Bende güneşten kapkara olmuştumYa ben anneyi anliyorum. Ben çocukken daha esmerdim kiz kardeşim de beyaz tenliydi. Hep yanımda anneme buyuk degil de kucuk kızın cok guzel derlerdi. Hatta başta da halam yapardi bunu. Çok üzülürdüm hatta bir kuzenim de ayni seye maruz kaldigi icin banyoda deterjanla yikandigini bilirim beyazlamak için. Bu arada oyle cok esmerde degildik kumral sayılırız. Asla izin vermeyin boyle konuşmalarına mesafe koyun illa laf sokmanıza tartismaniza gerek yok kızımla boyle konuşmayın diyerek sinir çizin. Bebek ya insan bebege nasil çirkin der aklim almıyor.
iste gormezlerse ezemezler.Ben kızımı kimseye götürmüyorum evime gelen onlardi tartismadan önce
Inan zaten tiksiniyorum hepsinden nefret ediyorum akrabalarımdanTuhaf bir ailen ve çevren var.gorusmesen olmazmi
Nefret edilecek kadar varlar.cahil cuhela tipler galiba.40 yılda bir görüş sendeInan zaten tiksiniyorum hepsinden nefret ediyorum akrabalarımdan
kesinlikle katiliyorum. ben de ablam da asiri zayiftik tüm sirt kemiklerimiz görünüyordu disaridan. salak salak akrabalar hep Afrika'dan mi geldiniz, annen ac mi birakiyor falan derlerdi, bizjm zayıflıgimizi zorbalarlardi (ne zaman büyüdük genc kiz olduk. o zaman masallah manken gibisin demeye basladilar, dengesizler)Siz onu çok sevdikten sonra özgüveni yerinde olduktan sonra hiiiç bi şey olmaz. Bin tane bildiğim örnek var keşke gösterebilsem. Asla güzellik standartlarına uymayan ama herkesin taptığı. Çocuk da var yetiskin de var.
Bebeginiz hakkinda neden yorum yapmalarina izin veriyorsunuz gorusmeyin cokmu lazimlar kusen kussun alinan alinsin cokta tin yaniKızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mibuna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
Pek belli olmaz benim babamda esmerin üstünde bir esmer ve ben bebeklik dönemimde sarışındım, herkes dönüp bakardı ben esmer sen sarı civciv diye anlatırYa Türkiye’nin yarısı esmer zaten ilerde neden zorbalansın. Benim eşim esmerin üstünde siyahi resmen muhtemelen çocuğumda esmer olacak. Daha hamile bile değilim çevremizdeki herkes esmer güzeli bir bebişiniz olacak kesin diyor. Esmerlik zorbalanacak bir şey mi ?
Nasip ya gerçi eşimin babası sarışın renkli gözlü eşim esmer kahverengi gözlü. Annesine benzemişPek belli olmaz benim babamda esmerin üstünde bir esmer ve ben bebeklik dönemimde sarışındım, herkes dönüp bakardı ben esmer sen sarı civciv diye anlatır
Ben beyaz tenliyim ben de maruz kaldım bu tarz konuşmalara. Yani ten renginin vs hiçbir önemi yok. Ağzı olan konuşuyor. Başkalarının hareketlerini engelleyemezsiniz ama kızınızın bu tarz konuşmaları önemsememesini ve kendini sevmesini sağlayabilirsiniz.Vermez olurmuyum hic tabi ki tepkimi koyup lafimi söylüyorum ama kizim ilerde bu konuşmalara maruz kalirsaya zorbalanirsa diye korkuyorum
Bende güneşten kapkara olmuştumküçükken esmerdim bu sebepten ve yüzümü çamaşır suyuna basmayi istemiştim ayni seyleri kizim yasasin istemiyorum elimden geleni yapicam
Görüşmezse maruz kalmaz. İrtibatı koparın.Vermez olurmuyum hic tabi ki tepkimi koyup lafimi söylüyorum ama kizim ilerde bu konuşmalara maruz kalirsaya zorbalanirsa diye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?