Morelim cok bozuk :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Lens kullandigim icin bende de goz kurulugu var ama hic hayattan koparmadi beni. Bu kadar buyutmeseniz mi acaba?
Bende lensden sonra başladi ama uc dort aydir takmiyorum. Sen test yaptirdinmi gözlerini benim schirmer testte 1mm cikti diger gözde 2 mm yani yok gibi neredeyse.

Bende lensden sonra başladi ama uc dort aydir takmiyorum. Sen test yaptirdinmi gözlerini benim schirmer testte 1mm cikti diger gözde 2 mm yani yok gibi neredeyse.
Hayir test yaptirmadim. Sadece genel bir muayene icin gittigimde doktor kuruluk oldugunu soyledi, suni gözyaşı damlasi verdi. Onu da uzun zamandir kullanmiyorum acikcasi.

O zaman en iyi sen beni anlarsin. Sabah kalktigimda gözlerimi acamiyorum sürekli yaniyor batiyor

Sjögren sendromundan şüphelenmiş sanırım ama onda sadece göz kuruluğu olmaz. Bir sürü sistemik bulgu da olur. Bir de o bahsettiğiniz testin özgünlüğü de düşük. Yani bir tanı kriteri değil.

Göz kuruluğu olabilir yani nedir. Damla kullanacaksınız. MORELİNİZİ bu kadar bozup ölmeyi istemek de biraz şey kaçıyor…

ney kaçıyor?

Damlayı kullanmaya başladınız mı bilmiyorum ama inanılmaz rahatlatıyor. Tedavi var en azından.
Evet var refreshi uzun zamandir kullaniyorum rahatlama göremedim. Bugun schirmef testi yapildi hic yok gözyasim ona cok uzuluyoru.
Evet doktor beni cok korkuttu baska biyerimde kuruluk yasamiyorum sadece agzim kuru oluyor bazen. Gözümu uyusturarak yapti schirmer testi güvenilir değilmi yani? Birde göz yaşi filmi kirilma testi yapildi allahtan o normal cikti.

2 senedir kronik göz kuruluğu hastasıyım. Göz kuruluğu toplumda sanıldığı kadar basit bir hastalık değil ve sanılanın aksine çoğu insanda olduğu dönemsel nedenlerden olup göz damlasıyla falan da geçmiyor. Bu hastalığa sahip intiharın eşiğinde çok insan var ve maalesef dünyada çok az bilinen ve tedavi imkanı çok az bir hastalık. Umarım romatizmal testlerinizin sonunda mgd veya sjörgen çıkmazsınız ama 0mm göz yaşı için zor.

Bana da verdi aynısını hiç bu kadar kötü bir şeymiş gibi düşünmedim yani kullanıyorum damlamı yaşıyorum hayatımı kız depresyona girecek başka bir konu bulamadın mı Bana da aşırı kuruluk var gözünde dedi ki gözlerim çok acır gün içerisinde birbirine yapışıyor gibi hissediyorum tabi bilgisayarın başında çok vakit geçirmemden de kaynaklı. Yapıcak bi şey yok gözüm iyi görüyor çok şükür önemli olanda bu zaten :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…