Morelim cok bozuk :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 senedir kronik göz kuruluğu hastasıyım. Göz kuruluğu toplumda sanıldığı kadar basit bir hastalık değil ve sanılanın aksine çoğu insanda olduğu dönemsel nedenlerden olup göz damlasıyla falan da geçmiyor. Bu hastalığa sahip intiharın eşiğinde çok insan var ve maalesef dünyada çok az bilinen ve tedavi imkanı çok az bir hastalık. Umarım romatizmal testlerinizin sonunda mgd veya sjörgen çıkmazsınız ama 0mm göz yaşı için zor.
Inan günlük hayatimi cok etkiliyor sence 1mm ve 2mm cok cok az degilmi? Psikolojim bozuldu yükselirmi acaba? Sende kac?

Önceden hix göz kurulugum filan yoktu doktor hic yok dedi ve romatizma olabilit dedi cok üzüldum
Bahar alerjim var her yıl baştan başlıyor kıpkırmızı gözler sürekli göz yaşı akması sürekli hapşırmaktan araba bile süremiyorum ne yesem alerjiyim üstelik en sevdıgım meyvelere karşı eeee ölimmi

Allah’a binlerce şükür 🙏

Bana da verdi aynısını hiç bu kadar kötü bir şeymiş gibi düşünmedim yani kullanıyorum damlamı yaşıyorum hayatımı kız depresyona girecek başka bir konu bulamadın mı :KK70: Bana da aşırı kuruluk var gözünde dedi ki gözlerim çok acır gün içerisinde birbirine yapışıyor gibi hissediyorum tabi bilgisayarın başında çok vakit geçirmemden de kaynaklı. Yapıcak bi şey yok gözüm iyi görüyor çok şükür önemli olanda bu zaten :)
Schirmer testi yapildimi acaba sana? Bende 1mm cokti bi gözümde digerinde 2 mm yani yok gibi bisey. Ben maalesef senin gibi rahat karsilamiyorum cok yaniyo batiyor

Bahar alerjim var her yıl baştan başlıyor kıpkırmızı gözler sürekli göz yaşı akması sürekli hapşırmaktan araba bile süremiyorum ne yesem alerjiyim üstelik en sevdıgım meyvelere karşı eeee ölimmi

Allah’a binlerce şükür 🙏
Ama göz kurulugu gibi degil iste bu benim gözyasim hic yokmus

Inan günlük hayatimi cok etkiliyor sence 1mm ve 2mm cok cok az degilmi? Psikolojim bozuldu yükselirmi acaba? Sende kac?
Size muhtemelen restasis verildi. Restasis 1-2 mm olan göz yaşını en çok 5-6 mmye çıkarır. Sağlıklı bir göz kırpma için gerekli olan ise 15mm’dir. Bunun altındaki rakamlar göz kuruluğudur. Altındaki kök nedeni çözmeden göz kuruluğunuzu kontrol edemezsiniz. Lakrimal bezleriniz iltihaplanmış olabilir, blefarit olabilirsiniz meibomian bezleriniz iltihaplanmış olabilir. Gözyaşı kırılma süreniz normalmiş muhtemelen mgd değilsiniz fakat gözleriniz yapışıyorsa blefaritinzin olma ihtimali çok yüksek. Blefariti tedavi etmediğiniz sürece diğer tüm gözyaşı damlaları semptomatk tedavi sağlar. Romatzmal testler sonucu sjörgen çıkarsa üzgünüm ama bu hastalığın tedavisi yok hayat boyu restasis kullanmanız gerekecek. Çünkü sjörgen otoimmun bir hastalık ve vücudun bağışıklık sistemi salgı bezlerini düşman sanarak yok ediyor ve hayat boyu göz yaşınız salgılanmıyor.

Asıl sorun göz yaşı kurulugundan kanser gibi bahsetmen

Morel istiyorsan bir onkoloji bölümüne uğra ugraki Allah’a sükür et
Süktetmiyo degilim cok sükur göruyorum. Ama düsunsene tüm gün 7/24 saat gözumde yanma batma var birseye odaklanamiyorum bile sence nasil? Cok aciyor.

Schirmer testi yapildimi acaba sana? Bende 1mm cokti bi gözümde digerinde 2 mm yani yok gibi bisey. Ben maalesef senin gibi rahat karsilamiyorum cok yaniyo batiyor
Yapıldı sadece uzun zaman önce gittiğimden hatırlamıyorum kaç çıktı. Göz yaşı damlası ile birlikte 2 kutu daha damla verdi gün içerisinde suyu bu kadar içmiyorumdur zırt pırt damla damlatıyorum :) Ben rahat karşılıyorum çünkü daha kötüsü de olabilirdi göz gerçekten çok önemli sağlığımızla ilgili olan her şey çok önemli tabi ama testten sonra bi bulanıklık hissetmiştim o zaman anladım uzağı yakını göremeyenleri gerçekten sürekli bulanık görmek çok daha zor kuruluğa göre. Sürekli gözlerimi kırpıp görmeye çalışıyorum nazar değmesin gözlerim şahin gibi görür normalde göz numaran bile yok derdi doktor :) O yüzden rahat karşılıyorum depresyona girmem ben kolay kolay

Arkadaşlar bu arada ölmek istenen kısmı şu. Göz kuruluğu tedavi edilmedikçe gözde sinir hasarları meydana geliyor. Bu sinir hasarları da göze bıçak saplanması şeklinde ağrılarla kendini gösteriyor. Bu ağrılar ileri bir vakada 10-15 saniyede bire kadar çıkıyor. Gözde aşırı hassasiyet, banyodan çıktığınızda bile kan çanağı gözler, sürekli yanma ve batma, kızarma, ışığa bakamama, kaşıntı ve bıçak batması hisleriyle yaşıyorsunuz. Hatta bu ağrılar o kadar ileri boyutlarda olabiliyor ki bazı insanlar bu fibromiyalji benzeri ağrıları dindirebilmek için ağır psikiyatrik ilaçlar kullanmak zorunda kalıyorlar yoksa çıldırmak işten değil. Yani artık modunuz gözünüzün durumuna göre belirleniyor.

Toplumun çoğundaki kuruluk dönemsel kuruluk(aşırı ekrana bakmaktan kaynaklı geçici, göz mekanizmalarında sorun yok). Fakat bilmediğimiz konularda bu şekilde konuşmalar yapmak çok çirkin. Kimin ne yaşadığını ne kadar acı çektiğini inanın bilemezsiniz.

Yapıldı sadece uzun zaman önce gittiğimden hatırlamıyorum kaç çıktı. Göz yaşı damlası ile birlikte 2 kutu daha damla verdi gün içerisinde suyu bu kadar içmiyorumdur zırt pırt damla damlatıyorum :) Ben rahat karşılıyorum çünkü daha kötüsü de olabilirdi göz gerçekten çok önemli sağlığımızla ilgili olan her şey çok önemli tabi ama testten sonra bi bulanıklık hissetmiştim o zaman anladım uzağı yakını göremeyenleri gerçekten sürekli bulanık görmek çok daha zor kuruluğa göre. Sürekli gözlerimi kırpıp görmeye çalışıyorum nazar değmesin gözlerim şahin gibi görür normalde göz numaran bile yok derdi doktor :) O yüzden rahat karşılıyorum depresyona girmem ben kolay kolay
Bende sürekli damlatmam lazim her 5 dakikada bir :KK43: az önce damlatttim yine kuruluk batma

Sabah yine uyanicam gözlerim kan canagi acamicam
Arkadaşım sana söylediklerimi okuyo musun? Türkiye’de çok çok az göz kuruluğu doktoru var önce onlardan bul. Göz şampuanı kullanmaya başla daha da ağrıların artmadan. Şiddetli ağrın olduğunda da soğuk kompres yap hafif hafif buz koy gözüne ağrın azalır.

Arkadaşım sana söylediklerimi okuyo musun? Türkiye’de çok çok az göz kuruluğu doktoru var önce onlardan bul. Göz şampuanı kullanmaya başla daha da ağrıların artmadan. Şiddetli ağrın olduğunda da soğuk kompres yap hafif hafif buz koy gözüne ağrın azalır.
Okuyorum tabiikide kusura bakma. Ama romatizma cikma.ihtimalim cok yüksek degilmi benim degerlerimde 1mm ve 2mm schirmer sonuc. Göz yasi kirpma testide 17 saniye cikti. Mgd hastaligi neydi?

Okuyorum tabiikide kusura bakma. Ama romatizma cikma.ihtimalim cok yüksek degilmi benim degerlerimde 1mm ve 2mm schirmer sonuc. Göz yasi kirpma testide 17 saniye cikti. Mgd hastaligi neydi?
Mgd gözün mukus ve yağ tabakasını salgılayan bezlerin tıkanması veya tamamen ölmesi. Sendeki o değildir blefarite benziyor. Blefaritte de gözyaşı bezi tıkanıyor, ama kronik bi hastalık. Hijyen çok önemli muhtemelen lens nedeniyle blefarit kaptın.

Mgd gözün mukus ve yağ tabakasını salgılayan bezlerin tıkanması veya tamamen ölmesi. Sendeki o değildir blefarite benziyor. Blefaritte de gözyaşı bezi tıkanıyor, ama kronik bi hastalık. Hijyen çok önemli muhtemelen lens nedeniyle blefarit kaptın.
Illa romatixma olacak diye bisey yok degilmi bu degerlerde?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X