- Konu Sahibi northernlight
-
Asla "bir şey mi var?" demem. Hadi bana tavır yapsınlar tamam ama kim ki omlar anneme tavır yapıyor? Ben sebep belirtmeksizin "biz kalkalım siz oturun." der giderdim. Erkek arkadaşım sorunca da durumu anlatırdım. Siz bir şey yapmadınız ki sorasınız ne karın ağrısı varsa kendine saklasaydı.yani kızlar bilemedim, siz olsanız nasıl karşılık verirdiniz ki? belki 'X teyze birşey mi var? çok durgunsun? birşey mi oldu? diyebilirdim' ama insan öyle bir afallıyor ki bir tepki veremiyor da iyice germemek için.
Çok ayıp, dertleri neymiş? Onlara emrivaki olduysa sizin annenize de emrivaki olmuş. Apar topar kadıncağınızı tanışmaya götürmüşsünüz. Neden bu şekilde tanıştırdınız peki?
hani öyle açıkçası tanıştıralım şöyle olsun gibi bir düşüncemiz yoktu, çok spontane gelişti erkek arkadaşım annen de gelsin diyince, babaların olmadığı bir ortamda, daha samimi kısa süre geçirirlerse sıkıntı olmaz diye düşündüm. evde yoruldu o da yazdan kalma güzel bir akşamda bir kahve içsin sağa sola bakınsın dedim. bilsem yapar mıydım?Iyi de anneler boyle tanistirilmaz ki , kendi annenize ilk etapta siz ayip etmissiniz
Sevgiliniz anneleri tanistiralim dediginde olur mu boyle apar topar olmaz drmeliydiniz
Belli ki kv adayina emri vaki yapmis sevgiliniz , ayip etmis
Tabi ki yapmazdiniz ama bu dogru yol degilhani öyle açıkçası tanıştıralım şöyle olsun gibi bir düşüncemiz yoktu, çok spontane gelişti erkek arkadaşım annen de gelsin diyince, babaların olmadığı bir ortamda, daha samimi kısa süre geçirirlerse sıkıntı olmaz diye düşündüm. evde yoruldu o da yazdan kalma güzel bir akşamda bir kahve içsin sağa sola bakınsın dedim. bilsem yapar mıydım?
Erkek arkadaşına sormayi denesen hayirdir silah zoruylami geldiler diye...çok mutsuzum şu an. eğitimdeyken erkek arkadaşım beni aradı, ben de 15 dakika sonra döneceğim konuşamıyorum dedim. bu arada mesaj atmış 'sizin tarafa geldik kahve içmeye seni de alalım, hatta annene söyle o da gelsin istersen' diye. sınıf dağılınca geri aradım, ok dedim, apar topar annemi aradım, üstüne düzgün birşey gir in aşağı diye. (erkek arkadaşım benim ailemle ben onun ailesiyle tanışıyorum ama aileler birbiriyle tanışmıyor)
bindik arabaya gittik. müstakbel kv de ve kızında beş karış surat. normalde bana karşı bu kadar suratsız değiller. ne bir konuşma var ne bir güler yüz. annem de ben de neye uğradığımızı şaşırdık. annem merhaba nasılsınız diye muhabbet açmaya çalışıyor garibim, iyiyiz teşekkürler diyip susuyorlarannem rahatsız bizdeydi biraz yoruldum diyor, ya bu kadar mı odunsunuz, insan hiç tanımadığına geçmiş olsun der. gittik cafeye kahvemizi içtik, ben diyorum biz x ile (erkek arkadaşım) burayı çok seviyoruz, beğendiniz mi? 'çok özel birşeyi yok' diyor susuyorlar yarım saat ya durduk ya durmadık, zehir oldu yediğimiz. ya anlamıyorum insan bankada hastanede bile gördüğü yabancıyla iki hoşbeş ediyor. çok üzüldüm, çok içerledim. benim annem bir kız annesi olarak bir güler yüzü biraz değer görmek şöyle dursun, böyle beş karış suratı hak edecek ne yaptı ilk tanışmada? ne bu tavır? neden? 20 dakika beni beklediler diye mi? hiç istemezdim anneciğimin böyle tanışmasını. arabadan inerken bile annem teşekkür etti iyi akşamlar dedi, demese onlar demeyecek çok kızdım, çok üzüldüm, annem de yazık hala 'aman kızım siz iyi olun napalım' diye onların ayıbını örtmeye çalışıyor. sizinkiler de bu kadar suratsız mıydı? neden neden neden?
Aynen bende size katılıyorumSize naçizane tavsiyem bunu neyse deyip kenara atmayın
Tavrınızı koyun
Başta önemsemez neyse derseniz arkası gelir de gelir
Terbiye ve olgunluk maalesef yaşla alakalı değil işte
Valla sizin izleyeceğiniz yol önemli bu durumdan sonra ...elbette eve dönünce sevgilime sordum. 'eve vardım' diye mesaj atmış ardından da 'güzel oldu :)' demiş. 'ne güzel oldu?' diyince de 'hep beraber olmak' demiş. erkekler bizim kadar anlamıyor işte. hiç kavga çıkarmadan sakin sakin 'bir sorun mu var' dedim, 'yoo neden?' yazmış. 'sizinkiler çok durgundu hiç konuşmadı. beklettik diye mi sıkıdılar' yazdım. 'anneme sürpriz oldu rahat hissedemedi sanırım bazen olur anneme öyle, yok canım beklettik diye olur mu?' yazmış. teyy allahım yaaa. bazen olurmuş öyle. anlaşılan benimki bana yazmış annen de gelsin diye ama kendininkilere bişi dememiş. ama demese bile gelen insana surat asılmaz. yaptıklarını temize çıkarmıyor yani
işte nasıl bir yol izleyeyim? hiçbir şey olmamış gibi davransam gönlüm razı değil, erkek arkadaşıma da asla 'sizinkiler şöyle böyle yaptı' diye dırdır etmek istemiyorum. bence bu ailesinin hatasını ona yüklemek olur. çok net üzüldüğümü yazdım. devamında izleyeceğim yolu bulmaya çalışıyorum? fikirlerinizi o yüzden istiyorumValla sizin izleyeceğiniz yol önemli bu durumdan sonra ...
İnşallah bu konuşma bu kadarla kalmaz.elbette eve dönünce sevgilime sordum. 'eve vardım' diye mesaj atmış ardından da 'güzel oldu :)' demiş. 'ne güzel oldu?' diyince de 'hep beraber olmak' demiş. erkekler bizim kadar anlamıyor işte. hiç kavga çıkarmadan sakin sakin 'bir sorun mu var' dedim, 'yoo neden?' yazmış. 'sizinkiler çok durgundu hiç konuşmadı. beklettik diye mi sıkıdılar' yazdım. 'anneme sürpriz oldu rahat hissedemedi sanırım bazen olur anneme öyle, yok canım beklettik diye olur mu?' yazmış. teyy allahım yaaa. bazen olurmuş öyle. anlaşılan benimki bana yazmış annen de gelsin diye ama kendininkilere bişi dememiş. ama demese bile gelen insana surat asılmaz. yaptıklarını temize çıkarmıyor yani
canım yok, bizimki izin vermez öyle bişeye. yani onun belki gönlünden geçen biri olsa bile çekinir oğlundan dile getiremez. biz de 20li yaşlarda değiliz. ama oğluna hiçbir kızı istememesi gibi bir sıkıntısı olabilirBelkide kv adayinin ogluna istedigi baska bir kiz var kimbilir. Bir insan durduk yere davranmaz boyle cikar onun kokusu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?