- 16 Aralık 2020
- 3.904
- 7.834
-
- Konu Sahibi mutsuzum2017
ay lütfen lens yasaklandığı halde kullanmayın, üstüme vazife değil ama çok zorluklar çektim bu yüzden. görünce yazmak istedimDüzenli damla kullandığıma göre? Lensi doktorum önermiyor hatta yasakladı ancak gözlük hayat kalitemi çok düşürdüğü için kısa süreli dinlendirmelerle lens mecburen kullanıyorum. Sonunun iyi olmadığını bile bile. Başka sağlık problemlerim de var örneğin sinir ucu iltihabım var. Sürekli omurga kısmımda bir ağrıyla yaşıyorum bu sebeple. Ama demiyorum ki “ölmek istiyorum”. Niye biliyor musunuz? Belki benden daha ağır hastaların kalbini kırarım diye. İçinizden ne düşünüyorsanız düşünün. Ama burada bu lafı etmeyin.
Gözlük camlarımı inceltip gözlüğe geçicem inşallah. Maskeden dolayı devam ettim lense. Maske gözlükle çok zor oluyordu.ay lütfen lens yasaklandığı halde kullanmayın, üstüme vazife değil ama çok zorluklar çektim bu yüzden. görünce yazmak istedim
eğer lazer olmuyorsa taktırabilirseniz göz içi lensten şimdilik çok memnunum. biraz maliyetli ama gözlüğe göre çok konforluGözlük camlarımı inceltip gözlüğe geçicem inşallah. Maskeden dolayı devam ettim lense. Maske gözlükle çok zor oluyordu.
Lazerden daha doğrusu gözle ilgili herhangi cerrahi bir müdahaleden korkuyorum. Ama bir araştıracağım. Çok teşekkür ederimeğer lazer olmuyorsa taktırabilirseniz göz içi lensten şimdilik çok memnunum. biraz maliyetli ama gözlüğe göre çok konforlu
diğer gözümde lazerli ondan da memnunum. rica ederim:)Lazerden daha doğrusu gözle ilgili herhangi cerrahi bir müdahaleden korkuyorum. Ama bir araştıracağım. Çok teşekkür ederim
o ne biçim lafÖlsem daha iyi.
Sende romatizma ciktimi kronik kuruluk var dedinde. Schirmer testi yaptirdinmi?Olmayabilir. Ama her ne olursa olsun hijyen çok önemli. Şu an göz yaşın olmadığı için gözün mikroplara çok daha fazla açık çünkü temizleyen bir göz yaşın yok. O yüzden şampuanla yıka ve romatoloji testlerini yaptır.
Çıkmadı. Bendeki evaporative mgd çıktı. Yani gözyaşı mukus ve yağ tabakam düzgün çalışmadığı için göz yaşım hızlı buharlaşıyor. Sağlıklı insanın gözünde göz yaşı 10 saniye kalıyosa benim 3 saniye kalıyor. 1 sene restasis kullandım sonrasında schirmerim 20’nin üstüne çıktı.Sende romatizma ciktimi kronik kuruluk var dedinde. Schirmer testi yaptirdinmi?
Benimde schirmer testim yükselirmi acaba? Bende cabuk buharlasmiyor 17 saniye cikti.Çıkmadı. Bendeki evaporative mgd çıktı. Yani gözyaşı mukus ve yağ tabakam düzgün çalışmadığı için göz yaşım hızlı buharlaşıyor. Sağlıklı insanın gözünde göz yaşı 10 saniye kalıyosa benim 3 saniye kalıyor. 1 sene restasis kullandım sonrasında schirmerim 20’nin üstüne çıktı.
Biraz daha abartmak ister misinizInsaallah lense baglidir kuruluk. Güzel allahim yardim et bana nolur
Hangi ilaclari kullaniyosunuz acaba bana siklosporin damla yazdi ondanmi?Bende raporlu göz damlaları kullaniyorum evet kuruluk kötü ama ölmeyi isteyecegim çok daha büyük dertler var dünyada birsey derdimde banlanmim şimdi durdur yere gidip bi nörolojiyede görünün
Artırmasa bile gözyaşı görevini yapar.Evet arttirirmi acaba gözyasimi?
Dediğim gibi, eğer otoimün hastalığınız yoksa iyileşirsiniz panik yapmayın.Benimde schirmer testim yükselirmi acaba? Bende cabuk buharlasmiyor 17 saniye cikti.
Insaallah tek istegim. Kan sonuclarimi bekliyorum. Her kuru göz illa romatizma olacak diye bir kuralda yok. Birsey cikmazsa cok rahatlicamDediğim gibi, eğer otoimün hastalığınız yoksa iyileşirsiniz panik yapmayın.