müstakbel kayınvalide beni şimdiden ağlatacak :(

ahh o kadar iyi anlamışsınız ki beni. hadi diyelim biz onlar gibi daha resmi olmalı diye düşünmedik, istemeyeceği, tercih etmeyeceği bir şekilde yaptık. ee bu bütün akşam surat asmasını mı gerektiriyor? ne karın ağrın varsa söyle, insan mecbur mu senin 5 karış suratını çekmeye?
hoşlanmadığı birşey olunca böyle açık açık konuşmayan veya olmuş bir kere geri kalanını zehir etmeyelim diye düşünmeyip de surat asan insanlar kusura bakmasınlar ama 60 yaşında bile olsalar bana duygusal olgunluğa erişmiş sağlıklı bireyler olarak gelmiyor. ergenler gibi küsüp oturalım o zaman.

northernlight bu yorumu dikkate almanızı öneririm.

Bu isler öyle cocuk isi gibi olmaz .Paldır küldur cagrildiysaniz gitmezsiniz .O daveti kv annenizi arayarak yapar .
Hata hem sizde hemde erkek arkadasinizda .
Annenizde yol yordam bilmiyor yada aceleyle kadını da şaşirttıniz .
Erkek arkadasiniza tabiki durumu anlatacaksiniz ki sonra siz haksiz olmayın .
Hem teebiyesizlik edecekler hem de susacaksiniz .
Kimse kusura bakmasin benim anneme saygisizlik edilecek herkesin canı sıkılsın .Erkek arkadaşta dahil.

Bence şu da olabilir. Erkek arkadaşınız işgüzarlık yapmış annenizi çağırmış bunu size söylemiş. Annesi de reddetmiş istememiş, size söylediği için de iptal edememişler . Annesi de haliyle gönülsüz olmuş sohbet muhabbet etmemiş. Oğluna emrivaki yapmaması için bir nevi ceza vermiş size ters davranarak.

Mesafe koyun.

Çok ayıp yaptıkları. İkiniz de paldır küldür karar vermişsiniz, karşı tarafın annesi hazır değildi belki ama anneniz kalkmış gelmiş böyle davranılmaz hiçbir şekilde.

Fakat beterin de beteri var.,,

Ben eşimin ailesi ile tanıştığımda annemin olmadığını, vefat ettiğini söylediğimde hiçbiri ''başın sağ olsun'' demedi. Öylece yüzüme baktılar.

Şok olmuştum.

hatalı olan erkek arkadaşınız ve sizsiniz.
nasıl bir kompleksse, annenize " üstüne düzgün bir şey giy aşağı in" demişsiniz.
benim annem, evlenmeyi düşündüğüm erkek arkadaşımın ailesiyle böyle ayak üstü tanışamaz!
siz de buna müsade etmemeliydiniz.

Cidden sizinki de tuhafmış insan tanımadığı olsa annemi kaybettim diyene üzülür, başın sağolsun der. (ki cidden başınız sağolsun bu arada, mekanı cennet olsun) peki ileride hiç dile getirdiniz mi bunu? hani bir baş sağlığı beklerdim diye.

arkadaşım neyin kompleksi? annemi aşağı çağırsam anahtar isteyeceğimi düşünür, elimdeki çantamı ona verip dışarı gideceğimi düşünür vs diye öncelikle üstüne bişi giy dedim.
yani karşıda ilk kez tanışan kadının 5 karış suratla oturması bi nezaketten bu kadar uzak olması herkese çok normal geliyor, yok emrivaki olmuş yok annene niye giyin dedin.

Yok hayır bu konuda ağzımı açmadım, gerek de yok zaten. İnsan zamanla tanıyor anlıyor.
Dile getirerek ne kendimi ne eşimi germeye gerek yoktu.
Mesafe koydum sadece.
Fakat ilk tanışmada edilen izlenim sonradan zor değişiyor, ısınmayı kaynaşmayı zorlaştırıyor. Benim biraz da kinci bir yapım var bana yapılanı söyleneni hiç unutmam. Böyle olunca da uzaklaşıyorum.

annene erkek arkadaşının ailesiyle geldiğini açıklarsan, pijamayla mı inecek aşağı?
annenin gelmesine gerek de yoktu zaten.
sen orada, teşekkürler deyip konuyu kapatacaktın.
anneni de değersizleştirmemiş olacaktın.

Amin, bütün ölmüşlerimizin mekanı cennet olsun.
Yok hayır bu konuda ağzımı açmadım, gerek de yok zaten. İnsan zamanla tanıyor anlıyor.
Dile getirerek ne kendimi ne eşimi germeye gerek yoktu.
Mesafe koydum sadece.
Fakat ilk tanışmada edilen izlenim sonradan zor değişiyor, ısınmayı kaynaşmayı zorlaştırıyor. Benim biraz da kinci bir yapım var bana yapılanı söyleneni hiç unutmam. Böyle olunca da uzaklaşıyorum.

bu sabah erkek arkadaşıma 'dün gece çok üzüldüm beni mi istemiyorlar emrivakiye mi kızdılar beklettiğime mi kızdılar düşünmekten uyku uyuyamadım' dedim. 'annem biraz durgundu beklemiyordu ne yapacağını şaşırdı sanırım lütfen üzülme ve takılma ben de gayrı resmi bir tanışma olsun istedim annem nasıl davranacağını bilemedi sadece' demiş. ben de 'sorun neydi bilmiyorum ama ilk kez gördükleri annem beş karış surat hak edecek bişi yapmadı diye düşünüyorum, belki şaşırdı belki emrivakiden hoşlanmadı yine de bana da sürpriz oldu şaşırdım diyip hal hatır sorabilirdi. neyse artık ben mesafeli olacağım, annem bir yandan kendi annesinin hastalığıyla uğraşıyor, bir yandan evladını (kardeşimi) yurt dışına okumaya gönderiyor bir dert eksik kalsın lütfen, görüşmek zorunda değil' dedim. 'ben sadece gayri resmi bir görsünler alışsınlar istemiştim, annem ilk seferde böyle olabiliyor keşke önceden sana ve annene söyleseydim umarım yanlış anlamamıştır sen ilet lütfen dedi.

Canım erkek arkadaşına de ki "iletemem. Böyle bir nezaketsizliği affettirmek ancak bir davranışla olur. Asıl sen annene "niye hiç konuşmadın nezaketsizlik yaptın" diye hafif bi çıkışmazsan güvenimi yitirirsin de.

bence annenizin geldiğine bozulmuşlardır nereden çıktı hemen o da gelmiş kızın peşini bırakmıyormu diye düşünmüşlerdir. ana bu kadar surat ta yapılmaz tabi bence siz görüşürseniz annenizi erkek arkadaşınızın çağırttığını söyleyin. biraz hoşunuza gitmedi gibi geldi çok üzüldüm felan şeklinde konuşsanız. sözlerimde dikkat ederseniz hiç bir tersleme yok. ama yüz yüze konuşmak ama çaktırmadan da bu şekilde hesap sormak iyidir.

Canım tam okuyamadım ama kendimden örnek vereyim, benim kv ilk günlerden beri anneme karşı çok soğuktu, bana karşı da öyle. Zamanla biraz bana alıştı gibi ya da öyle davrandı oğlunun yanında bilemem ama annemle hep sıkıntı yaşadılar, en son da küstüler asla görüşmüyorlar. Sen iyi gözlemle tamam mı, çünkü ufak görünen sorunlar büyük şeylere yol açabiliyor. Bunlar tanıma tanışma dönemi zaten bunun için var. Belki öyledir kv şaşkın belki de cidden sıkıntı yaratacak. Zamanla anlarsın. Ama aferin olanların farkındasın saf aşık değilsin beğendim seni :)

Sonra da tekrar resmi bi şekilde tanışmaya gelsinler. Bak canım aslında bu olay sevgilinin kişiliğini gösterir. Bunu iyi değerlendir. Annesini savunursa bil ki bu çocuktan bi cacık olmaz. Hemen ayrılmaya vak

Ben eşimin ailesiyle tanisacaktim bize gel tanış annemlerle demişti.bizimkilerde olmaz kızım gönderemeyiz dediler ben de eşime ailem musade etmiyor demistin.kvdem ozaman biz gelinimizi görmeye gidelim demişti.once Annesi ve teyzesi gelmişti.belirlenen tarihte babalarda dahil olmak üzere tüm aile gelmişti.Aileme özellikle anneme aşağı in tanışalım deseydim kesinlikle kabul etmezdi benim annem.Anneniz gerçekten çok ılımlı üzüldüm onun adına.

Hiç bişey iletmeyin erkek arkadaşınız direkt annesini savunmaya geçmiş bundan sonra olacaklara dikkat edin hemen evlilik düşünmeyin benim kv ilk başta gayet güler yüzlü gayet sevecendi ne zaman nişanlandık surat asmalar laf sokmalar eşim hep yok şakaydı yok durgundu yok öyleydi böyleydi keşke baştan sizin gibi tavrımı koysaydım

Bence g3rcek yüzlerini belli etmişler daha fazla maceraya gerek yok omür boyu cekecegine yol ver gitsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…