• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Münasip Olan Hangisi ??

Ana baba çağırıyorsa evlat da çağırabilir karşılık beklemeden.ben de eşim de çalışıyoruz ama ilk iftarı bizde ailesi ile yaptık.önceden hazırlık yapılabilir.öyle aşırı bir hazırlığa da gerek yok zaten.sizin söylemeniz böyle yanlış olmuş
keşke söylemeseydm sonradan bende pişman oldum ne onlar çağırırdı nede ben..

buyuklerden boyle bisey beklemeniz ne kadar ayip.bende calisiyorum ve herkeside ben cagiriyorum.calismanin arkasina siginiyorsunuz gibi geldi bana

Gerçekten çağırabiliyor musunuz? ben iftara 2 çeşit yemeği zor yetiştiriyorum. memur falan mısınız?

Benim kayinvalide eltim çalışıyor diye neredeyse elleriyle yedirecek oğlunu. 🤣🤣🤣 tabi çok saçma sapan bir durum o ayrı. Ama karı koca çalışıyorsa iki taraf da bir kere değil bir kaç kere çağırmalı bence. Ben çalışmadığım halde iki çocukla son dakika yetiştiriyorum yemekleri. Bazıları " çalışıyorlar diye ebeveynler mecburlar mı " diyebilir. Evlat ebeveyn ilişkilerinde mecburiyet olmaz diye düşünüyorum. 🙄

Benim ailem yemeğe çağırıp çağırmama bile bakmaz ki çalışmıyorum üstelik evdeyim ilk hafta yedik annemlerde kvdem de olsa o da gelin yiyelim der anne baba evlatlar arasında öncelik falan olmaz ki el mi bunlar yahu

Benim çalışan arkadaşlarımı her hafta kayınvalideleri ve anneleri davet ediyor. Arkadaşlar da bir Ramazan boyunca bir kez ancak davet ediyordur anneleri. Ama bu işlerin bir kuralı yok tabi. Ailelerin tarzına, anlayışlarına, evlatların çalışma koşullarına göre değişebilir.

İyi de bu bayram değil ki..
Şahsen ben anne kayınvalide olsaydım oğlum kızım iş çıkışı iftara gelin derdim sürekli evde olan birinin çağırması ile sürekli çalışan birinin çağırması aynı olmaz
Bi de ne zamandan beri küçükler örnek alınıyor?
Saçmalık
Önce büyük davet eder eğer örneklik bir durum aranıyorsa ondan sonra bak böyle olur diyerek küçük davet eder.
Örnek aranıyorsa büyüklerden daha çok örnek alınır.
Kayınvalidem çalışıyo ne ben ondan iftar beklerim ne o benden zaten yorulduğu için gelmiyor da

beklentiye girmeniz bana abes geldi.

siz calisan insanlarsiniz tamam ama onlarda yaslarini almis insanlar.

belkide oruc tutmakta bile zorlaniyorlar.

kendilerine ancak yetiyorlarken davet beklemeniz bence olmamis.

ustelik siz onlari cagirmamisken.

benim kayinvalidem bur kere cagirdi onda da erken gidip yardim ettim.

Ramazan ayi ibadet ayidir. hizmet bekleyip alamayinca arkasindan soylenmeniz cok ayip.

İyi de bu bayram değil ki..
Şahsen ben anne kayınvalide olsaydım oğlum kızım iş çıkışı iftara gelin derdim sürekli evde olan birinin çağırması ile sürekli çalışan birinin çağırması aynı olmaz
Bi de ne zamandan beri küçükler örnek alınıyor?
Saçmalık
Önce büyük davet eder eğer örneklik bir durum aranıyorsa ondan sonra bak böyle olur diyerek küçük davet eder.
Örnek aranıyorsa büyüklerden daha çok örnek alınır.
Kayınvalidem çalışıyo ne ben ondan iftar beklerim ne o benden zaten yorulduğu için gelmiyor da
en doğrusu bu şekilde bende sizin gibi düşünüyorum bu konuda öncelikle büyükler derleyip toparlayıcıdır tıpkı bayram da onların evinde ilk olarak toplandığımız gibi
ama eşim böyle düşünmüyormuş.. demek ki karşı tarafta böyle düşünmüyor o halde..
bende bir daha ne söylerim ne lafını edeerim.. benm cok tuafıma gitti ama
kendi ailem burda olsa aynen iş çıkışı hadi kızım gelin gelin diye sürekli çagırırdı..

en doğrusu bu şekilde bende sizin gibi düşünüyorum bu konuda öncelikle büyükler derleyip toparlayıcıdır tıpkı bayram da onların evinde ilk olarak toplandığımız gibi
ama eşim böyle düşünmüyormuş.. demek ki karşı tarafta böyle düşünmüyor o halde..
bende bir daha ne söylerim ne lafını edeerim.. benm cok tuafıma gitti ama
kendi ailem burda olsa aynen iş çıkışı hadi kızım gelin gelin diye sürekli çagırırdı..
Örnek arıyorlarsa örnek alacağımız kişiler büyüklerdir
Anadan gören kız bez dokumuş
Babadan gören oğlan saban yapmış derler bizim orda
Büyükten görmeyince küçük nereden bilecek
Ne siz konusunu açın ne de ille de bana gelin diye tutturun.
Kaynanam ben evdeyim diye benden çağırmamı beklerse bilmiyorum ama eklemesin çünkü benim endi işimde bile ne kadar zorlandığımı görüyor olması lazım

Annem çağırmaz ama ben giderim. Yemeği yaparım. Yeriz. Annem benim yemeğimi yemez. Illaki kendinin yaptığı olacak.

Ama babam sever.

Anneme geliriz dedim. Mırın kırın etti. Güldümgeçtim. O benim annem. Ve orası benim evim

Bunun için anneme gönül koyacak değilim.

Bi kere kovmuştu beni. Ben de demiştim ki:
" canım burası benim babamın evi. Gidecek biri varsa o ben değilim. Hanimefendi gibi oturuyosan otur. Yoksa atarım seni dışarı"

Güldü. Vay iyi cevaptı dedi.

Anne baba ile evlat arasında hesap kitap olmaz. Anneniz cagirmadiysa arayin geliyoruz deyin. Siz de ona yardım edin.

Ama kv ile ilgili tavrınız farklı olmali tabi.

Kayin aile ile nasil bir iliskin olmasina istedigine bagli. Mesafeli bir iliski istiyorsan, hic konuyu gündeme getirme. Ne cagir, ne cagirilmak iste.

Kv'de ile yakinsan kendin gidip telefon edebilirsin " aslinda sizden bir davet bekliyordum, kirildim" diyerek.

Hani bir olay olsa böyle konusman neyse, ancak bos yere esini doldurman hos olmamis. Bos yere evine huzursuzluk getirme.

iftar sofrasi yedigini paylasmak icindir baska zamani bilmem ama boyle zamanda buyuk kucuk beklenmez
iftari birileriyle acmak sevaptir bence
sevap islemek icinde aman once kucuk olan islesin sevabini denmez
iftara aile davet edip zaten her daim tok olani doyurmakta ayri bir mevzu
ben kimseyi cagirmam onun yerine durumunun gercekten kotu oldugunu bildigim aileye erzak alirim yada onlari cagiririm

en ayar olduğum şey yok önce gelin arasın yok önce kv çağırsın. bu tür olaylarda kişinin değerine göre hareket edilir. mesela anneni çok seviyorsan işten harap şekilde gelsen bile dünyanın yemeğini yaparsın sevdiğin için. O yüzden bahane üretmenin alemi yok canın isterse seviyorsan çağırırsın sevmiyorsan böyle formalitelerde boğulursun malesef. kimseye karşı herşeyi yapmak zorunda değilsin içinden geleni yap sadece. Aynı şekilde karşı taraf da size herşeyi yapma mecburiyetinde değil o yüzden şunu şu yapar bunu bu yapar düşüncesinden vazgeçin bence.

Bence aile arasında küçük büyük olmamalı
Ben hiç bir ramazan kendi ailemi yada eşimnkini çağırmamıştım biz hep onlarda geçirmiştik ramazanı

Çağırmayı düşünmüyorsanız iftara,neden bu toplara girdiniz ki anlamadım?
Ben olsam söylemezdim bile annenler çağırmadı diye,hele ki kendim davet etmeyi planlamıyorsam.
Kızım doğduktan sonra evde iftar vermedim hiç,aileleri hep dışarda yemeğe götürdük,annem çağırır ona da yük olmamak için gitmem,oruç tutuyor uğraşmasın derim zira ne zaman gitsek yemek yedirir zaten evinde.
Kayınvalidem oruç tutmuyor,oda davet etmez haliyle iftara gelin diye.
Ben zaten beklemiyorum,o da gelin dese ,oruç tutmamasına rağmen uğraşmasın diye gitmem diye düşünüyorum.

Back
X