• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Münasip Olan Hangisi ??

evet karşılıksız bir şey ama o senı çağırınca sende onu çağırmak zorundasın yani gene karşılık beklenıyor ,

annem uzun yıllardır ramazanın ilk günü hep bizi yemege çağırırdı çocuklarımız küçüktü okulları yoktu falan toplaşır gidrrdik ablalrım eşleri hep beraber yemek yerdik sonra herkes birbirini yemege alırdı ,

ama kv asla bizi çağırmazdı bir söylenir yemek yapamıyorum der ,

bende bir kaç senedir ramaznın ilk günü ( kv ve annemı babam yok rahmetli ) yemeğe alıyorum ohh mis
bütün ramazan kafam rahat , sonra kv bir kez bizi yemeğe çagırır ama anneme bir kaç kez geneldede haftasonu
annemde olurum hep ,

eşine kesin söylenmişlerdir o da onların agzıyla senle konuşuyor bence

Calısmıyorum ılk ben cagırdım sonra onlar davet ettı. Ve her aksamsa cagırırım yemege beraber yerız. Bana da uygun olan once kucüklerın cagırması cagırırp cagırmamakta onlara kalmıs.
Esınızle bı aksam ortak yemek yapıp davet edebilirsiniz sizde sonucta kendı annenız degıl, kayınvalıde kendı öz cocukları gıbı hıc bı zaman görmicekler bizi kendı annenız ıle kıyaslamanız yanlış bence. Sıze cok pratık ve cok lezzetlı bı tarıf vereyım benn oyle yaptım güvec yapın butun malzemelerı buyuk buyule dograyıp etıde en alta koyun bes dakkanızı alır cok lezzetlı cokda pratık bı yemek yanına bı pilav, corba, salata, tatlı hazır alın bıttı gıttı.

Bizde sıraya bakılmaz. Çağırmak isteyen zaman yaratıp çağırır. Haftanın 7 günü çalışıyorsanız çağırmayabilirsiniz. Ama 1-2 gün evdeyseniz çağırırsınız. Cumartesi temizlik, pazar iftar gibi..

Ben de çalışıyorum. Zaten hepi topu 4 haftasonu var. Ablamlarla konuşur öyle sıraya koyarız.
Geçen sene haftaiçi akşamları temizlik yapıp cumartesi tüm aileyi çağırdım..

Bu sene kimseyi çağırmayacağım oğlumu tatile kadar tuvalete alıştırmak istedim. Sık sık altına kaçırıyor. Yani genel temizlik şart. Söyledim herkese mazeretimi..

Yani iftar sevap, bolluk, bereket olsun diye yapılmaz mı? Ne gerek var ince hesaplara?
Eşinizin geldiği yerde belki öyledir..

evet karşılıksız bir şey ama o senı çağırınca sende onu çağırmak zorundasın yani gene karşılık beklenıyor ,

annem uzun yıllardır ramazanın ilk günü hep bizi yemege çağırırdı çocuklarımız küçüktü okulları yoktu falan toplaşır gidrrdik ablalrım eşleri hep beraber yemek yerdik sonra herkes birbirini yemege alırdı ,

ama kv asla bizi çağırmazdı bir söylenir yemek yapamıyorum der ,

bende bir kaç senedir ramaznın ilk günü ( kv ve annemı babam yok rahmetli ) yemeğe alıyorum ohh mis
bütün ramazan kafam rahat , sonra kv bir kez bizi yemeğe çagırır ama anneme bir kaç kez geneldede haftasonu
annemde olurum hep ,

eşine kesin söylenmişlerdir o da onların agzıyla senle konuşuyor bence
haklısınız.. sanırım öyle.. ama ben eişime bu konuda kesinlikle katılmıyorum
boşuna dememişler büyükler derleyicidir toparlayıcıdır diye..
ve ben önceki senelerde hep cagırdım ama ona ragman kayınvalidemn es geçitği çok oldu

hayır canm etmedi.. cogu kez es geçti.
Sen gecen ramazanlari da baz alarak eşinle konusmussun ama sonicta onun ailesi,savunmaya geçip o da sana taarruzda bulunmuş.Gonlun esinin ailesi ile iftar yapmaktan yanaysa bunları umursama ve sen davet et..ama bazı rahatsız olduğun konular varsa ve bu tek taraflı davetler senin kendini kötü hissetmene neden oluyorsa konusunu bile yapma hiç eşine ...karı koca siz ayrı bir ailesiniz artik

Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim
Normal zamanda zaten her hafta 1 gün anneme, 1 gn kayınvalideme yemeğe gideriz biz akşam iş çıkışı ramazandada bu rutindir bizde onun dışında kim önce çağırcak muhabbeti olmaz kim müsaitse o çağırır, örn; bu hafta ilk iftara abimler çağırdı onlara gittik, cumartesi günü tüm aileyi ben evimde ağırlayacağım , pazar günü annmde toplancaz kimse bizden önce siz çağırın diye beklemez hatta sen çalışan insansın sen bzi davet etme derler.

haklısınız.. sanırım öyle.. ama ben eişime bu konuda kesinlikle katılmıyorum
boşuna dememişler büyükler derleyicidir toparlayıcıdır diye..
ve ben önceki senelerde hep cagırdım ama ona ragman kayınvalidemn es geçitği çok oldu

onlar es geçer sen 1 kere geç herşeyi ters düz ederler canım ,
ben 4 sene kv evinde yemek yememiş biri olurak senı çok iyi anlıyorum ama böyleler işte ,

seneye kısmet olursa ilk günü çağır kenara çekil bekle senı ne zaman çağıracaklar diye

Sırası olmaz ki bunun. Büyüğü küçüğü de olmaz. Hatta çalışıyorsanız beklemesinler bile. Ne ilginç şeyler.

Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?

Bizde usul takip edilmez, kv memleketinde yaşıyor o yüzden görüşemiyoruz, burada yaşayan görümcelerim var, eşim en büyük ağabey. Bir ay öncesine kadar oldukça yoğun iş hayatı olan bir kadındım ama her Ramazan hafta sonuna denk getirecek şekilde iftara çağırdım hepsini. Bunu özellikle büyüğün evinde toplanmak keyfi yaşansın ve iş hayatının yoğunluğundan zayıflayan aile ilişkileri güçlensin diye yaptım. Bu sene evdeyim, Ramazanın ilk günü kendi kardeşlerimi ağırladım, bu Cuma günü eşimin kardeşleri gelecek, bu akşam iş arkadaşları gelecek. Evet zor ve zahmetli oluyor ancak evimde Ramazan havasını seviyorum ben, ayaklarım şişip kocaman olsa da, belim ağrısa da , çatlasam da yapıyorum bu davetleri. Sonrasında kim beni davet etmiş, kim etmemiş umurumda da olmaz. Herkesin farklı sorunları olabiliyor, bu hafta küçük görümcem aradı, yenge iftara gelin dedi, olmaz dedim çünkü onun eşinin ablası ağır hasta, evine bir sürü gelen giden var, siz bana geleceksiniz, seni biraz dinlendireceğim dedim.
Aslında hoşuma giden ne biliyor musunuz ; eşim sofranın başına geçip kocaman bir gülümseme ile iftar duası yapıyor ya tüm yorgunluğuma değiyor, misafirler gittikten sonra bana bir çay demler, eline koluna yüreğine sağlık hatun, Allah senden razı olsun der, dünyalar benim oluyor o zaman. Yorgunluk nedir ki beş altı saat uyursun tamam, evimde ki o güzelliği dünyaya değişmem. Kardeşleri gelince birini bir yanına diğerini bir yanına oturtup keyifle bir gülümsüyor, yeğenleri etrafında , böyle gözlerinin içi gülüyor eşimin, o yüzden her şeye değiyor.

Önce anne ve kayınvalide çağırılır, aynı anda çağırıp aradan çıkarabilirsiniz, siz çalışıyosunuz onlar da yaşlı insanlar önce sizin çağırmanız gerekirdi ayrıca eşe bunu söylemek hoş değil.

hayır çalışmanın arkasına sıgınmıyorum elbette ama bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum.. bu karşılıksız yapılan birşey değilmdir önceki senelerde hep ben cagırmıştım zaten

tamam büyüğü küçüğü olmazsa siz neden bizi çağırmadılar diye laf ettiniz?
onlar küçük çağırır diye yanlış bir beklenti içindelerse sizde farklı beklenti içindesiniz.

bu işin bence sırası olmaz ama türk geleneklerine bakarsak eşin haklı. senin de durup dururken bu konuyu açıp eşini doldurman çok acayip. aynısını kaynanan yapsa? eşini arayıp bi iftara davet etmediniz dese, eşin de gelip sana çatsa? hiç empati yapmıyorsunuz.

ama eşim böyle düşünüyor
Bu işin büyüğü küçüğü mü varmış? İftara yakın alırsın yemeğini yada tatlını anne biz geldik diye gidersin yada iş çıkışı gidip yemek yaparsın beraber yersiniz. Yada hadi bize gekin dersiniz yada yada yani özel ikram mı bekliyorsunuz. Böyle bir beklentiye girmeniz çok yersiz. Annemler bizi çağırmadı demeniz bile manasız. Her ne kadar gülerek demiş olsanızda.

Biz pek öyle sıralamaya bakmayız.
Zaten geçen hafta çağırdık,aile büyüklerini.
Bir kaç defa da dışarıda ağırlarız,bilmem onlar çağırırlar mı? Çok da önemi yok,maksat beraber olmak bizim için.

Calistiginiz icin onlarin sizi cagirmasi lazim. Isten gelip yemekle ugrasmayin diye. Ama adiniz gelin, calissaniz da calismasaniz da gelinlik bekliyorlar. Illa ki iddia edecekler, her konuda oldugu gibi

Back