Bu beni kötü anne yapar mi ?

Alerji doktorunuzu değiştirip bu halinizden bahsedin bakalım ne diyecek

Eklentiler

• IMG_5844.png
    IMG_5844.png
    315,6 KB · Görüntüleme: 17
Alerji doktorunuzu değiştirip bu halinizden bahsedin bakalım ne diyecek
Evet bunu ben de okudum ama bizimki basit deri döküntüsü ve mukustan ibaret degil maalesef kanli kaka kusma asiri gaz gurultulu kaka ve egzama da var deneme yanilma yontemiyle saptadik fakat kirmizi meyve sebzede ve dana etinde ben bir rahatsizliga rastlamadim doktor onlari da dahil etti anlamadigim bir sekilde.Gittigim doktor alerji uzmani ablasi da alerjik oldugu icin zaten tanidigimiz bir doktordu sonra biz emin olamayip baska bir doktora da götürdük egitim arastirmada onlar da deri testine gerek duymadilar genetik bu vs diyip gectiler diyet vermesi kolay ama anneye sorsunlar bir de ne cektigini

Evet bunu ben de okudum ama bizimki basit deri döküntüsü ve mukustan ibaret degil maalesef kanli kaka kusma asiri gaz gurultulu kaka ve egzama da var deneme yanilma yontemiyle saptadik fakat kirmizi meyve sebzede ve dana etinde ben bir rahatsizliga rastlamadim doktor onlari da dahil etti anlamadigim bir sekilde.Gittigim doktor alerji uzmani ablasi da alerjik oldugu icin zaten tanidigimiz bir doktordu sonra biz emin olamayip baska bir doktora da götürdük egitim arastirmada onlar da deri testine gerek duymadilar genetik bu vs diyip gectiler diyet vermesi kolay ama anneye sorsunlar bir de ne cektigini
Benim oğlum da bahsettiğin gibiydi ama ölüm diyeti yaptığım halde neredeyse hiç düzelmedi büyüdükçe düzeldi bence. Diyetle alaka olmadı. En çok sütü kestiğimde olumlu etki gördüm ötekilerde göremedim. Yine de vicdan yapıp yemedim işte. Alerji maması kullandık ve bebeği çok rahatlatıyor kilo da aldırıyor cidden benim oğlum çok kusuyordu alerji mamasını asla kusmadı.

alerjiler ve intoleranslar (bu terimlerin ikisi de aynı değildir bu arada) maalaesef çok bilinmezlerle dolu bir alan çünkü alerji ve intoleranslar adeta parmak izi gibidir. ablasında varken kardeşte de aynı hassasiyetlerin oluşacağını varsaymışlar ama çok yanlış bir varsayım ve hekimler riske girmemek için bütün riskli besinleri dahil edebiliyorlar. açıkçası ben de başka bir uzmandan daha yardım almanızı öneririm.
Gluten ve laktozu direkt olarak dahil ediyor hekimler fakat bazen sorun laktoz değil de kazein olabiliyor. yine içine sütü kapsasa dahi bu durum çok farklı beslenme şemalarını da beraberinde getirebiliyor.
uzun süreli besin kısıtlamaları ise bu şekilde beslenen bireylerde resmen burnout'a sebebiyet verebiliyor. siz de şu anda eşiğinde duruyorsunuz. lütfen ikincil bir tavsiye daha alın çünkü bebekten önce, sizin sağlığınız da yolunda gitmiyor.

Yazmayi unutmusum kakao da yasak kuruyemis oldugu icin badem de yasak alternatif olusturamiyorum maalesef pekmezi yufkaya sürüp firina atiyorum biraz nefsimi köreltiyor iste
Maalesef pekmez ısıtılınca kanserojen oluyor bunu da önermem. Vegan tariflere göz atın illaki size uygun vardır bence. Yulaf sütü mesela

X