• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

müstakbel kayınvalide beni şimdiden ağlatacak :(

Öncelikle böyle emrivaki olmaz. Arkadasla tanışmıyoruz anneleri tanistiriyoruz. Kadın besbelli emrivakiden sıkılmış.
Sizi korkutmak istemem ama kız annesi biraz daha ağır olur bizim toplumda. Böyle bir kahve içip tanışmayı basta sizin anneniz kabul etmemeliydi. Bu toplum ve bu erkek annesi zihniyeti yarın öbür gün anneniz için "senin annen de meraklı meraklı nasıl geldi bizimle kafelerde tanismaya" derse şaşırmayın. İnşallah olmaz tabi bu.
Böyle birşey bir olsun, o zaman görürler

Sen ve erkek arkadaşın yüzünden anneler mağdur olmuş resmen.Tamam surat asması hoş değil ama çoluk çocuğun habersiz böyle yapması da çok sinir bozucu.Eskilere bırakılmalı bu tanışma işleri.

Her şeyin bir yolu yordamı var , üstüne düzgün bişey giy aşağı in diye anneyi sevgilinin ailesiyle tanıştırmak , sevgilinin de hiç bişey söylemeden annesini böyle bişeyle karşı karşıya bırakması çok kötü bence.

Yazik.. annene ben bile cok uzuldum yazik kadina asik degilsen iradeliysen kac kurtul

Sen ve erkek arkadaşın yüzünden anneler mağdur olmuş resmen.Tamam surat asması hoş değil ama çoluk çocuğun habersiz böyle yapması da çok sinir bozucu.Eskilere bırakmalı bu tanışma işlerini.Her şeyin bir yolu yordamı var , üstüne düzgün bişey giy aşağı in diye anneyi sevgilinin ailesiyle tanıştırmak , sevgilinin de hiç bişey söylemeden annesini böyle bişeyle karşı karşıya bırakması çok kötü bence.
birimiz 33 diğerimiz 36 yaşında olan ir çift için çoluk çocuk tabiri biraz değişik olmuş :) evet toplum kadar geleneklere bağlı bir yapıda değiliz, ikimiz de üniversite mezunu, kendi ayakları üstünde duran, yurtdışında eğitim almış, çalışan annelerin çocuklarıyız. annelerin mağdur olacak birşeyi yok. hanımlar hepiniz burda evladım için şunu bunu yapıyorum diyorsunuz, elbette yapıyorsunuzdur da. evladınız için 20 dakika surat asmadan durabilmek size gerçekten bu kadar zor mu geliyor?

birimiz 33 diğerimiz 36 yaşında olan ir çift için çoluk çocuk tabiri biraz değişik olmuş :) evet toplum kadar geleneklere bağlı bir yapıda değiliz, ikimiz de üniversite mezunu, kendi ayakları üstünde duran, yurtdışında eğitim almış, çalışan annelerin çocuklarıyız. annelerin mağdur olacak birşeyi yok. hanımlar hepiniz burda evladım için şunu bunu yapıyorum diyorsunuz, elbette yapıyorsunuzdur da. evladınız için 20 dakika surat asmadan durabilmek size gerçekten bu kadar zor mu geliyor?
Çoluk çocuk derken kastettiğim yaş değildi.Burası o yabancı ülkeler değil işte tamam siz orda okudunuz eğitim aldınız da kültürünüz buraya ait.Daha evlilik yokken kaynanalı konu açmanızdan belli bu kültüre ait olduğunuz.Yani haber vermeden anneleri buluşturmak dünyanın neresine giderseniz gidin garip karşılanır.Anne değil kim olursa olsun nereye gideceğini bilmeden "Üstüne düzgün bişeyler giy aşağı in." denilerek bir yerlere götürülmemeli bence.Ayrıca üniversite mezunu olmak yaşadığın ve büyüdüğün ülkenin geleneklerine göreneklerine aykırı davranmak demek değil.

Çoluk çocuk derken kastettiğim yaş değildi.Burası o yabancı ülkeler değil işte tamam siz orda okudunuz eğitim aldınız da kültürünüz buraya ait.Daha evlilik yokken kaynanalı konu açmanızdan belli bu kültüre ait olduğunuz.Yani haber vermeden anneleri buluşturmak dünyanın neresine giderseniz gidin garip karşılanır.Anne değil kim olursa olsun nereye gideceğini bilmeden "Üstüne düzgün bişeyler giy aşağı in." denilerek bir yerlere götürülmemeli bence.Ayrıca üniversite mezunu olmak yaşadığın ve büyüdüğün ülkenin geleneklerini göreneklerine aykırı davranmak demek değil.
teşekkür ederim iyi akşamlar

Bir dahakine annenin gönlünü nasıl becerirlerse artık yapıp, adam gibi bir yere davet etsinler. Kız evi baz evidir, maşallah kız veriyorlar sanki. Benim anneme de böyle yaptılar, 4 yıldır evlerine uğramıyor. Gitmek istese ben yollamam. Dolayısıyla onlar da benim evime giremiyorlar. Baştan haddini bilmezlerse sonuna katlansınlar. Annen benim annem gibi ağlamasın sonra, yazık bir anne onların annesi değil.

Hiç alttan almayın, aman dırdır etmeyeyim moduna da girmeyin çünkü nasıl başlarsa öyle gider. Anlaşılan kv adayı da geleneksel "oğluşum kalp ben" modunda bir kadın. Ben aksine geleneksel ve yapmacık sevimlilikte tanışmalara karşıyım, kahve içerek rahat bir ortamda tanışma fırsatı oluşmasına rağmen bu şekilde sonlanması hoş olmamış ama sizin az çok geleceği öngörebilmeniz için bir fırsat belki.

Hiç alttan almayın, aman dırdır etmeyeyim moduna da girmeyin çünkü nasıl başlarsa öyle gider. Anlaşılan kv adayı da geleneksel "oğluşum kalp ben" modunda bir kadın. Ben aksine geleneksel ve yapmacık sevimlilikte tanışmalara karşıyım, kahve içerek rahat bir ortamda tanışma fırsatı oluşmasına rağmen bu şekilde sonlanması hoş olmamış ama sizin az çok geleceği öngörebilmeniz için bir fırsat belki.

Elbettte ille geleneksel olmamali ve katiliyorum dişarda buluşmakta hoş olabilir ancak sevgilisi kendi annesinede emri vaki yapmiş. Kadin dünür ile tanişacağini bilmiyordu.

Kadindaki oğlum kalp kalp değildi bence, kadindaki "hay oğlumuda,.. " idi bence.

Bende kesinlikle hakaret sayar, musade isteyip kalkardim yerinizde olsaydim. Sonraki zaman icinde kesinlikle daha mesafeli resmi davranirdim.

Ben bu tarz konularda yengemi ornek aldim kendisi babaannemin favori gelinidir cunku isteme gunune kadar asla (5yil boyunca) aileden kimseyle tanismadi sonrasinda da hep resmi ve mesafeli oldu. Ayrica ismi olan bi Uni de kariyer sahibi birisi yani siz uzayada gidip master yapsaniz biz Turkuz ve genlerimizde kaynana gelin, erkek anasi, kiz evi naz evi nuhabbeti var.

Ben erkek arkadaşınızın annesini haklı bulanlara katılmıyorum , hepimizin zaman zaman emrivaki durumlara maruz kaldığı oluyor , kimse zaten bu tarz durumlardan hoşlanmaz. Fakat karşımızdaki kisinin hiç bir suçu yokken ona surat asmak ta olmaz, bu saygısızlıktır.

Karşındaki insana karşı guleryuzlu olursun, sonra ortamdan uzaklaşınca emrivakiye sebep olan kişiye tepkini gosterirsin olayın doğrusu budur. Karşı tarafta insanlar , hiçbir şeyden haberi olmayarak sizinle tanışmaya , kahve içmeye geliyorlar ama surat beş karış . Pardon da karşıdakinin suçu ne, onları önemseyip tanışmaya gelmek mi? Burda tamamen annenize saygısızlık edilmiş bir durum var . Kimse kimsenin asık suratını çekmek zorunda değil, kahve içmeye tanışmaya gelen insanlara bir güleryuz bir hal hatır sormak hiç ama hiç zor değil. Sonra orda burda günaydın dediğim halde karşılık alamadığım insanlara şaşırıyorum; ama şaşırmamak lazım.İnsanlara güleryüz , bir merhaba demek ,günaydın demek zor geliyor demek ki.Hepimizin bozulduğu , sinirlendiği noktalar oluyor ama suçsuz kişilerden bunun hıncını çıkarmak doğru değil. Sebep olan kişi kim ise onunla muhattap olunur.

Ayrıca ben oturduğum ortamda benle alakası olmadığı halde suratı asık oturan insanlara , kimle derdiniz varsa kime kızdıysanız gidin derdinizi çözün gelin, burada bizim de enerjimizi düşürmeyin diyorum. Kimsenin asık suratını kendisinin hatasi olmadigi yerde, kimse çekmek zorunda değil. Ortada bir saygısızlık var ama erkek arkadaşınız yüksek ihtimal bunu fark etmemiştir , ona fazla yüklenmeden bu konuda ailesinin ayıp ettiğini açıklayın bence.

Son düzenleme:
Emrivaki bile olsa kv annenize X hanım sizinle bugun tanışmak bana da süpriz oldu , oğlum böyle sürprizleri sever haberim olsaydi sızı cok farklı karşılamak hatta belki evimde ağırlamak isterdim diyerek hem oğluna kızmış hem annenizin gönlünü yapmış olurdu... Geçsinler o emrivaki olayını anneniz sizi onun oğluna iteliyor da o da gönülsüzlüğünü göstermek istiyor gibi davranmış resmen

Belki kadın o gün olumsuz bir şey yaşadı ve üstüne emrivaki yapılması moralini hepten bozdu.
Hemen kötülüğe yormaya gerek yok.
Ayrıca ilk tanışma 1 saat içinde oldu bittiye getirilmez ki.
Keşke erkek arkadaşınız hadi dediğinde bi durup düşünelim deseydiniz.

Elbettte ille geleneksel olmamali ve katiliyorum dişarda buluşmakta hoş olabilir ancak sevgilisi kendi annesinede emri vaki yapmiş. Kadin dünür ile tanişacağini bilmiyordu.

Kadindaki oğlum kalp kalp değildi bence, kadindaki "hay oğlumuda,.. " idi bence.
Yine de nezaket gereği bu denli belli etmemeliydi, hele ki dünür olma ihtimali varken hiç hoş olmamış.

Back