arkadaşlar ben mimarım ama sizlere birşey soracağım özellikle inş mühendislerine.diğer arkadaşlar da olur.devlette çalışan var mı.varsa koşullardan bahsedebilir mi...
canım benim birçok arkadaşım devlette çalışıyor eğer öyle bi planın varsa hiç durma derim. rahatlık o olsa gerek.. müdürler aşırı toleranslı davranıyor bayan mühendislere sağolsunlar..
Satış demek yöneticinin ve müşterinin isteklerine göre senin de şekillenmen demek....senin doğruların değil senden istenenleri gerçekleştirmendir bizden beklenen....
electra neler yaşadığımı sormuşsun, ben orada satışta tek yetkili mühendistim...Aldığımız eğitim gereği çözüm odaklıyız, geçiştirmeyiz ama bu bakışa sahi olmayan,Yönetici vasfı taşımayan yöneticilerim vardı...organizasyon ve pazarlama planı çok acemiceydi....teknik bir ürünün satışı biliyorsunuz servis,montaj,bakım gibi unsurları da içerir.. ama benim eski firmam bu konuda eksik ve günü kurtarma mantığındaydı..Oradaki mühendis ben olduğum için bir sorun olduğunda bıçak altına yatan ben olacaktım..endişelerimi dile getirdim anlaşılmadım ...temel olarak bunlar ...ama daha niceleri vardı benim açımdan...
Aynen sosyal imkanları çok iyi, kazandığımız statü çok iyi... Ama denedim ve gördüm sıcak satış bana göre değil....aslında hangi pozisyonda olursak olalım bir şeyler satıyoruz..bilgimizi, fikrimizi... ama iş pazarlamaya, müşteri bağlamaya, firmanın deli gibi satış taleplerine dönünce renkler değişiyor ve saflar belli oluyor bence....
Ben de şimdi master ve tasarım mühendisliğine, AR-GE ye kaymayı düşünüyorum..makine mühendisliği zaten bu alanda bir iş pazarına sahip... belki de kamuda şansımı denerim ..Ama satış mühendisliği istemiyorum...
masterlı bir kimya mühendisine tıbbi satış mümesili olarak çalışmayı tavsiye eder misiniz ? iyi bir yerden aradılar çok kararsız kaldım..ehliyetimde yok..satış yapabilir miyim bilmiyorum..
merhaba bayanlar.
satış mühendisliğinin bendeki olumsuz etkilerinden bahsetmiştim. geçen hafta istifa ettim.
artık mühendis gibi hissetmiyordum orada, maaşlardaki adaletsiz denge üzerine bana sunulan
maaşı kabul etmedim istifa ettim. işe yeni başlayan yada iş arayan arkadaşlarıma birkaç cümle söylemek
isterim.
- kendinizi mühendis gibi hissetmeyeceğiniz yerde çalışmayın.
- isteklerinizi yüksek sesle söyleyin. ben söylemiştim zamanında "bana işi öğretin bana işi öğretin" diye
ama demekki daha sesli söylemek gerekirmiş.
- bazı insanlar gerçekten bilgilerini kendilerine saklayıp sizin pek gelişmenizi istemiyor. yada farkında olmadan
yapıyorlar bu davranışı bilemiyorum.
- biraz mühendislik taslamak gerek sanırım ben taslamadım ama kıymetimde bilinmedi.
- mümkün olduğunca sistemi oturmuş bir yerde çalışın. sistemin düzenli-düzensiz olmasını biliyorum siz ayarlayamazsınız.
ama sistemsiz bir yerde çalışmak inanın çok zor. heleki insanlar arasında kişsel problemler varsa. daha zor.
mesela ürünü satıyordum ürünü satmak bir stres sonra bende ürünü nasıl sevk edeceğim diye 2. bir stres
daha oluşuyordu. sırf bu insanlar arasındaki problemler yüzünden.
herşeyin hayırlısı olsun umarım yeni başlayan arkadaşlarım için birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.
canım hayrlı olsun..
bende dayanamayıp istifa etmiştim
4 ay sonra beni geri çağırdılar
bende kabul ettim
şimdi herşey daha iyi gidiyor..
senin için de hayırlısı olsun canını sıkma, insan kendini yıpratmaya başlayınca istifa etmeli daha uzatmadan bence
Herkse selam bende bil. mühendisi sayılırım:)matematik bilgisayar mezunuyum:)tekrar merabalar.he bide işsizim
Arkadaşlar nasılsınız neler yapıyorsunuz??Yazılımcı olarak bir yere girme şansım doğdu inşallah olur ya:S
saol canım güzel dileklerin için. o kadar yorulmuştum ki anlatamam. hiçbir oryantasyon çalışması olmadan okuldan çıktığım gibi direk satış yapmak durumunda kalmıştım. eğitim alma isteğimde
-şimdilik teknik bilgilerle kafan karışmasın
-kimse ilgilenemez şimdi fabrika yoğun
-kış geçsin yaza doğru fabrikada öğrenirsin.
gibi bahanelerle ertelediler. sonrada yetersiz olduğum gibi bir imada bulundular. bende açık açık "bana ne verdiniz ki benden ne istiyorsunuz" dedim. "haklısın" diyebildiler sadece. maaş olayıda binince üstüne bende kayış koptu. şuan çok rahat iş bulabilirim teklifte geldi ama satış yine satış. ben çok bunaldım satış mühendisliğinden. sizi sadece yaptığınız satışla ölçüyorlar. halbuki ben katalogu, web sitesi, firma araştırmaları, bazı yazışmalar şusu busu birsürü işle ilgilendim. bunlar görülmedi. şimdi evdeyim hiç değilse kafam rahat. stresim mitresim kalmadı. biraz kafa toparlama zamanı işte. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?