Merhaba kızlar. Bu konuya katılabilir miyim? 2 yıldır evliyim. İlk 6 ayda hamilelik hakkında düşünmedik. Ocak 2018'den itibaren hamilelik hakkında düşünmeye başladık. Sonra 2018 Ağustos'unda esim spermogram yapti ve doktor doğal olarak gebe kalamadığımızı, doğrudan IVF'ye gitmemiz gerektiğini söyledi. Proxeed Plus'ı 3 ay kullanmamız gerektiğini söyledi. Sonra ona bir başka Tribestan vitamini verdim, sonra Kaan Aydos'a gitti ve ona Combi Fertil ve Clomen verdi. Diyetimizi değiştirdik, her şeyi yaptık. Fakat analizi çok kötü geldi. Bilmiyorum. Varikozili yok. Normal testesteronu var, FSH, LH, kromozom normal.
Sperminin tedaviden önce ve sonra nasıl değiştiğini göstermek istiyorum.
| Ilk tedaveden once Eylul 2018 | Tedave basladi. 3 ay vitaminden sonra (Proxeed P.) Aralik 2018 | Combi Fertil, Amino Acid 2 ay kullandi(Kaan A.) Mart 2019 | Combi Fertil, Amino Acid, klomen kullandi(Kaan A.) Nisan 2019 | 4 ay hic ilac, vitamin kullanmadi Augustos 2019 |
Volum (ml) | 2.8 | 2 | 2 | 1.5 | 1.1 |
Sayi (milyon) | 15 | 16 | 9 | 2.7 | 6 |
sayi (milyon/ejak) | 36 | 32 | 18 | 4 | 6.6 |
ileri harek.% | 13 | 0 | 2 | 5 | 0 |
morfoloji % | 1 | 3 | 2 | 2 | 0 |
Analizinin neden daha kötüye gittiğini anlayamıyorum. Doktorların söylediği her şeyi yaparsak. Yoksa laboratuar faresi miyiz? Doktorlara güveniyoruz, ancak daha da kötüye gidebilecek vitaminler veriyorlar.
Aynı durumdan biri var mıydı?
Cevaplarınız için teşekkür ederim