Mühendisler

• Konu Sahibi Konu Sahibi nero_angelo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
teşekkürler canım, ben de yükseği 2006 da bitimiştim, yükseğin yararı oluyor iş bulurken yakında bulursun canım.. ben doktoraya bile devam edecektim ama maddi durum el vermedi Türkiyede çalışmadan doktoraya devam edemiyorsun...Çalışırsan da zaten yapamıyorsun :)) Neyse kolay gelsin canım yakında iş bulursun eminim.
Selamlarkaydirigubbakcemile5

ben de senelerdir erkek ağırlıklı bir sektörde çalışmaktayım. üstelik amir konumundayım. kadın olarak erkeklere söz geçirmek başlıbaşına bir problem ve de geriyor tabi ki insanı. malesef işim gereği yaptığım seyahatlerim nedeniyle evimden uzak kalıyorum. Allahtan kızımı bu işe girmeden önce doğurmuşum. çünkü bu işte çalışırken hamile kalmayı göze alamadım. a.s.

Allah kolaylık versin bu durumda ikinciyi düşünmüyorsun gibi..kaydirigubbakcemile5

Ben de makine mühendisiyim.. 1 yıl önce mezun oldum.... 5 aydır çalıştığım iş yerimden kendi isteğimle ayrılmak üzereyim...... bakalım risk alıyorum... .

Ben de makine mühendisiyim.. 1 yıl önce mezun oldum.... 5 aydır çalıştığım iş yerimden kendi isteğimle ayrılmak üzereyim...... bakalım risk alıyorum... .
canım kendini garantiye almadan ayrılma işinden..arkadaşım haziranda ayrıldı makine müh. o da ,hala boşta..önce yeni bir iş bul bence öyle ayrıl..

ben de 5 yıllık jeoloji mühendisiyim. hiç kendi işimi yapamadım:çok üzgünüm:

İlaç şirketlerinde endüstri mühendisleri mühendislik yapamaz. Bizim şirkette kimyager ya da kimya mühendisi olmak zorunlu.

ilaç şirketlerinde end müh müh. yapamaz mı??? ilk kez duyuyorum böyle bişey.. ben de end müh mezunuyum, arkadaşım ilaç şirketinde end müh olarak çalışıyor. Üretimin mümkün olduğu her sektörde end müh çalışır. Hizmet sektörlerinin çoğunda da çalışır.
'İlaç şirketlerinde endüstri mühendisleri mühendislik yapamaz' bu çok komik olmuş

Ben de Endüstri Mühendisliği mezunuyum. Devlet bursuyla Amerika'da master ve doktora kazandım. Bu yıl inşallah master için gideceğim..

cnm kıyamam sana yhaa.. çok iyi anlıyorum seni.. ben de buna benzer bir sorun yaşamıştım. sadece 2 günlük bi çelişki olmasına rağmen öldüm öldüm dirildim desem yeridir. Büyü şirketlerde staj yapmak istiyorsan eğer mutlaka referans isteniyor (

satış mühendisi olarak çalışmaktan memnun musun ne gibi zorlukları var ? bir de satın alma mı satış mühendisi mi hangisi daha iyidir?

tatlım ben satış mühendisliği yapıyorum. teknik olarak gelişmek istiyorsan satış mühendisliği yapma. sattığın ürünü bilirsin az çok o kadar. önemli olan satış yapmandır. ve buda çok stresli. müşteri sağlam çıkacakmı sıkıntısı var. malzeme zamanında hazır olacak mı sıkıntısı var. çek geldi gelmedi sıkıntısı var. müşteri edinme sıkıntısı var. yani anlayacağın çooook stresli. satın almada hiç bulunmadım ama tahminimce daha az stresli bir iştir.
ben kendimi teknik anlamda geliştirmek istediğimden gel-gitler yaşıyorum bazen. kafam çok karışıyor. bazende bu devirde iş bulmuşsun şımarıklık yapma diyorum.

anladım canım teşekkür ederim..teknik olarak gelişmek istiyorum tabii ama iş bulmak zor, bulunan işler de insanı sömürecek şekilde oluyor..gece gündüz mesai , haftasonu,pazar günü full çalışmak gerekiyor..püfff...hayırlısı diyelim..ben de bilemedim napicağımı..

kamuyu düşünüyor musun canım ben artık düşünmeye başladım. aslında işyerim rahat çok şükür. haftasonum boş. 8.30-6.30 çalışıyorum. arkadaş ortamım güzel. biraz maaşım düşük. ama satış işi yoruyor beni. birde teknik olarak gelişememek biraz problem olabiliyor. gerçi her işin kendine göre sıkıntıları vardır.

kolay irtibat kurabilen, iletişimi kuvvetli, sıcakkanlı biriysen sana çok kolayda gelebilir bu iş. ben biraz soğuk mu desem mesafeli mi desem öyleyim işte ilk başlarda müşterileri ararken bile 40 kere düşünüyordum biraz sonra arayayım biraz sonra arayayım diye diye erteliyordum hep. şimdi alıştım hemen küt diye arıyorum.

satışa girersen teknik bir arkadaş bulup ondan ürün hakkında bilgileri iyice öğrenmeye çalış. ürünün kataloglarını incele. aklına takılan herşeyide sor çekinme. müşteriye hangi soruları sorman gerektiğini öğren. mesela ben trafo satıyorum. bu trafonun gücü ne olacak diye sormam gerek yada gerilim seviyesi nedir diye sormam lazım. bunu bana ilk başta öğretmedikleri için yanlış trafo yollamıştım

anladım canım teşekkür ederim bu sene kpssye giricem iş bulamazsam..satış işi senin de dediğin gibi benim kişiliğime pek uygun değil ben pek sevmiyorum çok konuşmayı bir de yalan söylemek gerekiyor mu bilmiyorum ama hiç beceremiyorum öyle şeyleri ya.. dediğin gibi birini ararken de pat diye arıyamıyorum , düşünüyorum kaç saat ne diyeceğimi önceden

ürünün iyiyse zaten yalan söylemene gerek kalmıyor canım.çünkü ürün biliniyor tanınıyor. bizim malzemelerin içindeki malzemeler kaliteli olduğu için pek sıkıntı yaşanmıyor. ama bazen teslimat süresinde sıkıntılar yaşanabiliyor. bende öyle zamanlarda fabrikaya atıyorum topu onlar ne diyorlar ne konuşuyorlar bilmiyorum. ben yalan yerine lafı döndürüp dolandırmayı belirsiz bırakmaya yuvarlak cevaplar vermeye çalışıyorum yalan söyleyip günah kazanmayayım diye

ürünün kötüyse ürün için kaliteli demen bile yalan. ama şuda var kimse ürününe kalitesiz demez. piyasadaki tüm ürünler kaliteli (!) dir.kaydirigubbakcemile3

müşterileri aramak falan zamanla alışıyorsun canım o seni çok korkutmasın.

sormak istediğin birşey olursa sor canım elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım

saol canım benim :)) iyi yıllar ve iyi işler hepimize şimdiden :))

Ben de çalıştığım firmada hem teknik hesaplar hem de satış mühendisiydim ..geçen hafta işten ayrıldım...
SAyın ELECTRA'nın dediği gibi satış çook zor, dengeleri çok ağır, iş verenin bekelntisi çok başka.. Mühendislik değil aslında satış....Ben çok çok karmaşık şeyler yaşadım..Ve içime sinmeyen bir yapılanmanın içinde bulunmak istemedim... Bu devride herkes iş ararken ben gittim işverenlerimi karşıma aldım ama kendi adıma yapacak birşeyim yoktu.. YALAN çizgisine gelmiştim, gözümün önünde olan bazı şeylere kayıtsız kalamadım...Satış kısmında oalcaksanız sizlere tavsiyem ya çok esnek biri oalcaksınız.. Ya da firmanız her halukarda ürününün, hizmetinin arkasında olacak..Yapılanma ve organizasyonu çok başarılı olacak... ..off off çok doluyum ben bu konuda (

canım üzüldüm gerçekten. neler yaşadın özel değilse anlatırsan rahatlarsın belki. benim iş yerindede organizasyon çok sıkıntılıydı. iletişim kopukluğu vardı insanlar arasında. kişiseleşmiş problemleri vardı birbirlerinin arasında. yeni bir yapılandırılmayla işten çıkarmalar yapıldı. şimdi yeni bir düzen oturtulmaya çalışılıyor.

oh oh satış mühendisi bayanlar...
bende uzun süre yaptım, hemde master yapıyordum bir yandan.. yeni bıraktım işimi kendi isteğimle.. oldukça zor bir iş aslında hem keyifli hem zor, dinamik bir hayata alışkın olmayınca çekilmiyor kimi zaman.. bana en büyük katkısı envai çeşit insan tanımak oldu.. gitmediğim üniversite, ziyaret etmediğim sanayi kuruluşu kalmadı.. kız başıma fabrikalara girip çıktım şıkır şıkır giyinip.. çok enteresan şeyler yaşanıyor gerçekten. dediğiniz gibi oldukça esnek, ve kayıtsız bir yapıya sahip olmak gerekiyor. bende kamuya karar vermiştim ama şimdi yine satışa mı dönsem diye düşünüyorum... çünkü satışta sağlanan sosyal imkanlar kamuda yok..

bir de ben ürünün iyiyse yalan söylemene gerek kalmıyor düşüncesine pek katılmıyorum.
isterseniz en iyi ürünü satın, işin içinde fiyat olduktan sonra müşteri öyle şeylerle geliyorki bir şekilde kıvırmak mutlak suretle gerekiyor ne yazıkki..

of kimlere ne yalanlar söylemiştim şimdi hatırlıyorum da...
itiraflar... :)

electra_ sen hangi sektördesin, Ankara'da çok firma var gerçi ama?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…