- 25 Eylül 2018
- 1.044
- 2.987
- 133
- Konu Sahibi Ponciginannesi
Arayın iftara size geliyoruz deyin bence
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Cokta onemli degil cagirmamasi tek derdin bu olsun. Kendi soylediginle celisiyosun adi ustunde zorunluluk olan bisey degil sorun yapilacak bisey hic degilMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim
Bizde usul takip edilmez, kv memleketinde yaşıyor o yüzden görüşemiyoruz, burada yaşayan görümcelerim var, eşim en büyük ağabey. Bir ay öncesine kadar oldukça yoğun iş hayatı olan bir kadındım ama her Ramazan hafta sonuna denk getirecek şekilde iftara çağırdım hepsini. Bunu özellikle büyüğün evinde toplanmak keyfi yaşansın ve iş hayatının yoğunluğundan zayıflayan aile ilişkileri güçlensin diye yaptım. Bu sene evdeyim, Ramazanın ilk günü kendi kardeşlerimi ağırladım, bu Cuma günü eşimin kardeşleri gelecek, bu akşam iş arkadaşları gelecek. Evet zor ve zahmetli oluyor ancak evimde Ramazan havasını seviyorum ben, ayaklarım şişip kocaman olsa da, belim ağrısa da , çatlasam da yapıyorum bu davetleri. Sonrasında kim beni davet etmiş, kim etmemiş umurumda da olmaz. Herkesin farklı sorunları olabiliyor, bu hafta küçük görümcem aradı, yenge iftara gelin dedi, olmaz dedim çünkü onun eşinin ablası ağır hasta, evine bir sürü gelen giden var, siz bana geleceksiniz, seni biraz dinlendireceğim dedim.
Aslında hoşuma giden ne biliyor musunuz ; eşim sofranın başına geçip kocaman bir gülümseme ile iftar duası yapıyor ya tüm yorgunluğuma değiyor, misafirler gittikten sonra bana bir çay demler, eline koluna yüreğine sağlık hatun, Allah senden razı olsun der, dünyalar benim oluyor o zaman. Yorgunluk nedir ki beş altı saat uyursun tamam, evimde ki o güzelliği dünyaya değişmem. Kardeşleri gelince birini bir yanına diğerini bir yanına oturtup keyifle bir gülümsüyor, yeğenleri etrafında , böyle gözlerinin içi gülüyor eşimin, o yüzden her şeye değiyor.
Dertsiz başına dert mi arıyorsun arkadaşım.cagirirsa gidersin cagirmazsa boşver.heekes yesin evinde yemeginiMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Bende sizin gibi düşünüorum.Ramazan çalışanlar için çok yorucu oluyo.Birde haftada 1 gun ıznınız varsa o gunde camasır utu temızlık yapılıyor.Kendı aılelerımız her gun gel bızde ye git derler ama malesef kayınvalıde ole demıyor.Beklıyorda bekliyor.Bence elinizden gelıosa cagırın elınızden gelmıosa cagırmayın.Ben boyle dusunuorum.Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
ama eşim böyle düşünüyor