• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

müstakbel kayınvalide beni şimdiden ağlatacak :(

kocanı etkileyip etkilemediklerine dikkat et. sonuçta başka biri ile ilişkiye başlayıncada aynı olacak. eşin objektif bir insansa problem olmaz. burda ayrıca annesini tuttuğu bir durum yok. çünkü ortada anlaşmazlık yok. annesiyle anlaşmazlık yaşarsan çıkar ortaya. hemen bitirmeyi düşünme bence.

Yok durgundu, yok cekingendi, yok nasil davranacagini bilemedi; hadi be ordan! Çekingenlik ile suratsizlik öyle ayri seyler ki, birbiriyle karismasi imkansız..
Şu olayda anasini, bacisini savunup uste cikmaya calisirsa bil ki bu cocuktan bi halt olmaz konu sahibi.. Tavrini net sekilde koy, telafi edeceklerse etsinler.. Ha etmiyorlarsa kendileri bilirler.. Ezdirme ne kendini ne aileni..

çok mutsuzum şu an. eğitimdeyken erkek arkadaşım beni aradı, ben de 15 dakika sonra döneceğim konuşamıyorum dedim. bu arada mesaj atmış 'sizin tarafa geldik kahve içmeye seni de alalım, hatta annene söyle o da gelsin istersen' diye. sınıf dağılınca geri aradım, ok dedim, apar topar annemi aradım, üstüne düzgün birşey gir in aşağı diye. (erkek arkadaşım benim ailemle ben onun ailesiyle tanışıyorum ama aileler birbiriyle tanışmıyor)

bindik arabaya gittik. müstakbel kv de ve kızında beş karış surat. normalde bana karşı bu kadar suratsız değiller. ne bir konuşma var ne bir güler yüz. annem de ben de neye uğradığımızı şaşırdık. annem merhaba nasılsınız diye muhabbet açmaya çalışıyor garibim, iyiyiz teşekkürler diyip susuyorlar:KK57: annem rahatsız bizdeydi biraz yoruldum diyor, ya bu kadar mı odunsunuz, insan hiç tanımadığına geçmiş olsun der. gittik cafeye kahvemizi içtik, ben diyorum biz x ile (erkek arkadaşım) burayı çok seviyoruz, beğendiniz mi? 'çok özel birşeyi yok' diyor susuyorlar:kızgın:yarım saat ya durduk ya durmadık, zehir oldu yediğimiz. ya anlamıyorum insan bankada hastanede bile gördüğü yabancıyla iki hoşbeş ediyor. çok üzüldüm, çok içerledim. benim annem bir kız annesi olarak bir güler yüzü biraz değer görmek şöyle dursun, böyle beş karış suratı hak edecek ne yaptı ilk tanışmada? ne bu tavır? neden? 20 dakika beni beklediler diye mi? hiç istemezdim anneciğimin böyle tanışmasını. arabadan inerken bile annem teşekkür etti iyi akşamlar dedi, demese onlar demeyecek :duduk:çok kızdım, çok üzüldüm, annem de yazık hala 'aman kızım siz iyi olun napalım' diye onların ayıbını örtmeye çalışıyor. sizinkiler de bu kadar suratsız mıydı? neden neden neden?

güncelleme (sevgiliye hesabının sorulması) 4. sayfada
2. güncelleme (sevgiliye hesabının net sorulması) 10. sayfada
birdaha muhatap etme anneni onlarla
sen de mesafeni koru

elbette eve dönünce sevgilime sordum. 'eve vardım' diye mesaj atmış ardından da 'güzel oldu :)' demiş. 'ne güzel oldu?' diyince de 'hep beraber olmak' demiş. erkekler bizim kadar anlamıyor işte. hiç kavga çıkarmadan sakin sakin 'bir sorun mu var' dedim, 'yoo neden?' yazmış. 'sizinkiler çok durgundu hiç konuşmadı. beklettik diye mi sıkıdılar :KK43:' yazdım. 'anneme sürpriz oldu rahat hissedemedi sanırım bazen olur anneme öyle, yok canım beklettik diye olur mu?' yazmış. teyy allahım yaaa. bazen olurmuş öyle. anlaşılan benimki bana yazmış annen de gelsin diye ama kendininkilere bişi dememiş. ama demese bile gelen insana surat asılmaz. yaptıklarını temize çıkarmıyor yani
Erkek milleti tovbeki bişey anlamaz ..

Ne olursa olsun emrivaki bile yapılmış olsa meraba demek ve nasılsınız diye sormak gerekir? Nerede yaşıyolarmış acaba uzayda mı sevgilinizin annesi ve ablası. Görgü diye bişey var ya. Bence acayip bozulurdum. Sizde neden daha işler ciddiye binmeden annenizi muhatap ettirdiniz ki? Problem daha evlenmeden başlıyo ve devam ediyo.

Anlatmıştım bende bize tanışmaya geldiklerinde suratı beş karıştı şeytanının. Yaptığımız yemeklerden ağzına lokma koymadı. Konuşmadı etmedi. Öyle böyle nişan oldu düğüne 1 ay kala bitti. Şimdi daha biteli 3 ay olmuşken nişanlandırmış oğlunu onlara gülüyodur heralde

Şimdi neresinden başlasam bilemedim. Öyle bir teklife, sizin teşekkür ederiz diyip red cevabı vermeniz gerekiyordu. Hadi kabul ettiniz, annenize durumu anlatıp haber vermeniz gerekiyordu. Odamı olmadı, o anda hayırdır kötü bir habermi aldınız diye sormanız gerekiyordu bakalım ne cevap vereceklerdi. Erkek arkadaşın tutumu da bi tuhaf, gayri resmi olsun istemiş miş, dönüp anasına hayırdır diye sormadıysa, annesi sizin annenizi arayıp, hem evinizde ziyaret etmiyorsa, en kısa zamanda tanışmaya gelmiyorsa sizin ilişkinizi daha çok büyüük problemler bekliyor demektir. Çarşamba gelmiş, perşembeyi siz belirleyin. Çok üzüldüm annenizin mecbur kaldığı tavra. Yazık günah ne sucu var kadının

Böyle anneler tanışması mı olur :kahve: Bence olayda önce müstakbel eşiniz sonra siz suçlusunuz… Anneler tanışması öyle son dakika çay içeceğiz hadi gelseniz tadında olmaz ki… İkisini de boşuna germişsiniz… Anneniz de boş yere ezilmiş… Benim canım en çok ona sıkıldı… Belli ki çok nazik bir anneniz var.

Şimdi neresinden başlasam bilemedim. Öyle bir teklife, sizin teşekkür ederiz diyip red cevabı vermeniz gerekiyordu. Hadi kabul ettiniz, annenize durumu anlatıp haber vermeniz gerekiyordu. Odamı olmadı, o anda hayırdır kötü bir habermi aldınız diye sormanız gerekiyordu bakalım ne cevap vereceklerdi. Erkek arkadaşın tutumu da bi tuhaf, gayri resmi olsun istemiş miş, dönüp anasına hayırdır diye sormadıysa, annesi sizin annenizi arayıp, hem evinizde ziyaret etmiyorsa, en kısa zamanda tanışmaya gelmiyorsa sizin ilişkinizi daha çok büyüük problemler bekliyor demektir. Çarşamba gelmiş, perşembeyi siz belirleyin. Çok üzüldüm annenizin mecbur kaldığı tavra. Yazık günah ne sucu var kadının

Sormayın, ben de anneciğe çok üzüldüm…

Siz de lütfen biraz daha ağırlığınızı koyun… Hem sizin hem ilişkinin sağlığı için.

bu sabah erkek arkadaşıma 'dün gece çok üzüldüm beni mi istemiyorlar emrivakiye mi kızdılar beklettiğime mi kızdılar düşünmekten uyku uyuyamadım' dedim. 'annem biraz durgundu beklemiyordu ne yapacağını şaşırdı sanırım lütfen üzülme ve takılma ben de gayrı resmi bir tanışma olsun istedim annem nasıl davranacağını bilemedi sadece' demiş. ben de 'sorun neydi bilmiyorum ama ilk kez gördükleri annem beş karış surat hak edecek bişi yapmadı diye düşünüyorum, belki şaşırdı belki emrivakiden hoşlanmadı yine de bana da sürpriz oldu şaşırdım diyip hal hatır sorabilirdi. neyse artık ben mesafeli olacağım, annem bir yandan kendi annesinin hastalığıyla uğraşıyor, bir yandan evladını (kardeşimi) yurt dışına okumaya gönderiyor bir dert eksik kalsın lütfen, görüşmek zorunda değil' dedim. 'ben sadece gayri resmi bir görsünler alışsınlar istemiştim, annem ilk seferde böyle olabiliyor keşke önceden sana ve annene söyleseydim umarım yanlış anlamamıştır sen ilet lütfen dedi.
Yalnız bu konu öyle mesajla filan geçiştirilecek bi konu değil bariz terbiyesizlik yapmışlar annenize.
Annenizin alttan alması da bana göre doğru değil insanlar böyle böyle tepemize çıkıyorlar işte keşke o da sus pus olup otursaydı ne yapacaklardı bakalım?
Ayrıca erkek arkadaşınızda da çok hata var böyle tanışma ni olur apar topar bu ne böyle?
Belki 20 dk boyunca beklemek herkesi germistir yani ben de hiç sevmem beklemeyi neden böyle bir ortama sebebiyet vermiş ki ?
Ha beklemeleri bu yaptıklarını haklı çıkarmaz elbette.
Sonuçta başka günde tanışılirdi yani bu acele neden ?

Gidip kavga et demiyorum ama bu kadın sana ve ailene nasıl davranacağını öğrenmesi gerek, triplere bak hele!

Bence bundan sonra gayriresmi hiç bir şeye bulaşmayın; resmî görüşmelerde de aynı tavır olursa gerçekten ilişkinizi sorgulayın. Kaldı ki erkek arkadaşınız durumun farkında bile değil, sonrasında savunmaya geçeceğine emin olmalısınız ama.

bu sabah erkek arkadaşıma 'dün gece çok üzüldüm beni mi istemiyorlar emrivakiye mi kızdılar beklettiğime mi kızdılar düşünmekten uyku uyuyamadım' dedim. 'annem biraz durgundu beklemiyordu ne yapacağını şaşırdı sanırım lütfen üzülme ve takılma ben de gayrı resmi bir tanışma olsun istedim annem nasıl davranacağını bilemedi sadece' demiş. ben de 'sorun neydi bilmiyorum ama ilk kez gördükleri annem beş karış surat hak edecek bişi yapmadı diye düşünüyorum, belki şaşırdı belki emrivakiden hoşlanmadı yine de bana da sürpriz oldu şaşırdım diyip hal hatır sorabilirdi. neyse artık ben mesafeli olacağım, annem bir yandan kendi annesinin hastalığıyla uğraşıyor, bir yandan evladını (kardeşimi) yurt dışına okumaya gönderiyor bir dert eksik kalsın lütfen, görüşmek zorunda değil' dedim. 'ben sadece gayri resmi bir görsünler alışsınlar istemiştim, annem ilk seferde böyle olabiliyor keşke önceden sana ve annene söyleseydim umarım yanlış anlamamıştır sen ilet lütfen dedi.
Benim kv de istemeye geldiklerinde o kadar suratsız ve mendebur ki anlatamam (bana karşı birebir görüştüğümüz zamanlarda normaldi çok sıcak da değildi soğuk da degildi). O akşam gerçekten şeytan gibiydi. Devirdigi çamlar korkunçtu. Kp çok tontondu sevinçliydi eşim heyecanlı ve mutluydu. Herkes neşeliydi. Ama kv canını alıyorlarmış gibi mutsuzlukla ve öfkeyle somurtuyordu. Hiç böyle bi kadın görmemiştim. Sonradan tanıdım tabi kadının huyu öyle aşırı somurtuk ve aklına geleni çat diye söyleyen biri. Anneme de çok saygısızlık yapti ama eşim ne bana ne aileme tek laf ettirmedi. Hicbir zaman ettirmez. Nisanimizda da surekli bana laf sokmaya calisti eşim herkesin içinde öyle güzel ve net şekilde susturuyodu ki daha cok sevdim, ailemde eşimi oğlu gibi gördü. hatta tanisma gunu o kadar üzülüp sinirlendim ki annemle babama kv den rahatsız olduysanız akraba olmak istemezseniz görüşmem dedim. Hayır damadımız çok olgun aklı başında beyefendi dediler, annesinin belli ki ruhsal problemleri var (ki bu dogru psikiyatriste gitmesi gerektigi soylendi goturemedik) çocuğun bunda suçu ne yazık dediler daha çok sahiplendiler eşimi. Şimdi de kimse sallamıyor onu. Kv bana annen baban nasıl selam söyle gibi bir nezaket sorusunu bile tek bir kez söylemedi. Odun gibi bir kadındır. Konu komşusu hasta olur eşim bi ziyarete git olmadı bi ara der amaaan bana ne be der. Hiç böyle bi tip tanimamissinizdir. Değişik. Kimsenin dünür olmak istemeyeceği türden. Ama eşim her zaman dengeyi korudu. asla bizi üzmedi kırmadı ezdirmedi. Seninki ufak bir suratsizlik krizini bile yönetememis. Bikaç kez daha gözlemle kv adayını. Sen tepkini belirtmissin ama karşıdan bir özür gelmemiş. Bu soru işareti. Annen de üzülmüştür yazık olan ona olmuş bir özrü hakediyor gönlünü alsinlar

Benim kv de istemeye geldiklerinde o kadar suratsız ve mendebur ki anlatamam (bana karşı birebir görüştüğümüz zamanlarda normaldi çok sıcak da değildi soğuk da degildi). O akşam gerçekten şeytan gibiydi. Devirdigi çamlar korkunçtu. Kp çok tontondu sevinçliydi eşim heyecanlı ve mutluydu. Herkes neşeliydi. Ama kv canını alıyorlarmış gibi mutsuzlukla ve öfkeyle somurtuyordu. Hiç böyle bi kadın görmemiştim. Sonradan tanıdım tabi kadının huyu öyle aşırı somurtuk ve aklına geleni çat diye söyleyen biri. Anneme de çok saygısızlık yapti ama eşim ne bana ne aileme tek laf ettirmedi. Hicbir zaman ettirmez. Nisanimizda da surekli bana laf sokmaya calisti eşim herkesin içinde öyle güzel ve net şekilde susturuyodu ki daha cok sevdim, ailemde eşimi oğlu gibi gördü. hatta tanisma gunu o kadar üzülüp sinirlendim ki annemle babama kv den rahatsız olduysanız akraba olmak istemezseniz görüşmem dedim. Hayır damadımız çok olgun aklı başında beyefendi dediler, annesinin belli ki ruhsal problemleri var (ki bu dogru psikiyatriste gitmesi gerektigi soylendi goturemedik) çocuğun bunda suçu ne yazık dediler daha çok sahiplendiler eşimi. Şimdi de kimse sallamıyor onu. Kv bana annen baban nasıl selam söyle gibi bir nezaket sorusunu bile tek bir kez söylemedi. Odun gibi bir kadındır. Konu komşusu hasta olur eşim bi ziyarete git olmadı bi ara der amaaan bana ne be der. Hiç böyle bi tip tanimamissinizdir. Değişik. Kimsenin dünür olmak istemeyeceği türden. Ama eşim her zaman dengeyi korudu. asla bizi üzmedi kırmadı ezdirmedi. Seninki ufak bir suratsizlik krizini bile yönetememis. Bikaç kez daha gözlemle kv adayını. Sen tepkini belirtmissin ama karşıdan bir özür gelmemiş. Bu soru işareti. Annen de üzülmüştür yazık olan ona olmuş bir özrü hakediyor gönlünü alsinlar
Cok tesekkur ederim mesajınıza. Aslında cok benziyorlarmış bizimki de insan ilişkilerinde zayıf. Insallah benim sevgilim de esin gibi olur. Bugun annemi bana bırak sen muhattap olma ben arayi bulurum diyor. Ayyy bıraktım ona valla cok merakliyim sanki anana

Cok tesekkur ederim mesajınıza. Aslında cok benziyorlarmış bizimki de insan ilişkilerinde zayıf. Insallah benim sevgilim de esin gibi olur. Bugun annemi bana bırak sen muhattap olma ben arayi bulurum diyor. Ayyy bıraktım ona valla cok merakliyim sanki anana
Bence sizin anneniz sessiz ve saygılı olduğu için erkek arkadaşınız ezilmistir. Kendi anasının ayıbını iyice görmüştür. O açıdan bana umut verici geldi. Ben eşime asla annen şöyle terbiyesiz böyle saygısız demedim üzmedim kırmadım ailem asil ve olgun davrandi o da kıymetimizi bildi biraz da bizlerle ilgili. Sizin anneniz de çok asil davranmış takdir ettim. Karşı tarafın terbiyesizliği yanına kalsın. Böyle kendini beğenmiş ve suratsız tavırlar kendi değerini küçültür. Güleryuz ve hossohbet olmak artıdır. Emin olun eşiniz de guleryuzlu bir aileyi kendi suratsız öz ailesine tercih eder. İnşallah kıymetinizi bilir hayirlisi

ben başıma geleni anlatayım. söz akşamı ben annemle kavga ettiğim için onlara her ne kadar gülmeye çalışsamda suratım biraz asıkmış. sevgili görümcem yolda bir ton dedikodu yapmış olacakki sözlüm ağzıma etti ertesi gün seni zorlamı alıyoruz bile dedi. sabrettim bişey söylemedim. evleneli 10 yıl olacak. birbiirmizi çok seviyoruz herşeyi konuşuyoruz sağdan soldan duyoruz yada akrabalarından görümcemin dedikodularını eşim de o kadar çok dedikodudan bıktıki bazen kendi kardeşi ile görüşmek istemiyor.

demem o ki daha ilk buluşma annesini tuttmuş tarzında yaklaşmak yanlış bence. senin anennenin yüzü asık olsa yanlıuş anlama sana değil dersin sende. yani demem o ki seni üzmemek için söylenmiş laf bu annesini tuttuğunu göstermez.

kaldıki annesini tutmayan erkek arıyorsan evde kaldın bebeğim.

Back