- Konu Sahibi Ponciginannesi
Durduk yere aranmışsınız çağırmadılarsa çağırmadılar niye laf sokar şikayet eder gibi eşinize söylüyorsunuz ki. Adam da derhal savunmaya geçmiş normal olarak
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hayır canm etmedi.. cogu kez es geçti.Peki siz cagirdiktan sonra (ben bunda sıra saymayı da sevmem ama konu bu olduğu için böyle yaziyorum) kayinvalideniz sizi iftara davet edermiydi daha önceki yıllarda ?
haklısınız.. sanırım öyle.. ama ben eişime bu konuda kesinlikle katılmıyorumevet karşılıksız bir şey ama o senı çağırınca sende onu çağırmak zorundasın yani gene karşılık beklenıyor ,
annem uzun yıllardır ramazanın ilk günü hep bizi yemege çağırırdı çocuklarımız küçüktü okulları yoktu falan toplaşır gidrrdik ablalrım eşleri hep beraber yemek yerdik sonra herkes birbirini yemege alırdı ,
ama kv asla bizi çağırmazdı bir söylenir yemek yapamıyorum der ,
bende bir kaç senedir ramaznın ilk günü ( kv ve annemı babam yok rahmetli ) yemeğe alıyorum ohh mis
bütün ramazan kafam rahat , sonra kv bir kez bizi yemeğe çagırır ama anneme bir kaç kez geneldede haftasonu
annemde olurum hep ,
eşine kesin söylenmişlerdir o da onların agzıyla senle konuşuyor bence
Sen gecen ramazanlari da baz alarak eşinle konusmussun ama sonicta onun ailesi,savunmaya geçip o da sana taarruzda bulunmuş.Gonlun esinin ailesi ile iftar yapmaktan yanaysa bunları umursama ve sen davet et..ama bazı rahatsız olduğun konular varsa ve bu tek taraflı davetler senin kendini kötü hissetmene neden oluyorsa konusunu bile yapma hiç eşine ...karı koca siz ayrı bir ailesiniz artikhayır canm etmedi.. cogu kez es geçti.
Normal zamanda zaten her hafta 1 gün anneme, 1 gn kayınvalideme yemeğe gideriz biz akşam iş çıkışı ramazandada bu rutindir bizde onun dışında kim önce çağırcak muhabbeti olmaz kim müsaitse o çağırır, örn; bu hafta ilk iftara abimler çağırdı onlara gittik, cumartesi günü tüm aileyi ben evimde ağırlayacağım , pazar günü annmde toplancaz kimse bizden önce siz çağırın diye beklemez hatta sen çalışan insansın sen bzi davet etme derler.Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim
haklısınız.. sanırım öyle.. ama ben eişime bu konuda kesinlikle katılmıyorum
boşuna dememişler büyükler derleyicidir toparlayıcıdır diye..
ve ben önceki senelerde hep cagırdım ama ona ragman kayınvalidemn es geçitği çok oldu
Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
hayır çalışmanın arkasına sıgınmıyorum elbette ama bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum.. bu karşılıksız yapılan birşey değilmdir önceki senelerde hep ben cagırmıştım zaten
Bu işin büyüğü küçüğü mü varmış? İftara yakın alırsın yemeğini yada tatlını anne biz geldik diye gidersin yada iş çıkışı gidip yemek yaparsın beraber yersiniz. Yada hadi bize gekin dersiniz yada yada yani özel ikram mı bekliyorsunuz. Böyle bir beklentiye girmeniz çok yersiz. Annemler bizi çağırmadı demeniz bile manasız. Her ne kadar gülerek demiş olsanızda.Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
ama eşim böyle düşünüyor