Nöroloji - Beyin ve Sinir Hastalıkları MS ile yaşamak (bilgilerinize ihtiyacım var)

Ben hastalığım yüzünden çalışma hayatımı sonlardırdım çalışırken bana olumsuz etkileri fazlaydı

Allahım şifa versin hastalığın her türlüsü zor valla

Ben hastalığım yüzünden çalışma hayatımı sonlardırdım çalışırken bana olumsuz etkileri fazlaydı
Rabbim tüm hastalara içinde de sana şifa versin canım sıcaklardan mümkün olduğunca uzak durmaya çalış hamam sauna vs ms ataklarını tetikliyor, ağır spor egzersizler yapmak yerine fırsatın olursa bol bol yürüyüş ve yüzme çok iyi geliyormuş, sigara falan içiyosan hemen bırak ve stresten uzak dur herşey kafada bitiyor asla internetten araştırma yapıp olumsuz sonuçları okuma…

Geçmiş olsun öncelikle, bir mide hastası olarak bu durumu çok iyi anlıyorum, ilaç içmek zulüm haline geliyor. Bunun için ne ilaç olursa olsun önce mide koruyucu alıyorum. İlaçların yan etkilerine karşı anksiyetem de var, bu yüzden eczaneden alırken önce prospektüslerini atıyorum ve netten kesinlikle bakmıyorum. Bazen anksiyetem o kadar şiddetli oluyor ki mide asidim yükseliyor o zamanda gece asit düşürücü kullanıyorum. Baktırdınız mı bilmiyorum ama reflü ya da gastrit varsa o zamanda mide istemiyor ilaçları. Zorunluluk varsa çözüm bulmak gerek o yüzden olmuyor diye şartlamayın kendinizi, bende sürekli olarak alerji ilacı kullanıyorum artık ona tepki vermiyor midem çaresiz kalınca alıştım sanırım. Rabbim yardımcınız olsun

Amin evet hepsi hakkında bilgim var sigara kullanmıyorum evde kondisyon bisikletim var ona biniyorum ara ara başka bir spor yapmıyorum yorulmamaya dikkat ediyorum

Mideme baktırmadım hiç ama böyle giderse bakacaklar ona da

Çok geçmiş olsun, Allahım şifa versin inşallah. Bu hastalığı yaşayan biri yok çevremde çok bilgim yok ama farklı doktorları da gez istersen bide onların fikrini öğren

Cok gecmis olsn
Bu hastalikla ilgili hic bir fikrim yok
Rabbim dert werip derman aratmasin
Kisa surede iyilesirsin insaAllah

6 ayda bir MRa giriyorum takip amaçlı yine girdim geçen hafta bakalım sonuçlar nasıl çıkacak dua edin benim için

Rabbim Şafi ismiyle şifa versin ilaç kullanımı hakkında çok bir bilgim yok ama bitkisel tedavi risk gibi doktorunuza danışın pilates kas güçlendirmeye birebir belki psikolojik olarakta rahatlarsınız ama ilaçlarınızı doktora danışmadan bırakmayın Allah büyük dualarım sizinle

Amin çok teşekkür ediyorum

Allah hepinizden razı olsun bana destek oldunuz bu mesajlarınız benim için çok kıymetli

hacamatı arastırıp düzenli yaptırırsanız allahın izniyle ilaca gerek kalmaz kafadanda yaptırın

Çok geçmiş olsun. Benim arkadaşıma bu şteşhis kondu. Elleri ve ayaklarında (ayaklarında çok daha fazla) hissizlik elektriklenme karıncalanma şeklinde belirtileri. O da tek ilaç kullandi ama bir yan etkisini görmedi. İlacın yanında doktoru yememesi gereken şeyler olduğunu falan söylemişti turşu gibi falan. Atakları sıklaştırabilirmiş. Bu ilaç bağışıklığı baskiliyormus. Arkadaşım şu an ilacı bıraktı gebelik düşündüğü için. Gebelikte bağışıklığı baskiladigi için ilaç etkisi yaparmış. Ama benim arkadaşımın belirtileri atakları ileri boyutta değil başlangıç demişlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…