• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendisler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nero_angelo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba arkadaşlar. son sayfayı okuduğuma göre kimya mühendisi olup işsiz olan arkadaşım fazla. çok üzücü....
ama benim sormak istediğim bir şey var, belki bu soruya çok maruz kalıyorsunuz.
kimya bilgisine sahipsiniz, yiyecek deterjan kozmetik alırken içindekilere bakıp mı alıyorsunuz? yoksa sıradan insanlar gibi sadece kapak tasarımı, marka güvenilirliği ve kapağındaki sözlere inanma derecenize göre mi alıyorsunuz? hangi maddelerden sakınıyorsunuz?
cevaplarınızı merakla bekleyeceğim...

Ben elektronik mühendisiyim ama alanım dışında bir işte çalışıyorum :)

Ben de kimya mühendisiyim. Okul da devam ediyor bir yandan ama işsizim. Staj yaptıgım yerlere de başvurdum birisiyle görüşme yaptım 2. görüşmem de yaptım işe alınırım umudum hala var ama işe alım süreçleri çok uzun, beklemek istemiyorum daha fazla. Branşımla alakalı büyük küçük işletmelerle yaptıgım görüşmelerde o kadar komik iş tanımları ve ücretler oluyorki.. Tecrübem yok zaten pazarlık yapma gibi bir durum olamaz bu durumda. Ancak büyük yerler hiç sallamazken, küçük yerler de sen bizde fazla kalmazsın diye reddediyorlar. Tesadüf eseri alanım dışında bir işe başvurdum, görüştüm, eğer şartlar da uygunsa branşımda 6 yıl emek vermeme rağmen alan dışına yönelicem gibi duruyor.
Kamudaki kimya müh. alımına hiç değinmiyorum bile. Küçük bir topluluk var onlar arasında atanma kontenjanı zaten doluyor. Bu öğrenciyken de böyleydi. KPSS 88 alıp ta hala aglayan başka bir bölüm var mıdır acaba.

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar. son sayfayı okuduğuma göre kimya mühendisi olup işsiz olan arkadaşım fazla. çok üzücü....
ama benim sormak istediğim bir şey var, belki bu soruya çok maruz kalıyorsunuz.
kimya bilgisine sahipsiniz, yiyecek deterjan kozmetik alırken içindekilere bakıp mı alıyorsunuz? yoksa sıradan insanlar gibi sadece kapak tasarımı, marka güvenilirliği ve kapağındaki sözlere inanma derecenize göre mi alıyorsunuz? hangi maddelerden sakınıyorsunuz?
cevaplarınızı merakla bekleyeceğim...

Deterjan kozmetik için piyasadaki marketten alabileceğiniz hemen hemen bütün markalar aynı ya da birbirine benzer kimyasalları kullanıyor, oranları farklıdır ancak içindekilerde oran bilgisine ulaşamayız. Örneğin birçok şampuan diş macunu ürünlerinde, ürüne köpürtücü özellik veren sülfat tuzları bulunmakta ve yapılan araştırmalarda bu tam emin olunmamakla birlikte kanserojen etkisi oldugu sonucuna varılmış, bu kimyasal doğaya karışarak kirlilik sağlıyor, bir şekilde yine vücudumuza alıyoruz ve birikim yapıyor. Aynı şekilde silikon içeren ürünler de bu etkiye sahip.
Daha doğal ürünlere yönelmek tabiiki de daha masraflı ancak doğaya zararı azaltmak elimizde.

Gıda konusunda da pek bir bilgim yok ancak gecenlerde bir arkadaşımla konuşmuştuk bu konuyu. Aydınlatırsanız sevinirim.
Türkiye'de ülke içerisinde gıda ürünlerinde domuz ve türevleri kullanmak, üretimi yapmak yasakmış. Bilmiyordum.
İstanbul-Çatalca bölgesinde benim duyduğum bir domuz çiftliği var. Madem yasak bu hayvanlar ne amaçla yetiştiriliyor.

Son düzenleme:
Baya gec oldu ama elektrik elektronik okuyorum 2 ye gectim 3 yil daha var bakalim nolcak :26:

selam arkadaşlar;

mesajı yanlış yere yazıyorsam şimdiden özür dilerim.Ben geçen sene mezun oldum.Çevre mühendisiyim.Hala iş bulamadım.
çalışmak zorundayım.Ama hangi sertifikaları almam gerektiğini bilmiyorum ve hangi alanda yüksek lisans yapmam gerekiyor?
bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirm.

selam arkadaşlar;

mesajı yanlış yere yazıyorsam şimdiden özür dilerim.Ben geçen sene mezun oldum.Çevre mühendisiyim.Hala iş bulamadım.
çalışmak zorundayım.Ama hangi sertifikaları almam gerektiğini bilmiyorum ve hangi alanda yüksek lisans yapmam gerekiyor?
bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirm.

çevre mühendislerinin özel sektörde istihdamı yok denecek kadar az

tavsiyem 2014 kpss ye hazırlanman

sertifika almayla hiç uğraşma inan bana hiçbir etkisi yok formalite onlar

Ben de gıda mühendisiyim 2012 yılında mezun oldum sonrasında özel sektörde işe başladım halen çalışıyorum. Bizim meslekte çalışma şartları herkes için iyi değil maalesef özellikle küçük işletmelerde çalışmak sağlam irade gerektiriyor. Türkiye'de bizim alanda belli başlı büyük firmalar var ben onlardan birinde çalışıyorum bir nebze şanslıyım ama umarım herkes gönlüne göre yerlerde çalışabilir ve devlet daha fazla istihdam sağlar..

Merhabalar :)

Çevre mühendisiyim fakat mesleğimi yapmıyorum. 2 yabancı dilim var ve özel bir şirkette ihracat uzmanı olarak çalışıyorum :) Bazen çok bunaldığımda iş seyahatlerinden falan, acaba mesleğimi yapsaydım belki şimdi belediyede kafam rahat paramı kazanırmıydım diye de düşünmüyorum değil :)

kimya mühendisi arkadaş varmı?

Arkadaşlar bilgisayar mühendisliği donanım stajı için türk telekom nasıldır? Türk telekomda yapan ya da bilgisi olan var mı acaba?

Back