• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Moralim çok bozuk insanlar bu kadar mi kötü küçücük bebegim 😭

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mi 😔 buna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek 😭😭😔 sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
İnsanlar artık neye saldıracaklarını,neye kin kusacaklarını bilemez oldular. Safi kötülükten beslenir oldular. Terazi şaşmış vesselam.
Bebeğinizi kimseye göstermeyin göstermek zorunda değilsiniz. Haa ısrar olursa ağızdan böyle cümleler dökülürse ağızlarının payını verin.
Siz de geçmişten gelen özgüvensizlik duygusu var buna izin vermeyin.

Çok garip garip konular açıyorsunuz kaç keredir denk geldi. Ama en garibi de bu sanırım. Bende küçükken çok zorbalandım çoğumuz yaşamıştır, ama şimdi çocuğum da aynı şeyleri yaşar mı diye konu açmak ne kadar mantıklı sizce ? Yaşar veya yaşamaz bunu kim bilebilir ne gibi tavsiye beklediniz onu da çözemedim çok enteresan.
Ayrıca esmer diye zorbalanacağını da düşünmüyorum ne alaka herkesin bir rengi, aurası, güzelliği kendine hastır. Ben böyle bir şey yaşasam Allah’ın yarattığı rengi mi beğenmiyorsun önce kendine bak deyip herkesi terslerdim gerisi umrumda bile olmazdı.

Kızlar kendimi bildim bileli hep zorlabalandim tacize maruz kaldim icime kapandim en çok yakinlarimdan gördüm darbeyi.. Şimdi sira kizimda mi 😔 buna izin veremem kızım esmer bi bebek ben beyaz tenliyim babasi kumral ama kizim halalarına babanesine çekmiş esmer henüz 6 aylik daha alti aylikken zorbalamaya başladılar halam ve annem yakinimda oturuyor halam eskiden de beni zorbalardi hala ayni seyi yapmaya calisiyor tepki ve mesafe görünce küsüyor.. Bebegimi severken çevrede baska bebek yok o yuzden seviyorum yok çirkin gerçekten cok canim sıkılıyor.. Annemin komşusu oglana benziyor ayy cirkin yok büyüyünce de çirkin olacak cok kalbim acıyor gercekten kızımın suçu sadece esmer dogmak mi minicik daha dunyadan haberi yok cok canım aciyor zamaninda ayni duygulari zorbalanmayi görmüştüm babam çalışmazdı giyemezdik alamazdik hep küçük hakir görüldüm basta halam çevre arkadaslarim durumumuz iyi cok şükür maddi olarak eşim herseyi almayi ister ama su sözler küçücük bebege edilirken hiçmi düşünmezler gercekten nefret ediyorum etimle kemigimle tiksiniyorum insanlardan kizim zorbalanarak mi büyücek 😭😭😔 sadece esmer olduğu icin.. Benim yaşadığım seyleri yasamasini istemiyorum kızım mutlu yasasin istiyorum kizlar napmaliyim
E ağlayarak günlüğüne yazana kadar cevap ver küssün otursunlar. Esmerik ile çirkinlik ne alaka ayrıca. Siz de mi beğenmiyorsunuz bebeği anlamadım

kesinlikle katiliyorum. ben de ablam da asiri zayiftik tüm sirt kemiklerimiz görünüyordu disaridan. salak salak akrabalar hep Afrika'dan mi geldiniz, annen ac mi birakiyor falan derlerdi, bizjm zayıflıgimizi zorbalarlardi (ne zaman büyüdük genc kiz olduk. o zaman masallah manken gibisin demeye basladilar, dengesizler)
ama insanlar bizi devamli zayiflikla zorbalamasina ragmen kendimi cirkin hissettiğimi hic hatirlamiyorum cunku annem de babam da beni hep güzeller guzeli kizim diye, prenses diye severlerdi. haliyle kendimi guzel bir prenses diye kodlamistim kafamda. millet zayif zayif derken zayif bir prenses oldugumu dusunurdum (ilkokul 3e kadar kendimi gercekten prenses zannediyordum) :)
yani tabii ki cevre cocugu yaftalamasin - etiketlemesin asla izin vermeyin. ama cocugun ozguvenini de olusturan anne baba bir yerde. siz ona ta en basindan güzel telkinlerde bulunursaniz o zaten buna inanir - disariyi cok ciddiye almaz. ben ortaokulda cok pis zorbalaniyordum bir kiz tarafindan. tanimam etmem kizi ama yollarimi falan keserdi, sesimin cirtlakligini taklit edip dalga gecerdi. hatırlıyorum da kiza bakip "ne kadar hayatsiz bir insan. sunun tipe bak. muhtemelen fazla okumaz erkenden evlenir bes de cocuk yapar. bu ezigin dediklerini neden ciddiye alayim ki?" diye düşünürdüm. kiza da bakardım bakardım cevap bile vermezdim sonra evime giderdim. o da arkamdan korkak diye bağırırdi falan ama umursamazdim. ben sallamayınca o da zorbaligi bıraktı sonra.
benim sesimle dalga gecilirdi en cok ama cocukken bile su moddaydim "sesim cirtlak, ben de biliyorum. evet. eee??"
ben böyle olunca da dalga gecmeler azalarak biterdi. eger ben sinirlensem etsem cirtlak sesimle bagirsam falan bu sefer onu da taklit edip beni kizdirdiklarini bildikleri icin daha cok rahatsiz edeceklerdi. zorbalar da sen onlari salladığın muddetce zorbalar.
o yuzden ailelerin çocuklarına gereken ozguveni vermesi - kendisini oldugu gibi kabul etmesini saglamasi cok onemli.
bir kiz vardi lisede saclari afrikalilarinki gibiydi asiri kıvırcıkti. onunla da hep dalga gecerlerdi afrikali diye. ama kizin ailesi kizin saçlarını seve seve büyümüş, cevresi hep "aa ne guzel saclarin" falan demis. kiz su moddaydi. birileri kivircik dedikce bunu hakaret olarak alip kizmiyordu da " evet guzel di mi?" modundaydi 😅 haliyle bir sure sonra onu da zorbalamayi kestiler.
yeni nesil zorbalar nasildir bilmem ama 91li olarak eski nesil zorbalari umursamamak onlardan kurtulmaya yeterdi
Yaşadıklarımın benzerini sen de yaşamışsın. Ülkede zorbalanmayan kimse kalmamış anlaşılan. Anasınıfında bile zorbalık yapan çocuklar var artık.

Ay kıyamam küserse naparsınız.
Benim çocuğuma çirkin diyecek 7sülalesini küstürürüm onun. Ayrıca ben esmerim ve gayet güzelim.

E ağlayarak günlüğüne yazana kadar cevap ver küssün otursunlar. Esmerik ile çirkinlik ne alaka ayrıca. Siz de mi beğenmiyorsunuz bebeği anlamadım
Ay ne alakasi var bende geçmişte tranvatik seyler yasadim bebegim yaşar diye korktum cevapların da verdim zaten

Kendini savunamayan bir çocuğu annesi olarak siz savunacaksınız ve bu ruh hastalarıyla aranızdaki bağı tamamen bitireceksiniz. Böyle melankolik takıldığınız için kendilerinde hak buluyor bu hadsizler. Bir daha evime gelmeyin diyeceksiniz, gelirlerse kapıyı açmayacaksınız, telefondan da engelleyeceksiniz. Bunları şimdi yapmazsanız ileride özgüveni olmayan bir kız yetiştirmiş olacaksınız. Anne ne kadar güçlü olursa, çocukları o kadar güçlü olur.

Yaşadıklarımın benzerini sen de yaşamışsın. Ülkede zorbalanmayan kimse kalmamış anlaşılan. Anasınıfında bile zorbalık yapan çocuklar var artık.
doganin kanunudur güçlü zayifi ezer. içgüdüsel olarak birini zorbalayip güçlü hissediyorlar heralde.
bence cocugu zorbalayan akraba yakin cevreyse falan onlardan uzak tutmak gerekiyor ama asil onemli olan cocugun savunma mekanizmasini guclendirmek - zorbalarla kendi mucadele edebilecek hale getirmek
çünkü zorbalardan kacamazsin. ilkokulda denk gelmezsen ergenken denk gelirsin, üniversitede denk gelmezsen is hayatinda denk gelirsin, es ailesinde denk gelirsin vs.
zorbalar her yerde. önemli olan onları önemsemeyecek - küçük görecek sekilde psikolojiyi güçlü tutmak.
benim annem cok kendini begenmis bir insandir. hatta biraz rahatsiz edici derecede. bizim bir guzel ozelligimizi overken bile "oylesin çünkü benim kizimsin" der kendine hemen pay cikarir😅😅 babam da kendinden baska kimsenin fikrini onemsemez - cogu insan annemle evlilik öncesi surecte onu yanlis taniyip yanlis yaftalasa da hic umru olmamis mesela. "ben buyum, isteyen istedigini düşünsün" modunda hic sallamamis. yani "elalem ne der" insani degiller. bzii de böyle yetistirdiler elalem hic umrumda degil. zayıf miyim? eee bunun insanlari ilgilendiren kismi ne?
sesim mi cirtlak? e allah kulak vermis duyuyorum cirtlak. ne yapabilirim ki konusmayayim mi?
böyle böyle bir ic savunma mekanizmasiyla zorbaliklarin ustesinden geliyorum. bugun 34e yürüyorum kimse beni evde kalmislikla ya da donem dönem yasadigim işsizligimle ilgili zorbalamiyor mesela:) tabii ki denediler ama benim onlari sallamadigimi gorunce zorbaligin da tadi kalmadigi icin bıraktılar.
herkese tavsiye ederim - hayatinizdaki zorbalar sizin onlara kiymet vermenizle besleniyor.

Su boldladigim kisim kimin cumlesi anlamadim? Halaniz böyle soylemis sanirim?

Sizin eliniz armut mu topluyor bu cümleler kurulurken?

Hadi nazar degmesin diye ay çirkin bu falan denir ama su kadar ciğ bir fikri niye sineye cekiyorsunuz?

Ayrica soylemeden edemeyecegim, buyuk kizim dogdugunda tum vucudu, omuzlari, kulak ustleri kara kara tüylerle dogdu, dogdugu gun benim kaşımdan cok kaşı vardi. Simdi akca pakca bembeyaz guzel bir kiz, kisacasi bebekler değişir... 2-3 ayda bir baskalarina benzerler. Buyuk kizim 2 aylikken amcasinin esmer bi kopyasiydi, bi fotografimiz var, sanki kayinbiraderim kucagimda oyle benziyordu, 7 aylikken benim halamin kopyasi gibiydi, 1 yasindaydi ayni babasina benziyordu, adindan oturu herkes erkek sanıyordu vs vs. Yani cocuklar degisir sakin olun, kurban rolunden cikin, zorbalikla bas etmeyi ogrenin ve öğretin.

Sizin yaşadığınızı yaşamasın istiyorsanız küsenlerle selamı sabahı kesip nefes alacaksınız. Anneniz halanız da olsa kimse kimseye bunu söyleyemez. Küsüyor diye üzülebildiğinize göre barışmak için çaba da harcıyorsunuz. Def edin gitsinler. Akraba diye sizi hor görmelerine izin veremezsiniz. Bunların yokluğu yalnızlık değil huzur resmen. Akrabadan başka eşiniz dostunuz yok mu

doganin kanunudur güçlü zayifi ezer. içgüdüsel olarak birini zorbalayip güçlü hissediyorlar heralde.
bence cocugu zorbalayan akraba yakin cevreyse falan onlardan uzak tutmak gerekiyor ama asil onemli olan cocugun savunma mekanizmasini guclendirmek - zorbalarla kendi mucadele edebilecek hale getirmek
çünkü zorbalardan kacamazsin. ilkokulda denk gelmezsen ergenken denk gelirsin, üniversitede denk gelmezsen is hayatinda denk gelirsin, es ailesinde denk gelirsin vs.
zorbalar her yerde. önemli olan onları önemsemeyecek - küçük görecek sekilde psikolojiyi güçlü tutmak.
benim annem cok kendini begenmis bir insandir. hatta biraz rahatsiz edici derecede. bizim bir guzel ozelligimizi overken bile "oylesin çünkü benim kizimsin" der kendine hemen pay cikarir😅😅 babam da kendinden baska kimsenin fikrini onemsemez - cogu insan annemle evlilik öncesi surecte onu yanlis taniyip yanlis yaftalasa da hic umru olmamis mesela. "ben buyum, isteyen istedigini düşünsün" modunda hic sallamamis. yani "elalem ne der" insani degiller. bzii de böyle yetistirdiler elalem hic umrumda degil. zayıf miyim? eee bunun insanlari ilgilendiren kismi ne?
sesim mi cirtlak? e allah kulak vermis duyuyorum cirtlak. ne yapabilirim ki konusmayayim mi?
böyle böyle bir ic savunma mekanizmasiyla zorbaliklarin ustesinden geliyorum. bugun 34e yürüyorum kimse beni evde kalmislikla ya da donem dönem yasadigim işsizligimle ilgili zorbalamiyor mesela:) tabii ki denediler ama benim onlari sallamadigimi gorunce zorbaligin da tadi kalmadigi icin bıraktılar.
herkese tavsiye ederim - hayatinizdaki zorbalar sizin onlara kiymet vermenizle besleniyor.
Demekki bu zorbaları takmayıp tepki vermeyince zorbalık yapmayı bırakıyorlar gerçekten. Benim hayatımdaki en büyük zorba annem. Psikolojimi zamanında alt üst etmiştir çok kez. İnsan ailesinden ilgi,sevgi göremeyince başkası da hiç sevmez diye düşünüyor bazen. Ben beyaz tenliyim yeğenim de esmer mesela. 3. Sınıfa gidiyor. Okuldan gelince bana yaşadığı şeyleri anlatıyor. Bir arkadaşım bana şişko patates dedi, başkası kara kız dedi diye. Hatta "ben senin gibi zayıf,incecik olmak istiyorum hala" demişti. "Sen hayatımda gördüğüm en güzel esmer güzelisin. Kilon da çok normal ve sağlıklısın. Arkadaşlarının söylediği sözleri umursama, onları duymazdan gel, sen çok güzel bir kızsın. Kendini olduğun gibi sev her zaman " diye cevap veriyorum ona. Artık kilosundan ya da esmer olmasından dolayı şikayet etmiyor ya da üzülmüyor.

Cok degil, 11-12 yil once hepimiz bronzlasmiyor muyduk deliler gibi? En kiytirik spor salonlarinda bile dusa kabin gibi solaryum vardi. 😃

Etrafinizdaki insanlar da saf kötü. Hangi insanin aklina gelir bir bebegin cirkin oldugu ve bunu yansitmak. Sizleri de anlamiyorum, sirf kan bagi soy bagi var diye herkesle gorusmek zorunda misiniz?

Demekki bu zorbaları takmayıp tepki vermeyince zorbalık yapmayı bırakıyorlar gerçekten. Benim hayatımdaki en büyük zorba annem. Psikolojimi zamanında alt üst etmiştir çok kez. İnsan ailesinden ilgi,sevgi göremeyince başkası da hiç sevmez diye düşünüyor bazen. Ben beyaz tenliyim yeğenim de esmer mesela. 3. Sınıfa gidiyor. Okuldan gelince bana yaşadığı şeyleri anlatıyor. Bir arkadaşım bana şişko patates dedi, başkası kara kız dedi diye. Hatta "ben senin gibi zayıf,incecik olmak istiyorum hala" demişti. "Sen hayatımda gördüğüm en güzel esmer güzelisin. Kilon da çok normal ve sağlıklısın. Arkadaşlarının söylediği sözleri umursama, onları duymazdan gel, sen çok güzel bir kızsın. Kendini olduğun gibi sev her zaman " diye cevap veriyorum ona. Artık kilosundan ya da esmer olmasından dolayı şikayet etmiyor ya da üzülmüyor.
ben olsam sey de derdim;
" hahahaa ya bu insanlar ne kadar salaklar di mi? ben kucukken de bana "igne iplik gibisin - yogurt gibi beyazsin" derlerdi zayif ve beyaz olduğum için. sanırım bazi sacma insanlar karsisindakiyle dalga gecmek istiyorlarsa bir yolunu buluyorlar. tanidigim bir kiz vardi mavi gozleri vardi. ona da "balık gibi bakiyorsun" derlerdi. ne kadar sacma di mi? ne kadar mukemmel olduğunun hicbir onemi yok onlar icin. onlar da böyle bos insanlar. cok üzücü. böyle kötü insanlara acıyorum"
böylece onlari küçümser- kendini onlardan üstün gördüğü icin de takilmaz 😅😅 bu benim savunma mekanizmam. kim sinirimi bozda kendi icimde onu oyle bir ezikliyorum ki böyle bir ezigin bana söylediği sözü ciddiye alirsam kendime ayip edermisim gibi geliyor - hic takilmiyorum😂

ben olsam sey de derdim;
" hahahaa ya bu insanlar ne kadar salaklar di mi? ben kucukken de bana "igne iplik gibisin - yogurt gibi beyazsin" derlerdi zayif ve beyaz olduğum için. sanırım bazi sacma insanlar karsisindakiyle dalga gecmek istiyorlarsa bir yolunu buluyorlar. tanidigim bir kiz vardi mavi gozleri vardi. ona da "balık gibi bakiyorsun" derlerdi. ne kadar sacma di mi? ne kadar mukemmel olduğunun hicbir onemi yok onlar icin. onlar da böyle bos insanlar. cok üzücü. böyle kötü insanlara acıyorum"
böylece onlari küçümser- kendini onlardan üstün gördüğü icin de takilmaz 😅😅 bu benim savunma mekanizmam. kim sinirimi bozda kendi icimde onu oyle bir ezikliyorum ki böyle bir ezigin bana söylediği sözü ciddiye alirsam kendime ayip edermisim gibi geliyor - hic takilmiyorum😂

Kiziniza cirkin diyenlere agzinin payini verin. Hak ettikleri cevabi alinca susarlar.

ben olsam sey de derdim;
Tabi bana yapılan şeyleri de anlattım ona. Çubuk kraker diyorlardı bana da neler neler söylendi ohoo bir bilsen, onlar sırf konuşmak için konuşuyorlar demiştim. Sonrasında birbirimize sarıldık. Ben kendi çocukluğumda görmediğim ilgiyi,sevgiyi , şefkati yeğenime göstererek iyileştim biraz biraz.

Ezik ezik konuşma Allah aşkına mıy mıy ağlayan yüzler suratlar geçmiş anılar kendine gel annesin sen Allah'ın sana ikramı sağlikli sıhhatli evlat vermıs laf söyletme madem küsen dönsün dönsün bıda küssün

Tabi bana yapılan şeyleri de anlattım ona. Çubuk kraker diyorlardı bana da neler neler söylendi ohoo bir bilsen, onlar sırf konuşmak için konuşuyorlar demiştim. Sonrasında birbirimize sarıldık. Ben kendi çocukluğumda görmediğim ilgiyi,sevgiyi , şefkati yeğenime göstererek iyileştim biraz biraz.
Bana annem diğren bacaklı diyordu bilmeyenler için bu 😂 bakıp bakıp üzülüyordu çok zayıfım diye yemezdim de ağzıma tıkılanı bekletir tükürürdüm her gören vayyy bu ne zayıflık vay ele bak derdi. Ki bebekken çok kiloluydum 5.5 kilo doğmuşum gazeteye çıkmışım 1 yaş fotolarım var gözlerim görünmüyor o zamanlar da kiloluyum diye ağlarmış şeker hastası annem benim yüzümden böyle ay bu kız ne yapacak diye . Benim zayıflamam annemle babamın boşanmasına denk geliyor muhtemelen bu sefer de benim yüzümden zayıf diye dertlendi. Tüm fotolarda her zaman en uzun benim bu yüzden daha da uzarım diye spora göndermiyordu. Ortaokulda kavga ederken bi kız köfte dudaklı demişti hakaret için şimdi herkes dudak dolgulu. Ben de ona zorbalık yapıyordum tabii karşılıklı. Dişimde tel var diye dalga geçene benim ağzımın içi senden kıymetli pahalı sen de git beynine taktır teli belki düzelir diyordum tüm Ortaokul zamanım aşırı hırçın olmamla geçti ya. İçten içe de üzülüyordum sürekli saçımı düzleştirip duruyordum ona da marul kafa koyun kafa merinos diyorlardı. Ama aynısını başkasına yapıyordum ben de. Kilolu bi kız vardı botunun markası buldozerdi diye dozer lakabını takmıştım o da sırf abinin teyzesi misin dedi diye.

Eklentiler

• 1000000390.webp
    1000000390.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 9
Ay çok saçma. Çok sinirlendim.
Merak etme kızının karşısına her zaman böyle cahil cühela insanlar çıkmaz.

Katılıyorum yıllarca boyum kısa diye zorbalandım. Boyum ortalamanın altında 1.56 lise dönemlerimde özellikle çok üzerime gelinmişti. Asla önemsemedim. Kendimi sevmeyi ailem öğretmişti. Anne ve babalar çocuklarına özgüven inşa etmeliler. Zorbalık her yerde çünkü. Liseyi geçtim iş hayatımda bile boyun ne kadar kısa tepkisiyle karşılaşıyorum 🥲😅
Bende ilk işe başladığımda 25 yaşındaydım. Birisi gelip demiştiki 13-14 duruyorsun.
Oha abart dedim.😅😅😅

Back
X