İnşallah MS seviyesini anlamak için omurgamdan sıvı aldılar ben hayatımda böyle bir acı görmedim çok canım yanmıştı inşallah bir daha almazlarİyi o zaman tedavi gerçekten işe yarıyor demekki. Sizin adınıza çok sevindim. İnşallah bir daha nüksetmez.
Çok teşekkürler. Kesinlikle alismamiz lazimRabbim size de şifalar versin inşallah sigara kullanmıyorum ve sıcaktan hiç hoşlanmıyorum ilaçtan başka bir yol yok sanırım bir şekilde buna alışmam lazım
Çok teşekkür ederim sizin adınıza çok üzüldüm başınız sağolsun Rabbim size de acil şifalar versin inşallahMerhaba canım;konunu okudum ve çok ama çok üzüldüm rabbim şifa versin tez zamanda inşallah
Ne yazıkki 18 sene önce bu illet hastalıktan annemi kaybettim 2 yıl yatalak yattı falan farkedildiğinde çok ilerlemişti annemin hastalığı MS in ilk etkilediği yer direk görme alanı anneminde bigün sol gözüm görmüyor diyerek hastaneye gitmesi ve ardından beyin MR onda lezyonların gözükmesi ile teşhis konulmuştu.
Aslında ondan 5 yıl önce babamı kaybettiğinde kısmi felç geçirmişti ozaman çıkmış ama anlaşılmamış anlaşıldıktan sonrada 2 yıl yaşadı.
Gerçi şimdi ile ozamanın şartları aynı diil benim dayıma da MS teşhisi konuldu 5 yıl önce düzenli ilaçlarını serumlarını falan kullandığı için atakları engelliyor ama ilacını unuttuğu ve almadığı zaman hemen yürümesi ve konuşması bozuluyor…
Yani demem o ki ne olursa olsun ilaçlarını kullan lütfen ama lütfen seni üzen sıkan insanlardan ve ortamlardan hemen uzaklaş psikoloğunu aksatma
Benimde aynı şikayetleri yaşamam üzerine bana da önceleri MS araştırması yapıldı ama farklı bir hastalık konjinetal müsküler distrofi teşhisi konuldu Allah ın izniyle yenicem inşallah
Sende pozitif ol lütfen
Çok teşekkür ederimÇok teşekkür ederim sizin adınıza çok üzüldüm başınız sağolsun Rabbim size de acil şifalar versin inşallah
Cenin pozisyonu gerçekten çok kötü biliyorum iğnenin uzunluğu aldıkları o aparat evet insan hatırlamak istemiyor. Birkez yaptılar umarım sizde de birde kalır. Acı veren birşey.İnşallah MS seviyesini anlamak için omurgamdan sıvı aldılar ben hayatımda böyle bir acı görmedim çok canım yanmıştı inşallah bir daha almazlar
Evet birşeylerle uğraşmam lazım evde boş kaldıkça kafamda kurup duruyorumÇok teşekkür ederim
Senin avantajın henüz başlangıç aşamasında olman ne olursa olsun mutlaka ilaçlarını kullan ve seni meşgul edicek aktiviteler bul
Evet herşeyi hissettim çok kötü bir histi inşallah bir daha yapmazlarCenin pozisyonu gerçekten çok kötü biliyorum iğnenin uzunluğu aldıkları o aparat evet insan hatırlamak istemiyor. Birkez yaptılar umarım sizde de birde kalır. Acı veren birşey.
Kesinlikle haklısınız stres çok etkiliyor.Bazen baş ağrısı çekiyor . Başının üst bölgesinde iğne batması gibi ağrı olduğunu söylüyordu. İlk belirti elektrik dalgası hissi ve dilde uyuşma. Hatta ben hiç ciddiye almamıştım senin acı eşiğin düşük diyordumCanım Bende de terleme oluyor bazen bıyık bölgem saç diplerim eskiden kolaltim hiç terlemezdi şimdi terliyor ve kokuyor,ilk zamanlar saçlarım çok döküldü 2 defa banyo sonrası tararken öbek obek sac geldi elime.bazen ayaklarım iğne batması gibi buz yanması gibi değişik bişey oluyor sonra geçiyor.alistik böyle yaşamaya eşine iyi davran mutlu et tabi hakediyorsabizlerle biraz daha tolerans göstermelisiniz çok uzatmamali gerginlik olmamalı, huzursuzluk olunca başımız hep ağrıyor
Biz araştırdık bir kaç yere gittik her yer MS dedi teşekkür ederimMerhaba. Konudan bağımsız birşey soylemek istiyorum. Yakin bir akrabamiz 16sene boyunca yanlış teshis konularak MS tedavisi oldu. Başka doktorlara da mutlaka ama mutlaka gidin.
Teshis koyulan yer egitim arastirmaydi doğru teshisi yine baska bir ildeki egitim araştırma koydu. Cok iyi araştırın 16sene boyunca kadin kendini MS hastasi olarak hissetti ve ilaç tedavisi oldu.
Geçmiş olsun
Yeşil sebze ve yeşil otları bol bol ye, MS zamanla geriler ve geçerTeşekkür ederim ben hizmet sektöründe çalışıyordum bir sabah uyandım çift görmeye başladım 1saat sonra geçti ertesi gün tekrar aynı şey oldu sonra konuşmalarım karışmaya başladı gördüğüm şeyleri okuyamadım
Asla otçul değilim ama biliyorum ki sebze ağırlıklı beslenmem gerekiyorYeşil sebze ve yeşil otları bol bol ye, MS zamanla geriler ve geçer
Merhaba nasılsın iyisin inşallah daha iyi olursun hemde bişey sorabilirmiyim beyin mr cekildinmi ondami çıkmıştı msMerhaba arkadaşlar
Ben 30 yaşında bir kadınım geçen sene bazı şikayetlerimden dolayı araştırma Hastanesi'ne gittim ve 4 ay süren tetkiklerin ardından MS teşhisi kondu ve ilaç tedavisine başladım ama ben bünyemi biliyorum grip dahi olsam ilaç içemiyorum bünyem kabul etmiyor ilacı yan etkileri başlıyor vücudumda MS ilaçlarına başladım tabiki vücudum buna da tepki verdi mideme kramplar girdi midem bulandı doktora bu şikayetleri söyledim alışacak bünyen kullanmak zorundasın dediler acaba doğru yolda mıyım ilaçlar doğru mu diye başka bir profesör buldum ona gittim onlar da beni tepeden tırnağa inceledi ve doktorum o profesörün öğrencisiymiş çok doğru bir tedavi uygulanıyor sana dediler ama 1 sene geçti ben halâ aynıyım ilaçları içince halsiz kalıyorum midem bulanıyor akşama kadar istiğfar ediyorum ne yapacağımı bilmiyorum yani şuan fiziksel olarak bir sıkıntım yok doktorlar 10-20 sene sonram için bu tedaviyi uyguladıklarını söylediler benim gibi durumda olanlardan yardım bekliyorum yada bu konuyla ilgili bilgisi olan var mı @Kazen desteklerine ihtiyacım var
İyiyim çok şükür evet mrda çıktı MSMerhaba nasılsın iyisin inşallah daha iyi olursun hemde bişey sorabilirmiyim beyin mr cekildinmi ondami çıkmıştı ms
Oy çok geçmiş olsun herşey kafada bityr sabırla tedaviyle moralle herşey yoluna girer inşallah bu dediklerimi bende uygulayablrsemİyiyim çok şükür evet mrda çıktı MS
Evet kesin tanı kondu MSMerhabalar, geçmiş olsun öncelikle. Başlığı gördüm geldim. Konuyu okumadım. Kesin tanı konuldu mu? Ms diyebilmek için MR da spesifik plakların görülmesi gerekir.
Tanı kesinse, bildiklerimi yazayım.
Genelde genç kadınlarda görülen bir hastalık. Otoimmün bir temeli var. En sık görülen semptomlar halsizlik ve parestezi ( uyuşma, karıncalanma vb ) oluyor genelde. Tutulan yere göre görmede bozukluk ( skotomlar şeklinde genelde) , bazen idrar kaçırma, yürürken denge bozulması, zaman zaman unutkanlık vb olabiliyor.
En sık görülen formu ataklar ve remisyonlarla ( yatışma-gerileme) seyreden tip oluyor. Ataklarda Spesifik ilaçlar kullanılıyor. Ve genelde semptomlar yatışıyor. Günümüzde kullanılan ilaçlarla yaşam kalitesi büyük oranda korunuyor. Bir de bildiğim kadarıyla gebe kalmaya, çocuk sahibi olmaya engel değil ms. Ancak ebeveynlerin birinde ms varsa çocukta da olma ihtimali yanılmıyorsam yüzde 3-5 civarındaydı. Normalde ms olmayan ebeveyn çocuklarında bu oran binde 1-2 civarında diye hatırlıyorum.
Toparlayacak olursam, yaşam tarzı değişiklikleri ve spesifik ilaçlarla, kaliteli bir yaşam sürebilme şansı yüksek olan bir hastalık. Geçmiş olsun
** tıbbi tavsiye değildir.
Semptomlarınız nedir? Ne kadar sürede bir atak geçiriyorsunuz? Eğer bahsettiğim gibi ataklar ve remisyonlarla seyreden tipse daha iyi gidişatlı oluyorEvet kesin tanı kondu MS
Ve mrda plaklarda görünüyor 6 ayda bir de kontrol ediliyor o plaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?