Kızımın bacağını ayırırım kısmına takıldın sanırım sadece ya. Burada mecazen kullandığım bir kelime ile çocuk büyütme şeklim hakkında fikir yürütmen ne kadar hoş. Zaten ben de her gün iki posta dayak atıp, gerçekten her hoşlanmadığım harekette bacağını ayırarak çocuk yetiştirme planı yapıyordum. Mantığım tam olarak bacak ayırmaya yönelik. Buradaki bacak ayırma kısmını abartmadaki nedenim, kızımın 3 4 gündür tanıdığı ve sapık mı, manyak mı, böbrek kaçakçısı mı olduğu belli olmayan bir adamla buluştuğunu duyunca aşırı tepki gösterecek olmak. Gerçekten bacak ayıran bir manyak değilim, kızıma da tek fiske vuracak gaddar bir anne hiç değilim. Muhtemelen daha evlat sahibi olmayan birisi isen, evlat sahibi olan birisinin hassas karnına böyle kroşeler atmaya kalkma. Hele fikir sahibi değilken milletin çocuk sahibi yetiştirme tarzını tek kelime ile ölçmeye kalkma.
Şu anda birçok yerde, programda psikologlar ve uzmanlar bas bas bağırıyorlar çocuklarınızın sosyal medyasını kontrol edin, yabancı kişilerle iletişimleri var mı yok mu bakın diye. Bu çok romantik aşk hikayesi ya da hayal kırıklığı kadar basit bir mevzu değil.
Yakın çevremde sosyal medyada tanışıp başına çok kötü işler alan hem erkek, hem bayan iki kişi var. Şimdi onun ceremesini çekiyorlar. Her gün haberler, gazetelerde de (kaldı ki her gün 2 tane evime gazete girer, internetten 2 3 gazate okurum ve gündemi takip ederim) inanılmaz şeyler okuyoruz.
Bu benim düşüncem, ben romantik bakamıyorum yaa, romantizm anlayışım çok farklı, kusura bakmayın....
Bacagini ayiririm diyen siz,suan öfke dolu satirlari yazan siz gercekten neden bu kadar sinirlendiginize anlam veremedimayrica kizimiz sosyal medyadan tanismamis.cocuklarimizi yetistirdik zannediyoruz ama baski altinda tutarken onlar muhtemelen hata yapiyor.evet cok kotu ornekler var ama surekli kotuleri ornek verip iyice dengelerini bozuyorsunuz etrafinizdakilerin her seye olumsuz yonunden bakip kotuyu dusunmek ve cagirmak akil karı degil.okuyun diye haykirmissiniz ben okuyorum tedbir aliyorum paranoyalarla yasamak dogru gelmiyor.ofkeniz ise hic normal gelmiyor.kendinizle baslayin
Herkese guvenmedigimi ben de tedbirrlerrimle yasadigimi belirttim evet her an tedirgin annelerle ozguven eksikligi yasayan cocuklarla doluyor okul koridorlari ve cogu zaman ne yazik ki egitimciler o velilerle ugrasiyor.sizi egittiginiz cocuk konusunda yargilamadim kurdugunuz cumlede iseniz yanlis oldugunu vurguladim.kaldi ki yine soyluyorum konu sahibi universite mezunu.hayatiniz boyuncu kotuyu dusunmek ve enpoze etmek sadece sizi yorar yasam sizin hayat sizin beni baglamaz.ama insanlara olumsuz dusuncelerinizi yansittginiz icindi cumlelerim.tekrarliyorum hayat sizin cocuk sizin arti 27 yasinda bir egitimciyim ve sandiginizdan cok hayat tecrubem var.size tek bir cirkin imada bulunmadim ama uslubunuz hep salayici ve saldirgan saldiririz gunler diliyorum sizeOk ok yakaladın beni, bacaklarını ayırırım dedim ve 20 yaşında ilk iş bacaklarını ayırıcam, tam da bunu kastettim. Bacaklarını ayırma mantığım (ne demekse) var benim.
Zaten şöyle forumlarda tek kelime ile kişinin hayat anlayışını, felsefesini, çocuk yetiştirme tarzının analizini çıkarmak falan ne moda oldu. Valla insan 40 yıllık dostunu tanıyamazken, gelip birileri beni tek cümle ile analiz edip çocuk yetiştirme dersi veriyor... Bunu yapan da muhtemelen en fazla 22 23 yaşında çocuk sahibi olmayan biri. Hayat ne garip dimi?
Konu sahibini kendi kardeşim, kendi yeğenim, kendi kuzenim olarak görüp yorum yaptım. Kendi çok sevdiğim birisi de olsa bu yorumu yapardım. Siz olayın tatlış, pembiş kısmına odaklana durun, ben bir evlat sahibi olarak kreşteki hocadan, parkta oturan adama kadar evladıma ne zarar gelebilir diye gardımı alarak hayat sürdüreceğim. Olumsuz bakma, karamsarlık değildir bu tedbiri elden bırakmamaktır.
Mühendislere her zaman olayın en kötü senaryosunu düşünün ki, en kötü senaryo da bile bir planınız olsun diye öğretilir. Ben bunda bir zarar görmüyorum, sen de hep pembe gözlüklerle, herkese güvenerek yaşa. Dedim ya herkes kendi penceresinden bakıyor.
Herkese guvenmedigimi ben de tedbirrlerrimle yasadigimi belirttim evet her an tedirgin annelerle ozguven eksikligi yasayan cocuklarla doluyor okul koridorlari ve cogu zaman ne yazik ki egitimciler o velilerle ugrasiyor.sizi egittiginiz cocuk konusunda yargilamadim kurdugunuz cumlede iseniz yanlis oldugunu vurguladim.kaldi ki yine soyluyorum konu sahibi universite mezunu.hayatiniz boyuncu kotuyu dusunmek ve enpoze etmek sadece sizi yorar yasam sizin hayat sizin beni baglamaz.ama insanlara olumsuz dusuncelerinizi yansittginiz icindi cumlelerim.tekrarliyorum hayat sizin cocuk sizin arti 27 yasinda bir egitimciyim ve sandiginizdan cok hayat tecrubem var.size tek bir cirkin imada bulunmadim ama uslubunuz hep salayici ve saldirgan saldiririz gunler diliyorum size
Şahseeeen beeeen bu akşam eşim eve geldiğinde elinde çiçek yoksa yatağı ayırmayı düşünüyorum şu annnnAşk romanı..
Benden sonra herkes eşine sarmış sevgililik dönemine dönelim mi diye..
Bekleyenleri severim ben, cansınız siz..
Çocuğuma bak şu adam seni taciz eder, bak şu hoca, adam, insan sana kötülük yapar demiyorum ki özgüven sorunu yaşasın. İlerde de sürekli beynine her şey tü kaka, uzak dur, ona bulaşma buna bulaşma demeyeceğim zaten. Benim yetiştirme tarzım zaten bu değil, olamaz da. Ben kendim annesi olarak alabildiğimce gardımı alıyorum ve onun algısına, kavramasına bırakıyorum çoğu şeyi, Ama şu anda ona bazı şeyleri vermek zorundayım. Tutup ona bak seni taciz ederler, kimseye güvenme demek yerine özel bölgelerine dokunulmamasını anlatıyorum, ya da ileride sosyal medya kullanacaksa sosyal medyada çocukları tuzağa düşürürler, alırlar seni kaçırırlar, öldürürler diyerek tamamen kısıtlayıcı, bunaltıcı biri olmayacağım ama kendimce bazı şeyleri ifade edip bazı sınırlamalar getireceğim. Emin ol korkak ve özgüvensiz bir çocuk ya da kötekle adam edecek çocuk en son isteyeceğim şey. Bacaklarını ayırırım mübalağa diyorum, anlatabiliyor muyum? Beni asla tanımıyorsun ve o kelimeye takılıp korku imparatorluğu ile çocuk yetiştireceğime inanmış olmanı, bunu ima etmeni kendime yapılan hakaret olarak görüyorum. Israrla bunun üzerinden gidiyorsun...
Ben de aşırı rahat büyüdüm, şehir dışında üniversite okudum, İstanbulda yüksek lisans yaptım, Erasmusla yurt dışına çıktım, ailem de yeri gelince sınırlamalar getirdi, yasaklar koydu ve hep gardımı alarak büyütüldüm ama özgüvenim aşırı hat safhada idi.
Şahseeeen beeeen bu akşam eşim eve geldiğinde elinde çiçek yoksa yatağı ayırmayı düşünüyorum şu annnnşaka bir tarafaa vallahi bravo.. Cesaret bazen iyidir onu da sayenizde öğrendim.. İnşallahhhh mutlu olun.. Takipteyim
Niyetinizden asla şüphe etmedim, bir abla olarak yaklaştınız zaten inanın kırılmadım da. Söylediklerinizi tarttım biçtim ve eğer istiyorsa beni bekleyebileceğini düşündüm mesaj attım. Buluşmayı ertelesek mi diye. Oda benim için sorun yok sende haklısın kendini ne zaman yanımda güvende hissedeceğini düşünürsen buluşuruz dedi. Anneme de anlattım hatta sizden de bahsettim, internet ortamında böyle ablaların olması güzel dedi
Ama numaralarımızı birbirimize verdik, umarım bu sefer de yanlış yapmamışızdır. Sesli konuşmak istedik ilk mola yerinde arayacağım dedi.
Buluşma ertelendi, anneme anlattmam için de bahanem oldu, sevmene karşı değilim ama güzelce tanı deyince içim çok rahatladı..
Evet bence de iyi olmuş beklerim demesi de güzel bir şey. Annene anlatman onun onaylaması ve sana böyle yaklaşması çok güzel gerçekten. Telefon numaralarını vermeniz iyi olmuş aslında ses tonundan da anlaşılabilir bazı şeyler.. Hayırlısı olsun bakalım :) takibe devam :)
14 eylul benım herıfcanla evlılık yıldonumum :)Eylül 14 .. Tarih benim için önemli hemde hoşlandığımı anlamak için uzun bir süre..
10 eylulde benimki:)14 eylul benım herıfcanla evlılık yıldonumum :)
sıze de ugur getırsın
toplu bir alanda görüşüp en azından yüz yüze uyum var mı diye bakmak erken daha mantıklı aslında canım. sonradan anlaşamamak ayrılmak itici birşeyler bulmak vs zaman kaybı konuşmayı uzun tutarakNiyetinizden asla şüphe etmedim, bir abla olarak yaklaştınız zaten inanın kırılmadım da. Söylediklerinizi tarttım biçtim ve eğer istiyorsa beni bekleyebileceğini düşündüm mesaj attım. Buluşmayı ertelesek mi diye. Oda benim için sorun yok sende haklısın kendini ne zaman yanımda güvende hissedeceğini düşünürsen buluşuruz dedi. Anneme de anlattım hatta sizden de bahsettim, internet ortamında böyle ablaların olması güzel dedi
Ama numaralarımızı birbirimize verdik, umarım bu sefer de yanlış yapmamışızdır. Sesli konuşmak istedik ilk mola yerinde arayacağım dedi.
Buluşma ertelendi, anneme anlattmam için de bahanem oldu, sevmene karşı değilim ama güzelce tanı deyince içim çok rahatladı..
Eşim çiçekle gelmedi ama ben ona yeşilliği bollll bir salata yaptım.. Eh napalım bu ilişkinin de romantiği benimÇok çookk teşekkür ederim ama yatak ayırma falan olmasın yahu
14 eylul benım herıfcanla evlılık yıldonumum :)
sıze de ugur getırsın
Konu sahibi valla merakla takip ediyorum ve çok tatlisiniz. Bu sizin konunuzu bi deKV_ 'nin konusunu takipteyim o daha açılmadı acilacak inşallah:))
Bende 6 yıllık evliyim konularinizi okuyup okuyup eski flört donemlerine dönüyorum ahhh ahhh
Eşim çiçekle gelmedi ama ben ona yeşilliği bollll bir salata yaptım.. Eh napalım bu ilişkinin de romantiği benimyatak falan ayırmak işin şakası.. Ayol ruhumda romantiklik yok ki eşimden bekleyeyimmm:) bizi haberdar et anacığımmm bekliyoruz hee
toplu bir alanda görüşüp en azından yüz yüze uyum var mı diye bakmak erken daha mantıklı aslında canım. sonradan anlaşamamak ayrılmak itici birşeyler bulmak vs zaman kaybı konuşmayı uzun tutarak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?