- 5 Haziran 2016
- 970
- 740
- 103
- Konu Sahibi melekim_ahmet
-
Çocukla zor olur mu onu düşünüyorum? Yoksa normalde tıp lik öğrenciydim zamanında :)))) sınava hazırlanmadigim için ne geldiyse onu işaretledim. Fakat oğlum küçük ilgi ve sevgi istediği dönem de ama şu yaşımdan sonra da işsiz güçsüz gezmek istemiyorum açıkçası. Okuyacaksam da değecek bo meslek oldun istiyorum. Teşekkürler motivasyon icn
Merhaba 32 yaşındayım . 15 aylık bir oğlum var. Ve tekrar üniversite sınavına girmeye karar verdim. Sınıf öğretmenliği mezunuyum ama suan diş hekimliği veya eczacilik okumak istiyorum. Eşim destek olacağını söylüyor. Çalışırsam yapabileceğimi biliyorum . İnşallah yaparım yani peki sizce çok mu geç? Var mı benim durumum da olan. Bilgi ,tecrübe ve her türlü fikriniz ihtiyacım var bacılar
Ama konu sahibinin küçük çocuğu var ve hedeflediği bölüm diş hekimliği. Şimdiki nesil tembel falan değil sınava girince anlıyorsunuz yüksek bölüm hedefleyenler gayet de çalışkan. Onların arasında olmak istiyor konu sahibi ve azimli olmadığını ders çalışmayı sevmediğini söylüyorbabam 60 yaşında mali müşavir oldu, sınavlarına girdi kazandı. İnsanlar hep zor filan der takmayacaksın.. Ünivesiteyken çift anadal yapıp aynı yıl 2 bölümü bitirmek istiyorum dediğimde sen deli misin ? çift anadal içn 3.5 ort lazım onu yapmak çok zor. hele de aynı yılda bitirmek. başlayanlar sonra yandal a çeviriyorlar zor zor zor dediler. iki bölümü yüksek onurla dereceyle bitirdim. üstelik biri bilg müh, diğeri sosyal ea bölümüydü. insanlar hep der der der. sen kendine güveniyor musun ona bak ? zaten şimdiki nesil çok tembel onları geçmek zor değil. iki tane diplomam üstüne yüksek diplomam olmasaydı girer sırf kendim için diyetisyenlik okurdum. he ikinci öğretim olsa yine okurum. ama yokpara daha tatlı şuan.
Ama konu sahibinin küçük çocuğu var ve hedeflediği bölüm diş hekimliği. Şimdiki nesil tembel falan değil sınava girince anlıyorsunuz yüksek bölüm hedefleyenler gayet de çalışkan. Onların arasında olmak istiyor konu sahibi ve azimli olmadığını ders çalışmadığını söylüyorhani boş umutlara kaptırmayalım bence kendisini
Kesinlikle değil :) 3 gün oldu karar vereli ve ailem dahil kimseye soylememeye kararliyim. İşin ucunda bi netice elde edememek de var. Deli gibi araştırıyorum. Önce sınav aşaması zor geldi fakat eczacilik ve diş hekimliği okuyanların açtığı postlari ve altına yazılan yorumları Okuyunca şöyle bi geri çekildim. Çünkü kazansam dahi çok yorucu bir süreç beni bekliyor. Zaten ders çalışmayı seven bi tip değilim. Ustune eş ,ev,yavru kuzu eklenince çöktüm bi an ama kararımdan da dönmek istemiyorum. Bu nedenle motivasyon almak istedim. Biraz uzun oldu k bakmayın :)
O tembellikle alakalı değil o bölüme talep azalmış demek ki onunla ilgili. 17 bininci de var o sınavda yani, o tercih etmemiş bölüm de 40 bininciye kalmış demektir :)aa onu okumamıştım. çalışmayan insan sınavı kazansa dahi nasıl biitrsin o halde. tembel derken 17binle giremediğim yerler şuan 30-40 bin. şimdiki nesil daha zeki ,fakat tembellin önde gideni. baya gözlemledim :) o zaman hakkında hyaırlısı olsun diyorum.
Bilgisayar mühendisliğinin tercih oranı her gün artmakta. kontejanları artırdılar filan falan. misal önceden ilk 10bin tıp ı zor alırdı şimdi 30bine kadar var. İkiz kardeşlerim daha geçen yıl yerleştiler. 17 binle diş hekimi olamadım. ama şuan olabiliyorum. işin özü.O tembellikle alakalı değil o bölüme talep azalmış demek ki onunla ilgili. 17 bininci de var o sınavda yani, o tercih etmemiş bölüm de 40 bininciye kalmış demektir :)
Bilgisayar mühendisliğinin tercih oranı her gün artmakta. kontejanları artırdılar filan falan. misal önceden ilk 10bin tıp ı zor alırdı şimdi 30bine kadar var. İkiz kardeşlerim daha geçen yıl yerleştiler. 17 binle diş hekimi olamadım. ama şuan olabiliyorum. işin özü.
Teşekkür ederim. Azimli değilim hic olmadım malesef ama şartlar beni buna zorluyor. Çok iyi kamcilayan ve tetikleyen şeyler yaşıyorum . Teşekkür ederim :)
İyi de sanki sınavda 10 bininci yokmuş da onun yerine 30 bininci varmış gibi konuşuyorsunuz :) kontenjanlar arttı dolayısıyla daha fazla kişi üniversiteye yerleşiyor mesele bu. Ve bunun öğrencilerin tembelliği çalışkanlığı ile hiçbir ilgisi yok. Kontenjan artmış okulun tercih oranı düşmüş vs vs. Bilgisayar mühendisliği de tabii ki popüler bir bölüm ama her üniversiteninki bir değil işte. Ben de geçen sene yerleştim :)Bilgisayar mühendisliğinin tercih oranı her gün artmakta. kontejanları artırdılar filan falan. misal önceden ilk 10bin tıp ı zor alırdı şimdi 30bine kadar var. İkiz kardeşlerim daha geçen yıl yerleştiler. 17 binle diş hekimi olamadım. ama şuan olabiliyorum. işin özü.
Sayısalcı yim hem de zamanında çok iyi bir sayisalciydim. Zaten hiç kitap açmadan eşit ağırlıktan sınıf öğr. Kendi alanımdan bölüm mat. , mak muh ,inş muh vs kazanmamin nedeni buydu. Fakat o zaman atamasi en güzel olan sınıftı. Fakat şimdi şartlar değişti . Artık 17 yaşında değilim ve bir oğlum var. Korktuğum nokta bu :)Sayısalcı olsaydınız temeliniz olduğu için daha kolay olurdu bu istediğiniz sayısal bölümleri kazanmak. Eczacılık okuyan arkadaşımın sınıfında 40 yaş üstü iki kişi vardı mesela. Zor, hele ki çocukla ama eşiniz de destekmiş ne güzel. İmkansız değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?