Erkek İnfertilitesi Morfoloji, sayi, hiz problemi olup care arayanlar gelin dertleselim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bildiğim kadarıyla sperm ler dışarı çıkış esnasında hareketini kaybediyorsa direk testislerden kaynağından hareketli sperm bulmak için yapılan bir işlem yani benim eşiminde hareketi 0 idi bu yöntemle hareketli sperm almışlardı
Wawww süper bunu bilmiyordummm şişli memorıalde yapılıyordur sanırsam

Bildiğim kadarıyla sperm ler dışarı çıkış esnasında hareketini kaybediyorsa direk testislerden kaynağından hareketli sperm bulmak için yapılan bir işlem yani benim eşiminde hareketi 0 idi bu yöntemle hareketli sperm almışlardı
ben bunu yeni duydum :KK64: tüp bebek yaptırmak için mi oluyor bu yoksa normal mi

Merhaba kızlar. Bu konuya katılabilir miyim? 2 yıldır evliyim. İlk 6 ayda hamilelik hakkında düşünmedik. Ocak 2018'den itibaren hamilelik hakkında düşünmeye başladık. Sonra 2018 Ağustos'unda esim spermogram yapti ve doktor doğal olarak gebe kalamadığımızı, doğrudan IVF'ye gitmemiz gerektiğini söyledi. Proxeed Plus'ı 3 ay kullanmamız gerektiğini söyledi. Sonra ona bir başka Tribestan vitamini verdim, sonra Kaan Aydos'a gitti ve ona Combi Fertil ve Clomen verdi. Diyetimizi değiştirdik, her şeyi yaptık. Fakat analizi çok kötü geldi. Bilmiyorum. Varikozili yok. Normal testesteronu var, FSH, LH, kromozom normal.
Sperminin tedaviden önce ve sonra nasıl değiştiğini göstermek istiyorum.
Ilk tedaveden once
Eylul 2018
Tedave basladi. 3 ay vitaminden sonra (Proxeed P.)
Aralik 2018
Combi Fertil, Amino Acid 2 ay kullandi(Kaan A.)
Mart 2019
Combi Fertil, Amino Acid, klomen kullandi(Kaan A.)
Nisan 2019
4 ay hic ilac, vitamin kullanmadi
Augustos 2019
Volum (ml)2.8221.51.1
Sayi (milyon)151692.76
sayi (milyon/ejak)36321846.6
ileri harek.%130250

morfoloji %
13220

Analizinin neden daha kötüye gittiğini anlayamıyorum. Doktorların söylediği her şeyi yaparsak. Yoksa laboratuar faresi miyiz? Doktorlara güveniyoruz, ancak daha da kötüye gidebilecek vitaminler veriyorlar.
Aynı durumdan biri var mıydı?
Cevaplarınız için teşekkür ederim:21::KK16:

Merhaba kızlar. Bu konuya katılabilir miyim? 2 yıldır evliyim. İlk 6 ayda hamilelik hakkında düşünmedik. Ocak 2018'den itibaren hamilelik hakkında düşünmeye başladık. Sonra 2018 Ağustos'unda esim spermogram yapti ve doktor doğal olarak gebe kalamadığımızı, doğrudan IVF'ye gitmemiz gerektiğini söyledi. Proxeed Plus'ı 3 ay kullanmamız gerektiğini söyledi. Sonra ona bir başka Tribestan vitamini verdim, sonra Kaan Aydos'a gitti ve ona Combi Fertil ve Clomen verdi. Diyetimizi değiştirdik, her şeyi yaptık. Fakat analizi çok kötü geldi. Bilmiyorum. Varikozili yok. Normal testesteronu var, FSH, LH, kromozom normal.
Sperminin tedaviden önce ve sonra nasıl değiştiğini göstermek istiyorum.
Ilk tedaveden once
Eylul 2018
Tedave basladi. 3 ay vitaminden sonra (Proxeed P.)
Aralik 2018
Combi Fertil, Amino Acid 2 ay kullandi(Kaan A.)
Mart 2019
Combi Fertil, Amino Acid, klomen kullandi(Kaan A.)
Nisan 2019
4 ay hic ilac, vitamin kullanmadi
Augustos 2019
Volum (ml)2.8221.51.1
Sayi (milyon)151692.76
sayi (milyon/ejak)36321846.6
ileri harek.%130250

morfoloji %
13220

Analizinin neden daha kötüye gittiğini anlayamıyorum. Doktorların söylediği her şeyi yaparsak. Yoksa laboratuar faresi miyiz? Doktorlara güveniyoruz, ancak daha da kötüye gidebilecek vitaminler veriyorlar.
Aynı durumdan biri var mıydı?
Cevaplarınız için teşekkür ederim:21::KK16:
Baya bir kötüye gitmiş. Hep aynı yerde mi test verdiniz? Eşin antibiyotik kullandı mı? En son ki değer de hormon testi yaptırdınız mı? Hormonal dengesizlik de olmuş olabilir.

Baya bir kötüye gitmiş. Hep aynı yerde mi test verdiniz? Eşin antibiyotik kullandı mı? En son ki değer de hormon testi yaptırdınız mı? Hormonal dengesizlik de olmuş olabilir.
5 farklı yerde spermogram yaptı. En son hormonal ve diğer testleri bu ay yaptı, çünkü biz tüp bebek yapacağız. Herhangi bir antibiyotik kullanmadı. Bilmiyorum, hic anlamiyorum. Sizin Sonuç nedir? Kombi fertil size yardımcı oldu mu?

5 farklı yerde spermogram yaptı. En son hormonal ve diğer testleri bu ay yaptı, çünkü biz tüp bebek yapacağız. Herhangi bir antibiyotik kullanmadı. Bilmiyorum, hic anlamiyorum. Sizin Sonuç nedir? Kombi fertil size yardımcı oldu mu?
Eşim combi fertil kullanmadı. Impryl ve sperra kullandık. Sadece sayı arttı bizde. Bizim sorunumuz haraket ve ben yaptıysak değişmedi. Alternatif tıp da dahil.

Kızlar ben size birşey sormak istiyorum bilgisi olan varmı ?
benim arkadaşım tüp bebek yaptırdı.. eşi o süreçte sperm testi verdiği zaman tüp bebek merkezinde, hemen sperm örneğini alıp bakmışlar.. beklememesi lazım demişler...
bizim sperm sonucumuzda ise
Örneğin Toplanma saati: 08:30
Örneğin Lab. teslim saati:08:45
yani biz örnek için kabı buçukta aldık 4. kata yönlendirdiler gidip geldik 15 dk tamam peki ya sonrası ise
testin yapıldığı saat 10:05 yazıyor yani 1,5 saat var.. sizce bu sonuçlarda etki etmezmi. benm bildiğim hemen yapılması lazım ?

Giden paralara üzülüyorum. 🙈
Bizde kromozom testi yaptıracağız. Bizde ki sorun belli değil bulamıyoruz.
Biz yaptırdık kromozom testide henüz sonuçları götürmedik doktora. Ne için yapıldığınıda bilmiyorum. Eşim dna hasarı testi için gttiğinde başka neye bakılcak demişler. Eşim ne varsa bakılsın demiş. Öyle bakıldı.

8919A952-0E90-4F29-804C-FFCD1AB3FFA3.jpeg

Yardimci olabilirmisiniz acaba henuz doktora gostermedik.

Gerçekten böyle mi söyledi doktor insan kime inanacagini şaşırıyor biz de en son Nisan ayında doktora gittik eşim de morfoloji %1 çıktı ve doktor doğal yolla olacağını söyledi tüp bebek falan önermedi hatta aşılama bile ama siz isterseniz asilama yapabiliriz dedi doktor sonra zaten bir daha doktora gitmedik
CANM BENM EŞİMİN DEĞERLERİ DE
1 ML DE 53 MİLYON
+4 VE +3 TOPLAMI 18
+2 TOPLAMI 55
HAREKETSİZ 27
MORFOLOJİ 1 ...
DOKTOR BİZEDE BİZİM ZATEN TÜRK ERKEKLERİMİZİN ORTALAMASI 1-2DİR DEMİŞTİ...MORFOLOJİYE TAKILMADI..SAYINIZ İYİ DEDİİ BEN SADECE HAREKETLİLİK İÇİN KÜRLERE YÖNELMİŞTİM AMA BAZI ARKDŞLARDN OKUYNCA MORFOLOJİYE TAKILAN ÇOK DOKTR VAR OLDUĞUNU GÖRDÜM TAM MORFOLOJİ İÇİN VİTAMİNLER ARAŞTIRDIĞIM ANDA @Istanbul_3444444 arkadşımn yazısını gördüm....yeterki Allahım ol desinn....inşallah bizlerinde olucak

BU ARADA EŞİM SUPRADYN ENERGY FOCUS
BAL POLEN ARI SÜTÜ GİNSENGLİ MACUN
TRİBULUSLU MACUN KULLANIYOR
ŞİMDİDE HAVUÇ SUYUNA BAŞLİCAZ HARKETLİLİK İÇİN

X