• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Münasip Olan Hangisi ??

Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Eşimde bende çalışan insanlarız bu arada..
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Bir çağırmalarını beklerdim ..
Eşim bana direk sen küçük olarak evine buyur ettin mi ?
Sen önce bir buyur edersin küçük olarak ondan sonra büyüğün seni çağırır dedi..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
ben onun gibi düşünmüyorum insan evladını ramazanda cağırmazmı sofrasına ?
siz ne düşünüyorsunuz hanımlar ? siz nasıl ayarlarsınız bu durum
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Önceki yıllarda hep ben cagırmıştım bu yılda onların çağırmasını beklerdim
Usulen ramazanda ilkin buyukler cagirir... Buyuk evinde evlatlar iftarlarini yaparlar toplu olarak (genelde ramazanin ilk gunu olur bu) hatta bu bir saygi gostergesidir... Ertesi hafta yavas yavas cocuklar cagirmaya baslar. Yani sizin dusunceniz dogru buyukten once kucuge soz dusmus gbi olur cunku.. ama madem bu olayi takan yok musait oldugunuz bi zaman cagirirsiniz atiyorum calistiginiz icin cumartesi temizliginizi yapip zeytinyagli bisey hazirlayip pazar gunu ana yemekleri yapip cagirmak gbi

Valla aile birligini saglamasi gereken buyuklerdir diye dusunuyorum. Heleki ramazan ayinda bayram gunleri gibi gunlerde buyuklerin onder olmasi lazim. Onlar yapmasina ragmen kucukler yapmiyorsa o zaman ayiptir. Tabi cok yasli anne baba ise durum farklilasir. O zaman kucuklerin daha cok kol kanat germesi gerekir diye dusunuyorum. Benim kayinbaba aileside genc olmalarina ragmen henuz boyle bir tesebbuste bulunmadilar. Bulantilarim ve kusmalarim olmasina ragmen hergun esime iftar yemegi icin guzel seyler hazirlamaya calisiyorum. Durumumu bildikleri halde ogullarina oglum sen niyetlisin karinda rahatsiz canin birsey cekiyorsa soyle gelin burda yapalim iftari demiyorlar. Yuzune karsida oglum hayran oglum kurban aman bizim oglumuza yaziktir gunahtir. Samimiyetsizlikten baska birsey degil.

Ben ramazanın ilk günü gitmek istedim kayınvalidemlere fakat eşim işten çok geç geldi iftara 3 dk kalasıya o yüzden o günü es geçtik , ilk hafta sonu olan cumartesi günü gittik , bugün de gideceğiz inşallah , ben de bu cumartesi günü davet etmek istedim ama hamile olduğumu yeni öğrendiğim için kayınvalidem da bana iş yaptırmaya kıyamadığı için yok kızım biz gelmeyelim sen yat dinlen dedi . Kendi annemler de İstanbul'da yaşamıyorlar , geçen hafta sonu ziyarete gelmişlerdi , Pazar günü kendi ailemi aldım iftara , ben de çalışıyorum ayrıca , hafta sonu tatilim . Ben ramazanlarda özellikle ilk gün kalabalık olmayı severim. Mümkünse annelerde hatta varsa kardeş ailelerinde katıldığı ilk iftarları severim.

Son düzenleme:
Calistiginiz icin onlarin sizi cagirmasi lazim. Isten gelip yemekle ugrasmayin diye. Ama adiniz gelin, calissaniz da calismasaniz da gelinlik bekliyorlar. Illa ki iddia edecekler, her konuda oldugu gibi
İşi rahat olan biz de çalışıyoruz der, vardiyalı çalışan sadece çalışıyorum der. Konu şu ki, çalışma hayatı özel hayattan çok şeyler alıp götürüyor. Konu sahibi bunu anlatmış. Siz de çok güzel açıklık getirmişsiniz. :nazar:

Bunun sırası tabii ki olmaz ama eşine bunı söylemen de bence ayıp olmuş eşin tepkisinde haklı sanki
Çalışmak zor evet ama yılda bir gününü ayırabilirsin bence biraz da yorulmaktan bişe olmaz
Ramazan’da benim hoşuma bile gidiyor çağırmak çağırılmak

Bizde genelde annem çağırır ilk. Hatta en cok annem çağırır diyebilirim. Esimin ailesi uzak oturuyor. Ama bizde genelde ilk büyüklerde toplanır, sonra "biz küçükler" davet ederiz. Yani aile arası durum böyle

İlk iftarı genelde kvdemlerle yaparız hatta bu sefer sahirda yaptık ;) öyle seviyorlar sonrada annemlere gitti ama özel çağırılmaya ihtiyacımız yok zaten gideriz yemek yoksa yaparız ben onları çağırmadım genelde çağırmıyorum çünkü evim kücük kahvaltı olayları daha kolay oluyor

İlk iftarı genelde kvdemlerle yaparız hatta bu sefer sahirda yaptık ;) öyle seviyorlar sonrada annemlere gitti ama özel çağırılmaya ihtiyacımız yok zaten gideriz yemek yoksa yaparız ben onları çağırmadım genelde çağırmıyorum çünkü evim kücük kahvaltı olayları daha kolay oluyor
Keske bu rahatligi her kaynana kayinbaba verse. Biz davetsiz gitsek akillarina bin turlu soru isareti gelir oyle icten sevinmezler yani. Esim yanliz bile olsa habersiz anne babasinin evine gitmeye cekiniyor heleki yemek soz konusu olunca. Nasil bir zihniyetse artik.

Merhaba herkese hayırlı günler hayırlı ramazanlar...Kendimi doğru sorgulayabilmek için açıyorum bu konuyu başkaları ne düşünüyor diye merak ettim açıkcası.
Ramazanda eşinizin ailesinden yahut kendi ailenizden iftara kim buyur eder sizleri hanımlar ?
önce siz mi yoksa anneniz kayınvalideniz mi ? yahut bu işin öncesi sonrası olur mu ?
Eşime geçen gün bir konuşma arasında dedim ki annengil iftara cağırmadılar bizi dedim gülümseyerek..
Biz çalışıyoruz birilerini ağırlamak yemek yapmak çok zor ve sıkıntılı oluyor zaten.. ramazanda çok zor yetişiyorum.
Ben bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum bu karşılıksız yapılan birşey değilmidir sizce ?
Kendi ailem burda olsaydı şimdiye kadar çoktan kaç kere çağırmışlard aramazlardı büyük küçük muhabbetini
ama eşim böyle düşünüyor
Eşim haklı mı ? yoksa yanlış mı düşünüyor ? tam tersine yanlış düşünen benmiyim ?
Açıkçası ben beklentinizi de doğru bulmuyorum eşinizin öncelik sıralamasını da . Biz de önce çok yakınlar çağırılır ailen akrabaların sonra konu komşu eş dost aslında bunun sıralaması yok. Bir haftasonu gayet cagirabilirsiniz madem cagirmiyordunuz bizi iftara cagirmalarini beklerdim denemelisiniz. Ayrıca bilmiyorum aileleriniz nasıl ama benim ailem çok misafir ağırlar artık yaşlılar malum bir de teravih namazı var . Yemeklerini yiyip namaza gidiyorla bı yere görseller ya da birilerini cagirsalar annemin vs babamın namazlarına dikkat etmedikleri için onları bırakıp namaza gidemiyo o yüzden pek cagirmiyor. Biz ayrı şehirlerde yaşıyoruz ama eğer biriyle aynı şehirde yasasaydim ramazanın ilk günü hep birlikte iftar etmiş olurduk

Senin eşin ailesini müdafa etmiş,annem sağlıklı zamanında ramazan onlar çalışıyor yapamaz diye erkek kardeşimle eşini hergün iftarda ağırladı aile içi ne pişse yenir nolucak ,
Sahura bile yanına yemek verilip gönderilir çalışan insana destek olunur ,
Sen o aileye karşı dikkatli ol

Senin yerinde olsam ramazanın başında hafta sonu davet ederdim ve üzerimden yükü atardım yanlış yapmışsın . Ayrıca kv de masaya 2 tabak fazla koysa ölmezdi oda ayrı bir olay tabiki . Aynı konuşmanın başka bir versiyonunu eşimle ben yapmıştım 2017 temmuzda evlendik o zamandan beri kv toplasan 10 kere aramadı beni . İlk evlendiğimiz zaman haftada 3 kere filan ben arardım ailemden gördüğüm görgü bu yöndeydi . Baktım aramıyor bende aramıyorum . Bir konuşma esnasında annen beni hiç aramıyor dedim eşime oda sen küçüksün sen aramalısın dedi . Ki bence asla böyle birşey yok benim anneannem Babannem annem babam eşimi aramaya başladılar zaten arıyorlardı . Sadece ben anneme özellikle anlatıp ara olayların nasıl olması gerektiğini göster öğrensin dedim . Annem aramaya başladı daha çok haftada 1 filan eşimin sesi kesildi . Şimdi ben annesini aramıyorum konuşmuyorum özel günler hariç hiç sesi çıkmıyor eşimin .

kendiniz kaşınmışsınız.
ne diye durup dururken eşinizin ailesine sataştınız?
ve evet kendini ağırlayamayacaksanız, davet edilmeyi de beklemeyin. öncesi sonrası önemli değil ama karşılıklı git-gel beklemek abes değil.
insanları beklentiye, kendinizi zora sokmayın.

biz de her yıl değişir. ben bu sene ilk haftasonu, iki aileyi birden davet ettim ve bitti.
onlar da eder bir vakit, etmeseler de olur.
ben önemsemem böyle şeyleri.
ama belli ki eşiniz ve ailesi önemsiyor.

hayır çalışmanın arkasına sıgınmıyorum elbette ama bu işin büyüğü küçüğü olduğunu düşünmüyorum.. bu karşılıksız yapılan birşey değilmdir önceki senelerde hep ben cagırmıştım zaten
ben anladım sizi çalışan insan olduğunuz için kv tarafı biraz daha sizi düşünerek davranabilir
bizde büyükler çağırır iftara genelde bi çalışanlar veya çalışmayanlar da yetişebilirsek müsait olursak çağırırız

malesef bazı kayın tarafı gelin çalışsa da isterse 18 saat çalışsın yine de bekliyorlar

ama eşim böyle düşünüyor
Benim annem 9.ya falan iftara çağırmış olurdu, ben çağırdığımda da gelmezdi bile, siz yorulmayın annem kendize yapın yemeğinizi, ben size yardım edebildiğim kadar ederim derdi. Aşırı saçma buluyorum ben bu kadar yakın aile ilişkileri içerisinde önce sen çağırmalısın, beni ağırlamalısın tarzında düşünceleri. Ailecek evde olanı paylaşıp birlikte yemek yiyebilmek bu sadece. Yemek yapması daha zor olana ben yapıyorum gel hadi beraber yiyelim diyebilmek.. kuzenimle yakin oturuyoruz mesela biz. Ben ve esim cok severiz degisik yemekler yapmayi, paso onlari cagiririz hadi siz de gelin guzel yemek yaptik diye, beraber gule eglene yeriz. Kendisi beni, benim cagirdigimin 5te 1i kadar falan cagirmistir heralde ve de kendisi kucugum. Umrumda degil beni cagiriyor mu, onun yemekle arasi pek yok ve vakti az. Sevgi onemli olan, paylasmak onemli olan. Yok kucuk once cagirmali, yok soyle agarlanmali, nefret ediyorum boyle algilardan ben 😌

Usulen ramazanda ilkin buyukler cagirir... Buyuk evinde evlatlar iftarlarini yaparlar toplu olarak (genelde ramazanin ilk gunu olur bu) hatta bu bir saygi gostergesidir... Ertesi hafta yavas yavas cocuklar cagirmaya baslar. Yani sizin dusunceniz dogru buyukten once kucuge soz dusmus gbi olur cunku.. ama madem bu olayi takan yok musait oldugunuz bi zaman cagirirsiniz atiyorum calistiginiz icin cumartesi temizliginizi yapip zeytinyagli bisey hazirlayip pazar gunu ana yemekleri yapip cagirmak gbi
Bİzdede öyledir ama demek ki karşı taraf bu şekilde düşünmüyor

Bİzdede öyledir ama demek ki karşı taraf bu şekilde düşünmüyor
Ben bide sizin her yil cagirip onlarin ncagirmama kismini es gecmisim neyse ne diyelim senede bir olan bisey sirf esinizi kirmamak adina cagirmak isterseniz haftasonu cagiriverirsiniz buyukluk sizde kalsin... gorgulu kuş gordugunu isler

ama eşim böyle düşünüyor
Bence sırayla değil.Kim ne zaman istiyosa o zaman çağırabilir.Yok önce ben çağırıyım sonra kayınvalıdemler çağırsın bence saçma. Burada yorum yapanlar yok yaşlı insanlardan niye medet umuyosunuz kendinde o gücü bulamadı belki gibi yorumlar yapıyolar ya ayar oluyorum.Çok yaşlı biri olsa siz zaten beklemezsiniz öyle bişey zaten fakat bunu düşünemiyolar hemen pollyannacılık

Ana baba çağırıyorsa evlat da çağırabilir karşılık beklemeden.ben de eşim de çalışıyoruz ama ilk iftarı bizde ailesi ile yaptık.önceden hazırlık yapılabilir.öyle aşırı bir hazırlığa da gerek yok zaten.sizin söylemeniz böyle yanlış olmuş

Back