- 7 Haziran 2015
- 1.184
- 2.168
- 133
- 39
- Konu Sahibi northernlight
-
Böyle birşey bir olsun, o zaman görürlerÖncelikle böyle emrivaki olmaz. Arkadasla tanışmıyoruz anneleri tanistiriyoruz. Kadın besbelli emrivakiden sıkılmış.
Sizi korkutmak istemem ama kız annesi biraz daha ağır olur bizim toplumda. Böyle bir kahve içip tanışmayı basta sizin anneniz kabul etmemeliydi. Bu toplum ve bu erkek annesi zihniyeti yarın öbür gün anneniz için "senin annen de meraklı meraklı nasıl geldi bizimle kafelerde tanismaya" derse şaşırmayın. İnşallah olmaz tabi bu.
Sıvama bari daha fazla yaa !!aa çok iyi fikir aslında da arayıp sesini duyasım hiiiiç yok. mesaj mı atsam?
birimiz 33 diğerimiz 36 yaşında olan ir çift için çoluk çocuk tabiri biraz değişik olmuş :) evet toplum kadar geleneklere bağlı bir yapıda değiliz, ikimiz de üniversite mezunu, kendi ayakları üstünde duran, yurtdışında eğitim almış, çalışan annelerin çocuklarıyız. annelerin mağdur olacak birşeyi yok. hanımlar hepiniz burda evladım için şunu bunu yapıyorum diyorsunuz, elbette yapıyorsunuzdur da. evladınız için 20 dakika surat asmadan durabilmek size gerçekten bu kadar zor mu geliyor?Sen ve erkek arkadaşın yüzünden anneler mağdur olmuş resmen.Tamam surat asması hoş değil ama çoluk çocuğun habersiz böyle yapması da çok sinir bozucu.Eskilere bırakmalı bu tanışma işlerini.Her şeyin bir yolu yordamı var , üstüne düzgün bişey giy aşağı in diye anneyi sevgilinin ailesiyle tanıştırmak , sevgilinin de hiç bişey söylemeden annesini böyle bişeyle karşı karşıya bırakması çok kötü bence.
sıvama derken? gerçekten çok çok çirkin bir tabir kullanmışsınızSıvama bari daha fazla yaa !!
Çoluk çocuk derken kastettiğim yaş değildi.Burası o yabancı ülkeler değil işte tamam siz orda okudunuz eğitim aldınız da kültürünüz buraya ait.Daha evlilik yokken kaynanalı konu açmanızdan belli bu kültüre ait olduğunuz.Yani haber vermeden anneleri buluşturmak dünyanın neresine giderseniz gidin garip karşılanır.Anne değil kim olursa olsun nereye gideceğini bilmeden "Üstüne düzgün bişeyler giy aşağı in." denilerek bir yerlere götürülmemeli bence.Ayrıca üniversite mezunu olmak yaşadığın ve büyüdüğün ülkenin geleneklerine göreneklerine aykırı davranmak demek değil.birimiz 33 diğerimiz 36 yaşında olan ir çift için çoluk çocuk tabiri biraz değişik olmuş :) evet toplum kadar geleneklere bağlı bir yapıda değiliz, ikimiz de üniversite mezunu, kendi ayakları üstünde duran, yurtdışında eğitim almış, çalışan annelerin çocuklarıyız. annelerin mağdur olacak birşeyi yok. hanımlar hepiniz burda evladım için şunu bunu yapıyorum diyorsunuz, elbette yapıyorsunuzdur da. evladınız için 20 dakika surat asmadan durabilmek size gerçekten bu kadar zor mu geliyor?
teşekkür ederim iyi akşamlarÇoluk çocuk derken kastettiğim yaş değildi.Burası o yabancı ülkeler değil işte tamam siz orda okudunuz eğitim aldınız da kültürünüz buraya ait.Daha evlilik yokken kaynanalı konu açmanızdan belli bu kültüre ait olduğunuz.Yani haber vermeden anneleri buluşturmak dünyanın neresine giderseniz gidin garip karşılanır.Anne değil kim olursa olsun nereye gideceğini bilmeden "Üstüne düzgün bişeyler giy aşağı in." denilerek bir yerlere götürülmemeli bence.Ayrıca üniversite mezunu olmak yaşadığın ve büyüdüğün ülkenin geleneklerini göreneklerine aykırı davranmak demek değil.
Hiç alttan almayın, aman dırdır etmeyeyim moduna da girmeyin çünkü nasıl başlarsa öyle gider. Anlaşılan kv adayı da geleneksel "oğluşum kalp ben" modunda bir kadın. Ben aksine geleneksel ve yapmacık sevimlilikte tanışmalara karşıyım, kahve içerek rahat bir ortamda tanışma fırsatı oluşmasına rağmen bu şekilde sonlanması hoş olmamış ama sizin az çok geleceği öngörebilmeniz için bir fırsat belki.
Yine de nezaket gereği bu denli belli etmemeliydi, hele ki dünür olma ihtimali varken hiç hoş olmamış.Elbettte ille geleneksel olmamali ve katiliyorum dişarda buluşmakta hoş olabilir ancak sevgilisi kendi annesinede emri vaki yapmiş. Kadin dünür ile tanişacağini bilmiyordu.
Kadindaki oğlum kalp kalp değildi bence, kadindaki "hay oğlumuda,.. " idi bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?