Keçiboynuzunu nasıl hangi oranla kaynattınız. Rica etsem tarifini verir misiniz ?Hayır canım Kaan Aydos a falan gitmedik. Üroloji doktoru proxeed plus verdi onu kullandık bi kaç ay 2 aya yakında keçiboynuzu kaynattım. İncir falan yedik. Bende bu kadar beklemiyordum.
Siz tüp bebekle doğal kaldınız mı? Eşinizin sperm sayısı kaç? Motilite ve morfoloji?He birde kızlar nohut yemeğini çopk yedik biz :)
Sperm sıvılaşıncaya kadar bekleniyor. Genelde 60 dk işleme alınıyor ama o lab neyi dikkate aldı onu bilmek lazım. Bence sonuç doğrudur.Kızlar ben size birşey sormak istiyorum bilgisi olan varmı ?
benim arkadaşım tüp bebek yaptırdı.. eşi o süreçte sperm testi verdiği zaman tüp bebek merkezinde, hemen sperm örneğini alıp bakmışlar.. beklememesi lazım demişler...
bizim sperm sonucumuzda ise
Örneğin Toplanma saati: 08:30
Örneğin Lab. teslim saati:08:45
yani biz örnek için kabı buçukta aldık 4. kata yönlendirdiler gidip geldik 15 dk tamam peki ya sonrası ise
testin yapıldığı saat 10:05 yazıyor yani 1,5 saat var.. sizce bu sonuçlarda etki etmezmi. benm bildiğim hemen yapılması lazım ?
tşkler cevabn için cnm.. hayırlısı o zamanSperm sıvılaşıncaya kadar bekleniyor. Genelde 60 dk işleme alınıyor ama o lab neyi dikkate aldı onu bilmek lazım. Bence sonuç doğrudur.
İlk sayfaya baktım ama toplu kürler yoktu.√Havuç kuru-------HIZ
√Keciboynuzu kürü-------SAYI
√Emodex ve Proxeed----------SAYI
Kızlar benim bildiklerim bunlar
Hepsini toparlayalim sizde bildiklerinizi ekleyin kesin olanları yani
Baştaki sayfaya yazalım ilk açan orayı okusun.
Birde beni etiketlemeyi unutmayın olurmu??
Maalesef o değişken kininde düzeliyor kimin de düzelmiyor. Seninle değerlerimiz benzer birde bulut arkadaşımız var onunda değerler bizimle aynı ikimizin eşleri de ameliyat oldu ama düzelme olmadı.Merhaba kızlar , bugun eşimle ürolojiye gittik . Grade 1 varikosel teşhisi kondu.Kafam karıştı ameliyat mı olsa , yoksa olmasa mı tüp bebek mi yapsak ? Doktora kalsa ameliyat olsun 6 ay geçsin doğal yolla kalma ihtimalin var eğer kalmazsan o zaman tüp bebek dene dedi .. Ama ameliyat sonrası sperm hareket oranı da düzelmeyebilirmiş.Hep ihtimaller üzerine konusuluyor. Şiştim.
Kader arkadaşıyız desene.. Eşim çok ümitlendi olmak istiyor.Hevesini kırmak istemiyorum , sanırım ameliyat olacak.Bu da benim tüp bebek yapmamı minimum 6 ay erteleyecek...Maalesef o değişken kininde düzeliyor kimin de düzelmiyor. Seninle değerlerimiz benzer birde bulut arkadaşımız var onunda değerler bizimle aynı ikimizin eşleri de ameliyat oldu ama düzelme olmadı.
Ben şöyle açıklamaya çalışayım.Eki Görüntüle 2306735
Yardimci olabilirmisiniz acaba henuz doktora gostermedik.
İnşallah sizde bir gelişme düzelme olur ama grede 1 de normal de ameliyat önerilmiyor 2 olsa sperm değerleri önemli rol oynuyor. 3 ve 4 de kesin öneriliyor. Hakkınızda hayırlısı gerçekten zor süreçler biz 2017 şubatta ameliyat olduk düşün yani. Sabır işi bu işler.Kader arkadaşıyız desene.. Eşim çok ümitlendi olmak istiyor.Hevesini kırmak istemiyorum , sanırım ameliyat olacak.Bu da benim tüp bebek yapmamı minimum 6 ay erteleyecek...
Doktorlar da biraz ameliyat olursa her şey düzelirmiş gibi konuşuyor işte.Eşime desem şuan böyle böyle diye bana kızacak o yüzden sakince bekleyeceğim , onun yanında olduğumu ona destek verdiğimi anlatmaya çalışacağım . Psikolojisi çok hassas. Ne gelirse Allahtan bu da bir sınavİnşallah sizde bir gelişme düzelme olur ama grede 1 de normal de ameliyat önerilmiyor 2 olsa sperm değerleri önemli rol oynuyor. 3 ve 4 de kesin öneriliyor. Hakkınızda hayırlısı gerçekten zor süreçler biz 2016 şubatta ameliyat olduk düşün yani. Sabır işi bu işler.
Cok tesekkurler , bu sartlarda gebe kalabilirmiyim normal sartlarda ?Ben şöyle açıklamaya çalışayım.
Derece 0 hiç haraket yok demek
Derece 1 çok az biraz kımıldama gösteriyor demek
Derece 2 zayıf haraketli yerinde haraket denilebilir
Derece 3 ileri yönelik ama çok hızlı ve doğrusal değil
Derece 4 hızlı ileri doğrusal haraket demek
Derec 3 ve 4 senin için önemli bunun toplamı 31 den fazla olmalı.
Toplam spermin %85i canlı. Bu tüp bebek için genelde önem taşıyor ama haraketli sperminiz olduğu için şimdilik ihtiyaç Yok buna. Bu oran gayet iyi. Normal morfoloji yani normal şekilli sperm %2 Buda normal sayılır. Sperm sayınız 16 milyon bunun yükselmesi lazım. Geçmiş olsun.
Kalınabilir ama eşinin biraz daha değerleri yükselse bu süreç kısalır. Sayısının artması buna oranla haraketi de artarsa daha çabuk yol alırsınız. Dr size muhakkak takviye verecektir. Keçiboynuzu kürü yapabilirsiniz sizde.Cok tesekkurler , bu sartlarda gebe kalabilirmiyim normal sartlarda ?
Canım arkadaşım.
Biz olduk 1 grade ve genelde doktorlar ameliyat olun olmazsa öyle tüp bebek düşünün diyorlar 5.ayımızdayız bi artış yok harekette bekliyoruz olmazsa tüp ama bnce yaş faktörü yoksa ameliyat olun derımMerhaba kızlar , bugun eşimle ürolojiye gittik . Grade 1 varikosel teşhisi kondu.Kafam karıştı ameliyat mı olsa , yoksa olmasa mı tüp bebek mi yapsak ? Doktora kalsa ameliyat olsun 6 ay geçsin doğal yolla kalma ihtimalin var eğer kalmazsan o zaman tüp bebek dene dedi .. Ama ameliyat sonrası sperm hareket oranı da düzelmeyebilirmiş.Hep ihtimaller üzerine konusuluyor. Şiştim.
Maalesef bi düzelme yok doktorumuz 6.ayda çıkışlar olabilir 1 ay daha bekleyen dedı beklemekteyız, eşiminde 1 grade di ama sperm hareketli olmadığı için ameliyat söyledi doktorMaalesef o değişken kininde düzeliyor kimin de düzelmiyor. Seninle değerlerimiz benzer birde bulut arkadaşımız var onunda değerler bizimle aynı ikimizin eşleri de ameliyat oldu ama düzelme olmadı.
Yaa kuzum benimCanım arkadaşım.Gördüğün ve bildiğin gibi bıraktığın yerdeyim.
Siz nasılsınız.