• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dertleselim mi? Konu: tabii ki esimin ailesi.

ilgilendirmiyorsa dertlenmeyin bu kadar kayra Allah aşkına
bu kaçıncı konunuz!!
hala kocam böyle demedi ailesine şöyle yapmadı
adam böyle rahat ediyor demek ki

tamam herşeyi başarmış yapmışsınız maşallah
eğer çok kızıyorsanız toplulukta ev aldık oğlana dedilerse sizde yook biz aldık diyebilirsiniz
ben bitek buna kızardım kv kp olaylarında hani kendi almış gibi yapmışlar ya
gerisi fasa fiso

Derdim eltime ev almalari degil ama konu burdan.ibaret degil. Anlatacagim kimsem yok bende buraya aciyorum sizde madem kacinci konumsa ciddiye alip okuyup cevap vermeyin madem.

Kizlar bu konuda cok mesajim var biliyorum ama evde kendi kendimi yiyorum.

8 yillik evliyiz. 2 yasinda oglum var. Esimle ev almistik kendi cabamizla. Ailesi cok karsi ciktigi halde. Cok sorunlar oldu girmeyecegim o konulara. Ki 1 kurus gormedik, istemedik de. Cunku kvmin ogluna kendi evine a dan z ye esya aldirma derdi vardi. Kredi cekerken sorun yarattilar nasil odenicek diye. Bir de tapu benim adima olmak zorunda oldu. Onuda sorun ettiler.
Biz yatirimlik almistik herseyden once. Esim tek maasla odemesi mumkun degil cunku.

Neyse isimize yakin biryerden aldik evi. Esimin akrabasida oturuyordu. Ben herkesin evi ayri koyu ayri sorun olmaz derken huzur birakmadilar. Kp kv cat kapi gelmeye basladi. Aramizda 1 saat mesafe varken. Daha birsuru sey.

5.yilda hamile oldum ve kapimi kimse calmadi. Kp kv bebek icin bile masrafa girmediler. Ama herseye karistilar. Beklentim oldugundan degil bir insanin torunu icin 3 kurus masraf etmemesi sasirtti beni. Bizim tarafin ilk torunuydu annem tutturdu ben odasini alacagim diye. Neyse 37.hf lik ben isten ayrildim. Odasi geldi dosendi temizlendi kv doguma yakin geldi. Biz alacaktik ama annen aldi dedi. Ben sok :) hic konusu gecmedi hatta gelmediler ki zaten. Neyse herseyimi berbat eden insanlar dogumumu zehir etmesinler diye annemi istedim yanimda. Cunku iccamasirimdan bilmem neye kadar karisan insanlara sahibim. Su zamana kadar essek gibi calisan ben bebekle birlikte tatile girdim artik. Zaten doguma 2 hafta kala ayrildim isten, bebegim 1 aylik olmadan ne zaman calisacaksin demeler bitmedi.

Neyse dogum sorunasi tipik seyler karismalar, esimle kavgalar. Nerdeyse kac kere bosanma raddesine geldik. Tek maasa dusunce bunaldi biryandan. Ailemden destek gorduk. Kredimin bir kismini ailem odedi. Sattirmamaya calistilar ama sonu yok bunun zaten cunku benim calismam gerekiyor ailem uzakta. Esimin ailesi zaten her firsatta dibimde huzursuzluk yarattiklari icin, artik esimle evi satip (evin zaten 6 yil borcu vardi) uzaklasma cabasina girdik. Esim ailesine kac kere odeyemiyorum dedi. Bilmemezlikten geldiler. Isyerinde maaslarla ilgili sorun oldu gec yatirdilar, 1 ay sonra yatirdilar vs. Ilgilenmediler, sormadilar. Araya mesafe koydular kp kv ile 5 6 ay gorusmedik. Cunku herkese karsi biz oglumuza ev aldik moduna girmislerdi :) hatta utanmadan annenler odesin biz onlara veririz paralarini dediler. Dediler de dediler :)

Rabbim buyuk hersey istedigimiz gibi oldu. Ev satildi arabamizi aldik. 8 yildir kopek gibi calisip meyvesini yiyoruz simdi. Ailemin yakinina oturuyoruz tekrar ise baslayacagim.

Bu sirada kaynimla ilgili sorunlar cikti. Evi terketti baska kadinla baska bir ile tasindilar. Kp herkese birisi boyle yapti oburu evsatti ne yaptimda bunlar bana boyle yapiyor diye duygu somurusu yapiyor. Para mi isteyecektikte tasindi haber vermedi demis. Halbuki evi satisa cikardik biliyordu kendisi mesafe koydu.Evet obur oglu yapti kotu oldu ama esim okadar iyi bir evlat ki. 1 kurus gormeden ailesinden evimizi kurduk dayadik dosedik ev aldik vs. Sattik evet ama paramiz var bankada suan cok sukur. Daha da calismaya devam edecegiz. Onlar sadece karistilar konusular.

Neyse esimde dedi ki bir gideyim bakalim bana ne diyecekler arkamizdan atip tutuyorlar. Esim gitti kp demiski kirami zor oduyorum hatta kirayi yatirdim cebimde param vardi dusurmusum demis. Sen oglunu 5 aydir gormuyorsun yaptigin muhabbete bak. Evleri var imarda oyle basit de degil buyuk proje. Eltime demiski kizim sen bizimle bir otur 2 sene sabret sana ev alacagim torunumla cikarsin evine oturursun.

Esimde gozu yok parada pulda ama eltime dedigini bize de diyebilirdi. Oglum evini satiyorsun ama canini sikma ben zaten sana evini alacagim diyebilirdi.

Suan tek sorunumuz esimde dahil olmak uzere herkes herkesin arkasindan herseyi diyor ama yuzyuze gelince hicbirsey yokmus gibi sohbet etmeleri. Esim babasina annesine cok kiziyor ama oyle bir sohbet ediyorlarki hic boyle sorunlar olmamis gibi kahkahalarla sen sakrak. Sinir oluyorum gercekten. Uzun oldu hakkinizi helal edin cok bunaldim.

Sonradan biz yaptık diyeceklerine hiç yapmasınlar daha iyi bence en azından siz ne yaptınız her şeyi biz yaptık diyebilirsin.

Evet bende oyle dusundum zaten yapmdilar da ama herseye karisip sonradan aaa biz yapacaktik yada biz yokken biz yaptik demeleri sinirime dokunuyor. Ayrica borc bitince ortaya cikip sanki 5 6 aydir hic araya sogukluk girmemis gibi arkamizdan okadar konusan yuzumuze canim oglum canim kizim demeleri de.

Benim sorunum yapmamalari degil. Beklenti icine girsem essek gibi calismazdim. Hicbirsey yapmadan kendileri yapmis moduna girip herseye karismalari. Yani anlatamamisim sanirim. Bunlari yazmamin sebebi bize bunu bunu yapmadilardan ziyade herseye karismalari kendileri yapmis gibi.

Evet ben öyle anladım..
Yapmadıklarına takıldığınızı..
Yapmadıklarını siz biliyorsunuz.. Eşiniz biliyor..
Bırakın anlatsınlar..
Onları da tanıyordur herkes zaten..
Komik duruma düşüyorlardır..
İnanan da inansın değer mi bu kadar üzüntüye.
Kendinizi yıpratmaya değmez..

Evet bende oyle dusundum zaten yapmdilar da ama herseye karisip sonradan aaa biz yapacaktik yada biz yokken biz yaptik demeleri sinirime dokunuyor. Ayrica borc bitince ortaya cikip sanki 5 6 aydir hic araya sogukluk girmemis gibi arkamizdan okadar konusan yuzumuze canim oglum canim kizim demeleri de.
Ya işte bazı insanlar yüzsüz oluyor ne yapsan da.Yapacak bir şey yok onlarla yüzsüz olacaksın ya da.
Biz yapacaktık deyince yapsaydınız de sen de ama denmiyor pat diye tabi.

Benim esim cok sessiz evde tam tersi. Babacim diye konusur kp ile ama arkadan demedik laf birakmiyor. Yuzyize gelince babacim evet babacim tamam babackm.Tam anlatabildim umarim derdimi. Aslinda devamli bu konularda tartisiyoruz.

Kp gecen gun dr bana ameliyat dedi diye aradi. Suan borc yokya arayi yumusatmaya calisiyor. Esimde bi gidelim dedi. Gittik neyse kv diyorki yoo dr ameliyat diye birsey demediki.
bence esınızın aılesıne karsı zaafı var , aynı babam bır neden den oturu kardeslerı ıle arası bır donem acıktı aslında babamın yaptıgı bırsey oktu hersey babaannemın bosboğazlıgından oturu oldu sebep para ıdı neyse sonra gel zaman gıt zaman sorunlar cozuldu bır sekılde kusluk bıttı sımdı ufak amcamın borcları var adam kayıp senelerdır yuzunu bıle gordugumuz yok ıletısım sıfır benı bugun avukataradı ulasamıyoruz kendısıne sız ıletısıme gecersınız su noyu arayın dıye kı aynı avukat babamıda zamanında aramıstı bende babama soyledım ve amcama da ıkı cıft lafım var bana kadar nıye gelıyor bu mevzu banane onun dertlerınden dedım babam hemen avukatı ara say sov deyıp hıddetlendı bende avukatın sucu yok amcama dıyecegım dıyecegımı sende bıl ıstedım dedım..
ve kıbarca tek ıletısım yolum olan faceden bır msj attım benı surdan su nedenle aradılar sorun ne bılmıyorum ama ozel mevzuların ıcın rahatsız edılmek ıstemıyorum ara ve coz sorununu dedım mesajı aldımı bılmem ama bır daha ne yuzunu gormek ne sesını duymak ıstemıyorum amcamın zaten bıze faydası yok barı zarar verme kendın yaptın bır bok kendın temızle demı ama .....
sayenızde bende ıcımı doktum azcık ;)

Eşinin bu tavrı işin rengini değiştirir tabi. O zaman sen de ağla sızla. Çocukla ev, iş zor geliyor. Ay off diye dolan ortalıkta. Ha bir de ciddi bir konuşma yap ki arkandan böyle bir iş çevirirse sonuçlarına katlanacağını bilsin. Sana gerçekten üzülüyorum ama kp ve kvye yapabileceğin hiç birşey yok.

Ya cok net konusuyorum ama onlarla yuzyuze gelince hersey degisiyor. Hani sen ailene kirgindin?diyorum. Zaten kp ime yuz vermeye gelmiyor. Esim masallah hic konustugumiz gibi degil yanlarinda

Ya işte bazı insanlar yüzsüz oluyor ne yapsan da.Yapacak bir şey yok onlarla yüzsüz olacaksın ya da.
Biz yapacaktık deyince yapsaydınız de sen de ama denmiyor pat diye tabi.

Iste ogullari bu kadar yuzgoz olunca ben birsey diyemiyorum.

Evet ben öyle anladım..
Yapmadıklarına takıldığınızı..
Yapmadıklarını siz biliyorsunuz.. Eşiniz biliyor..
Bırakın anlatsınlar..
Onları da tanıyordur herkes zaten..
Komik duruma düşüyorlardır..
İnanan da inansın değer mi bu kadar üzüntüye.
Kendinizi yıpratmaya değmez..

Ya ben ilerisini goruyorum hep. Hamileykende konu acmistim herkes daha simdiden hicbirsey yokken bunlari yazman manasiz demisti. Ve yazdigim gibi olmustu hersey. Simdi araba aldik borc bitti ya rahat birakmayacaklar. Kp simdiden basladi obur ogullarinin borcunu siralamaya. Suan esimde yok dese de verecek biliyorum. Ben her ne kadar 1 kurus versende bosanirim desemde.

bence esınızın aılesıne karsı zaafı var , aynı babam bır neden den oturu kardeslerı ıle arası bır donem acıktı aslında babamın yaptıgı bırsey oktu hersey babaannemın bosboğazlıgından oturu oldu sebep para ıdı neyse sonra gel zaman gıt zaman sorunlar cozuldu bır sekılde kusluk bıttı sımdı ufak amcamın borcları var adam kayıp senelerdır yuzunu bıle gordugumuz yok ıletısım sıfır benı bugun avukataradı ulasamıyoruz kendısıne sız ıletısıme gecersınız su noyu arayın dıye kı aynı avukat babamıda zamanında aramıstı bende babama soyledım ve amcama da ıkı cıft lafım var bana kadar nıye gelıyor bu mevzu banane onun dertlerınden dedım babam hemen avukatı ara say sov deyıp hıddetlendı bende avukatın sucu yok amcama dıyecegım dıyecegımı sende bıl ıstedım dedım..
ve kıbarca tek ıletısım yolum olan faceden bır msj attım benı surdan su nedenle aradılar sorun ne bılmıyorum ama ozel mevzuların ıcın rahatsız edılmek ıstemıyorum ara ve coz sorununu dedım mesajı aldımı bılmem ama bır daha ne yuzunu gormek ne sesını duymak ıstemıyorum amcamın zaten bıze faydası yok barı zarar verme kendın yaptın bır bok kendın temızle demı ama .....
sayenızde bende ıcımı doktum azcık :KK66:

Iyi yaptiniz :) iste kaynimda kadinla gitti eltimi birakip. Onun borclari icin beni bile aradilar. Huzursuz olduk tabiiki. Kayinpeder de esime yaniyor borclardan. Kendini acindiriyor. Ben dogurana kadar kaynimin elalemin kadinlariyla yedigi parayi odemek icinmi calistim yahu hicmi utanma yok.

Ya ben ilerisini goruyorum hep. Hamileykende konu acmistim herkes daha simdiden hicbirsey yokken bunlari yazman manasiz demisti. Ve yazdigim gibi olmustu hersey. Simdi araba aldik borc bitti ya rahat birakmayacaklar. Kp simdiden basladi obur ogullarinin borcunu siralamaya. Suan esimde yok dese de verecek biliyorum. Ben her ne kadar 1 kurus versende bosanirim desemde.

O zaman asıl sorununuz bu sizin..
Eşinizle bunu halledeceksiniz..
Boşanırım diyorsunuz da verince boşanacak mısnız?
Koca koca laflar etmeden düşünün yoksa dikkate almazlar sizi..

O zaman asıl sorununuz bu sizin..
Eşinizle bunu halledeceksiniz..
Boşanırım diyorsunuz da verince boşanacak mısnız?
Koca koca laflar etmeden düşünün yoksa dikkate almazlar sizi..

O biliyor benim ne kadar ciddi oldugumu. Ama bunu bile bile verirse kendi kaybedecek. Benim eltim suan kp ile biroturuyor. Yani buraya yazinca cok anlasilmiyor ama bizim kavgalarimizin %99 u ailesi. 5 6 aydir gorusmediler borcumuz var diye. Bitti tabi yakinlasiyorlar suan. Bende esime dedim ben eltim degilim kocam beni terketse ailesiyle oturmam ki ailem oturtmaz zaten.

Benim kimseden beklentim yok. Simdi sen ve esin herseyi kendiniz yapip herseye karisan kv kp hala babanne istermiydin? Hemde heryerde kendileri bize ev almis gibi konusacaklar. Benim annem kendisi almak istedi icimde cok heves var diye. Cok israr etti oyuzden. Beklentim oldugu icin degil. Ama kv ve kp biz yapacaktik moduna girdiler oglumun odasi yerlestiginde. Beklentimizden degil kendilero bu sekilde konusuyor bunu anlatmaya calisiyorum.
8 yıllık evlisin ve bana göre oldukça tecrübelisin
sen onları hayatından aklından çıkaramamışsın
çıkar at yaa konuşup dursunlar
konunda onu yapmadılar bunu yapmadılardan başka birşey yokki
taaa 2 yıl önceki sıkıntıları bile içinde büyütmüşsün nasıl yaşıyorsun böyle yaa
at şu tasayı kendinden o yatak yaptı o konuştu boş şeyler bunlar gerçekten inan bana

8 yıllık evlisin ve bana göre oldukça tecrübelisin
sen onları hayatından aklından çıkaramamışsın
çıkar at yaa konuşup dursunlar
konunda onu yapmadılar bunu yapmadılardan başka birşey yokki
taaa 2 yıl önceki sıkıntıları bile içinde büyütmüşsün nasıl yaşıyorsun böyle yaa
at şu tasayı kendinden o yatak yaptı o konuştu boş şeyler bunlar gerçekten inan bana

Ya evet oyle ama sonucta ufacik seylerden beni rahatsiz eden insanlar. Ve onlarla devamli icice olmak durumundayim. Kp kaynim yuzunden surekli esime acitasyon yapiyor ve bu beni cidden geriyor. Sorunun anlasilmasi icin basindan beri yaziyoruz ki anlasilsin.

Derdim eltime ev almalari degil ama konu burdan.ibaret degil. Anlatacagim kimsem yok bende buraya aciyorum sizde madem kacinci konumsa ciddiye alip okuyup cevap vermeyin madem.
ben iyiliğiniz için söylüyorum çünkü hayat çok kısa
eşiniz ailesine şefkatli davranarak rahat ediyor demek ki
sizde istiyorsunuz ki onları haşlasın benzetsin
bırakın ne yaparsa yapsın

ben iyiliğiniz için söylüyorum çünkü hayat çok kısa
eşiniz ailesine şefkatli davranarak rahat ediyor demek ki
sizde istiyorsunuz ki onları haşlasın benzetsin
bırakın ne yaparsa yapsın

Ben haşlasin demedim. Nasil bu kadar yanlis anlayabiliyorsunuz merak ediyorum? Mesafeli davraniyorsan yuzyuze gelince bu kadar sen sakrak muhabbet etmeleri rahatsiz ediyor beni. Cunku yuzgoz oluyoruz iyice ucu bana dokunacak maddi beklentileri var cunku. Bundan esimin ailesini benzetsin haslasin dedigimimi cikardiniz?

Ben haşlasin demedim. Nasil bu kadar yanlis anlayabiliyorsunuz merak ediyorum? Mesafeli davraniyorsan yuzyuze gelince bu kadar sen sakrak muhabbet etmeleri rahatsiz ediyor beni. Cunku yuzgoz oluyoruz iyice ucu bana dokunacak maddi beklentileri var cunku. Bundan esimin ailesini benzetsin haslasin dedigimimi cikardiniz?
ha benzetmiş ha mesafeli durmuş asıl siz yanlış anlıyorsunuz

ben sizin yerinizde olsam baktım yardım yapacak maaşımı direk eve vermem
veya izin rapor alır işten çıkmış gibi yaparım

Dertleşelim arkadaşım
Kayracım sen boşanan kadar yada eşinin tarafıyla tamamen görüşmeyi kesmediğiniz sürece huzura kavuşamayacaksın
Çünkü her konun eşinin ailesi ile ilgili
Benim eşim o kadar fenaydı ki ailesi koşarak uzaklaştı demek ki varmış bir bildikleri sorumsuzun Teki çünkü
Nerden çıktıysa karşıma :işsiz:

ha benzetmiş ha mesafeli durmuş asıl siz yanlış anlıyorsunuz

ben sizin yerinizde olsam baktım yardım yapacak maaşımı direk eve vermem
veya izin rapor alır işten çıkmış gibi yaparım

Anlamadiginiz kesin calismiyorum evdeyim zaten :)

Dertleşelim arkadaşım
Kayracım sen boşanan kadar yada eşinin tarafıyla tamamen görüşmeyi kesmediğiniz sürece huzura kavuşamayacaksın
Çünkü her konun eşinin ailesi ile ilgili
Benim eşim o kadar fenaydı ki ailesi koşarak uzaklaştı demek ki varmış bir bildikleri sorumsuzun Teki çünkü
Nerden çıktıysa karşıma :işsiz:

Benim esim ailesine karsi hic oyle degil. Ki dedesi buyutmus. Gayet iyi onlara karsi. Kosarak uzaklasmislardi ama kisa surdu :)

Back
X