siz 34 yaşındasınız 52 yaşındaki kadınla kendinizi bir mi tutuyorsunuz? o yaşa gelince hastalanmayacağınız ne malum? bu kadar hastalık psikolojik rahatsızlık olmaz. Kadın doktorların kendine verdiği teşhisleri anlatmış boynunda fıtık çıkması zayıflaması kronik kabızlık da mı psikolojik yani? Lütfen insanların acısını hafife almayın. ben çok üzüldüm ve çaresizliği hissettim umarım en kısa sürede iyileşir.
Kendimle bir tuttuğumu nerden çıkardınız??
Kendimden örnekler verdim. Hastalığın yaşı mı olur? Benzer süreçleri yaşadığım için çok okudum çok doktora gittim. Anlattıklarının neredeyse tamamı psikolojik. O nedenle doktorlar da ciddiye almıyor. Önce psikolojisini düzeltse daha kolay gelir hepsi. Saçma sapan bir noktadan bakmışsınız üstelik mantıklı bir çözüm de sunmamışsınız
Gençken dönem dönem sıkıntılar yaşanır, benim de oldu, antidepresan kullandığım zamanlar oldu, örneğin migrenim vardı boşanınca geçti. Şansızlık , yanlış doktor seçimi, menapoz, var olan kaygı bozukluğumun yanlış teşhisler ile pekişmesi, doktorların çözemediği duruma psikolojik demesi veya bir hastalık uydurması vb.
Bir hastanın doktora güvenmesi, doktorun da "hastalık yoktur hasta vardır" yaklaşımıyla hareket etmesi gerekir.
Aslında yazdıklarım yaşadıklarımın yarısı bile değil, dahası var. Ciddi pelvik taban bozukluğu yaşıyorum. Hem koksiks kırık, hem belimde fıtıklar var, hem de menopozun etkilerini fazlaca hissetmeye başladığım bir dönem, hareketsiz kalmam , hepsi pelvik kaslarımı etkiledi. Bunun bütün sonuçlarını yaşıyorum, buraya yazmayacağım. Geçen sene nisan ayından önce ben ne kabızdım, ne pelvik kas sıkıntım vardı, ne midem barsaklarım ağrırdı, ne belim boynum bu kadar ağrırdı.
Pelvik taban kaslarında bozukluk, anestezi anksiyetesi nedir ( ki daha önce anestezi aldım) bilmiyordum. Bilsem önlemimi alırdım.
kolonoskopi ve gastroskopi de verilen anesteziden sonra bende anksiyete atakları başladı. Bana ne olduğunu anlayamadım. Bir de üstüne antidepresan ve uyku ilacı faciası yaşadım. Tam bir ay uyuyamadım. Uyanıkken bile ellerim vücudum titriyordu. Beyin cerrahına gittim. bir süre ilaç kullanma beynin kendine gelsin dedi.
O öyle söyleyince antidepresan için bekledim.
Zehirlendim sanki, konuşamıyordum, yürürken bacaklarım dolaşıyordu. Zaten oturma sorunu yaşıyordum.
Kolay şeyler değil. . Evde hareketsiz kaldım. İyileşmem gecikti.
Ben hiç hasta olmazdım. grip nezle anjin olup dr gittiğimde rapor istemezdim. Çocuklara hastayım bana fazla yaklaşmayın derdim. Başta süreci iyi yönetemedim. Paniğe kapıldım. Sakin olamadım. Sonuçta şikayetlerim arttı. Şikayetlerim arttıkça korkularım arttı. Kısır döngüye girdim.
Bedenimin işleyişi bozuldu. . Hem mide hem depresyon yüzünden çok kilo kaybettim. Kaslarım eridi. Bedenimi tanıyamıyorum. Kendime yabancıyım. Ben hep kilolu bir kadındım. Bedenim çok hasar aldı. Ne kadar dayanabilirim bilmiyorum.