Kizlar bu konuda cok mesajim var biliyorum ama evde kendi kendimi yiyorum.
8 yillik evliyiz. 2 yasinda oglum var. Esimle ev almistik kendi cabamizla. Ailesi cok karsi ciktigi halde. Cok sorunlar oldu girmeyecegim o konulara. Ki 1 kurus gormedik, istemedik de. Cunku kvmin ogluna kendi evine a dan z ye esya aldirma derdi vardi. Kredi cekerken sorun yarattilar nasil odenicek diye. Bir de tapu benim adima olmak zorunda oldu. Onuda sorun ettiler.
Biz yatirimlik almistik herseyden once. Esim tek maasla odemesi mumkun degil cunku.
Neyse isimize yakin biryerden aldik evi. Esimin akrabasida oturuyordu. Ben herkesin evi ayri koyu ayri sorun olmaz derken huzur birakmadilar. Kp kv cat kapi gelmeye basladi. Aramizda 1 saat mesafe varken. Daha birsuru sey.
5.yilda hamile oldum ve kapimi kimse calmadi. Kp kv bebek icin bile masrafa girmediler. Ama herseye karistilar. Beklentim oldugundan degil bir insanin torunu icin 3 kurus masraf etmemesi sasirtti beni. Bizim tarafin ilk torunuydu annem tutturdu ben odasini alacagim diye. Neyse 37.hf lik ben isten ayrildim. Odasi geldi dosendi temizlendi kv doguma yakin geldi. Biz alacaktik ama annen aldi dedi. Ben sok :) hic konusu gecmedi hatta gelmediler ki zaten. Neyse herseyimi berbat eden insanlar dogumumu zehir etmesinler diye annemi istedim yanimda. Cunku iccamasirimdan bilmem neye kadar karisan insanlara sahibim. Su zamana kadar essek gibi calisan ben bebekle birlikte tatile girdim artik. Zaten doguma 2 hafta kala ayrildim isten, bebegim 1 aylik olmadan ne zaman calisacaksin demeler bitmedi.
Neyse dogum sorunasi tipik seyler karismalar, esimle kavgalar. Nerdeyse kac kere bosanma raddesine geldik. Tek maasa dusunce bunaldi biryandan. Ailemden destek gorduk. Kredimin bir kismini ailem odedi. Sattirmamaya calistilar ama sonu yok bunun zaten cunku benim calismam gerekiyor ailem uzakta. Esimin ailesi zaten her firsatta dibimde huzursuzluk yarattiklari icin, artik esimle evi satip (evin zaten 6 yil borcu vardi) uzaklasma cabasina girdik. Esim ailesine kac kere odeyemiyorum dedi. Bilmemezlikten geldiler. Isyerinde maaslarla ilgili sorun oldu gec yatirdilar, 1 ay sonra yatirdilar vs. Ilgilenmediler, sormadilar. Araya mesafe koydular kp kv ile 5 6 ay gorusmedik. Cunku herkese karsi biz oglumuza ev aldik moduna girmislerdi :) hatta utanmadan annenler odesin biz onlara veririz paralarini dediler. Dediler de dediler :)
Rabbim buyuk hersey istedigimiz gibi oldu. Ev satildi arabamizi aldik. 8 yildir kopek gibi calisip meyvesini yiyoruz simdi. Ailemin yakinina oturuyoruz tekrar ise baslayacagim.
Bu sirada kaynimla ilgili sorunlar cikti. Evi terketti baska kadinla baska bir ile tasindilar. Kp herkese birisi boyle yapti oburu evsatti ne yaptimda bunlar bana boyle yapiyor diye duygu somurusu yapiyor. Para mi isteyecektikte tasindi haber vermedi demis. Halbuki evi satisa cikardik biliyordu kendisi mesafe koydu.Evet obur oglu yapti kotu oldu ama esim okadar iyi bir evlat ki. 1 kurus gormeden ailesinden evimizi kurduk dayadik dosedik ev aldik vs. Sattik evet ama paramiz var bankada suan cok sukur. Daha da calismaya devam edecegiz. Onlar sadece karistilar konusular.
Neyse esimde dedi ki bir gideyim bakalim bana ne diyecekler arkamizdan atip tutuyorlar. Esim gitti kp demiski kirami zor oduyorum hatta kirayi yatirdim cebimde param vardi dusurmusum demis. Sen oglunu 5 aydir gormuyorsun yaptigin muhabbete bak. Evleri var imarda oyle basit de degil buyuk proje. Eltime demiski kizim sen bizimle bir otur 2 sene sabret sana ev alacagim torunumla cikarsin evine oturursun.
Esimde gozu yok parada pulda ama eltime dedigini bize de diyebilirdi. Oglum evini satiyorsun ama canini sikma ben zaten sana evini alacagim diyebilirdi.
Suan tek sorunumuz esimde dahil olmak uzere herkes herkesin arkasindan herseyi diyor ama yuzyuze gelince hicbirsey yokmus gibi sohbet etmeleri. Esim babasina annesine cok kiziyor ama oyle bir sohbet ediyorlarki hic boyle sorunlar olmamis gibi kahkahalarla sen sakrak. Sinir oluyorum gercekten. Uzun oldu hakkinizi helal edin cok bunaldim.