Herkese merhaba, bu foruma üye olma amacım doktorlar, hastaneler, laboratuvarlar, varikosel, 0 morfoloji ve çikolata kisti ile ilgili tecrübelerimi paylaşma isteğimdir. 4 yıllık evliyim, yarı edirnede yarı ankarada yaşıyoruz iş sebebiyle. Eşim benden 6 yaş büyük 38 yaşında. 4 yıldır gitmediğimiz doktor kalmadı. Eşimde morfoloji 0 olduğu için tüp bebek bile zor dendi. Ankarada memorial hastanesinde ahmet güdeloğlu na gittik, varikosel yok sizin çocuğunuz olmaz diye açık ve net konuştu. Ancak hormonlar tamamen normaldi. Bu konuşmadan 1,5yıl sonra çankaya hastanesinde profesör mehmetşevki sert e randevu aldık muayenenin 3.dakikasında çok ileri varikosel teşhisi koydu hemen ameliyat günüaldık 5 gün sonrasına. Aynı süreçte kaan aydos arandevu almıştık, 2 gün sonra ona gittik hemenameliyat ol mikro cerrahi ile çankaya hastanesi olur dedi, beslememize dikkat etmemizi 6 milyon spermile morfolojideki dna hasarı düzelince en fazla 6 aysonra normal yolla gebe kalacağımı söyledi. Dna hasarı testi istedi düzen laboratuvarında yaptırdık%23 dna hasarı çıktı, bize hemen promen şase ve menagon iğne tedavisi başlattı eşim şevki sert eolduğu varikosel ameliyatından 3 gün sonra kaanaydos un verdiği ilaçları kullandı. Elbette işmizi şansabırakmamak için bir kadın doğum doktoru bulupgittim. Kendisi pek meşhur Cihangir Çakıcı. Bendeçikolata kisti olduğunu kendimizi kandirmamamiz gerektiğini tüp bebek olana kadar yasmine hap kullanarak korunmam gerektiğini söyledi. Eşimdüzeliyordu, ben de doğum kontrol halına başlamak için adet olmayı bekliyordum. Ancak adet olmadım ilk 6 gün sıradan bir stres gecikmesi dedim, hicumudum olmasa da test yaptım 1 kırmızı 1 pembe çizgi çıktı. Hemen ertesi gün kan testi yaptırdım 3haftalık hamileydim. Eşim 0 morfoloji ve 6 milyon spermle Prof.Mehmet Şevki Sert e ameliyat olduktansadece 2 hafta sonra hamile kalmıştım. Simdi herkese tavsiyem lütfen güçlü durun eşinizle birbirinizedestek olun ve doğru doktorlara gidin. Mehmet ŞevkiSert ve Kaan aydos bizim mutlulugumuzda paysahibi. Diğerlerinin takdirini sizlere bırakıyorum.
Bir de hazır teşekkürlerimi yazmışken bir kişi dahavar bahsetmek istediğim Nebil Bozdoğan, kendisivaktinde strese bağlı aşırı saç dökülmem vardı vebana saç ekimi yapmıştı, herkes hamilelikte dökülürdurmaz demesine rağmen güvendim ve saçlarımkazınmadan aralara ekim yaptı, şimdi hamileyim 1tek yer bile seyrelmedi bırakın ekilenlerden neredeysetarağa saç bile gelmiyor. Hazır bu kadar yazıpçizmişken beni yeniden güzelleştirdiği ve anneliğe gürsaçlarla hazırladığı için vaktinde teşekkür ederim.
Sizlerle bir hikaye daha paylaşmak istedim.
@Hale Pekdemir çok teşekkür ederiz bizlere umut olduğun için.
Beth18
pes etmek yok lütfen eşine oku bunları.