Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Kızlar
toplam hareketli sayımız artmış. 5.97 idi
Şimdi: 17 .39 olmuş
Sperm kons: 22.4 idi. Şimdi 15.5 milyon olmuş.
Morfoloji 40tı önceden şimdi 26.99 olmuş.

Promen k şase hıza iyi gelmiş gibi. Morfoloji bozulmuş biraz. Sayı da düşmüş. Ama önemli olan ileri hızlı hareketli sayısı.

Semen hacmi yüksek bizim 3 yazıyor ama 2 olmalıymış kötü mü bu ???????

Kızlar

Promen k şase hıza iyi gelmiş gibi. Morfoloji bozulmuş biraz. Sayı da düşmüş. Ama önemli olan ileri hızlı hareketli sayısı.

semen hacmi referans olarak bizim testlerde 2,5 üstü olmalı diyor, bence normal sizinde.
hareketli oranının artması çok iyi. Demekki sağlıklı spermler yeni yeni çıkıyor, zamanla sayı da artar bence.

Kızlar

Hacim çok önemli değil bizde de hep 1 di bir kez 2 oldu 2-5 arası normal önemli olan sperm sayısı. Morfoloji değişken olabiliyor ve sizinki dünya sağlık örgütünün değerlerine göre sanırım.

Hacim çok önemli değil bizde de hep 1 di bir kez 2 oldu 2-5 arası normal önemli olan sperm sayısı. Morfoloji değişken olabiliyor ve sizinki dünya sağlık örgütünün değerlerine göre sanırım.
Zeynypcim ilaçları kullandıktan kaç ay sonra test yaptırdınız?

TRENTAL CR 600 mg Film Tablet, kandaki kırmızı kan hücrelerinin (alyuvarların) şeklini değiştirir ve esnekliğini arttırır. Bu sayede kırmızı kan hücrelerinin daha küçük kan damarlarına sığmasını kolaylaştırır. Ayrıca kanın akışkanlığını arttırarak, kanın akışını geliştirir ve iyileştirir
İnternetten araştırmıştım böyle yazıyordu
ya bende aslinda bi ara bakmistim ama oyle unutkanimki tamam canim tesekkur ederim

Eşim 2015 te varikosel ameliyatı oldu o zaman sayımız 2 milyondu. Sonra duzeldi Azda olsa . Aynen hoca bizden de hiç birşey istemedi tam aksi her mesajında mutlaka bı tüp bebek deneyebilirsiniz yazmış
Ama 2015ten bu yana 2 sene gecmis canim. Neden artmiyor peki bu spermler? Saglikli da besleniyorsunuz. Ben hep forumda varikosel ameliyatindan sonra spermler ilk 3 ayda artti artti daha sonrasinda cok artmaz diye okuyorum. Demekki dogru. Bizde yaptirsak belki boyle olacak. Gerci 10 milyonda bence az degil ama bebek olmasi icin 100 milyonlardan bajsediyorlar :( bizede hep tup bebek yaptirin diyor ee yaptirdik zaten olmadi :(
Bak canm tam sana yazıcaktım sen yazmıssın bence sizde annexin bağlanması(ros) ve orp tektiki yaptırın bunları istedi bizden dna hasarın yanında fiyat biraz pahalı 700 falan eğer imkan varsa bi baktır bence sonucu yolla ne olur olmaz
evet istemedi diye yaptirmamistik. Bilemedim. Onlarida yaptircaz artik sonunda.

Prostatit ile sperm sayı ve Morfolojisi arasında ilişki var mıdır kızlar? Buna dair bilgisi olan var mı? Veya eşinde prostatit olan?
bilemiyorum canim.

Beth18 Beth18 canım benim sizde varikosel var ya doblerde reflü izlendi diye birşey yazıyor mu? Eğer reflü varsa ameliyat olmalı. Böyle önemli kararlar da fikrimi söylerken bile zorlanıyorum fakat. Reflü Isıyı arttırıp sperm sayısını haraketini yapısını herşeyini etkiliyor. Bunun üzerinde durum. Eğer tek çocuk yaparım olur biter diyorsanız tüp bebek yaptırın. Fakat varikosel ilerleyip ağrı yapar yumurta boyutunda küçülme yapar eşinin cinsel yaşantısını etkilerse yine ameliyat olacaktır bu faktörü göz önünde bulundurun. Kaan hocayı beğeniyorum fakat varikosel üzerinde çok durmadığı için henüz ona gitmedim. Biliyorsun bizde de varikosel var tekrar ameliyat bile olabiliriz bunun başka bir tedavisi yok maalesef.
bende senin dediklerini soyluyorum ama kaan bey yaptirmaya gerek yok dedigi icin yaptirmiyor. Ben dun kendi dr.uma da sordum Levent peskirciogluna da muayene olduk varikosel ameliyati olun dedi ama kaan bey olmayin dedi dedim kaan beyi dinleyin diyor. Sasirdim vallahi.

Herkese merhaba, bu foruma üye olma amacım doktorlar, hastaneler, laboratuvarlar, varikosel, 0 morfoloji ve çikolata kisti ile ilgili tecrübelerimi paylaşma isteğimdir. 4 yıllık evliyim, yarı edirnede yarı ankarada yaşıyoruz iş sebebiyle. Eşim benden 6 yaş büyük 38 yaşında. 4 yıldır gitmediğimiz doktor kalmadı. Eşimde morfoloji 0 olduğu için tüp bebek bile zor dendi. Ankarada memorial hastanesinde ahmet güdeloğlu na gittik, varikosel yok sizin çocuğunuz olmaz diye açık ve net konuştu. Ancak hormonlar tamamen normaldi. Bu konuşmadan 1,5yıl sonra çankaya hastanesinde profesör mehmetşevki sert e randevu aldık muayenenin 3.dakikasında çok ileri varikosel teşhisi koydu hemen ameliyat günüaldık 5 gün sonrasına. Aynı süreçte kaan aydos arandevu almıştık, 2 gün sonra ona gittik hemenameliyat ol mikro cerrahi ile çankaya hastanesi olur dedi, beslememize dikkat etmemizi 6 milyon spermile morfolojideki dna hasarı düzelince en fazla 6 aysonra normal yolla gebe kalacağımı söyledi. Dna hasarı testi istedi düzen laboratuvarında yaptırdık%23 dna hasarı çıktı, bize hemen promen şase ve menagon iğne tedavisi başlattı eşim şevki sert eolduğu varikosel ameliyatından 3 gün sonra kaanaydos un verdiği ilaçları kullandı. Elbette işmizi şansabırakmamak için bir kadın doğum doktoru bulupgittim. Kendisi pek meşhur Cihangir Çakıcı. Bendeçikolata kisti olduğunu kendimizi kandirmamamiz gerektiğini tüp bebek olana kadar yasmine hap kullanarak korunmam gerektiğini söyledi. Eşimdüzeliyordu, ben de doğum kontrol halına başlamak için adet olmayı bekliyordum. Ancak adet olmadım ilk 6 gün sıradan bir stres gecikmesi dedim, hicumudum olmasa da test yaptım 1 kırmızı 1 pembe çizgi çıktı. Hemen ertesi gün kan testi yaptırdım 3haftalık hamileydim. Eşim 0 morfoloji ve 6 milyon spermle Prof.Mehmet Şevki Sert e ameliyat olduktansadece 2 hafta sonra hamile kalmıştım. Simdi herkese tavsiyem lütfen güçlü durun eşinizle birbirinizedestek olun ve doğru doktorlara gidin. Mehmet ŞevkiSert ve Kaan aydos bizim mutlulugumuzda paysahibi. Diğerlerinin takdirini sizlere bırakıyorum.
Bir de hazır teşekkürlerimi yazmışken bir kişi dahavar bahsetmek istediğim Nebil Bozdoğan, kendisivaktinde strese bağlı aşırı saç dökülmem vardı vebana saç ekimi yapmıştı, herkes hamilelikte dökülürdurmaz demesine rağmen güvendim ve saçlarımkazınmadan aralara ekim yaptı, şimdi hamileyim 1tek yer bile seyrelmedi bırakın ekilenlerden neredeysetarağa saç bile gelmiyor. Hazır bu kadar yazıpçizmişken beni yeniden güzelleştirdiği ve anneliğe gürsaçlarla hazırladığı için vaktinde teşekkür ederim.

Sizlerle bir hikaye daha paylaşmak istedim. @Hale Pekdemir çok teşekkür ederiz bizlere umut olduğun için. Beth18 Beth18 pes etmek yok lütfen eşine oku bunları.
Sevki sertten randevu aldim bakalim simdi. Benim histeroskopim var yarin eger esimde isten biraz erken cikarsa ona muayene olacak. Sen bu arkadasla konustun mu hic canim?
Benim bat 5 aralıktı kızlar sagolsun beni şaşırtmadı yarın kan tahlili vereceğim haftaya rahim filmi çekineceğim eşime de bu haftasonu test yaptıracaz tüp bebek merkezinden randevu aldım öngörüşme yapacağız sanırım bize o muhteşem üçlüler falan fayda etmedi sonuç çıkınca daha iyi yorumlayabilirim tabi de Rabbim kimseye aratmasın çok zormuş hepimize sabır ve sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat versin.
Amin canim. Nereyle gorusuyorsun tup bebek konusunda
Kızlar

bsnde promen k siparis ettim hafta ici gelir sanirim ayrica 3 ml olmasi lazim hacmin canim. Sayi normal degerler arasinda ama sıkıntı yok bence

Galiba who’ a göre doğru diyorsunuz :)

Zeynypcim ilaçları kullandıktan kaç ay sonra test yaptırdınız?
Cnm sayımız bir ay önce düzelmişti. Sperm kons: 22.4 milyondu. Eşim 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu. Hız kötüydü. Kaan hoca promen k şaseyi verdi. Daha ilacın 20 tanesini kullandık.30 tane ilaçtan.

Beth18 Beth18 ben bu yazıları başka topiklerden alıntı yapıyoruz bizlere umut olsunlar ve bakış açısı kazandırsınlar diye. Bire bir diyoloğumuZ olmadı fakat bazılarını baya takip ettim. Varikosel ameliyatından sonra maksimum düZelme 1 - 1 buçuk sene içerisinde oluyor ve normal yoldan çocuk sahibi olanlar çok var hatta morfoloji 0-1 olup da bebek sahibi olanlar. İşte benimki de bir umut. 15 aydır uğraşıyorum ama hikayemi biliyorsun az çok varikoselden kurtulmamız lazım ilerleyen senelerde yine aynı şeylerle uğraşmak istemiyorum. Ben de aşılama ve tüp bebeğe geçerdim ama tedaviye devam edip elimden gelen herşeyi yapıp olmazsa eğer tamam artık biz herşeyi yaptık bu spermler sağlıklı ve artık normal olduğu halde olmayacaksa yardımcı üreme tekniklerine o zaman geçmek istiyorum. Ben eşimle açık açık konuştum tüp bebek yapsak bile soermler sağlıksızsa tutma olasılığı çok düşük ve benden birsürü yumurta toplayacaklar bir de onlar boşa gidecek ilerleyen seneler de bana olumsu yansıyacak bizi yıpratacak bu süreç.. Kaan aydosa gitmek istiyorum ama varikosel üzerine çok durmuyor o yüzden ilk önce varikoseli tedavi etmeliyiz falan dedim mantıklı gelince şimdi ikinci varikosel ameliyatı olması gerekse bile olacakmış. İnşallah doğru karar veriyor oluruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Cnm sayımız bir ay önce düzelmişti. Sperm kons: 22.4 milyondu. Eşim 6 ay önce varikosel ameliyatı oldu. Hız kötüydü. Kaan hoca promen k şaseyi verdi. Daha ilacın 20 tanesini kullandık.30 tane ilaçtan.
O zaman çok yeni daha merak etme artacaktır kullanmaya devam en az 3-6 ay sonra farkı net görürsünüz.

Beth18 Beth18 ben bu yazıları başka topiklerden alıntı yapıyoruz bizlere umut olsunlar ve bakış açısı kazandırsınlar diye. Bire bir diyoloğumuZ olmadı fakat bazılarını baya takip ettim. Varikosel ameliyatından sonra maksimum düZelme 1 - 1 buçuk sene içerisinde oluyor ve normal yoldan çocuk sahibi olanlar çok var hatta morfoloji 0-1 olup da bebek sahibi olanlar. İşte benimki de bir umut. 15 aydır uğraşıyorum ama hikayemi biliyorsun az çok varikoselden kurtulmamız lazım ilerleyen senelerde yine aynı şeylerle uğraşmak istemiyorum. Ben de aşılama ve tüp bebeğe geçerdim ama tedaviye devam edip elimden gelen herşeyi yapıp olmazsa eğer tamam artık biz herşeyi yaptık bu spermler sağlıklı ve artık normal olduğu halde olmayacaksa yardımcı üreme tekniklerine o zaman geçmek istiyorum. Ben eşimle açık açık konuştum tüp bebek yapsak bile soermler sağlıksızsa tutma olasılığı çok düşük ve benden birsürü yumurta toplayacaklar bir de onlar boşa gidecek ilerleyen seneler de bana olumsu yansıyacak bizi yıpratacak bu süreç.. Kaan aydosa gitmek istiyorum ama varikosel üzerine çok durmuyor o yüzden ilk önce varikoseli tedavi etmeliyiz falan dedim mantıklı gelince şimdi ikinci varikosel ameliyatı olması gerekse bile olacakmış. İnşallah doğru karar veriyor oluruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
canim dogri diyorsun. Bizim cok yakinimiz bir dr var akrabamiz urolog acibademde calisiyor. O bile bize ameliyat olmayin direk tup bebek yaptirin dedi. Kaan aydosta boyle diyince. Yani anlatabiliyor muyum cok guclu yerlerden ameliyat olmayin yonlendirmeleri alinca biz ilk tup bebek yaptirdik. Haklisin her seyi uygulayip sonra tup bwbek mantikli ama iste bakalim esim ne diyecek yarinki dr.a aldigim randevuya tamam dedi esim. Aslinda esim kesinlikle ameliyat olmam demiyor inatci degil bu konuda ama iste cok guclu kisiler boyle yonlendirince bende esimde bu sekilde dusunmeye basladik.

Kızlar bu arada arı sütü yumurta kalitesine ve sperme çok iyi geliyor. Var mı tavsiye ettiğiniz bir marka daha önce kullananınız var mı? Kendime ve eşime almak istiyorum fakat güvenemiyorum her markayaA

sonican sonican K Karabiberim123 kizlar kargoyu hazırlayacam fakat dun arabama carptilar .Gelince sizinle iletisime geçeceğim iki kisi talep etti yine de kura çekeceğim hepiniz canimsiniz
Çok geçmiş olsun. Umarım çarptıklarında içinde değildin. İlaçların acelesi yok ne zaman müsait olursan:KK16:

Back