- 23 Nisan 2009
- 4.060
- 11
- 156
- Konu Sahibi nero_angelo
Elektrik-elektronik mühendisi adayıyım artık
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
cok memnun oldum,valla endüstriciyim diyorum ama hiç memnun değilim canm ya şartlar cok kötü pişmanım bu mesleği sectigim için, senin durumun nasıl
satın almacıyım, hem de türkiyenin en seckin kuruluşlarından birinde ama maası beni tatmin etmiyor ve yaptıgım iş de. suan baska bi alternatif düşünsem(üretim planlama gibi) daha cok zorlanıcam biliyorum. devlete girmeye calsıyorum uzmanlık veya müfettişlik gibi.
cok memnun oldum, şimdi cıkıyorum yine görüşmek isterim ekliyorum seni, iyi geceler.
Ben de kimya mühüm. Şartları kötü olanlar da var iyi olanlar da..İyi olanlar çok torpilli
merhaba bayanlar.
satış mühendisliğinin bendeki olumsuz etkilerinden bahsetmiştim. geçen hafta istifa ettim.
artık mühendis gibi hissetmiyordum orada, maaşlardaki adaletsiz denge üzerine bana sunulan
maaşı kabul etmedim istifa ettim. işe yeni başlayan yada iş arayan arkadaşlarıma birkaç cümle söylemek
isterim.
- kendinizi mühendis gibi hissetmeyeceğiniz yerde çalışmayın.
- isteklerinizi yüksek sesle söyleyin. ben söylemiştim zamanında "bana işi öğretin bana işi öğretin" diye
ama demekki daha sesli söylemek gerekirmiş.
- bazı insanlar gerçekten bilgilerini kendilerine saklayıp sizin pek gelişmenizi istemiyor. yada farkında olmadan
yapıyorlar bu davranışı bilemiyorum.
- biraz mühendislik taslamak gerek sanırım ben taslamadım ama kıymetimde bilinmedi.
- mümkün olduğunca sistemi oturmuş bir yerde çalışın. sistemin düzenli-düzensiz olmasını biliyorum siz ayarlayamazsınız.
ama sistemsiz bir yerde çalışmak inanın çok zor. heleki insanlar arasında kişsel problemler varsa. daha zor.
mesela ürünü satıyordum ürünü satmak bir stres sonra bende ürünü nasıl sevk edeceğim diye 2. bir stres
daha oluşuyordu. sırf bu insanlar arasındaki problemler yüzünden.
herşeyin hayırlısı olsun umarım yeni başlayan arkadaşlarım için birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.
bu olaylardan sonra hazırlanıp kpssye girdim hanımlar.
devlete geçtim.
elektrik firmalarıyla anlaşmalar ve yazışmalar yapıyorum şuan.
tamı tamına teknik anlamda mesleğimi yapıyorum diyemem ama rahatım çok şükür.
mesleki stres yok birşey yok.
maaş olarakta özelden çok daha iyi.
kızlar meraba ben endüstri mühendisiyim, 2009 mezunuyum 1.5 senedir calısıyorum özeldeyim ve ankarada yasıyorum,
merhaba :) tebrikler ....
kpss 'den kaç puan aldın nasıl yerleştin :)
bende özelden bıkmış durumdayım 1 sene oldu çalışalı ....
yaşatıklarımdan sonra kpss'ye hazırlanmaya karar verdim .
inş. kazanacağım... hem iş hem kpss zor oluyor ama yapacak birşey yok
( ben müh. değilim ama erkek ark. müh. )