- 5 Ekim 2020
- 13.190
- 35.136
- 36
- Konu Sahibi leylosvemecnun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet bunu ben de okudum ama bizimki basit deri döküntüsü ve mukustan ibaret degil maalesef kanli kaka kusma asiri gaz gurultulu kaka ve egzama da var deneme yanilma yontemiyle saptadik fakat kirmizi meyve sebzede ve dana etinde ben bir rahatsizliga rastlamadim doktor onlari da dahil etti anlamadigim bir sekilde.Gittigim doktor alerji uzmani ablasi da alerjik oldugu icin zaten tanidigimiz bir doktordu sonra biz emin olamayip baska bir doktora da götürdük egitim arastirmada onlar da deri testine gerek duymadilar genetik bu vs diyip gectiler diyet vermesi kolay ama anneye sorsunlar bir de ne cektiginiAlerji doktorunuzu değiştirip bu halinizden bahsedin bakalım ne diyecek
Benim oğlum da bahsettiğin gibiydi ama ölüm diyeti yaptığım halde neredeyse hiç düzelmedi büyüdükçe düzeldi bence. Diyetle alaka olmadı. En çok sütü kestiğimde olumlu etki gördüm ötekilerde göremedim. Yine de vicdan yapıp yemedim işte. Alerji maması kullandık ve bebeği çok rahatlatıyor kilo da aldırıyor cidden benim oğlum çok kusuyordu alerji mamasını asla kusmadı.Evet bunu ben de okudum ama bizimki basit deri döküntüsü ve mukustan ibaret degil maalesef kanli kaka kusma asiri gaz gurultulu kaka ve egzama da var deneme yanilma yontemiyle saptadik fakat kirmizi meyve sebzede ve dana etinde ben bir rahatsizliga rastlamadim doktor onlari da dahil etti anlamadigim bir sekilde.Gittigim doktor alerji uzmani ablasi da alerjik oldugu icin zaten tanidigimiz bir doktordu sonra biz emin olamayip baska bir doktora da götürdük egitim arastirmada onlar da deri testine gerek duymadilar genetik bu vs diyip gectiler diyet vermesi kolay ama anneye sorsunlar bir de ne cektigini
Evet bunu ben de okudum ama bizimki basit deri döküntüsü ve mukustan ibaret degil maalesef kanli kaka kusma asiri gaz gurultulu kaka ve egzama da var deneme yanilma yontemiyle saptadik fakat kirmizi meyve sebzede ve dana etinde ben bir rahatsizliga rastlamadim doktor onlari da dahil etti anlamadigim bir sekilde.Gittigim doktor alerji uzmani ablasi da alerjik oldugu icin zaten tanidigimiz bir doktordu sonra biz emin olamayip baska bir doktora da götürdük egitim arastirmada onlar da deri testine gerek duymadilar genetik bu vs diyip gectiler diyet vermesi kolay ama anneye sorsunlar bir de ne cektigini
Maalesef pekmez ısıtılınca kanserojen oluyor bunu da önermem. Vegan tariflere göz atın illaki size uygun vardır bence. Yulaf sütü meselaYazmayi unutmusum kakao da yasak kuruyemis oldugu icin badem de yasak alternatif olusturamiyorum maalesef pekmezi yufkaya sürüp firina atiyorum biraz nefsimi köreltiyor iste
Kazein de yasaklilar arasinda salataligi bile soyup yemem gerekiyormus kazein icerdigi icin cok ince eleyip sık dokunacak bir konu gercekten tükenmislik hissediyorum salı günü randevumuz var insallah raporlu mama yazar da denerimalerjiler ve intoleranslar (bu terimlerin ikisi de aynı değildir bu arada) maalaesef çok bilinmezlerle dolu bir alan çünkü alerji ve intoleranslar adeta parmak izi gibidir. ablasında varken kardeşte de aynı hassasiyetlerin oluşacağını varsaymışlar ama çok yanlış bir varsayım ve hekimler riske girmemek için bütün riskli besinleri dahil edebiliyorlar. açıkçası ben de başka bir uzmandan daha yardım almanızı öneririm.
Gluten ve laktozu direkt olarak dahil ediyor hekimler fakat bazen sorun laktoz değil de kazein olabiliyor. yine içine sütü kapsasa dahi bu durum çok farklı beslenme şemalarını da beraberinde getirebiliyor.
uzun süreli besin kısıtlamaları ise bu şekilde beslenen bireylerde resmen burnout'a sebebiyet verebiliyor. siz de şu anda eşiğinde duruyorsunuz. lütfen ikincil bir tavsiye daha alın çünkü bebekten önce, sizin sağlığınız da yolunda gitmiyor.
Bakalim doktor ne diyecek mama yazar umarimBenim oğlum da bahsettiğin gibiydi ama ölüm diyeti yaptığım halde neredeyse hiç düzelmedi büyüdükçe düzeldi bence. Diyetle alaka olmadı. En çok sütü kestiğimde olumlu etki gördüm ötekilerde göremedim. Yine de vicdan yapıp yemedim işte. Alerji maması kullandık ve bebeği çok rahatlatıyor kilo da aldırıyor cidden benim oğlum çok kusuyordu alerji mamasını asla kusmadı.
Kazein de yasaklilar arasinda salataligi bile soyup yemem gerekiyormus kazein icerdigi icin cok ince eleyip sık dokunacak bir konu gercekten tükenmislik hissediyorum salı günü randevumuz var insallah raporlu mama yazar da denerim
Bunu yapamaz. Sadece memeye alışkınsa mamayı almayabilir. Huzursuz olabilir. Bir dilim pasta uğruna çin işkencesine dönüşebilir.yesen o gun emzirmesen bence bir sey olmaz ama sen hassas kadinsin. kendi kendini yersin evlatlarim arasinda ayrim yaptim diye.
vegan tarifler denesen tatlj ihtiyacin icjn
mesela surada sutsuz sekersiz cikolata var hindiatan cevizi sütünden
onu bulamazsan evde kendin bademden badem sütü yaparsin.İlla Bitter Olacak Değil Ya: Vegan Sütlü Çikolata -Yemek.com
Vegan sütlü çikolata tarifi, enfes lezzeti ve eşsiz dokusuyla favori çikolatalarınızdan olacak. Haydi sizi mutfağa alalım.yemek.com
internet sutsuz sekersiz hayvansal gıdasız hatta unsuz tariflee dolu
kakao da yasakmis zatenBunu yapamaz. Sadece memeye alışkınsa mamayı almayabilir. Huzursuz olabilir. Bir dilim pasta uğruna çin işkencesine dönüşebilir.
Kendim icin takviye kullaniyorum ama beslenmeyle alinan vitamin gibi olmuyor tabii ki.Daha dün aksam kök disimin kenari kirildi hamileyken kan sulandirici igne kullandim o yan etki olarak kemikleri ve disleri zayiflatan bir sey bir de üzerine diyetle dislerim nasil sağlam kalabilir kalamadi iyi ki buraya konu acmisim ben kendime kiziyordum anne olarak nasil buni düsünürsün diye oysa ki bu gayet insani bir hismişiyi de intolerans olması ihtimaliyle her şeyi yasaklamak doğru bir yaklaşım değil ki. gerekirse low fodmap beslenme takvimine geçilip hassasiyetler bulunur ve sadece o gıdalar kesilir.
siz bu hekimle görüştükten sonra kendiniz için de tetkikler yaptırın. özellikle dişlerinizdeki durum beni çok tedirgin etti.
Durumunuz çok zor ama şu fark var ilk bebeğiniz tekti suan zaman ayırmak bakmak zorunda olduğunuz 1 evladınız daha var. Bence mamaya geçin anne sütü çok da hayati değil buna kimse karşı çıkamaz yoksa yok mama ile de büyüyor bebekler . Boş yere kendini yıpratma2 tane cocugum var biri 4 yasinda biri 2 bucuk aylik 4 yasındaki kizımda coklu besin alerjisi vardi kolik bir bebekti 3 yasina kadar cok zor gecti emzirdigim icin diyet yaptim 7 ay kadar sonra diyeti actik ama kizim 3 yil diyet yapti digerleri ek gidadan sonra yavas yavas gecse de süt ve süt ürünleri alerjisi 3 yasina kadar devam etti akli ermeye baslayinca cok zor oldu gördüğünü merak ediyor, cani istiyordu kac defa parklarda bir sey ikram edenler yüzünden aglayarak eve döndük cocuk bu sonucta istiyordu yani anlamiyor agliyordu.Alerjisi bitti gecti diye sevindik sonra ikinci cocuguma hamile kaldim ama ne hamilelik dogurana kadar zorluydu gebelik sekerimden dolayi cok katı diyetteydim bebegimin kalbinde ritm bozuklugu vardi sıfır kafeinle beslendim aylarca bir bardak cay dahi icmedim cay icmeyince bası agriyan ben cay icemedim kahve de öyle
Gelelim konuya dogumdan 2 3 hafta sonra bu bebegimde de coklu besin alerjisi tespit edildi süt,süt ürünleri,paketli gıdalar,yumurta,salca,domates,dana eti,susam,kuruyemis,kirmizi ve asitli meyve sebze tüketmiyorum takdir edersiniz ki geriye yiyecek pek bir sey kalmiyor patates zeytin ve bir kac sebze disinda.
Iyice psikolojim bozuldu dogum sonrasi 59 kiloya düsen ben sürekli ekmek patates tüketmekten 66 kilo oldum .
Her sey yasak seker diyetinden kurtuldum yine diyet bu seferki daha kapsamli,cok sükür bunca diyete ragmen sütüm var ama ben o kadar sıkıldım ki alerjik mama mi versem demeye basladim.Canim tatli cekiyor cikolata cekiyor pasta cekiyor insanim sonucta hamilelikte de yiyemedigim icin sanirim ekstra bi istek var.
Aklim diyor annelik emzirmeyle olmuyor böyle halsiz enerjisizsin ne kadar faydan olacak cocuklarina mama ver bari faydali ol.Kalbim de diyor ki evlatlarin arasinda ayrim yapma büyük olan icin 7 ay diyet yaptin bu cocuguna mi yapamiyorsun katlanacaksin.Ama gercekten enerjim yok dislerim agrimaya kenarlardan kirilmaya basladi ek magnezyum kalsiyum takviyelerine ragmen bu durumdan esime dahi bahsetmedim kimseye bahsedemedim cünkü kendi icimde bile bu düsüncem yanlis geliyor siz olsaniz ne yapardiniz ? Diyet yapmak sizi de zorlar miydi
Benim çocuk doktorum çok iyiydi. Sütten kesme ile ilgili şey demişti, belli bir yaş ve ay yok annenin mental sağlığı önemli buna anne karar verir. Bu sadece sizi ilgilendiren bir durum. Mesela ben TV izletmek istemiyorum elbette çocuğuma. Ama bazen çok işim oluyor gergin oluyorum vs. Açıyorum. Diğer türlü ve. Sınırlı olup çocuğa kızıcam haksız yere. Kar zarar durumuna göre benim kızmam daha b7yük sorun gibi gelip açıyorum yarım saat..biz de insanız yani. Siz ne istiyirsanız onu yapın.Insallah dogumdan sonra gebelik sekerim hemen düsmedi dikkat ettim tam o gecti dedim yeni diyete girdim cok zorluyor beni elestirecekler önce benim gibi zorlu yollardan gecsin sonra elestirsin diyorum sonra yok yok haksizlik olur cocuguma diyorum
Bir arkadaşımın bebeği de sizinki gibiydi. Onun Doktoru, annenin kuzu eti ve sade pirinç pilavı da yiyebileceğini söylemişti.Denemedim hic doktor sütüm var diye yazmadi mama ama cok bunaldim patates yemekten patatese döndüm en cok da kilolarim psikolojimi bozuyor