Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MS ile yaşamak (bilgilerinize ihtiyacım var)

Öyle birşey yok. Wahls protokolü isimli bir kitap var. MS hastası birinin yazdığı. Beslenmeyle hastalığını kontrol altına almış. Kitabı edinip tamamen o diyete sadık kaldıktan sonra beyin mr i çektirmeye devam edin zaten hastalığınız geriledikce ilaçlarin dozu ve miktarı azalacaktır. Sizin yaptığınızin aynını MS olan arkadaşım yaptı elleri dört yıldır uyuşuk. Doktor öyle çok kızdı ki çocuğum falan olsan doverdim seni demişti çok severdi arkadaşımı. Ateşle oynamayın bilime kafa tutmayın.

2013 yılından beri MS hastasıyım. İlk tedavim enjeksiyon şeklindeydi yan etki hissediyordum. Sonra ilaç değişikliği yapıldı. Yan etki hissetmedim. Beyin enfeksiyonu oluşturma riski vardı ve tahlil yapılıyordu belirli aralıklarla. Şu an tahlillerim pozitif gelmeye başladığı için ilaç değişikliğine gidilecek yine. Her ilacın belli başlı yan etkileri var ve kullanmak dışında bir seçeneğimiz yok maalesef. Dilersen özelden yazabilirsin. Kullandığın ilacı ve yaşadığın sehiri merak ettim. İstisnai durumlarda hasta isterse doktorlar ilaç değişikliğine gidebiliyor. Başka bir hekime de danışabilirsiniz.

Evet o kitabı bende duydum almayı düşünüyorum ben ilaç kullanmam demiyorum ama yan etkileri söyledikçe doktorum hiçbir şey yapmadan sürekli ilaçları kullan diyor bundan muzdaribim ben

Bende hiçbir şekilde ilaç değişikliği yapmıyorlar malesef onları kullanmam gerektiğini söylüyorlar sürekli MR sonuçlarım gayet güzel çıkmış kendim baktım henüz randevu günüm gelmedi oyüzden doktorum bakmadı ama herşey olması gerektiği gibi

Çok geçmiş olsun acaba teşhis nasıl koyuldu aynı şeyi yaşadım otururken çift ve bulanık görmeye başladım gğn boyu üç beş kere oldu ertesi gün bidaha oldu noroloji ilaçlı emar çektirdi bir çıkmadı boyun usg çekildi çok önemli bir şey çıkmadı tanı alamadım ama korkuyorum neden öyle bir şey yaşadım hayatımda ilk defa oldu atak gibi bir şeydi sizin emar da ne çıktı acaba

Benim ilaçlı MRda direk çıkmıştı MS

Allah yardımcınız olsun benim annem ms idi moralinizi ne kadar yüksek tutarsanız hastalığı o kadar düşük seviyede geçirirsiniz ilaçlarını hatırlamıyorum ama nolur moralinizi Yüksek tutun moralinizi bozan kimseye hiçbişeye acımayın asmanın yolu yok bununla yasamayı öğrenip bunun da bir imtihan olduğunu bilin . Bol bol yürüyüş yapın

Elimden geldiği kadar yürüyüş ve spor yapıyorum ama malesef yapım gereği çok takıntılı biriyim ve kendime zarar veriyorum

Elimden geldiği kadar yürüyüş ve spor yapıyorum ama malesef yapım gereği çok takıntılı biriyim ve kendime zarar

Böyle bir lüksünüz olmadığını söylesem peki hele de çocuk düşünüyorsanız asla kendinize zarar vermeye hakkınız yok
Elimden geldiği kadar yürüyüş ve spor yapıyorum ama malesef yapım gereği çok takıntılı biriyim ve kendime zarar veriyorum
Böyle bir lüksünüz yok kafanıza taktığınız hersey sizin dusmanınız ciddi bir hastalık asla şakası yok !!!!! Bunun tek formülü moralinizi yüksek tutmanız moralinizi bozup kendinize zarar verdiğimizde hastalığın size neler yapabileceğini düşünmek bile istemezsiniz

Kafa yapımı değiştirmeye çalışıyorum ama çok fazla başarılı olduğum söylenemez

Canım geçmiş olsun ben de 2017den beri MS teşhisiyle yaşıyorum ara ara şikayetlerim oldu fakat ilaçların yüzünden saçlarımı kaybetsem bile bırakmadım MS için kimse size şunu yap iyi olursun asla diyemez tek iyi gelecek olan şey stressiz yaşam ve ilaç.. ben bebeğimi doğurduktan sonra gerçek ilaç bana kızım oldu yıllardır değişmeyen tahlillerim dğzeldi 2 senedir şikayetim yok ilaç kullanmıyordum emzirdiğim için şu an şikayetim olmadığı halde memeden kestiğim için tekrar ilaca başlicam lütfen doktorunu dinle ve düzenli içince emin ol bulantıların geçer ve bünyen alışır. Tabi doğru ilacı da bulmak gerek ben 5. İlacta karar kılmıştım tecfidefa bana çok iyi gelmişti tek yan etkisi ilacı içtikten sonra 15 dakikaliğina pancar gibi kızarıp kaşınıyodum ve geçiyodu

Evet biliyorum ilaçları kullanmam gerekiyor ama olmuyor farklı ilaçta vermiyorlar anlamıyorum gerçekten ne olacak böyle bilmiyorum da
Rabbim bana da anneliği nasip eder inşallah inanıyorum ki anne olduğumda kendimi çok iyi hissedeceğim bebeğim de benim ilacım olacak

Hangi doktor kontrolündesin yani hangi şehir? Hamile misin ?

Hangi ilacı kullandın

Hangi ilaçları verdiler? Başka bir hastanede MS'e bakan başka bir hekimle görüşme şansınız var mı? Belki ilaç değişikliğine ılımlı yaklaşacak bir hekimle karşılaşırsınız. Takip ettiğim bazı gruplarda doktorların hastalarının şikayeti doğrultusunda ilaç değişikliğine gittiğine çoğu kez şahit oldum çünkü. Bu konuda hepsi çok katı değil.

Lidwina diye bir ilaç ben başka bir profesörle de görüştüm doğru bir tedavi uygulandığını söyledi

Bende nerdeyse 8 senedir MS hastasıyım ve ilaç kullanmayı ret ettim…Alternatif bir tedavi uyguluyorum ve şuana kadar hiç atak geçirmedim. Bu kararı verdiğim için kendimi çok mutluyum ve MS tamamen hayatımda çıkardım. Düzenli spor ve sağlıklı besleme çok önemli. İlaçlara gelirsek neden ret ettiğimin bir kaç nedeni:

1) Bilimsel olarak somut bir başarı yok
2) İlaç şirketleri bilimsel çalışmaları ellerine geçirmişler (Lobby)
3) Ms kaynağı bilinmiyor ve ilaçların hepsi faydasız
4) yan etkileri çok ağır ve ölümcül olabiliyorlar
vs.

merhaba arkadaşlar,
ms hastalıgında ana testi pozitifmi oluyor,
hangi kan tahlilleri yapılıyor bilgisi olan paylaşabilirmi

merhaba arkadaşlar,
ms hastalıgında ana testi pozitifmi oluyor,
hangi kan tahlilleri yapılıyor bilgisi olan paylaşabilirmi
Ms hastalığında kan tahlili sadece ilaç kullanırken isteniyor. Tanı için mr çekiliyor, beyin omurilik sıvısı alınıyor belden.( Alındıktan sonra birkaç gün yatman isteniyor bol bol su ve kahve tüketimi öneriyorlar baş ağrısı ve mide bulantısı olabiliyor ) Bazı durumlarda sep mep baep türevi uyarılmış potansiyel testlerine de sokabiliyorlar. ( Vücuda elektrodlar yapıştırılıyor çok düşük dozda elektrik veriliyor asla can acıtan bir şey değil ben gıdıklanmıştım ) korkulacak şeyler değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…