Mühendisler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nero_angelo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
üretim ve satış aynı yerde olursa öğrenebilirsin canım. gider bakarsın nasıl üretiyorlar neler yapıyorlar. ama genelde görsellik adına satışın yeri fabrikadan ayrı oluyor. benim işyerim çok karışıktı. miras kavgaları yönetimin değişmesi şu bu. bayağı olaylar oldu.
patronların mühendise bakış açısıda önemli. seni yetiştirecek işi gücü öğretecek bir çalışan olarak mı görüyor yoksa sadece müşterileri etkilemek adına seni mühendis ünvanın için mi işe alıyor. patronunda mühendisse ve bilgi paylaşmayı seven biri ise işi öğrenirsin. yani aslında şans işi biraz.
benim çalıştığım yerde doğru dürüst öğreten yoktu. ben millete sorular sorup duruyordum. ne öğrendiysem kendi çabamla. bir süre sonra insan çekiniyor soru sormaya. iş satış olunca insanlar değişiyor hemen. ne kadar satarsan o kadar değerlisin adamların gözünde. mühendislik adınada dediğin gibi pek birşey olmuyor.
girebilirsen canım üretim-arge ağırlıklı yerleri dene. birde bana otomasyon scada işlerini öğren demişti sektörü bilen bir abim. satış için birkaç satış mühendisi ile daha görüşmeye çalış. ben olumsuz şeyler yaşadım belki onlar olumlu yanlarını da anlatırlar sana. Allah iyilerle karşılaştırsın canım inşallah.

Sağol canım benim bir türlü iş bulamadım gitti ya artık bunaldım.. Kapalıyım onun da etkisi var sanırım, rabbim en hayırlısını inş en kısa zamanda nasip eder, bekleyişteyim

Sağol canım benim bir türlü iş bulamadım gitti ya artık bunaldım.. Kapalıyım onun da etkisi var sanırım, rabbim en hayırlısını inş en kısa zamanda nasip eder, bekleyişteyim
ben de hala arıyorum ,ben açığım ama yine de iş yok ...piyasa çok kötü..yüksek maaş alanları da,yıllardır deneyim sahibi olanları da işten çıkarıyorlar yerlerine az maaşla çalıştıracakları kişiler alıyorlar..moralim yerlerde artık ( insanın psikolojisi de bozuluyor..hayırlısı olsun demekten başka birşey gelmiyor elden..çok üzgünüm çook..

Son düzenleme:

bizden kaynaklanan bir durum olmasada insan kendinde problemi aramaya başlıyor. ve hiç bulmayacakmış durumuna girmeye başlıyor, bilmiyorum artık nasıl olacak.. önceden bir deneyimim de yok, sadece kendi çabamla arayıştayım bakalım ne zaman olacak.. nerde ikame ediyorsun?

merhaba arkadaşlar,
ben de endüstri mühendisiyim. 2008de mezun oldum. yüksek lisansa başladım bu sene iş bulamaınca... hala da iş arıyorum deli gibi görüşmelere gidiyorum baya yoğun ama sürekli olumsuz dönüşler. artık moralim çok bozuldu. sürekli deneyim istiyorlar. kafayı yicem artık. 2senedir işsizim nasıl deneyim kazancam... artık gerçekten tak etti ya...............

evet güzel bir cv im var aslında..yıllardır türkiyenin sayılı en iyi okullarında okudum..master yaptım...çok iyi bir öğrenci oldum okul hayatımda da..ama okulla hiç alakası olmayan insanlar bile çok güzel yerlerde işler buldu..hayırlısı olsun tabii...ama haksızlık gibi geliyor bana..hep işsiz kalıcakmış gibi hissediyor insan..senelerdir çalışmaya endeksledim kendimi..aksini düşünemiyorum..yaşım oldu 27 napıcağımı bilemiyorum..

slm bende kamuda makine mühendisiyim ve çok zor zamanlar geçirdiğim oluyor.
herşey benden bekleniyor.deneyim ve tecrübelerimizi paylaşalım

Selam kızlar bende elektrik-elektronik mühendisiyim.Benimde zaman zaman dayanmadığım zamanlar oluyo.

mühendis olduğunuz için herşeyi bilmenizi bekliyor insanlar. oysaki bilmiyorlar okulda gördüğünüz derslerle neredeyse hiç alakası yok yaptığınız işin.
artık iyi bir üniversiteden mezun olmakta büyük bir artı değil. patronlar için önemli olan ne kadar ucuza çalıştırabilirim oluyor çünkü.
ama yinede umudunuzu kaybetmeyin hanımlar. iş olayı kısmet işi. ben buna inanıyorum. kısmetinizde varsa imkansız oraya girmem dediğiniz yere girebilirsiniz. oraya kesin girerim dediğiniz yere giremezsiniz. yiyecek ekmeğiniz varsa ne olursa olsun işiniz bir yerde sizi bekliyor.

Aynen dediğin gibi durumlar. Başlangıçta bir de deneyimsizlik bahane ediliyor. Ne kadar görüşmeye gittiysem daha hiç deneyimin yok o yüzden yüksek maaş da veremem bu durumda, işi öğretiriz yardımcı oluruz diyorlar. ama maddi konuda olamıyorlar.. Zaten iş çalışılarak öğrniliyor artık tak etti ya.. Hakikaten kısmet işi bende kısmetsizim bu konu da sanırım((

mühendislik böyle bir meslekmiymiş yani çok şaşırdım herkesten olumlu duyumlar alıyordum bu meslek hakkında
kuzenim de bu sene sınava girdi makine veya elektrik mühendisliği düşünüyo
bunları ona göstersem kesin vazgeçer

bence bahsedilen kişisel şanssızlıklar ben şahsen mesleğimden de kazancımdan da memnunum yani nasıl desem biraz şans biraz da sabır işi sanırım ilk başlar herkes zorlanır isterseniz en iyi ünv bitirin ama zamanla sabretmeye değiyor

bende ziraat müh olacağım inş ama pek iş kaygım yok benim çoook uygulanabilir bi dal ziraat tam benlik zaten

haklısın seninki de kişisel şansın olmuş..hayırlı olsun, darısı başımıza inşallah diyelim..
ama benim hemen hemen tüm arkadaşlarım benim durumumda..benimki pek kişisel değil yani..

Merhaba arkadaşlar;

Aranıza yeni katıldım. İlk mesajım burdan olsun istedim.Ben de makine mühendisiyim. 4 yılı bitirdim ama hala beni tatmin eden bir iş bulamadım. Bir yandan çalışıp bir yandan iş arıyorum. Daha önce uzun süreli işsizlik tecrübelerim olduğu için işimi bırakmaktan çok korkuyorum.

merhaba canım,
naptın iş bulabildin mi ?
çalışıyorken nasıl iş görüşmelerine gidiliyor,izin mi alıyorsun canım her seferinde,yani henüz çalışmıyorum ama bana da taktik olsun:) ?
iş bulmadan işini bırakma sakın..guclubacismile

bende 2 yildir bostayim son umudum kpss kaldi kasimi bekliyorum artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…