• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mühendisler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nero_angelo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Satış demek yöneticinin ve müşterinin isteklerine göre senin de şekillenmen demek....senin doğruların değil senden istenenleri gerçekleştirmendir bizden beklenen....

electra neler yaşadığımı sormuşsun, ben orada satışta tek yetkili mühendistim...Aldığımız eğitim gereği çözüm odaklıyız, geçiştirmeyiz ama bu bakışa sahi olmayan,Yönetici vasfı taşımayan yöneticilerim vardı...organizasyon ve pazarlama planı çok acemiceydi....teknik bir ürünün satışı biliyorsunuz servis,montaj,bakım gibi unsurları da içerir.. ama benim eski firmam bu konuda eksik ve günü kurtarma mantığındaydı..Oradaki mühendis ben olduğum için bir sorun olduğunda bıçak altına yatan ben olacaktım..endişelerimi dile getirdim anlaşılmadım ...temel olarak bunlar ...ama daha niceleri vardı benim açımdan...

Aynen sosyal imkanları çok iyi, kazandığımız statü çok iyi... Ama denedim ve gördüm sıcak satış bana göre değil....aslında hangi pozisyonda olursak olalım bir şeyler satıyoruz..bilgimizi, fikrimizi... ama iş pazarlamaya, müşteri bağlamaya, firmanın deli gibi satış taleplerine dönünce renkler değişiyor ve saflar belli oluyor bence....

Ben de şimdi master ve tasarım mühendisliğine, AR-GE ye kaymayı düşünüyorum..makine mühendisliği zaten bu alanda bir iş pazarına sahip... belki de kamuda şansımı denerim ..Ama satış mühendisliği istemiyorum...

arkadaşlar ben mimarım ama sizlere birşey soracağım özellikle inş mühendislerine.diğer arkadaşlar da olur.devlette çalışan var mı.varsa koşullardan bahsedebilir mi...

lirean canım ben elektrik sektöründeyim. orta gerilim satışı yapıyorum. birde işin ilginç yanı biraz çekingen bir insanım ben. başlarda daha çok çekingendim şimdi şimdi biraz daha açıldım.
bir iş teklifi aldım ama gitmedim gidemedim. yine satış mühendisliğiydi ve gözüm yemedi sil baştan yapıp yeni bir düzen kurmaya. yeni insanların yeni beklentileri olacak üzerimde. yeni müşteri grubuyla görüşeceğim. falan filan herşey yeni yani :)
buz devri seninle durumumuz aynıymış bende tek mühendisim çalıştığım yerde.senin yetkilerin daha çokmuş sanırım. bizim ürünlerde sıkıntı olsa kimse şuçu bana yükleyemez. ya herkes kendi sorumludur hatasından yada üretimle iletişim kopukluğu oluşmuştur. zaten hepsi benden önce çalışmaya başlamış kişiler. o yüzden benim için bir sıkıntı olmuyor. eğlenceli denebilir hatta iş ortamıma. üretimle satış ayrı yerlerde belki aynı yerde olsa stresli bir yer olurdu.
ama benim istediğim işin tekniğini kapmak. ömür boyu orada çalışmayacağım sonuçta. işi kendi kendime yetecek kadar öğrenmem lazım. belki yeri gelir kendi yerimi açarım danışmanlık yaparım ileride. yada altyapı oluştururum devlette işe girdiğimde bana bildiklerim kolaylık sağlar. arkadaşlarımın hatalarını görüp uyaracak kadar ögrendim ama bana yetmiyor bu kadar bilgi. kendimi yetersiz hissediyorum sanki hiçbirşey bilmiyormuşum gibi geliyor. sizinde böyle oluyor muydu kızlar yahu.

bizim firmada cihazlar sürekli yenileniyordu sürekli öğrenmemiz gereken yeni şeyler çıkıyordu, daimi bir eğitim süreci vardı, ar-ge ile de iç içe çalışıyoduk o yüzden bişey bilmiyor ya da öğrenmiyor gibi hissetmiyorduk kendimizi ama böyle olan nadir firmalardan biriydi..

benim de yapım çekingen (insanlar girişkensin dese de!) bu işle biraz açıldım, daha atik bi insan oldum, ilerde naparım bilmiyorum aa ankara için yapılabilecek iyi işlerden biri..

bende endüstri mühendisiyim :)

Son düzenleme:
arkadaşlar ben mimarım ama sizlere birşey soracağım özellikle inş mühendislerine.diğer arkadaşlar da olur.devlette çalışan var mı.varsa koşullardan bahsedebilir mi...

canım benim birçok arkadaşım devlette çalışıyor eğer öyle bi planın varsa hiç durma derim. rahatlık o olsa gerek.. müdürler aşırı toleranslı davranıyor bayan mühendislere sağolsunlar..

canım benim birçok arkadaşım devlette çalışıyor eğer öyle bi planın varsa hiç durma derim. rahatlık o olsa gerek.. müdürler aşırı toleranslı davranıyor bayan mühendislere sağolsunlar..

teşekkür ederim cevap için...sanırım kariyer planımı o tarafa doğru yapacağım.hele evlilik olunca özel sektör çok daha zor gelecek...

Satış demek yöneticinin ve müşterinin isteklerine göre senin de şekillenmen demek....senin doğruların değil senden istenenleri gerçekleştirmendir bizden beklenen....

electra neler yaşadığımı sormuşsun, ben orada satışta tek yetkili mühendistim...Aldığımız eğitim gereği çözüm odaklıyız, geçiştirmeyiz ama bu bakışa sahi olmayan,Yönetici vasfı taşımayan yöneticilerim vardı...organizasyon ve pazarlama planı çok acemiceydi....teknik bir ürünün satışı biliyorsunuz servis,montaj,bakım gibi unsurları da içerir.. ama benim eski firmam bu konuda eksik ve günü kurtarma mantığındaydı..Oradaki mühendis ben olduğum için bir sorun olduğunda bıçak altına yatan ben olacaktım..endişelerimi dile getirdim anlaşılmadım ...temel olarak bunlar ...ama daha niceleri vardı benim açımdan...

Aynen sosyal imkanları çok iyi, kazandığımız statü çok iyi... Ama denedim ve gördüm sıcak satış bana göre değil....aslında hangi pozisyonda olursak olalım bir şeyler satıyoruz..bilgimizi, fikrimizi... ama iş pazarlamaya, müşteri bağlamaya, firmanın deli gibi satış taleplerine dönünce renkler değişiyor ve saflar belli oluyor bence....

Ben de şimdi master ve tasarım mühendisliğine, AR-GE ye kaymayı düşünüyorum..makine mühendisliği zaten bu alanda bir iş pazarına sahip... belki de kamuda şansımı denerim ..Ama satış mühendisliği istemiyorum...

ben de arge deyim ama pazarlama müşteri ürün kısmına geçmek istiyorum orda cok daha fazla sosyal oluyorsun ve neşeli ortam bi dee para cok :)

haa bi de temiz!! doğumdan sonra otarafa kaymayı dusunuyorum:)

merhaba bayanlar.
satış mühendisliğinin bendeki olumsuz etkilerinden bahsetmiştim. geçen hafta istifa ettim.
artık mühendis gibi hissetmiyordum orada, maaşlardaki adaletsiz denge üzerine bana sunulan
maaşı kabul etmedim istifa ettim. işe yeni başlayan yada iş arayan arkadaşlarıma birkaç cümle söylemek
isterim.
- kendinizi mühendis gibi hissetmeyeceğiniz yerde çalışmayın.
- isteklerinizi yüksek sesle söyleyin. ben söylemiştim zamanında "bana işi öğretin bana işi öğretin" diye
ama demekki daha sesli söylemek gerekirmiş.
- bazı insanlar gerçekten bilgilerini kendilerine saklayıp sizin pek gelişmenizi istemiyor. yada farkında olmadan
yapıyorlar bu davranışı bilemiyorum.
- biraz mühendislik taslamak gerek sanırım ben taslamadım ama kıymetimde bilinmedi.
- mümkün olduğunca sistemi oturmuş bir yerde çalışın. sistemin düzenli-düzensiz olmasını biliyorum siz ayarlayamazsınız.
ama sistemsiz bir yerde çalışmak inanın çok zor. heleki insanlar arasında kişsel problemler varsa. daha zor.
mesela ürünü satıyordum ürünü satmak bir stres sonra bende ürünü nasıl sevk edeceğim diye 2. bir stres
daha oluşuyordu. sırf bu insanlar arasındaki problemler yüzünden.

herşeyin hayırlısı olsun umarım yeni başlayan arkadaşlarım için birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.

masterlı bir kimya mühendisine tıbbi satış mümesili olarak çalışmayı tavsiye eder misiniz ? iyi bir yerden aradılar çok kararsız kaldım..ehliyetimde yok..satış yapabilir miyim bilmiyorum..

satıscı olmak cok zordur..
ilerde yukselmek hemen hemen ımkansızdır. bı suru laf anlamaz musterı ıle karsı karsıya gelmek zorunda kalabılrısın.. yanı yazık olabılır master ıcın verdıgın emege.. ama bosta kalmaktansa calıs da dıyebılrıım tabı. bu arada da gozun daha ıyı ıslerde olsun..bence tabii

masterlı bir kimya mühendisine tıbbi satış mümesili olarak çalışmayı tavsiye eder misiniz ? iyi bir yerden aradılar çok kararsız kaldım..ehliyetimde yok..satış yapabilir miyim bilmiyorum..

bence dene
ürün müdürleri doktora yapıyorlar,

bende satıştayım, doktora yapıyorum, çok da memnunum

sonçta tıbbi mümessilsen muattap olduğun kişilerin arasında tıp doktorları olacak, masterlı olman sana bakışlarını değiştirecektir, gerçi sektörde hiç bulunmadım ama çevremde herkes bir dokundu geçti tıbbi mümessilliğe

merhaba bayanlar.
satış mühendisliğinin bendeki olumsuz etkilerinden bahsetmiştim. geçen hafta istifa ettim.
artık mühendis gibi hissetmiyordum orada, maaşlardaki adaletsiz denge üzerine bana sunulan
maaşı kabul etmedim istifa ettim. işe yeni başlayan yada iş arayan arkadaşlarıma birkaç cümle söylemek
isterim.
- kendinizi mühendis gibi hissetmeyeceğiniz yerde çalışmayın.
- isteklerinizi yüksek sesle söyleyin. ben söylemiştim zamanında "bana işi öğretin bana işi öğretin" diye
ama demekki daha sesli söylemek gerekirmiş.
- bazı insanlar gerçekten bilgilerini kendilerine saklayıp sizin pek gelişmenizi istemiyor. yada farkında olmadan
yapıyorlar bu davranışı bilemiyorum.
- biraz mühendislik taslamak gerek sanırım ben taslamadım ama kıymetimde bilinmedi.
- mümkün olduğunca sistemi oturmuş bir yerde çalışın. sistemin düzenli-düzensiz olmasını biliyorum siz ayarlayamazsınız.
ama sistemsiz bir yerde çalışmak inanın çok zor. heleki insanlar arasında kişsel problemler varsa. daha zor.
mesela ürünü satıyordum ürünü satmak bir stres sonra bende ürünü nasıl sevk edeceğim diye 2. bir stres
daha oluşuyordu. sırf bu insanlar arasındaki problemler yüzünden.

herşeyin hayırlısı olsun umarım yeni başlayan arkadaşlarım için birazda olsa yardımcı olabilmişimdir.

canım hayrlı olsun..
bende dayanamayıp istifa etmiştim
4 ay sonra beni geri çağırdılar
bende kabul ettim
şimdi herşey daha iyi gidiyor..

senin için de hayırlısı olsun canını sıkma, insan kendini yıpratmaya başlayınca istifa etmeli daha uzatmadan bence

canım hayrlı olsun..
bende dayanamayıp istifa etmiştim
4 ay sonra beni geri çağırdılar
bende kabul ettim
şimdi herşey daha iyi gidiyor..

senin için de hayırlısı olsun canını sıkma, insan kendini yıpratmaya başlayınca istifa etmeli daha uzatmadan bence

saol canım güzel dileklerin için. o kadar yorulmuştum ki anlatamam. hiçbir oryantasyon çalışması olmadan okuldan çıktığım gibi direk satış yapmak durumunda kalmıştım. eğitim alma isteğimde
-şimdilik teknik bilgilerle kafan karışmasın
-kimse ilgilenemez şimdi fabrika yoğun
-kış geçsin yaza doğru fabrikada öğrenirsin.
gibi bahanelerle ertelediler. sonrada yetersiz olduğum gibi bir imada bulundular. bende açık açık "bana ne verdiniz ki benden ne istiyorsunuz" dedim. "haklısın" diyebildiler sadece. maaş olayıda binince üstüne bende kayış koptu. şuan çok rahat iş bulabilirim teklifte geldi ama satış yine satış. ben çok bunaldım satış mühendisliğinden. sizi sadece yaptığınız satışla ölçüyorlar. halbuki ben katalogu, web sitesi, firma araştırmaları, bazı yazışmalar şusu busu birsürü işle ilgilendim. bunlar görülmedi. şimdi evdeyim hiç değilse kafam rahat. stresim mitresim kalmadı. biraz kafa toparlama zamanı işte. :)

Arkadaşlar nasılsınız neler yapıyorsunuz??Yazılımcı olarak bir yere girme şansım doğdu inşallah olur ya:S

Arkadaşlar nasılsınız neler yapıyorsunuz??Yazılımcı olarak bir yere girme şansım doğdu inşallah olur ya:S

Merhaba canım, inş. hakkında hayırlısı olur. İş bekleyişinde olmak zor yaa..Okul bitince dert biter sanıyo insan, halbuki hayatın atılması gereken her adımında sıkıntı varmış. bakalım bana ne zaman kısmet olacak..

arkadaşlar bende jeoloji mühendisiyim ve kendi mesleğimi yapıyorum özel bir şirkette...memnunum şimdilik:=)

saol canım güzel dileklerin için. o kadar yorulmuştum ki anlatamam. hiçbir oryantasyon çalışması olmadan okuldan çıktığım gibi direk satış yapmak durumunda kalmıştım. eğitim alma isteğimde
-şimdilik teknik bilgilerle kafan karışmasın
-kimse ilgilenemez şimdi fabrika yoğun
-kış geçsin yaza doğru fabrikada öğrenirsin.
gibi bahanelerle ertelediler. sonrada yetersiz olduğum gibi bir imada bulundular. bende açık açık "bana ne verdiniz ki benden ne istiyorsunuz" dedim. "haklısın" diyebildiler sadece. maaş olayıda binince üstüne bende kayış koptu. şuan çok rahat iş bulabilirim teklifte geldi ama satış yine satış. ben çok bunaldım satış mühendisliğinden. sizi sadece yaptığınız satışla ölçüyorlar. halbuki ben katalogu, web sitesi, firma araştırmaları, bazı yazışmalar şusu busu birsürü işle ilgilendim. bunlar görülmedi. şimdi evdeyim hiç değilse kafam rahat. stresim mitresim kalmadı. biraz kafa toparlama zamanı işte. :)

canım iş ilanlarında en çok rastladığım satış müh. ilanlarıdır. suan iş arıyorum bazen beklemekten aman gir nereye girersen diyorum.. ama bazende girip mutlu olmadıktan ve istediğin işi yapmadıktan sonra ne yaparsın öyle işi diyorum.. ben elektrik- elektronik müh. btirdim satış için arıyorlar ama girince satmaktan baska ne yapıcam ki yoktur müh adına birsey diye düşünüyorum. çalışmadığım için de bilmiyorum doğru mu düşünüyorum?? çok muzdarip gördüm seni bu departmanı önermiosun yani?

Back