• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Münasip Olan Hangisi ??

Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim
Cokta onemli degil cagirmamasi tek derdin bu olsun. Kendi soylediginle celisiyosun adi ustunde zorunluluk olan bisey degil sorun yapilacak bisey hic degil

bu işin büyüğü küçüğü olmaz kayınvaldem beni çagırdı ayrıca eltimde cagırdı yarın gitcez ben en küçük gelinim. En son ben çağırcam sonucda çağırmadan da olmuyor büyükler bekliyor senede bir kez oluyor o kadar da olsun. Öncelik sonralık konusunda haklısınız ama çağırma konusunda çağırmalısınız.

Ailem başka şehirde, haftasonu geliyoruz dedik gittik iftarımızı da orda yaptık geldik. Haftaiçi de kayınvalidemlere biz iftara gelicez dedik bir de oraya gittik. Ben kimseyi çağırmıyorum. Davet de beklemiyorum. :KK53:

Yanlışsınız. Eşinizin ailesi bu yabancı değil ki. Canınız istemiyor da bahane buluyorsunuz gibi geldi bana. Ramazanda bir şeye yetişememek nedir Allah aşkına? İftar akşam 8 civarı oluyor çoğu yerde. Rahatla hazırlanırsınız canınız istese. Haftasonu çağırabilirsiniz mesela.

Bizde usul takip edilmez, kv memleketinde yaşıyor o yüzden görüşemiyoruz, burada yaşayan görümcelerim var, eşim en büyük ağabey. Bir ay öncesine kadar oldukça yoğun iş hayatı olan bir kadındım ama her Ramazan hafta sonuna denk getirecek şekilde iftara çağırdım hepsini. Bunu özellikle büyüğün evinde toplanmak keyfi yaşansın ve iş hayatının yoğunluğundan zayıflayan aile ilişkileri güçlensin diye yaptım. Bu sene evdeyim, Ramazanın ilk günü kendi kardeşlerimi ağırladım, bu Cuma günü eşimin kardeşleri gelecek, bu akşam iş arkadaşları gelecek. Evet zor ve zahmetli oluyor ancak evimde Ramazan havasını seviyorum ben, ayaklarım şişip kocaman olsa da, belim ağrısa da , çatlasam da yapıyorum bu davetleri. Sonrasında kim beni davet etmiş, kim etmemiş umurumda da olmaz. Herkesin farklı sorunları olabiliyor, bu hafta küçük görümcem aradı, yenge iftara gelin dedi, olmaz dedim çünkü onun eşinin ablası ağır hasta, evine bir sürü gelen giden var, siz bana geleceksiniz, seni biraz dinlendireceğim dedim.
Aslında hoşuma giden ne biliyor musunuz ; eşim sofranın başına geçip kocaman bir gülümseme ile iftar duası yapıyor ya tüm yorgunluğuma değiyor, misafirler gittikten sonra bana bir çay demler, eline koluna yüreğine sağlık hatun, Allah senden razı olsun der, dünyalar benim oluyor o zaman. Yorgunluk nedir ki beş altı saat uyursun tamam, evimde ki o güzelliği dünyaya değişmem. Kardeşleri gelince birini bir yanına diğerini bir yanına oturtup keyifle bir gülümsüyor, yeğenleri etrafında , böyle gözlerinin içi gülüyor eşimin, o yüzden her şeye değiyor.

Ne güzel anlatmışsınız. Ben de sizinle paralel düşünüyorum.

Mutlu bir ilişki yaşayabilmek için kendimiz için önemli bazı şeylerden vazgeçebilmemiz gerekir. Bir insanı sahici olarak sevdiğimizin göstergelerinden biri bazen de onu ve onun ihtiyaçlarını, isteklerini kendimizinkilerin önüne koymayı seve seve yapmaktır. İçimizden gelerek. Lütfederek değil. Mecburen değil. Söylenerek değil.
Sevebilen, sevmenin tadını bilen birileri olduğumuz için.

Bizde sıra farketmez.Annemde çağırır kv de.Bende onları çağırırım.Anneme hazır yemeğe giderim kv ile ayni binadayiz iftara çagirsa da bana yaptırır yemeklerin bir kismini hizmet bekler.O nedenle bu sene çağırmadı hiç hamileyim rahatsızım hizmet edemem diye😂 Kendimi iyi hissettiğim eşiminde evde olduğu bi gün çağırmayı düşünüyorum.Hic hesap yapmıyorum yani içimden geldiği gibi onlar çağırmasa da çağırıyorum ben.Kv çok yaşlı değilse çalışıyorsunuz diye çağırabilirdi jest olurdu.Ama beklentiye girmeniz ve eşinizle bunu paylaşmanız doğru gibi gelmedi bana.

Beklentileri yakınlığa göre oluşturmamak lazım biliyor musunuz?
Ne komşularım oldu. Onlardan gördüğüm iyiliği görmedim kv'den..

Hayır benim için değil hiç değilse oğlunu düşünerek yapsın değil mi?

Olmayınca olmuyor.
Bunun tartışması ilişkinizi ancak yıpratır.

Haklısın benim ailem düşüncesiz, incelik yok diyen erkek var mıdır bilmem..
Benimki de muhtemelen aynı savunmaları yapardı.
Küçük arar muhabbeti yapmışlığı var ordan biliyorum..
B.kun üstünü örtme çabası işte.
Söylediklerine kendileri de inanmıyorlar aslında :)

Ben olsam daveti beklemez , yarın size geleceğiz uygun olursanız derdim.

Aile arasında davette olmaz bana göre.

Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Dertsiz başına dert mi arıyorsun arkadaşım.cagirirsa gidersin cagirmazsa boşver.heekes yesin evinde yemegini

Beklenti içine giren kişi ilk adımı atmalı. Birlikte iftar yapmak istiyorsanız çağırın gelsinler. Akıbetinde sizi sofralarına buyur etmezlerse bilin ki büyükle küçükle alakası yokmuş bu işin. Tamamen içten gelen birşey 😊

ay keşke herkesin kayınvalidesi çağırmasa çağırılmayı da beklemese,, damat beyler anamları çağır demese gelinler de rahat etse

Sinir oldum eşine. Bunun büyüğü küçüğü olmaz diye biliyorum ama hangisi mantıklı dersen önce büyüğün çağırması daha mantıklı gibi ayrıca çalışıyorsunuz da. Haftasonu demiş arkadaşlar, ben de yıllarca hafta sonları ağırladım misafir ama yine de zor öncesinde temizlik, alışveriş, yemek sonra yine temizlik. Bence kendini fazla yormayacaksan çağır.

ama eşim böyle düşünüyor
Bende sizin gibi düşünüorum.Ramazan çalışanlar için çok yorucu oluyo.Birde haftada 1 gun ıznınız varsa o gunde camasır utu temızlık yapılıyor.Kendı aılelerımız her gun gel bızde ye git derler ama malesef kayınvalıde ole demıyor.Beklıyorda bekliyor.Bence elinizden gelıosa cagırın elınızden gelmıosa cagırmayın.Ben boyle dusunuorum.

İzin gününüz yok mu.?
Ben mesela bütün yemeklerimi yapıp çorbasını tatlısını ana yemeğini salatası dahil sabah aradım anne akşam evdeysen iftara geleceğiz sen bir şey hazırlama diye hazirligimi yapıp öyle gittim. Makul olanı bu şekilde bence onlar büyük ve bizim onları senlendirmemiz gerek diye düşünüyorum

Niye davet bekliyorsunuz ki müsait olduğunuz bir gün direkt gidin

Anneye babaya giderken (kv kp dahil neticede anne baba) davet arandığını da sizde duydum. Kadın evladını el çağırır gibi niye çağırsın. İftara beş dakika kala bile çorbanızla ben bileyim bi kap yemeğinizle bi pidenizle gitseniz beraber yemek yenir. Tamam bi böyle olur bi de bizde buyrun gelin der ama sarma börek dört dörtlük davet yapacağını böyle iftara randevuyla cağıracağını... istemem yani olmaz öyle. Sırası olacaksa küçük çağırmalı. Sizde aynı şekilde hazırlanmak zorunda değilsinizdir. CORba yemek pilav salata budur yani

İzin gününüzde davet edebilirsiniz.
Sıra olur mu diyorsunuz ama maaşallah kayınvalide çağırmadı diye (ki daha ramazanın ortasında bile değiliz) eşinizi darlamışsınız. Davet bekliyorsunuz ama davet etmeyi düşünmüyorsunuz.
Kadın belki çağıracak bekleyin bakalım.

Hanimlar ,calişirken nasil yetiştiriyorsunuz birde akşam iftara çağirmayi?
Ya ben cok tembellim ya da uyuşuk .
Haftada dört gün akşam 7 kadar çalişiyorum .
O bir gün de biraz evimde birazda başi boş duruyorum.
Ama benim hiç kimsem yok yardim eden ,yani eşimde yardim etmez .Yemeği plan yap,aliş veriş ,temizlik sonra hazirliklar ve toplama .
Bunun hepsini yalniz yapmak zorunda kaldiğim icin ve ertesi gün sanki dayak yemiş gibi ayağa kalkamadiğim için ,bir kac seneden berli iftara kimseyi cağirmam .
Bende belki bir kere davet edilirim ,artik şikayetci değilim de .Fakat ileride zaman gectikce çok yalniz olmaktan korkuyorum .
Ama ben misafir davet ettimmi çok stresse giriyorum ,geriliyorum.
Çünkü cok yalnizim böyle konularda birde ya belki beğenmezlermi diye endişe ediyorum.

Back
X