Müsküler Distrofi (genetik kas hastaları) hastası olan var mı?

Nasıl yani ÖTV indirimden faydalanamıyomusun ben oluyor diye biliyorum

Merhaba oncellikle çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin insallah. Benim babam da kas hastasi ayni sizin gibi sikayetleri var yürüme güçlüğü sirt boyun agrilari arabaya binerken dahi bacagini kendi atamiyo bunun gibi izmir dokuz eylülde ihsan hoca var o iyi ilgilenmisti kan degisimi yaptilar tedaviye olumlu sonuc verdi ama halsizlik yaptı nihayetinde. Bu hastaliginda diger hastaliklarda olmasi gerektigi gibi morale ihtiyaci var yalniz olmadiginizi bilin diye anlattim. Rabbim tez zamanda iyi etsin nerde varsa.

Aminn canım çok teşekkür ederim
Babanın tam teşhis neydi hangi tip o da müsküler distrofi mi?

Ge
Geçmiş olsun. benim iki oğlumda da Limb-Girdle Musküler Distrofi 2A var.

Size de çok geçmiş olsun rabbim sizlere bağışlasın inşallah
Kaç yaşında çocuklarınız ?
Durumları nasıl?
Ailede olan var mı?kimden almış olduklarını biliyormusunuz?

Size de çok geçmiş olsun rabbim sizlere bağışlasın inşallah
Kaç yaşında çocuklarınız ?
Durumları nasıl?
Ailede olan var mı?kimden almış olduklarını biliyormusunuz?
Teşekkür ederim 6 12 yaşlarında teşhis oldular şimdi 27 ve 33 yaşındalar ikiside tekerlekli sandalye kullanıyor ailede çok eskiden aile büyüklerimiz akrabalarında var olduğun dan bahsettiler.

Fizyoterebist geliyor hafta bir kaç kere onun dışında kendileri egzersiz çok yapmıyorlar. Yılda bir kez burda araştırma hastanesinde kas hastalıkları bölümü var kontrol için gidiyoruz.
Aynı bende öyle haftada2 kez fizyoterapist geldi eve bana öğretti program oluşturduk kendim yapıyorum şimdi ama kramplarım çok oluyor kollarımda bacaklarımda çok ağrı ve el ayaklarda kitlenme açamama yaşıyorum
Fizik tedaviyi aksatmayın kesinlikle
Kullandıkları herhangi bi ilaç var mı?
Benim kaynım da 25 yaşında Spino seperallar Atakan hastası buna distoni de eşlik ediyo Allah hepsine şifa versin çok zor bi hastalık
Çok üzüldüm rabbim şifa versin tez zamanda inşallah
Mevcut durumu nasıl?

Malesef kötü fakülte de çok iyi bi profesör takibini yaptı 8 ay sonra teşhisi koydu yüzde 96 engelli raporu var 2 ay önce çıktı çok çabuk ilerledi hastalığı beynin de hücre kaybı varmış yürüyüşü konuşması hareketleri çok geriledi Rabbim gençliğine bağışlasın

Biraz güçsüz kaldıkları için her hareketi yardım almadan yapamıyorlar.yıllardır düzenli Fizyoterebist geliyor. Ağrı kilitlenme olmuyor.devamlı kullandıkları ilaçları yok sadece durumlarına göre vitamin veriyorum D vitamini sürekli veriyorum.

Rabbim şifa versin tez zamanda inşallah
Ailede başka kimsede varmı? Hasta olmasa bile taşıyıcı olunabiliyor

Evet fizik tedavi kesinlikle aksatmayın
D vitamini ara ara bende kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…