Mutfağımda Bugün Ne Pişti ? Resimli / Tarifli

Soyle ufak tariflerin varsa hayir demiycem . Ufak tariften kastim: Az malzemeli, kolay hazirlanan, salata gibi ama sicak olan. Bu ne ki simdi ben ne anlattim. :))

Valla bu anlattığına tarif verebilmek için benim bunu iyice özümsemem gerecek önce :KK60:

Ozumse ozumse :KK9: , benim diyet sorumu atlamissin. Diyet yaptiginda uyku sorunun oluyor mu hic. Bu konuyu isgal etmeden geyik konusunda cevabini alayim. :44:

Ben burdan yazayım da sen cevabı ordan verirsin :KK52:

Olmaz mı ?

Hiç uyuyamam .Sabahın kör vaktinde uyanırım . Ama açlık hissidir beni uyandıran . :KK31:

Hamarat hanımlaaaaaar:KK3::KK3:
Nasılsınız? Bugün mutfakta güzel şeyler pişti paylaşmam gerek dedim:KK1::KK1:
Buyrun fotoğraflara diyecektim ama fotoğraf yükleyemiyorum hata veriyor:26::KK50:

öncelikle bacımmmm annannene allahım rahmet eyleye mekanı cennet olaaa....

oğluşunada rabbim acil şifalar vereee bizde diyoz neden yok gazelll .. ufffff acil şifalar bacımmm

sağol canım benim :KK43: allah razı olsun...
rabbim daha kötüleriyle imtihan etmesin inşallah...cümle ile..

Haklısın kankam ya , 3 sene yalnız yaşadım .Makarna yapıp yemekten , pizza sipariş etmekten içim dışıma çıkmıştı.

Kalabalıklaş artık diye temennide bulunacağım bundan sonra senin için :KK34:

Olmuştu bee aslıcım , altı kıtır , içi yumuşacık :KK56:

Bir de o lezzete 5 dk .da ulaşmak en güzeliydi.:KK9:

Gazelimcim , mozarella pizzada en çok kullanılan peynir zaten , denemeni tavsiye ederim .Bugüne kadar yediğin pizzalarda muhtemelen mozarellalıdır zaten.

Sosise gelinceeee .... Bende şimdi netten bakacağım , belki bir daha yemem .Bizim evde benim dışımda kimse yemez zaten .
Yusuf ağzına sürmez , pizzadan ayıklatır , eşim de kırk yılda bir .
Olan bana oluyor desene :KK52:

Burak paşa nasıl oldu bugün arkadaşım ?

Sen benden teklifler mi bekliyordun şekerim :KK1:

Yahu sen zaten benim listemdeydin bi zamanlar sanki , sonra ben UI oldum o ara site listemi sıfırlamış .Ama geri gelince temiz sayfa aç aus mesajı vermek istediler heralde :KK52:

Velhasıl sonrada sen yoktun bacım , ama ben sana azıcık küsüm sanki . Pegasusun lahmacunlara , keklere bi dolu iltifat , aus bacı artık kurumaya yüz tutmuş yufkalardan pizza yapsın uyduruk , ona bi eline sağlık bile yok :63:Ayrıca gözümden kaçmadı , ramazan soframada gidip oy kullanmayı bırak , bir bakıp eline koluna sağlık bile demedin:KK36:

Hıhhh geri mi alsam arkadaşlık teklifimi ne :KK24:

Hadi yazmışken şöbiyetide yazayım , muhallebi koymasan olmaz , yani olur da çakma şöbiyet olmaz , şerbetli milföy olur .
Cevizde illa koyacam diyorsan koy bari:KK14:

hımm demekki habersizce yemişim mozarelladan :KK31: amma saftiriğim yaa :KK1:
sosis konusunda sakın ama sakın artık alma ausum...çevremde eşime dostuma hep vazgeçirdim artık hiçbiri almıyor sosis ve salam...
sucuk öyle değil...
ama sosis ve salama lastiğimsi kıvamı verdikleri malzemeleri görme bence..kusarsın...
iğğ yine aklıma geldi...sakın alma artık bak oğlunda sevmiyormuş ne güzel...sende yemiceksin bundan sonra...:KK34:

Kaç gündür giremedim özledim sizi kızlaar :KK16:
Kaç gündür mutfağımda yemek de pişmiyor zaten :KK1:
Bu akşam da piknikteydik mangallı, sazlı sözlü ooh :21:

Gazelcim Allah rahmet eylesin, anneanneciğin huzur içinde yatsın..
Bir de oğluşun öksürüyormuş sanırım. Eşimin bir tarifi var annesine yapmıştık geçirmişti bir dene istersen. Biraz çörek otunu tavada kavur sonra balla karıştır yedir,
karabiberli bal da iyi gelir.
ya da içirebilirsen zencefil,limon,karabiber, bal ekle sütüne sıcak içir çok güzel açıyor broşları.

Son düzenleme:
Hamarat hanımlaaaaaar:KK3::KK3:
Nasılsınız? Bugün mutfakta güzel şeyler pişti paylaşmam gerek dedim:KK1::KK1:
Buyrun fotoğraflara diyecektim ama fotoğraf yükleyemiyorum hata veriyor:26::KK50:

Nihancım sen son gelişmelerinin enerji deposuyla kim bilir ne güzel şeyler yapmışsındır , ellerine sağlık diyeyim ben göremesekte :KK16:

sağol canım benim :KK43: allah razı olsun...
rabbim daha kötüleriyle imtihan etmesin inşallah...cümle ile..

hımm demekki habersizce yemişim mozarelladan :KK31: amma saftiriğim yaa :KK1:
sosis konusunda sakın ama sakın artık alma ausum...çevremde eşime dostuma hep vazgeçirdim artık hiçbiri almıyor sosis ve salam...
sucuk öyle değil...
ama sosis ve salama lastiğimsi kıvamı verdikleri malzemeleri görme bence..kusarsın...
iğğ yine aklıma geldi...sakın alma artık bak oğlunda sevmiyormuş ne güzel...sende yemiceksin bundan sonra...:KK34:

Gazelim tamam tamam daha yemem arkadaşım , zaten dediğim gibi bir tek ben yiyordum evde.

Bir de oğluşun öksürüyormuş sanırım. Eşimin bir tarifi var annesine yapmıştık geçirmişti bir dene istersen. Biraz çörek otunu tavada kavur sonra balla karıştır yedir,
ya da içirebilirsen zencefil,limon,karabiber, bal ekle sütüne sıcak içir çok güzel açıyor broşları.

Pobolcum , bende bu aralar tembelim , Balık , pizza ,gözleme , dışarıda yemek ...tutturduk gidiyoruz bir yol :KK52:

Yemek olmasa da gel ama sohbet ederiz :KK6:

Gazelcim anneannene Allah rahmet eylesin insallah.. Size de sabır versin.. Pamuk gibi onlar.. ben rahmetli anneannecğimi çok özlerim.. Allah yardımcınız olsun, ona da insallah Rahmetiyle muamelede bulunsun...
oğluşuna da çok çok geçmiş olsun, inş daha iyidir şimdi...

ben de kışlıklra başladım.. bezelye koymuştum, kp dün fasülye - bamya - barbunya - vişne getirmiş..
fasülyelerle vişneleri hallettik de bamyayla barbunya bugüne kaldı.. 2 eve almış ama görseniz sanki Allah korusun savaş cıkacak.. 1er çuval.. 13 poşeet bezelyem vardı, 23 poşet de fasülye cıktı.. 10 tanesini aldım.. vişneleri eski usulde petlere yada şişelere şekerleyip iyice sıkıp koyuyorlarmış... yer kalmadı daha barbunya, bamya gelcek.. biber - patlıcan közlicem... :KK53:
bakalım neler olacak, Allah ağız tadıyla yemek nasib etsin inşallah..

Gazelcim anneannene Allah rahmet eylesin insallah.. Size de sabır versin.. Pamuk gibi onlar.. ben rahmetli anneannecğimi çok özlerim.. Allah yardımcınız olsun, ona da insallah Rahmetiyle muamelede bulunsun...

ben de kışlıklra başladım.. bezelye koymuştum, kp dün fasülye - bamya - barbunya - vişne getirmiş..
fasülyelerle vişneleri hallettik de bamyayla barbunya bugüne kaldı.. 2 eve almış ama görseniz sanki Allah korusun savaş cıkacak.. 1er çuval.. 13 poşeet bezelyem vardı, 23 poşet de fasülye cıktı.. 10 tanesini aldım.. vişneleri eski usulde petlere yada şişelere şekerleyip iyice sıkıp koyuyorlarmış... yer kalmadı daha barbunya, bamya gelcek.. biber - patlıcan közlicem... :KK53:

Amin arkadaşım da ; cidden bir an olağan üstü hal ilan edildi ülkede de benim mi habaerim yok diye düşündüm :KK52:

Kolay gelsin bugün içinde .

Bu arada ben bu nicke bayılıyorum :KK1:

Amin arkadaşım da ; cidden bir an olağan üstü hal ilan edildi ülkede de benim mi habaerim yok diye düşündüm :KK52:

Kolay gelsin bugün içinde .

Bu arada ben bu nicke bayılıyorum :KK1:

wallaha canım, çuvalları görünce şok oldum biz 5er kilo istemiştik.. 15 kilo almış barbunya ve fasülyeden.. vişne yine neyse, bamya da ben kendime az aldım kocam yemiyo zaten.. ama 5-6 poşet fasülye 5-6 poşet bezelye yeter derken resmen 2 katı oldu :KK53:
sağol canım, bi de diyor ki krmızı biberleri de ben alcam, eyvah dedim 5 kilo istiyorum ama 3-4 mü desem :KK53: görümcem yok onu dediğimiz kadar alır dedi. bakalım :KK1: Alıyor ya bağını sormuyorum, üzümü yiyiyorum :KK53:

nickim adına ben teşekkür ederim :KK9::KK51:

wallaha canım, çuvalları görünce şok oldum biz 5er kilo istemiştik.. 15 kilo almış barbunya ve fasülyeden.. vişne yine neyse, bamya da ben kendime az aldım kocam yemiyo zaten.. ama 5-6 poşet fasülye 5-6 poşet bezelye yeter derken resmen 2 katı oldu :KK53:
sağol canım, bi de diyor ki krmızı biberleri de ben alcam, eyvah dedim 5 kilo istiyorum ama 3-4 mü desem :KK53: görümcem yok onu dediğimiz kadar alır dedi. bakalım :KK1: Alıyor ya bağını sormuyorum, üzümü yiyiyorum :KK53:

nickim adına ben teşekkür ederim :KK9::KK51:

Ya aslında bizde de aynı durum var , sana diyorum ama .

Eşimin ailesi yakınımızda bir köyde yaşıyor ve bahçeleri var . Haftada iki kez bir çanta sebze meyve yolluyor ki , anne var yollama dedikçe yolluyor , yok artık karar verdim işi ticaret dökeceğim :KK52:

O gönderecek ben çıkıp pazarda satacağım :KK1:

Komşulara fasulye , patlıcan , biber dağıtmaktan bi hal oldum .

Allah bereketimizi eksik etmesin her daim , size de afiyet bal şeker olsun .

Eşimin ailesi yakınımızda bir köyde yaşıyor ve bahçeleri var . Haftada iki kez bir çanta sebze meyve yolluyor ki , anne var yollama dedikçe yolluyor , yok artık karar verdim işi ticaret dökeceğim :KK52:

seninkiler organikmiş ne güzel.. biz de işte hal var, oranın iyilerinden getiriyor artık sağolsun..
görümcem de dün dediğini diyodu, kilosunu 2den satiim şunları diyodu :KK1:
inşallah başının gözünün sadakası olur verdiklerin, dediğin gibi Allah bereket versin inşallah.. ve ağız tadı ...:KK12:

Son düzenleme:

sağol canım allah razı olsun...oğlum şükür iyileşiyor, iğnelere devam ediyoruz ama içiçm parça parça yaa :KK14: bacakları mosmor kaldı iğnelerden...yer kalmadı vuracak....yürürken aksıyor bacağı...yavrum benim ben bile bu yaşımda ödüm kopar iğneden...minicik yüreği nasıl korkmasın...rabbim kimsenin evladına sevdiklerine hastalık verip derman peşinde koşturmasın inşallah...
acılarını yaşatmasın...

allah razı olsun canım. bende çok severdim anneannemi, 60 yaşındaydı sapasağlam kadın birden kanser olduğunu öğrendik, bütün vücuda yayılmış...zaten 3 ay bile dayanamadı tedaviye başladıktan sonra :KK14: rabbim rahmet eylesin..
dermansız dertlerden korusun...

balkona kur bi tezgah gel gel diye sat işte ausum, kısa günün karı :KK1:
benimde evimin arkasında minnacık bi bahçem var, oraya üçer beşer ektik eşimle bişeyler...sabahları o sivri biberleri koparıp çıtır çıtır yemesi çok zevkli :) domatesler var ama olmadı daha, maydonoz marul salatalık vs.. :KK6:
istersen yollayım ahretim kv nin gönderdikleri kadar güzel olmasa da idare eder artıkın :KK52:

balkona kur bi tezgah gel gel diye sat işte ausum, kısa günün karı :KK1:
benimde evimin arkasında minnacık bi bahçem var, oraya üçer beşer ektik eşimle bişeyler...sabahları o sivri biberleri koparıp çıtır çıtır yemesi çok zevkli :) domatesler var ama olmadı daha, maydonoz marul salatalık vs.. :KK6:
istersen yollayım ahretim kv nin gönderdikleri kadar güzel olmasa da idare eder artıkın :KK52:

Hepsi geliyor gazelim hepsi , aklına ne gelirse , ben saymayayım şimdi ama meyvelerden papila , sebzelerden semziotu ne ararsan var :KK52:

Halcilik yapasım var feci halde :KK14: Tipimde müsait
:KK8:

Son düzenleme:
Hepsi geliyor gazelim hepsi , aklına ne gelirse , ben saymayayım şimdi ama meyvelerden papila , sebzelerden semziotu ne ararsan var :KK52:

Halcilik yapasım var feci halde :KK14: Tipimde müsait
:KK8:

halcilikte fena para var ahret, öyle böyle değil yani...köşe olursunuz kısa zamanda :KK60:
bu arada nasipse bugün turşu yapıcam...kornişon aldım dün pazardan... yapım aşamasıyla eklerim resimleri...
bilmeyen varsa fikir olur...bende hiç cesaret edemezdim...annem zorla öğretti ilk evlendiğim sene :KK60:
turşu hastasıyız eşimle her sofraya nerdeyse koyarım...o yüzden turşu dayanmaz bize..eee baktım annemde usandı bana turşu yapmaktan otur yanıma iyice seyret dedi :)
gayet güzel olur turşularım...şükür hiç bozulma borlanma olmadı bugüne kadar...
bugün kornişon yapıcam inşallah, kışa doğru da mor lahana yaparım....
karışık turşu pek yemiyoruz biz..genelde lahana ve kornişon...

Bugün bana şöyle dünden kalan çorba ile pilav arasına sıkıştıracağım bir tarif söyleyin hele , 10 bilemedin 15 dk da olsun mümkünse :KK52:

Bugün bana şöyle dünden kalan çorba ile pilav arasına sıkıştıracağım bir tarif söyleyin hele , 10 bilemedin 15 dk da olsun mümkünse :KK52:

Kayınvalidenin zengin yemeği diyip yolladığı bamyalardan yok mu çıkarıver hemen.:KK52:

Kayınvalidenin zengin yemeği diyip yolladığı bamyalardan yok mu çıkarıver hemen.:KK52:

Var aslıcım da , eşim pek sevmiyor , oğlum ağzına koymaz .Bamyayı genelde evde başka yemek varken yapıyorum , kızartma yapacağım karar verdim , patlıcan , biber , domates soslu.:KK56:

turşu hastasıyız eşimle her sofraya nerdeyse koyarım...o yüzden turşu dayanmaz bize..eee baktım annemde usandı bana turşu yapmaktan otur yanıma iyice seyret dedi :)
gayet güzel olur turşularım...şükür hiç bozulma borlanma olmadı bugüne kadar...
bugün kornişon yapıcam inşallah, kışa doğru da mor lahana yaparım....
karışık turşu pek yemiyoruz biz..genelde lahana ve kornişon...
Eskiden ben de çok turşu yerdim ama şimdi Bim'in küçük acı biber turşularına dadandım her yemekte ondan yiyorum.Köyden de fasülye turşusu geliyor.Bol bol kavurup yiyoruz.Kornişona bayılırız ama.Domates,biber de kuruyoruz ama eskisi gibi yenmiyor.

X