- Konu Sahibi Ponciginannesi
Biz büyüklerden davet beklemiyoruz, gündüzden haberleşiyoruz geleceğiz diye.
Birkac defa gidip 1 kez çağırıyoruz ramazanda.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Söylüyorum bu kez da başka şeyler söylüyor =)Öyleyse çağırmışsınız işte bunu eşinizede söyleyin ben çağırdım o hiç çağırmadı diyin
aslnda en güzel olanı bu.. ama sanırım bizim ilişkilerimiz kopuk.. keşke bizde böyle olabilseydikBiz büyüklerden davet beklemiyoruz, gündüzden haberleşiyoruz geleceğiz diye.
bende eşime bunu belirttim işte .. aynını söyledim hatta bayramıda örnek gösterdim ama eşim ramazanda önce büyüğün çağırılması gerektiğini savunuyor yani onun ailesi öyle düşünüyormuş..benim bildigime göre büyüklerin evine gidilir. yani bizde öyleydi. KVnin sizi cagirmasi gerek.
ben sahsen önem vermiyorum ama bayramda nasil KV degilde siz gidiyorsaniz ramazandada aynisi yani
bende eşime bunu belirttim işte .. aynını söyledim hatta bayramıda örnek gösterdim ama eşim ramazanda önce büyüğün çağırılması gerektiğini savunuyor yani onun ailesi öyle düşünüyormuş..
ben böyle düşünüyorum
herkes benim düşünceme uyamazmış herkes benim gibi düşünemezmiş
bende dedim ki ; o halde benim düşüncemde bu şekilde sende benim düşünceme saygı duy herkes istediği gibi düşünsün dedim =)
Kendi aileniz çağırır çünkü kızısınız bide çalışıyosunuz anneniz kıyamaz çağırır. Ama kayınvalde sizden bekler. Eminim benimkide bekliyodur ama çağıramıcamMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim
yok canm ya çağırmam artık bu konuyuda açmam eşim talep ederse.. çağırırım yada onlar çağırırsa giderm onun harici ölü moduesinin ailesi ters isliyor galiba :)
nezamandan beri büyük kücügün ayagina gidermis?
yani aslinda önemli bir konu degil- amac beraber iftar acmak ama esinin ailesi gercekden biraz tuhaf geldi bana.
bizim ailede en yaslilin evinende iftar acilirdi- ben öyle biliyorum.
bilemedim- sende cagir bari. sonrada gelin ayagina cagirdi demesinler :)
çağırma boşverKendi aileniz çağırır çünkü kızısınız bide çalışıyosunuz anneniz kıyamaz çağırır. Ama kayınvalde sizden bekler. Eminim benimkide bekliyodur ama çağıramıcamKendi yemeğimizi bile zor yapıyorum 9 aylık bebeğim var.
Ben gönlü bol yüreği güzel bi insansınızBizde usul takip edilmez, kv memleketinde yaşıyor o yüzden görüşemiyoruz, burada yaşayan görümcelerim var, eşim en büyük ağabey. Bir ay öncesine kadar oldukça yoğun iş hayatı olan bir kadındım ama her Ramazan hafta sonuna denk getirecek şekilde iftara çağırdım hepsini. Bunu özellikle büyüğün evinde toplanmak keyfi yaşansın ve iş hayatının yoğunluğundan zayıflayan aile ilişkileri güçlensin diye yaptım. Bu sene evdeyim, Ramazanın ilk günü kendi kardeşlerimi ağırladım, bu Cuma günü eşimin kardeşleri gelecek, bu akşam iş arkadaşları gelecek. Evet zor ve zahmetli oluyor ancak evimde Ramazan havasını seviyorum ben, ayaklarım şişip kocaman olsa da, belim ağrısa da , çatlasam da yapıyorum bu davetleri. Sonrasında kim beni davet etmiş, kim etmemiş umurumda da olmaz. Herkesin farklı sorunları olabiliyor, bu hafta küçük görümcem aradı, yenge iftara gelin dedi, olmaz dedim çünkü onun eşinin ablası ağır hasta, evine bir sürü gelen giden var, siz bana geleceksiniz, seni biraz dinlendireceğim dedim.
Aslında hoşuma giden ne biliyor musunuz ; eşim sofranın başına geçip kocaman bir gülümseme ile iftar duası yapıyor ya tüm yorgunluğuma değiyor, misafirler gittikten sonra bana bir çay demler, eline koluna yüreğine sağlık hatun, Allah senden razı olsun der, dünyalar benim oluyor o zaman. Yorgunluk nedir ki beş altı saat uyursun tamam, evimde ki o güzelliği dünyaya değişmem. Kardeşleri gelince birini bir yanına diğerini bir yanına oturtup keyifle bir gülümsüyor, yeğenleri etrafında , böyle gözlerinin içi gülüyor eşimin, o yüzden her şeye değiyor.
Ben gönlü bol yüreği güzel bi insansınız
Yazınızı okurken gözlerimden kalpler çıktı
Allah razı olsun sizden, allah gönlünüzden geçen herşeyi hayırlı kılsın size
Ramazan ayıda bayram gibidir. Büyükler çoluk çocuğunu hep bi arada çağırır ağırlar. Mesela siz bayramda ilk eşinizin ailesine mi gidiyorsunuz? Yoksa ilk onlar mı size geliyor?Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Öncelikle eşinize katılmıyorum ama sizin sorduğunuz soruya da bu cevap yakışırdı.Siz cagirmadan onlardan da bekleyemezsinizMerhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
ama eşim böyle düşünüyor
Çok doğru diyorsunuzAllah razı olsun güzel dualarınız için, hepimize güzellikler nasip etsin Rabbim. Üç günlük dünya, hiiiiççç anlamadan 42 yaşıma geldim, öğrendim ki dünyada en güzel şey gönül hoşluğu, huzur, sağlık gerisi boş.