Canım benim eşimde 2015 te ameliyat oldu bizde de varikosel ortaydı sayı 2 milyondu ameliyattan önce sonra 12 milyon oldu 4 ay içinde ileri hız bi yükseldi bi düştü bizde durum böyleydikizlar esimde varikosel varmis orta derece mutlaka ameliyat olmasi gerekiyor dedi dr. Ama olursa da garanti vermiyor yukselir falan diye. Freni patlamis giden arabayi durdurmak gibi bizim yapacagiz is dedi. Durdurmazsak daha buyuk zararlara yol acar dedi. Ama esim ancak 28inde ameliyat olabilir yani nerdeyse 1 ay sonra islerinden dolayi ben daha beklemek istemiyorumameliyat yaptirmali miyiz sizce??
canım geçmiş olsun bu arada size kimse demedi mi varikosel var diye ya biz kime güveneceğiz artık ben şaşırdımkizlar hepinize tesekkur ederim. Benim uzuntum zaman kaybettigimiz icin hic bir dr. Esin tedavi olsun bak varikosel diye bisey var belki esin oyledir demedi bu gune kadar bizde gunluk guneslik gibi heryer tup bebekle olur zannettik ki olmadi. Levent leskircioglunu duydunuz mu hic ona gittik. O mutlaka olmasi gerekiyor dedi. Yakin bi doc.uroloji akrabamiz var oda olmana gerek yok duzelmiyor diyor. Esim de kararsiz kaldi. Ben olmasinj istiyorum hatta hemen yarin ama is icin seyahatleri olacak her hafta cok ters zamana denk geldi belki onumuzdeki hafta seyahate gitmemeye ikna edebilirim tabi isinden de izin alabilmesi lazim. Bakalim moralim bozuldu ama umudumu kaybetmedim.
canim evet mumkun degil ama yapmak zorundayiz bana da neler neler diyorlar ama kendi kendimi telkin ediyorum kulagini kapa herseye diyorum
Benim eşimde yürüyüşe çıktı bende İstanbullu gelini izliyorum çok seviyorum bu diziyiselam kızlar iki gündür giremiyorum hastalandım ses soluk kalmadı bende kış gelmiş de hasta olmuş gibiydimbu akşam dizi keyfi yapıyorum eşim arkadaşlarıyla dışarıda az önce ablam aradı çocuklardan vakit bulamıuorum tadını çıkar bana bu günlerinin diyor ah ah dedim keşke çocuğum olsa da arasam bu sakin günlerimi :)
ben de ona bakıyorumBenim eşimde yürüyüşe çıktı bende İstanbullu gelini izliyorum çok seviyorum bu diziyi
Aynı durumu bizede yaşattı bi dr testesteron yüzünden sayımız dibe vurdu keske iğne kullanmasaydıkTestosteron biraz düşük diye testosteron ilacı vermişti doktor, onu kullanmamamız gerekiyormuş sonradan öğrendik biz de. Hatta internette gördük testosteron ilaçlarının zararlı olduğunu, hemen test yaptırıp başka uzman bir doktora gittik. O da kızdı bu ilaç kullanılmamalı diye.
Biz de aynı şeyi düşündük. Keşke hiç kullanmasaydık. Belki şimdiye yükselme elde ederdik. Üç ay geçmiş olacaktı eğer bu sorunla karşılaşmasak ama şimdi tekrardan 2 ayımız var daha. Çok şükür erken fark ettik yine de. Test yaptırmasak fark etmeyecektik ve azospermi olacaktı. O yüzden bence her ay kontrol ettirilmeli.Aynı durumu bizede yaşattı bi dr testesteron yüzünden sayımız dibe vurdu keske iğne kullanmasaydık
Tamamen doktorların bilinçsizliği direk testesteron iğnesi ile hormonları yükseltmeye calısılmazmıs kaan hoca cok kızdı bize keşke hiç vurdurmasaydınız die onun verdiği tedavi ile testesteron normale cıktı şuna cok şükür bin şükür inşallah bida düşmez.bebeğide geçtim evlilik için önemli bi hormon buBiz de aynı şeyi düşündük. Keşke hiç kullanmasaydık. Belki şimdiye yükselme elde ederdik. Üç ay geçmiş olacaktı eğer bu sorunla karşılaşmasak ama şimdi tekrardan 2 ayımız var daha. Çok şükür erken fark ettik yine de. Test yaptırmasak fark etmeyecektik ve azospermi olacaktı. O yüzden bence her ay kontrol ettirilmeli.
Ne tedavisi öneriyor bunun için Kaan hoca, ben yurtdışındayım, burada özellikle bir şey söylemediler, sadece lh ve fsh hormonu düzeltmek için ilaç verdiler. Biz kendimiz bitkisel bir şeyler deniyoruz ama işe yarar mı bilmiyorum. Ne kullanımı ile normale döndüğünü söyler misiniz?Tamamen doktorların bilinçsizliği direk testesteron iğnesi ile hormonları yükseltmeye calısılmazmıs kaan hoca cok kızdı bize keşke hiç vurdurmasaydınız die onun verdiği tedavi ile testesteron normale cıktı şuna cok şükür bin şükür inşallah bida düşmez.bebeğide geçtim evlilik için önemli bi hormon bu
Ben varım canım kaybın için çok üzüldüm. Benim sağ kapalı orda çikolata kisti vardı küçüldü şimdi. Eşimde 20 milyon sayı ileri hareket %10 morfoloji 3... Tüpe hazırlanıyoruz. Ben omega 3 koenzyme q 10 folidoce kullanmaya yeni başladım eşim emodeks ve evicap alıyor. Bakalım hayırlısı 2 senedir uğraşıyorum kendi çabamla bişe olmadı. Hatta değerlerin daha düştüğü oldu. Allahtan ümit kesilmez sadrce biraz yılgınlık ve karamsarlık var. İnşallah 1 sene sonra hepimiz bebişlerimizden bahsederiz.Kızlar benim sağ tupum tıkalı
Benim gibi tüplerden biri tıkalı olan var mı??
Dna hasarina baktirdiniz mi ?Ben varım canım kaybın için çok üzüldüm. Benim sağ kapalı orda çikolata kisti vardı küçüldü şimdi. Eşimde 20 milyon sayı ileri hareket %10 morfoloji 3... Tüpe hazırlanıyoruz. Ben omega 3 koenzyme q 10 folidoce kullanmaya yeni başladım eşim emodeks ve evicap alıyor. Bakalım hayırlısı 2 senedir uğraşıyorum kendi çabamla bişe olmadı. Hatta değerlerin daha düştüğü oldu. Allahtan ümit kesilmez sadrce biraz yılgınlık ve karamsarlık var. İnşallah 1 sene sonra hepimiz bebişlerimizden bahsederiz.
Canım sayınız düşük galiba morfoljide düşük. Biz kullandık proxeedi bize iyi geldi ama herkeste aynı etkiyi göstermeyebiliyor. Ama gebelik elde edemedik dahaEşimin yaptırdığı son spermiogram testi aşağıdaki şekilde. Öneri bekliyoruz... 2 - 3 farklı doktora gittik,2 farklı yerde farklı zamanlarda 3 tane spermiogram testi yaptırdık. Hepsi tüp bebek diyor. Proxeed diye bir vitamin duyduk faydası olur mu sizce?
Perhiz : 3 gün
Likefaksiyon Süresi : 30
Viskozite : N
Ph : 7,4
Hacim gr / ml : 2.2
Total Sayı Mily/Ejakulat : 19.1
İleri Hareteketli:%19
A: %4
B:%15
C hareketli : %34
Toplam Hareketli:%53
D Hareketsiz: %47
Toplam ileri hareketli sperm sayısı: 3,6 milyon
Lökosit : 10 milyon
Morfoloji;
Normal: %2
ben genelde oyle derim yorulmasinlar falan diye ama gelip kalmalarini istemiyorum o farkinda degilsenin eşinde iyi niyetliymiş bayaği çakmamiş :)) evet ben de sıkılıyorum geldiklerinde ama 1 haftadan da birsey olmaz. Ben gelemeyeceğim siz gelin dedi ama ben de malatyaya hiç gitmek istemiyorum cünkü herkes bebek soruyor, korununca olmuyor sonra bak naralari çekiyor, geri çekme bel fitiği yapar diyen bile var, sinir oluyorum.
buradaki topiclerden biliyorum canim ama nerde nasil biri cok bilmiyorumKızlar Celalettin Peru hakkında ne biliyorsunuz ? Hiç araştırma yaptınız mı ? Oda çok iyi bi doktor galiba ? Bide 2 ay gibi zaman beklemeye gerek kalmıyor pazartesi salı Çarşamba perşembe 2 den sonra muayene ediyormuş. Hep azosperm olanlar gitmiş ama varikoselli hastalara bakıyor mu acaba ? Dahiliye uzmanıymış. Hatta kendisi de bu dertten muzdaripmiş ve 2 çocuğuda olmuş. Kendilendini tedavi etmiş galiba???????
evet bugunku halkmize cok sukur. Bizim 2 yil gecti 3e basladik bebek yolundaOyle dusunme zaman kaybi gibi geliyor ama her sey olacagina variyor.Anne olmayi istedigim ilk ay kimyasal yasadim uzerinden aylar gecti megerse dna hasarindan tut da morfoloji hiza kadar bir cok derdimiz varmis uğraşacak. AMA Allah büyük derdi biliyoruz ki ona gore tedavi oluyor eslerimiz ya sebepsiz olsaydi .Cok sukur sebepsiz infertilite degil
cok artmamis ya umudum kiriliyorCanım benim eşimde 2015 te ameliyat oldu bizde de varikosel ortaydı sayı 2 milyondu ameliyattan önce sonra 12 milyon oldu 4 ay içinde ileri hız bi yükseldi bi düştü bizde durum böyleydi
gecmis olsun canim havalar birden soguduselam kızlar iki gündür giremiyorum hastalandım ses soluk kalmadı bende kış gelmiş de hasta olmuş gibiydimbu akşam dizi keyfi yapıyorum eşim arkadaşlarıyla dışarıda az önce ablam aradı çocuklardan vakit bulamıuorum tadını çıkar bana bu günlerinin diyor ah ah dedim keşke çocuğum olsa da arasam bu sakin günlerimi :)
bzie direk tup bebek yapin dediler hic esim urologa gitmedicanım geçmiş olsun bu arada size kimse demedi mi varikosel var diye ya biz kime güveneceğiz artık ben şaşırdım
esinde varikosel var mi canim?Ben varım canım kaybın için çok üzüldüm. Benim sağ kapalı orda çikolata kisti vardı küçüldü şimdi. Eşimde 20 milyon sayı ileri hareket %10 morfoloji 3... Tüpe hazırlanıyoruz. Ben omega 3 koenzyme q 10 folidoce kullanmaya yeni başladım eşim emodeks ve evicap alıyor. Bakalım hayırlısı 2 senedir uğraşıyorum kendi çabamla bişe olmadı. Hatta değerlerin daha düştüğü oldu. Allahtan ümit kesilmez sadrce biraz yılgınlık ve karamsarlık var. İnşallah 1 sene sonra hepimiz bebişlerimizden bahsederiz.
Sayi ve morfoloji dusuk canim dogal yolla zor gibi gozukuyorEşimin yaptırdığı son spermiogram testi aşağıdaki şekilde. Öneri bekliyoruz... 2 - 3 farklı doktora gittik,2 farklı yerde farklı zamanlarda 3 tane spermiogram testi yaptırdık. Hepsi tüp bebek diyor. Proxeed diye bir vitamin duyduk faydası olur mu sizce?
Perhiz : 3 gün
Likefaksiyon Süresi : 30
Viskozite : N
Ph : 7,4
Hacim gr / ml : 2.2
Total Sayı Mily/Ejakulat : 19.1
İleri Hareteketli:%19
A: %4
B:%15
C hareketli : %34
Toplam Hareketli:%53
D Hareketsiz: %47
Toplam ileri hareketli sperm sayısı: 3,6 milyon
Lökosit : 10 milyon
Morfoloji;
Normal: %2
ben kaan hocanın hemşiresini aradığımda hiçbirsey kullanma hiçbir testte yaptırma, boşa para harcama dedi.Kullandığımız kürler ilaçlar da sayıları etkiliyor, acaba hangisi etki etmiş bilemiyoruz öyle. Bazen her testi istemiyor ya da bir kaç ay tedaviden sonra o testi istiyor dedi hemşire. Az para değil bence önce hocayla görüş. Evet zaman kaybı oluyor ama ne yapalım
Evet baktırdık %17 çıktı iyi dedilerDna hasarina baktirdiniz mi ?
ben genelde oyle derim yorulmasinlar falan diye ama gelip kalmalarini istemiyorum o farkinda degilay dedikodu yapiyorum cok ayip
Var ama dr dedi ki ameliyat önermem çünkü daha da kötü olabilir garanti veremem dedi bi de benim amh düşük çok beklemeyin dedi
buradaki topiclerden biliyorum canim ama nerde nasil biri cok bilmiyorum
evet bugunku halkmize cok sukur. Bizim 2 yil gecti 3e basladik bebek yolunda
cok artmamis ya umudum kiriliyorgecmis olsun sana da insallah biran once daha da artar esinin spermleri
gecmis olsun canim havalar birden sogudu
bzie direk tup bebek yapin dediler hic esim urologa gitmedi
esinde varikosel var mi canim?
Sayi ve morfoloji dusuk canim dogal yolla zor gibi gozukuyor