.

En son biraz kaşıkla üst malzemeyi bastırıp ters çevrilir ki kaşarlar erisin .

Tabağa ters çevrilip servis edilir.

Yahu yazması yapmasından daha uzun sürdü.

Son düzenleme:
Kekler inanılmaz güzel görünüyor adracım , güzel keklerin tarifinlerini de paylaşta , ilk mesaja koyalım canım .

Bana pizza deme Aus, pizza yiye yiye ........... Neyse:))

Benim daha cok canim sarma , dolma , zeytinyagli filan cekiyor. Yaparim yapmasina da. Hem malzemeler pahaliya geliyor, hem de tek kisi icin fazla oluyor. Dondurucuya at deme. Dondurucudan yemeyi de birakacagim cunku o da hic saglikli degil.

Konserve canim cekti diye aldim o da saglikliz biliyorum.

Bugun ise gitmedim , evi toparlamam lazim yarin misafirim gelecek. Zaten iste ne derlerse hemen bitiriyorum. Iki kati isi yari zamanda yaptigim icin sorun olmuyor.

Ha birde diyet konusuna gelirsek. Ben diyet yapmasina yaparim ama ac olunca uyuyamiyorum be Aus. Onu ne yapicaz.

çok sağol canım allah razı olsun...bizlere hayırlı uzun ömür versin inşallah...
taşınma işi toplarken zordur ama yerleşince çok zevklidir...yeni ev yeni stil vs...kolay gelsin canım...güle güle oturursunuz inşallah...

sağol adracım allah razı olsun...
kekler çok güzel görünüyor kakoluya bayıldım...
üzüm deyince şimdi anladım ben hatamı
bende bi ara üzümlü kek yapmıştım ama üzümler tepsinin dibine çökmüştü..merak etmiştim nasıl çökmeden yapıldığını...iyi oldu bu deneyecem inşallah...üzümleri ıslatıp da mı yapıcaz unla..

ausum pizza süper görünüyor çok severim yaa nasıl canım çekti..
evde bende çok yaparım ama dominosta bi pizza varmış ilk fırsatta yiyecem mozarella mı neydi tam hatırlamıyorum o peynirden yapılıyormuş tadını anlata anlata bitiremedi bi arkadaşım...:) çok merak ettim bi gidecem nasipse...
bu arada ausum sen sosis çok kullanıyorsun sanırım...ben sosis yapımıyla ilgili bişey izledim de aman yarabbi, bi daha asla sokmadım evime...miden bulanmasın diye anlatmayım şimdi ama sosis yerine sucuk alsan daha iyi ausum yaa..gerçekten çok iğrenç bi yapımı var.. o lastiğimsi kıvamı vermek için içine attıkları malzemeleri iğrneç ötesi...
ben onu izleyeli sucuğu bile marketten almıyorum...eşimin tanıdığı bi kasap var ordan alıyorum...
aman ausum yemeyin daha iyi...çocuklarda pek bi seviyor nedense, burak hala reklamda görünce ister sosis de sosis diye

Canım üzümleri yıka,kurula,unla.Çok kafiyeli oldu.

evet bacım kışa hazırlık şartttt.... eee yazın başı pişenin kışın aşı pişer misali... hem daha ekonomik hemde pratik..

aslııı bacımmmm bakıyorumda malzemedende çalmammışsın peynir veya lor börekden dolmuş taşıyor:) enfes ellerine sağlık

pegasusss bacımmm dehşetüll afaaa bir sunummmmmmm zaten bana et veriver gerisini koyver gitsin çok beğendim lahmacun pideleri :)
ellerin dert görmeye bacım

öncelikle bacımmmm annannene allahım rahmet eyleye mekanı cennet olaaa....

oğluşunada rabbim acil şifalar vereee bizde diyoz neden yok gazelll .. ufffff acil şifalar bacımmm

ve nihayetttt bir teklif aldım austaaannn :) hele şükürrrr

yahuuu bacılar bana bir deyin helee buraya resimleri makinedenmi ceptelefnundanmı koyyonuz yahu benim ebatı büyük almıyorr beee...
bisssürü bişeler yapıyorum çekiyorummm nerdeyse 40 yemek resmim oldu onları paylaşana dek yemek yapmam dermişim ....

ahhh şu şöbiyettti ilk yapacamdaaa tatlım bir bitseee ,birde hazır yazmışken sorayım,şöbiyetin içine irmikli muhallebi yazmışınız ya ben onun yerine ceviz katsam yahut o muhallebiye ceviz katsam olur mu??
zaten ben yapana dek şöbiyett baya modifikasyona uğrayacakkkk gibi :)

Haklısın kankam ya , 3 sene yalnız yaşadım .Makarna yapıp yemekten , pizza sipariş etmekten içim dışıma çıkmıştı.

Kalabalıklaş artık diye temennide bulunacağım bundan sonra senin için

Ayyy çok güzel görünüyor Aus.O şimdi kıtır kıtır da olmuştur dimi.Bayılılırım kıtır kıtır şeylere:)Eline sağlık.

Keklerin tarifini de ekledim üste.

Olmuştu bee aslıcım , altı kıtır , içi yumuşacık

Bir de o lezzete 5 dk .da ulaşmak en güzeliydi.

Gazelimcim , mozarella pizzada en çok kullanılan peynir zaten , denemeni tavsiye ederim .Bugüne kadar yediğin pizzalarda muhtemelen mozarellalıdır zaten.

Sosise gelinceeee .... Bende şimdi netten bakacağım , belki bir daha yemem .Bizim evde benim dışımda kimse yemez zaten .
Yusuf ağzına sürmez , pizzadan ayıklatır , eşim de kırk yılda bir .
Olan bana oluyor desene

Burak paşa nasıl oldu bugün arkadaşım ?

Sen benden teklifler mi bekliyordun şekerim

Yahu sen zaten benim listemdeydin bi zamanlar sanki , sonra ben UI oldum o ara site listemi sıfırlamış .Ama geri gelince temiz sayfa aç aus mesajı vermek istediler heralde

Velhasıl sonrada sen yoktun bacım , ama ben sana azıcık küsüm sanki . Pegasusun lahmacunlara , keklere bi dolu iltifat , aus bacı artık kurumaya yüz tutmuş yufkalardan pizza yapsın uyduruk , ona bi eline sağlık bile yok Ayrıca gözümden kaçmadı , ramazan soframada gidip oy kullanmayı bırak , bir bakıp eline koluna sağlık bile demedin

Hıhhh geri mi alsam arkadaşlık teklifimi ne

Hadi yazmışken şöbiyetide yazayım , muhallebi koymasan olmaz , yani olur da çakma şöbiyet olmaz , şerbetli milföy olur .
Cevizde illa koyacam diyorsan koy bari

Soyle ufak tariflerin varsa hayir demiycem . Ufak tariften kastim: Az malzemeli, kolay hazirlanan, salata gibi ama sicak olan. Bu ne ki simdi ben ne anlattim. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…