evet serenita iyice kader ortagi olduk basindan beri canim. Allah hepimizin yuzunu guldursun insallahselamBeth18 bizim de bir topiğimiz olsun dimi. Biz senle tüp bebek aşamasını da beraber atlattık, burda da devam edelim
ben kadınlar kulübünde yeni sayılırım canım tüp bebek sırasında üye olmuştum ben de bilmiyorum ki.
tamam canim sknti degil. Buluruz bi sekildeben kadınlar kulübünde yeni sayılırım canım tüp bebek sırasında üye olmuştum ben de bilmiyorum ki.
bence degerlerin cok guzel. Dogal yolla olabilir. Nasil duzelttiniz? Kaan aydosa mi gittiniz?Canım bizim sorunumuz daha önce iki taraflıydı bende rahim perdesi vardı. Eşimde de hız ve morfoloji sorunu. Ben iki kere histereskopi oldum. Eşimde ilaç kullandı. Önceki değerleri ileri hareket %7 morfoloji %3 sayı totalde 59 m,lyondu.İlaç kullanımından sonra sayı totalde 182 milyona 1 cc de 59 milyona ileri hareket %32 ye morfoloji de % 15 e çıktı. Sizce bu değerlerle doğal yoldan şansımız var mı? Daha önce tüp demişlerdi.
değerlerininz gayet güzel, bence doğal şansı var, yumurtlama takibi yapabilirsin. Hiç dna hasarı testi yapıldı mı? Hasar yoksa şansın yüksek gibi duruyor.Canım bizim sorunumuz daha önce iki taraflıydı bende rahim perdesi vardı. Eşimde de hız ve morfoloji sorunu. Ben iki kere histereskopi oldum. Eşimde ilaç kullandı. Önceki değerleri ileri hareket %7 morfoloji %3 sayı totalde 59 m,lyondu.İlaç kullanımından sonra sayı totalde 182 milyona 1 cc de 59 milyona ileri hareket %32 ye morfoloji de % 15 e çıktı. Sizce bu değerlerle doğal yoldan şansımız var mı? Daha önce tüp demişlerdi.
evet dna hasar testi yaptirmadiysan yaptirabikirsin. Birde fsh hormonuna bakiliyor sanirim oda etkili. Ve spermlerde enfeksiyon varsa bu engel olabiliyordeğerlerininz gayet güzel, bence doğal şansı var, yumurtlama takibi yapabilirsin. Hiç dna hasarı testi yapıldı mı? Hasar yoksa şansın yüksek gibi duruyor.
Hayır canım Kaan Aydos a falan gitmedik. Üroloji doktoru proxeed plus verdi onu kullandık bi kaç ay 2 aya yakında keçiboynuzu kaynattım. İncir falan yedik. Bende bu kadar beklemiyordum.bence degerlerin cok guzel. Dogal yolla olabilir. Nasil duzelttiniz? Kaan aydosa mi gittiniz?
Dna hasar testi yaptırmadık malesef. Yarın eşim doktora gidecek. Sordurucam zaten ona da ne test varsa istesin doktordan. Normalde bu değerler düşük çıksaydı biz tüp tedavisine başlayacaktık. Ama şimdi bizimde aklımız karıştı. Doktor bakalım ne diyecek yarın göreceğiz.evet dna hasar testi yaptirmadiysan yaptirabikirsin. Birde fsh hormonuna bakiliyor sanirim oda etkili. Ve spermlerde enfeksiyon varsa bu engel olabiliyor
O kadar zamanı sırf cinsel perhiz süresi yüzünden mi kaybettiniz canım ?Merhaba kızlar. Bende varım :) bizde 3. Senemiz bitti evlilikte. 4. Senemize girdik. İlk 8 ay çocuk istemedik benim rahatsızlığım vardı ameliyat iyileşme falan derken 8 ay geçti. Sonra çocuk istedik 3/4 ay denedik ama olmadı. Doktora gittik 1 sene deneyin dedi olur deyip yolladı. Bi sene böyle geçti. Bir sene dolunca tekrar gittik doktora. Beni muayene etti yumurta rezervi , hormon testi, hsg, falan sorunsuz çıktı. Buarada özel hastaneye gidiyorduk. Eşimin sperm sonuçları hep çok iyi çıktı. (Allah razı olsun doktorlardan bize spermiyogram testi için 3/5 günlük cinsel perhizden bahsetmedi) Bi sene de sebepsiz infertelite denildi. Klomen +ovitrilleee 6 ay kullandık olmadı , 3 ay femara+ ovitrellee kullandık sadece bi gebelik yaşadım oda kimyasal gebelik oldu ve düşük yaptım. Buarada ebe kadınlarada gidip geliyordum belki olur onlar vesile olur diye. Ya rahmin ters ondan dediler düzelttiler zaten o ayda gebe kaldım ve düşük oldu, süt buharına oturttular, değişik ilaçlar vs yine olmadı ama hep sorun bende diye düşünülüyordu. Sonra bi ebe kadın var ben Urfa'da oturuyorum Buarada o bayan çok iyi dediler bizim bi yakınımızında çocuğu olmuyordu 3 defa aşılama oldu yine olmadı bu kadına 2. Ayında gidince gebe kaldı bi oğlu oldu maşallah. Dedim bende gidecem kalktım gittim Tarsus'a ebe kadına. Kadın beni muayene etti sende sorun yok dedi. Biraz iltihap var sadece. Eşindesorun dedi. Eşime macun yaptı. Bu ay değil 2. Ay gebesin inş dedi. Biz geldik nasıl mutluyum ama anlatamam. Yine olmadı adet olunca çok ağladım. Olmuyor olmayacak diye. Buarada öğretmeniz ikimizde zar zor rapor alıp gidip geliyoruz öyle işte. Eşim ben bi devlette test yaptırıcam dedi. Önemsemedim. Ruh gibi geziyordum zaten o ay. Eşim bi akşam eve geldi. Hafi dışarda yemek yiyelim moralin düzelsin dedi. Çok ısrar etti. Çıktık yemekten sonra eve yürürken bana cnm bende varikosel varmış ameliyat olmam gerekiyormuş sperm sonucumda 76 milyon degil 1. 800 ml dedi. Şok oldum testi gösterdi. Bu arada tüp bebek merkezine gidip yaptırmış testi. Vel hasıl 4 Aydır bu konu üzerine çalışıyoruz ameliyat oldu birazdüzelme var. Dr sabırlı olun 1 yıla kadar olur demiş. Ben 32 , eşim 37 yaşında. Geç kalmak istemiyoruz. Kaan hocayı buldukrandevu aldık kasım sonu gidicez inş.
Bilmiyorum ya ondan oldu yada Tarsus'taki bayanın verdiği macundan oldu yada kendiliğinden düştü değerleri. Ama 2 yılda fark etseydik şimdiye belki sonuç bile almıştık nasip artıkO kadar zamanı sırf cinsel perhiz süresi yüzünden mi kaybettiniz canım ?
cinsel perhiz en az 3 gün demelerinin sebebi oluşan spermler biraz biriksin diye canim, yani önceki gün ilişkiye girip giderse sperm düşük çikar, ya da bir hafta sonra giderse spermler öldüğü için düsük cikar. Macundan olacağini da sanmam çünkü doktorlar bile bize otlar, çaylar öneriyorlar. Sizin varikosel geç farkedilmiş ya da zamanla artmiş. Insallah yakin zamanda siz de mutlu haberi alirsinizBilmiyorum ya ondan oldu yada Tarsus'taki bayanın verdiği macundan oldu yada kendiliğinden düştü değerleri. Ama 2 yılda fark etseydik şimdiye belki sonuç bile almıştık nasip artık