Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MS ile yaşamak (bilgilerinize ihtiyacım var)

Semptomlarınız nedir? Ne kadar sürede bir atak geçiriyorsunuz? Eğer bahsettiğim gibi ataklar ve remisyonlarla seyreden tipse daha iyi gidişatlı oluyor
Ben geçen sene atak geçirdim sabah uyandığımda çift görmeye başladım bir daha olmadı ama vücutta karıncalanma yorgunluk halsizlik hep hissediyorum

burada link paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama bir MS hastasının fonksiyonel tıp ile iyileşme serüveni bu videoda. Lütfen tüm tedavi gören arkadaşlar bir izleyebilir mi? Belki tek çare acılar içinde hastalığı yavaşlatma gayretinin ötesindedir?

Biz tek ilaç kullanıyoruz sizin birden fazla galiba
Sizi anlıyorum, eminim çok çaresiz hissediyorsunuzdur ama atak geçirmemeniz için önleyici tedavi görmeniz gerekiyor bu da ilaçlarla oluyor. Mideniz için mide koruyucu kullanmayı denediniz mi? Genelde ilaçların mide üzerindeki etkilerini azaltıyor.

Ne şikayetleriniz vardı acaba.

Mantık şu, 2500 yıl önce Hipokrat'ın söylediği gibi; hastalık yoktur, hasta vardır. Kişiye özel hastalıklar ve tedavileri var sonucuna ulaşıyor Fonksiyonel tıp. Herkes MS olabilir ama A kişisinin tedavi yolculuğu ile B kişisinin tedavi yolculuğu ayrı olacaktır.

Bir sabah çift görmeyle uyandım ve bu sikayetle hastaneye gittim tetkikler yapılmaya başladı 4 ay sürdü ve sonunda teşhis kondu
Peki siz de dengesizlik ve sersemlik var mıydı.çok geçmiş olsun inşallah. Rabbim her şeyin şifasını verir. İlaçlarınızı aksatmayın asla. Mide koruyucu için.

Tatlım 15 yıldır MS hastasiyim. Ilk duydugumda çok panik yaptım. Doktorlar proflar testler mr lar ataklar.... sonuç şuki ms korkulacak birşey değilmiş. Istersen özelden tlf numaramı vereyim bütün aşamalarını anlatayim. Uzmanı oldum artık.

Çok isterim

Pangastritim var aspirin dahil agrı kesici bile kullanamıyorum. Asit inhibitörü ilac almak zorundayım midem sürekli sorunlu. Endoskopi ile baktırmanızı öneririm. Muhtemelen midenizde probleminiz var.

Sadece bu ilacı kullanıyorum ve normalde de sadece ağrı kesici kullanabiliyorum
Ama ağrı kesiciyi kullana biliyorsun demek..İlaçları doktor değişe biliyorsa değişdirsin..ama yok edemezse..demek vücudun zamanla kabul edicek ilaçları..biraz sabr et

MErhabalar öncelikle çok geçmiş olsun, unutmayınki herşeyin bir tedavisi var artık tıp çok ilerledi mide bulantısı için çok etkili ilaçlar var eminim doğru ilacla bunuda çözebilirsiniz

MErhabalar öncelikle çok geçmiş olsun, unutmayınki herşeyin bir tedavisi var artık tıp çok ilerledi mide bulantısı için çok etkili ilaçlar var eminim doğru ilacla bunuda çözebilirsiniz
Evet biliyorum ama beni sıkıntıya sokan şeyi şöyle anlatıyım size çok fazla yan etki yaşıyorum ve bunu doktoruma anlatıyorum doktorumdan gelen tepki sadece ilaçları kullanacaksın alerji oluyorum bana hiçbir tedavi yöntemi sunmadan ilaçları kullan diyor sakın bırakma diyor ya midemin ilaçları kabul etmediğini söylüyorum herhangi bir öneri ya da tedavi uygulamıyor bana tek bildiği şey ilaçları asla bırakma başka bir şey demiyorum zaten biliyorsunuz ki pandemi sürecinde hastanelerden randevu almak çok zorlaştı doktoruma alerjiden dolayı beni dahiliye polikliniğine sevk etmesini istiyorum burada iyi bakmazlar falan diyor bana sen bir cildiyeye git diyor yani doktorumdan bir destek alamıyorum şu an tamamen kendi kendime iyi olan şeyleri bulmaya çalışıyorum

Doktorların bu yönünü hic sevmiyorum malesef böyleler... iyice araştırın ve şehrinizdeki baska bir nöroloji doktoruyla görüşün bence mutlaka size en iyi gelicek tedaviyi uygulayan bir doktor bulucaksiniz bence. Bu arada sadece mide bulantısı mı yapıyor ilaçlar baska ne gibi alerjiler gelişiyor. Sizi çok kötü mü etkiliyor

İstiğfar ediyorum ilacı içince akşama kadar

Anladım canım ya bir caresi vardır mutlaka git görüş bence baska doktorlarlada bir sekikde halledilir inşallah
İnşallah halletmem lazım çünkü ben hem çok takıntılı hemde çok evhamlı biriyim bunlar da bana zarar veriyor

İğne veririz ama ağır onu kaldıramazsın dediler
Arkadaşım ms hastası o da iğne oluyor daha etkili haplardan diye biliyorum. Herşeyden bağımsız ilaçlar hergün aynı saatte içilmeli. Hassas bir rahatsızlık ve gerçekten ihtimam istiyor. Bugün ciddiyetini belki farketmiyor olabilirsiniz ama lütfen aksatmayin hergün gerekirse kusun ama ertesi gün aynı hapı yine için. Arkadaşım da yan etkiler yaşıyor ama sağlıkçı ve olası ihtimalleri bildiği için hiç aksatmadan ilaçlarına devam ediyor.

Bilmiyorum korkuyorum aslında ben ilaçları kullanamıyorum ya birden kötü olursam diye düşünüp duruyorum aslında ilaçsız sadece beslenme ve egzersizlerle msi yenenler var öyle bir tedavi mi uygulasam diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…